Hei taas, Helsinki! 

Parasta lomailussa ei ole loputtomalta tuntuvat illat, toinen toistaan ihanammat kaupat eivätkä katukeittiöiden herkut. Parasta lomassa on se tunne, kun palaa taas kotiin, väsyneenä mutta onnellisena, ja seuraavat pari viikkoa mielessään fiilistellä ihanaa lomaa ja hauskoja uusia muistoja arkisen elämän mausteena. 

Lontoossa oli aivan mielettömän kivaa. Pikainen visiittini (tai siltä se ainakin tuntui, koska hauskaa ja tekemistä riitti jokaiselle tunnille!) oli ikimuistoinen, ja oli ihanaa päästä tutustumaan ystäväni kotikaupunkiin ja toiseen ystäväpiiriin aurinkoisessa ja kauniissa kaupungissa. Myös kesälomalaiselle tuollainen "loma lomasta" oli enemmän kuin hyvä ratkaisu - nyt todella tuntuu siltä, että olen tehnyt jotain erityistä lomani aikana, ja tällainen reissun jälkeinen euforinen väsymys on karistanut mielestäni viimeisetkin työstressit. Loma on minusta tehnyt tehtävänsä silloin, jos kotiin palaa monta kokemusta ja uutta ystävää rikkaampana, mieli rentoutuneena. 

Loma meni aika lailla niinkuin olimme suunnitelleetkin; koska olen käynyt Lontoossa aikaisemminkin, niin skippasimme suosiolla ne kliseisimmät turistinähtävyydet, ja vietimme kolme päivää rennosti ruokaillen, juhlien, shoppaillen ja kaupungin kaduilla kävellen. Lontoo ei ole koskaan ollut ajatuksissani mikään suosikkikaupunkini, mutta tämä reissu sai minut ujosti kääntämään takkiani. Ehkä se on yksi niitä metropoleja, joissa kivointa on "paikallisen" oppaan johdattamana, päämäärättömän haahuilun sijaan. Lontoossa oli myös paljon kauniimpaa mitä muistin - päälimmäisenä mieleeni jäi rakennuksien kauniit ja yksityiskohtaiset koristelut, puistojen paljous ja kadunvarsien vehreys, sekä tietenkin ne katukuvaa komistaneet miehet, heh heh. 

Seura oli tietenkin myös aivan omaa luokkaansa. Oli kivaa voida tutustua ystäväni Annan muuhun kaveripiiriin, ja ihanaan Annikaan ja Jenniin. Annan kanssa ollaan oltu aikaisemminkin reissussa, pisimmillään 2,5 viikkoa putkeen toistemme seuurassa, ja aina on yhtä kivaa. Paitsi että Anna tietenkin tuntee toisen kotikaupunkinsa yli ja ympäri, on hänen kanssaan niin mutkatonta ja rentoa. Koskaan ei tarvitse kinastella reittivalinnoista tai kahvilan valitsemisesta, ja molemmat nautimme samojen asioiden tekemisestä. Tällä reissulla se tekeminen oli vahvasti shoppailua ja juhlimista suurien ilonaiheiden kunniaksi. Ostoksia tuli kyllä tehtyä tavallista enemmän, vaikka toki yritän ajatella tulevaa Tanskaan muuttoa jo nyt, ja pitää tavaramäärän maltillisena. Lontoo on kyllä shoppailuun erinomaisen hyvä, ellei yksi paras kaupunki. Kaikki tekemäni vaatelöydöt ovat aivan mahtavia, ja mikä parasta, sellaisia joita en ole Helsingistä löytänyt. Pieni ja kompakti matkalaukkuni oli haljeta liitoksistaan paluumatkalla, kun se oli saanut sisälleen vaateostokset, kosmetiikkaa ja tuliaisia. 

Juhliminen oli myös oikein mukavaa tuollaisessa seurassa. Tytöt veivät minua käyään muutamissa suosikkipaikoissaan, ja illat olivat ehdottomasti yksiä hauskimpia koskaan. Blogi ja muu sometus sai olla aika lomamoodissa myös, ja kuvia en ottanut reissusta kuin ehkä viisi, kun en kantanut puhelinta tai kameraa mukanani oikeastaan minnekään.. Ei edes yhtään reissuselfietä, ja ruokakuviakin taitaa olla vain yksi (sipsikulhosta, tietenkin)! Voitte siis kuvitella tähän postaukseen ihania kuvia kaksikerroksisista punaisista busseista, kauniista kaupunkimaisemista ja iloisesta turistista.. Vaikka näitä univelkoja kuitataan varmaan pitkälle ensviikkoon, niin oli kyllä sen arvoinen reissu. Paras mahdollinen startti kesälomalle, ihanin mahdollinen tapa juhlia itselle tärkeää, uutta ja tulevaa elämänmuutosta. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram