En ole varmasti koskaan eläessäni kirjoittanut mitään postausta tai mahdollisesti muutakaan tekstiä yhtä paljon kädet täristen. Kulunut vuosi on osaltani mennyt enemmän nappiin kuin mikään toinen aikaisemmin, ja nyt tuli kyllä parhaat uutiset koskaan. Eilen yksi pitkäaikainen haaveeni, toistaiseksi elämäni merkittävin muutos, sai vahvistuksen: minut on hyväksytty korkeakouluun, ja muutan syksyllä Tanskaan opiskelemaan!

Koulutukseni ja työni on ehkä eniten blogissani kyseltyjä juttuja kautta aikojen. Pienimuotoinen historiikki lienee tähän kohtaan paikallaan, niin saatte paremman käsityksen siitä, miten (työ)elämäni on vuosien saatossa heitellyt ja kuljettanut. 

Työhistoriani ensimmäinen merkittävä pesti oli Stockan Robertsilla alkanut barista-urani, jonne pääsin töihin sitkeän ja kunnianhimoisen työhaun jälkeen 16-vuotiaana. Tein koko lukion ajan joka viikko osa-aikaisena kahvilatöitä, ja käytin kaikki lomani koulusta työntekoon. Minulle oli kunnia-asia tienata omat rahani, vaikka asuinkin äidin nurkissa. Etenkin kahvilaurallani reilun vuoden jälkeen vastaavaksi, ja ja aloin vetää pientä tiimiäni. Tuo työvaihe on ollut nykytilannetta ajatellen merkittävä, sillä kovasti töitä tekemällä ja eteenpäin sinnikkäästi pyrkimällä sain paljon luottamusta esimiehiltäni, ja "uralla" eteneminen toi vastuuntuntoa ja oli tietysti muutenkin hyvin opettavaista. On varmasti totta, että yli 20 tuntia viikossa työskentely söi kiinnostusta ja siten myös menestystä lukiosta, jossa loistin vain niissä aineissa, joista olin erityisen kiinnostunut. Historia, yhteiskuntaoppi, elämänkatsomustieto sekä psykologia olivat kaikki pelkkää ysiä ja kymppiä, mutta sitten matemaattiset aineet ja ruotsi menivät huonoimmilla arvosanoilla läpi, kolmannella tai neljännellä yrittämällä. Epätasainen meininki siis. Jälkiviisaana olisi ehkä ollut järkevämpää keskittyä opiskeluun täysillä - siis myös niihin minulle epämieluisiin aineisiin- , ja tehdä vaikka vain loma-aikaan duunia. Kuitenkin vain nuorena hankittua työkokemusta on kiittäminen siitä, missä pisteessä olen nyt. 

Valmistuin lukiosta syksyllä 2009 keskinkertaisella yo-todistuksella, ja vaihtelevien arvosanojen päättötodistuksella. Minulle oli alusta lähtien selvää, että haluaisin pitää vähintään yhden välivuoden opiskeluista. Minulla ei myöskään ollut mikään uskomaton hinku keskittyä tekemään täyspäiväisesti töitä, sillä olinhan painanut duunia Stockalla tuolloin jo yli kolme vuotta. Muutin siis Australiaan au pairiksi, mutta nopeasti aloitin työt ravintola/kahvilassa, koska halusin tienata enemmän, ja koska tunsin minulla olevan liikaa vapaa-aikaa. Näin jälkikäteen siellä "lomavuotena" tehty työmäärä on, noh, aika hirvittävä. Vein aamulla lapset kouluun, ja menin töihin kuudeksi tunniksi, jonka jälkeen hain lapset kotiin, jossa tein auppariduunia iltaan. Muutaman kerran viikosta olin lapsenvahtina perheen tutuille, tai sitten catering-keikoilla toisen työpaikkani kautta. Etenkin rafla-duunissani parin kuukauden jälkeen ravintolapäälliköksi, ja tykkäsin kovasti työstäni kansainvälisen ja nuoren työporukan kanssa, ja antoi kullanarvoista kokemusta hyvin erilaisen tiimin vetämisestä. 

Vuosi meni ohi kovaa vauhtia, ja vuoden loppupuolella aloin miettiä tulevaisuuttani Suomessa. Päätin silloin, että kosmetiikka-alan markkinointi/maahantuonti voisi kiinnostaa ammatiksi asti, ja päätin hakea AMK:iin estenomiksi. Vielä Sydneyssä ollessani päätin, että minähän en Suomeen työttömänä palaa äidin nurkkiin, ja hain ja onnistuin saamaan uuden työn sekä ensimmäisen oman kotini ennen paluuta kotikaupunkiin. Jälkiviisaana pieni lepo olisi voinut olla paikallaan, mutta onnistuin "vaihtamaan alaa" ravintoladuunista kauan haaveilemalleni vaatealalle lennosta, joten tartuin tilaisuuteen. Aloitin täyspäiväisen työn kenkäliikkeen myyjänä, ja yritin samalla lukea kemiaa pääsykokeita varten. Kevään pääsykokeet menivät muuten hyvin, mutta matematiikasta jäin muutaman pisteen päähän hyväksytystä. Päätin jatkaa työn parissa painamista, ja miettiä seuraavaa opiskelusiirtoa myöhemmin. 

Kenkäkauppaduuni oli ihanaa. Mahtava työporukka ja upeat, laadukkaat kengät olivat kaltaiseni muotifriikin pitkäaikaisen unelman täyttymys, ja painoin töitä pitkää viikkoa. Etenin työssäni osastovastaavaksi ja somistajaksi, ja myöhemmin myös tuotevastaavaksi. Jälkimmäinen oli todella kiehtovaa "rivimyyjälle"; sain olla yhteyksissä eri tehtaisiin ja valmistajiin, ja saada paljon enemmän vastuuta kun pelkkä kassalla kenkälaatikoiden piipauttelu. Muutenkin keskisuuressa vaatealan firmassa työskentely oli todella kiehtovaa. Sain lähietäisyydeltä seurata myyntiä numeroina, saada jatkuvaa koulutusta myyjänä, ja olla mukana vaikuttamassa sisäänostoihin. Ne kiehtoivat minua aina eniten - miten aina uusien mallistojen saapuessa liikkeeseen pystyi heti nimetä, että toi malli tulee myymään ihan sairaalla volyymillä, tää menee vaan tällaiselle kuluttajalle ja sitä olisi pitänyt ottaa pienempi määrä, tossa tuotteessa ei hinta ja laatu kohtaa, tuossa taas erinomaisesti.. Se oli ehdottomasti kiinnostavinta työssäni, ja kotivoi painamaan hulluja työviikkoja kuukaudesta toiseen, jatkuvasta stressistä ja uupumuksesta piittaamatta. 

Toistaiseksi elämäni kamalin aika oli vuonna 2012 kokemani työuupumus, joka vei minut pariksi kuukaudeksi täyslepoon sängynpohjalle. Olin todella syvästi masentunut ja pettynyt itseeni, etten jaksanutkaan paahtaa niin kovaa mitä halusin, enkä ollut saavuttanut vielä itselleni tarpeeksi. Se oli todella raju, silmiä avaava kokemus, ja toi todella perspektiiviä elämääni, ja siihen mikä on minulle arvokasta ja tärkeää. Kun tokenin, päätin lopettaa stressaavan työni, ja mennä kesän ajaksi takaisin lähtöruutuun, eli samaan vanhaan työpaikkaani Stockalle. Se oli ehkä rohkein ja järkevin päätökseni koskaan, vaikka osa minusta potikin huonoa fiilistä "downgeidauksesta". 

Kesä meni kahvinkeitossa leppoisalla fiiliksellä. Oli ihanaa voida tehdä työtä nauttien jokaisesta päivästä, ja jaksaa työpäivien päätteeksi tehdä vielä muutakin. Syksyllä, heti kun aloin pohtia taas koulumahdollisuuksia, sain työtarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Työhistoriastani ja yritteliäisyydestäni vakuuttuneina minua pyydettiin myymäläpäälliköksi naistenvaateliikkeeseen, ja aloitin työni Gaudetessa. Rakastin työtäni valtavan paljon, ja se oli parasta mitä olisin koskaan voinut kuvitella minulle sattuvan. On ollut ilo olla töissä laadukkaiden tuotteiden parissa, joista itse pidän ja joiden arvomaailma vastaa omaani. Olen saanut niin paljon oppia mitä tällä alalla voi mahdollisesti saada, ja saanut työskennellä rautaisen ammattilaisen oikeana kätenä. Työnantajastani tuli nopeasti tärkeä ystävä, jonka kanssa on jaksanut painaa hullujakin työputkia. Olen aina tuntenut olevani arvostettu ja tärkeä työssäni, ja jatkuva kehitys on pitänyt työviikot mielekkäinä. Olen saanut ylennyksen ostojen assistentiksi, mikä on ollut minulle todellinen unelmatyö. Olen päässyt reissaamaan ulkomailla ja koluamaan muotiviikkoja, ja saanut jälleen mittaamattoman arvokasta kokemusta tästä alasta, parhaalta mahdolliselta paikalta. 

Kuitenkin, mitä enemmän vuosia on tullut mittariin, olen joutunut ymmärtämään sen, etten tule olemaan Gaudetessa ikuisesti. Janoan jatkuvasti uusia haasteita ja isompia työkuvioita, ja jatkokouluttautuminen on jäänyt ainoaksi vaihtoehdoksi. Suomessa opiskelu ei ole kiinnostanut, sillä täältä ei yksinkertaisesti ole löytynyt tarpeisiini sopivaa koulutuslinjaa. Ulkomailla eri korkeakoulutusmahdollisuuksia alalle on lukuisia, ja Tanska kiinnosti minua eniten hyvän koulutuslinjan sekä kotimaan läheisyyden takia. Hain maaliskuussa opiskelupaikkaa täydessä hiljaisuudessa, juuri kenellekään kertomatta, enkä pitänyt kouluunpääsyä lainkaan todennäköisenä. Hiljaa mielessäni kuitenkin toivoin opiskelumahdollisuuden minulle aukeavan, sillä tällä alalla neljä vuotta töitä rutosti painaneena tuntuu siltä, että kaikki nämä ympyrät on katsottu.

Onnellani ei ollut rajaa, kun eilen maanantaina odotukseni palkittiin, ja sain vahvistuksen pääsystäni opiskelemaan! Muutan siis elo-syyskuussa opiskelemaan Fashion Purchasing Management- koulutusohjelmaa Tanskaan, ja meinaan tätä kirjoittaessani haljeta riemusta ja epäuskosta ja jännityksestä. Tuntuu aivan hullulta, että pääsin haluamalleni linjalle, osana viittätoista onnekasta, muutaman tuhannen hakijan joukosta. Tuntuu siltä, että vihdoin kaikella työnteolla ja itsensä eteenpäin puskemisella on joku merkitys, elämälläni on vihdoin uusi suunta! Vaikka todella haikein mielin jätänkin kovasti rakastamani ammatin täällä Suomessa (vinkvink - työnhakijat voi laittaa mulle hakemuksia mun henk.koht. meiliin, paikka tulee tarkemmilla spekseillä viralliseen hakuun ensi viikolla!), tuntuu ulkomaille muuttaminen aivan ihanalta. Kesäloma meneekin siis aika paljon käytännönjuttuja järkkäillessä ja omaisuutta kaupatessa (blogin puolella tätä tulee varmasti kyllästymiseen asti, ja blogikirppis on myös todennäköinen!), ja tästä epäuskoisesta euforiasta toipuessa siihen faktaan, että elokuun lopussa olen uudessa kotikaupungissa, aivan uuden elämänvaiheen alussa. 

Huomenna keskiviikkona lähden Annan kanssa Lontooseen sulattelemaan ja tietenkin juhlimaan tätä suurta, mahtavaa uutista. Ei ehkä se aurinkomatka mistä haaveilin, mutta laatuaikaa yhden rakkaimman ihmisen kanssa, jota tulen varmasti kaipaamaan sitten tanskalaistuttuani kovasti. Opiskelujutuista ja muusta aiheeseen liittyvästä lisää myöhemmin, oli vaan pakko päästä jakamaan nämä onnelliset uutiseni. Anteeksi taas kilometrien pituudesta, ja varpaistani kuvituksena, mutta mutta.. Olen vain niin, niin onnellinen, ehkä eniten iloinen mistään ikinä koskaan milloinkaan. 

Kommentit (85)

siili

Paljon onnea Tanskan valloitukseen! Ihan itsekin innostuin, vaikka itse en mihinkään ole lähdössä:D Ihailen suuresti ihmisiä, jotka rohkeasti päättävät vain mennä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:D hahaha, mikäpä sitä estää lähtemästä? Olen kyllä niin onnellinen, tuntuu ihanalta päästä elämässä eteenpäin JA päästä taas ulkomaille asumaan. Aussiaikaa on kaivannut niiiiin paljon.. Toivottavasti Tanskassa on ihanaa :)

a

Ihana kirjoitus, suuret onnittelut! Olen todella iloinen puolestasi :) Joskus varmasti tekee erittäin hyvää pitää pieni breikki lukion jälkeen ja oikeasti selvittää, mitä haluaa elämässään tehdä! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Olen aivan samaa mieltä! Liian usein ihmiset tuntuvat kiiruhtavan lukiosta jatko-opintoihin, ja niiiin moni sitten jättää koulun vuoden-parin jölkeen kesken, kun ei ollutkaan se omin juttu.. Tapoja on toki monia, mutta olen kyllä tyytyväinen että olen edennyt ensin uralla pitkälle, ja sitten päätynyt unelmieni kouluun :) Kiitos onnitteluista <3

Battery

Paljon onnea! Muistan galtsuajoilta kun olit stockalla töissä ;D Oot kyllä menestyksen ansainnu omalla kovalla työllä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Stocka oli kyllä ihana paikka, yli viisi vuotta jaksoin siellä olla! Ja kiitos kovasti, tuo on todella kivasti sanottu :)

hiinanna

VAU! Onnea Vivian, tulin ihan rajattoman onnelliseksi sun puolesta tätä tekstiä lukiessani. Todella hienoa ja ihailtavaa, että uskallat lähteä tavoittelemaan unelmaasi, vaikka elämäsi ja urasi on jo nyt niin hyvässä reilassa. Repäisin itseni viime syksynä Lontooseen maisterintutkintoa suorittamaan (josta nyt on enää se gradu selätettävänä) ja toivon todella, että se olisi tulevan urani kannalta se ratkaiseva tekijä jolla peittoan kaikki muut unelmaduuniani havittelevat, kunhan työelämän pyörteisiin sukellan. Many XXX ja ihanaa lomaa!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahaa, samalla idealla mäkin menen nyt yliopistoon! :D Työkokemusta on niin paljon ja ura hyvässä pisteessä, mutta olen aina pelännyt että jossain kohtaa edetessä tulis vastaan ns. muodollisen pätevyyden uupuminen.. On siis varmasti hyvä päätös lähteä kouluun nyt, kun en ole vielä ihan vanha kurppa.. Kiitos tosi paljon kommentistasi ja onnitteluista, ja onnea hei sullekin!

MarianneM

Heps! Taitaa olla ensimmäinen kommenttini tänne, mutta siis onnea ihan hitokseen opiskelupaikasta! Ja salaa myönnän olevani vähän kade. Kesän lopulla saan kyllä itse maisterin paperit kouraan, mutta jälkeenpäin olen harmitellut kun olisi voinut joskus ulkomaillekin hakeutua opiskelemaan...

Tanskaan olen matkustamassa heinä-/elokuussa, joten sikälikin jepujee :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos, lämmittääpä mieltä että tämä kirvoitti kommentoimaan :) JA mikäpä estää muuttamasta aikuisenakaan välivuodeksi johonkin? Useaan maahan, esim. aussit ja NZ, saa vuoden työviisumin, että sinne vaan kokemaan "turvallisesti" se aika elämästä! Itse RAKASTIN asua ulkomailla, ja odotan innolla uutta kotimaata ja -kaupunkia <3

MarianneM

Kiitos kannustuksesta! Eiköhän sitä jossain vaiheessa intoudu ulkomaille! Haaveeni on viimeistään sitten vanhana mummelina asustella Etelä-Ranskassa :)

Mari

APUA Vivian!!! Ihanaa! Toi tanskajuttu on ihan _super_, onnea tosi paljon siitä! Tuli kertaheitolla huono omatunto, etten oo taas vähään aikaan kerenny tulla sua moikkailemaan Gaudeteen... Toivottavasti törmätään vielä ennen sun lähtöä, varmaan kuitenkin teet loman jälkeen kesällä vielä duunia Gaudetessa? En tiiä miten Gaudete voi olla enää Gaudete sitten syksyllä kun sä et oo enää siellä! :o (pitää kyllä pistää harkintaan taas toi aukeneva työpaikka…)

Whooaa i'm in shock! Paljon terveisiä ja onnentoivotuksia ja ihanaa lomailua!

- Mari

p.s. ei vieläkään tinderiä...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi Mari!!! Eilen kun kävin irtisanoutumassa töissä, niin mietin sua ja toivoin että tää uutinen varmasti tavoittaa sut. Mä palaan kesä/heinäkuun taitteessa takas officelle, ja teen siellä puolikasta työviikkoa elokuun puolväliin asti, jolloin lopetan duunit ja alan pakkaamaan omaisuutta Tanskaan.. Ihan hurja muutos edessä, mutta voit kuvitella miten innoissani ja onnellinen olen!!! Ja siis, todella haikeudella jätän Gaudeten. Tulee niin ikävä mun ihania "normipäiviä" siellä, parhaita asiakkaita ja ihania vaatteita ja huippuja työkavereita ja hyviä lounaita ja ja ja! Mutta onneksi mulla on aikaa rekrytä sinne joku sellanen tyyppi, joka voi ainakin LÄHES täytää ne jättimäiset saappaat, mitkä itse sinne jätän.

Shokissa ollaan täälläkin! Toivottavasti nähdään pian (mites sun koulujutut??) ja ja ihanaa kesää sullekin ihana tyttö!

ps. lataa se tinder. c'mon. nyt on kesä.

M

Vitsit! Tosi paljon onnea! Varmasti tuntuu ihan mahtavalta, kun olet jo todennut alan itsellesi sopivaksi työn kautta. Vaikutat niin terävältä tyypiltä, että olisi sääli, ellet haluaisi opiskella mitään - vaikka työhistoriasi kautta sulta ammattitaitoa löytyykin :) Mihin kaupunkiin suuntaat?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi kiitos, olipas hyvän fiiliksen kommentti <3 Kieltämättä olen vuosia pyöritellyt kouluasioita mielessä, ja ongelma on ollut se, että vähän kaikki kiinnostaa silleen keskivertaisen paljon, ja meni kauan löytää SE juttu, josta haaveilen saavani sitten sen "oikean" ammatin. Jos ymmärrät mitä tarkoitan :) Muutan yliopistokaupunkiin tunti Köpiksestä, leidi landelle siis haha!

Saranda

Oii paljon onnea! Tuntuu oudolta kun luin aikoja sitten irc-gallerian päiväkirjaasi, jossa kertoilit aina tuosta roobertsin työstä ja nyt vuosia myöhemmin oot edennyt uralla ja kehittynyt kirjoittajana niin paljon :) Ja nyt muutat Tanskaan!

Oot ollut yks mun suurimmista inspiraatioista mitä tulee bloggaamiseen ihan siitä asti kun olin nuori teini. Toivottavasti jatkat siis kirjoittamista huolimatta missä päin maailmaa asut. :)

Blogi:
Www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiiiiiiitos paljon <3 Mun elämä on ehkä mennyt joo vähän epätavallisessa järjestyksessä, ensin urapiikki ja sit vasta opiskelut. No, tuskin siitä tulee haittaa olemaan sitten valmistuttua - päinvastoin, luulen muotialan uran olevan valttikortti sitten harjoitteluja ja/tai ekoja töitä hakiessa opiskelujen jälkeen.

Ja vielä suurempi kiitos tuosta inspiksenä olemisesta! Todella ilo kuulla, että vuosien mittaan nimenomaan kehitystä on syntynyt, kiva että voi edelleen innostaakin :) JA bloggaus ja muut kirjoitustyöt muuttavat kanssani Tanskaan, ihanaaaaa!

Heidi

Mä en ikinä kommentoi mihinkään, mutta nyt oli pakko! Ihan tuli kyyneleet silmiin täällä sun onnen vuoksi :) Kovasti onnea! Tuli sellanen fiilis, että hitto nyt mäki laitan hösseliksi ja päätän mihin haluan tähdätä :) Kiitos! Mukavaa kesää :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Apua, mä taas liikutuin tätä lukiessani! Ihan uskomattoman kivoja ihmisiä täytyy sillä puolen ruutuja olla, että voi olla niin vilpittömän iloinen toisen onnesta :) Mutta joo, jos jotain "uranauvoja" voin koskaan antaa kenellekään, niin kannattaa aina yrittää, tehdä työt täysillä, ja uskoa siihen, että kaikki lopulta kantaa hedelmää. Ehkä pitää kirjoittaa aiheesta postaus?

Ihanaa kesää ja kiitos vielä kommentistasi <3

Roosis

Onnea valtavan paljon, kuulostaa MIELETTÖMÄLTÄ jutulta! Tsemppiä kaikkeen käytännön järjestelyyn; sitä kun tuppaa monesti tämänkaltaisissa jutuissa olemaan. Ihanaa ja jännää, että tuntemattoman ihmisen onni saa minut niin vilpittömän onnelliseksi.

Täytyy vielä kiittää tästä huikeasta blogista (saatan olla sen aiemminkin tehnyt, mutta eihän tätä upeaa tuotosta voi tarpeeksi kehua!!!!). Tästä on lyhyessä ajassa tullut ihan kevyesti mun lemppari! Uskomattomia sanaleikkejä, ja muutenkin tarpeeksi tekstiä minun makuuni.
Ansaitsit ehdottomasti kaikki nämä kehusanat, sinä upea nainen! Keep going! Ihanaa kesän jatkoa.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo - loma menee vähän asioita järkkäillessä, mutta yritän pysyä stressaamatta turhista, vaan pala palalta rakentaa tulevia juttuja :) On varmasti rikkaus voida iloita toisen onnesta ja menestyksestä - silloinhan sitä voi olla iloinen, noh, koko ajan!

Kiitos vielä kehuista, niitä ei kyllästy tällaiseta työstä koskaan kuulemaan. Ihanaa kesää ja sydämmellinen kiitos aamuni piristyksestä ja rohkaisevista sanoista tähän jännittävään aikaan elämästäni! <3

Laura V

Vau! Onnea hurjasti! Tanska on varmasti hieno paikka opiskella! Ja tosiaan käteävän matkankin päässä. Itse valitsin aikoinaan suomalaisen yliopiston, ja joskus se vähän kaihertaa.. Joskin vaihdon ja työharjoittelun kautta on saanut toki kokemuksia ulkomailta! Pitikö sinun osallistua pääsykokeisiin vai pystyikö kouluun hakea ns. papereilla?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, mikäli olisin suomeen päätynyt opiskelemaan, olisi vaihto ollut ainoa ratkaisu.. Kokemuksieni pohjalta Suomeen pääsee aina takaisin, ihan samoihin (ellei parempiin) kuvioihin, vaikka kävisikin välillä ulkomailta hakemassa energiaa ja uusia kokemuksia.

Kouluun hain Tanskan yhteishaun kautta lähettämällä kaikki koulu-&työtodistukset, ja lähettämällä kirjallisen hakemuksen ko. yliopistolle. Niistä karsittiin osa ihmisistä, ja loput sitten skype-haastattelussa. Pääsyyn siis vaikutti sekä arvosanat että kokemus sekä motivaatio. Onneksi natsasi! :) Kiitos paljon onnitteluista!

Kapteenska

Liityn onnittelijoiden jononjatkoksi. Hienoa ja mahtavaa! Sen lisäksi, että käyt juuteilta hakemassa muodollisen pätevyyden, saat samalla reissulla aivan mielettömän kokemuksen. Mahdottoman paljon onnea. Ja hyvää Lontoota!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos paljon onnitteluista, kyllä on iloista tyttöä täällä! Lontoo tulee kyllä nyt NIIN hyvään saumaan, ihana lähteä ystävän kotiin lomailemaan lomasta, haha!

Maija

Onnea paljon! Ja noin paljon vielä hakijoita, kerrassaan superia! Nyt oot Lontoossa ansainnut pintin jos toisenkin. :) (Ja sitten vielä kysymys, joka itsekkäänä nousi heti mieleen: jatkuuhan blogi??)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Blogi jatkuu, varmasti parempana kuin enne, mikäli on aussiaikoihin vertaaminen. Ulkomailla voi kirjoittaa vähän vapautuneemmin, ja vaikka kouluhommat vievät varmasti aikaa, niin tuskin aivan yhtä paljoa mitä täyspäiväinen työnteko Helsingissä :) SUuret suuret kiitokset!

Vierailija

Voi tiedän tunteen kymmenen vuoden takaa ja palautit sen juuri elävästi mieleen:) Onnea ja upeita elämyksiä sinulle!! Olet kyllä melkoinen työmyyrä:)

salla

oooh la la mahtavaa!!! onneaonneaonnea!!! oot kyllä aikamoinen työmyyrä ja paikkasi ansainnut :) ihailtavaa!!

(juttua tanskan tindertarjonnasta odotellessa.. :DD)

emma

Moikka! Oon uusi lukija, joten halusin tulla kommentoimaan ekaa kertaa. Ensinnäkin, ONNEKSI OLKOON! Nykyään ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys päästä opiskelemaan haluamaansa alaa, tosi kova kilpailu, joten hieno suoritus :) Toisekseen kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista! Tuntuu, että oot jotenkin tosi samantyyppinen kuin mä, tykkään sun tyylistä ja kirjotat tosi hyvin :) Itse opiskelen tällä hetkellä historiaa ja oon hakenut politiikan tutkimusta, koska mua on aina kiinnostanut maailman tapahtumat ja miten niihin voisi ite vaikuttaa. Samalla alotan neljännen vuoden työpaikallani vaateliikkeessä. En oo aiemmin kehdannut myöntää itselleni tai muille sitä, että kaiken sen akateemisuuden ja järjen rinnalla mua on alkanut kiinnostaa vaateala ihan superpaljon! Tottakai työ muodin parissa on varmasti monelle (naiselle) unelmien täyttymys, mutta mä ihan oikeasti rakastan sitä! 8 tunnin työpäivän jälkeen saatan mennä kaupoille tai omaan vaatehuoneeseen hypistelemään, eikä kyllästytä yhtään. Musta ei olisi luovuuden puolesta suunnittelijaksi, enkä ehkä haluaisi olla myyjänäkään koko elämääni (ei sillä että siinä olisi mitään pahaa). Juurikin tollasena ostajana saisi hyödynnettyä muutkina osaamista, esim. kielitaitoa, taloudellista käsitystä ja muutenkin ymmärrystä muusta maailmasta. Oon katsellut koulutusvaihtoehtoja, mutta Suomesta ei tunnu löytyvän sopivaa. Ehkä munkin täytyy sitten lähteä johonkin Tanskaan? :D Joka tapauksessa tunnen sielunsisaruutta (vaikken sua tunnekaan), ja kiitos että rohkaiset. Mua pelottaa tällainen suunnanvaihdos, enkä yhtään tiedä, mistä alottaa ja miten päästä kohti tätä uutta unelmaa, mutta tää teksti auttoi jo henkisesti paljon (jos niin voi sanoa :D) KIITOS!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hei Emma, kiitos kun kommentoit ja suuri kiitos tsemppaavista sanoistasi :) Suosittelen ehdottomasti tsekkailemaan tanskan, ruotsin ja brittien koulutarjonnan (ihan esimerkiksi), sillä kerran täällä vaan eletään, ja parempi elää intohimojaan ja haaveitaan täysillä toteuttaen, eikös? :)

Siiiina

Wautsi! Ihan mieletöntä! Täällä todellakin jatkuu blogisi seuraaminen entistäkin innoissaan! Tässä se nähtiin taas että vain töitä tekemällä pääsee eteenpäin ja jostain se on aina alotettava, vaikka sitten kahvilasta!

Tuntuu naurettavalta kun nykyään niin monet ihmiset väheksyvät ensimmäisiä työpaikkojaan kun palkka ei ole kohdallaan tai työkaverin naama ei miellytä. Mutta se vaan on pakko jos haluaa päästä joskus eteenpäin. Kokemus on juurikin se mitä arvostetaan!

Itse aloitin lähihoitajana vanhusten parissa. Eräskin entinen ystäväni haukkui työni pystyyn ja sanoi ettei ikinä vois tehdä niin sairasta työtä vaikka siitä maksettaisiin 5000e kuussa. Sain jatkuvasti kuulla häneltä miten on päässä vikaa jos tuota työtä tekee. Vuodet ovat siitäkin kuluneet ja työnsarkaa ja koulutusta kertynyt itselleni lisää. Päämääränä jo muu ala. Samainen ystäväni on edelleen työtön koska ei vaan voi ymmärtää ettei sitä unelmien työtä saa heti.

Onnea vielä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Heh, mäkin luulen muuton ja uuden elämänvaiheen tekevän myös blogille hyvää :)

Sun tarina kuulostaa aika tutulta. Olen saanut useasti elämäni aikana jotenkin "selitellä" valintaani tehdä töitä 24/7, mutta sitten samat ihmiset ihmettelevät että miten nyt voin valita työni ja työaikani ja saada hyvää liksaa jne yms - kaikki on kuitenkin itsestä kiinni, omista valinnoista. Arvostan sun työpanostasi, ja työtä mitä teet.

Kiitos paljon tsempistä <3

memmi

Voi että, ihan törkeenhurjanmega paljon onnea! Oot kyllä niin ansainnu ton paikan, ei voi muuta sanoo :) Huomaa kuinka se kova työ lopulta oikeesti palkitaan! Saat mutkin innostuu ajatuksesta viettää myöhänen välivuosi, oon nimittäin nyt opiskellut vuoden ajan ja todennut, ettei kyseinen ala vaan oo mua varten ja nyt onki kauhee kriisi päällä, et mitä sitä elämällään tekis. Heittäytöskö hurjaks, heittäs opiskelupaikan menemään ja viettäs välivuotta vai mitähän sitä tekis :D

Mutta onnee hei vielä kerran, oon ilonen sun puolestas!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Laita koulu jäihin, ja lähde vaikka Ausseihin vuodeksi? Kannattaa elää niin pitkään kun voi, ja sellaista elämää kun haluaa! Pitää vähän repäistä, että saa elämään jotain uutta :)

Kiitos kovasti tsempistä ja onnitteluista <3

nessu

Vauvau onneks olkoon opiskelupaikasta! :) tuli hyvä fiilis sun puolesta. Kun kirjoittelit tosta työhistoriastasi, niin muistelin että olitkos jossain vaiheessa myös skedekaupassa, Ponkesissa töissä?

Inka

Ihan tooodella paljon onnea! :) Itse tiedän ihan tasan tarkkaan mitä oot miettinyt vuosien saatossa. Mulla kokemusta löytyy Australian lisäksi Saksasta ja Espanjasta asuinmaana ja nyt on aika valloittaa Lontoo koulun startatessa syyskuussa. Olen ihan todella innoissani päästessäni opiskelemaan "muutaman" välivuoden jälkeen, mutta niin se vain on, että nyt taisi olla se oikea hetki! :)
Tosiaan Suomeen pääsee aina takaisin ja varmasti ulkomailla suoritettu koulutus tuo paljon lisämahdollisuuksia vuosien saatossa! Oot todella koulupaikkasi ansainnut, kaikkea hyvää Tanskaan, ja jos sattuu Lontoossa olemaan sulla yhtään vapaa-aikaa, niin saa laittaa viestiä täällä ja tulla moikkaamaan muakin ;)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos paljon onnitteluista ja tsempistä! Koulupaikan lisäksi tuntuu ihanalta voida lukea näin monen ihmisen kauniita sanoja - miten kivoja ja hyviä tyyppejä maailmassa onkaan :)
Lontoossa valitettavasti on aika kiirettä, mutta jos tämä kauhukaksikko sattuu kipittämään vastaan, niin tulehan moikkaamaan!

Hanna

Oon itse lähdössä Copenhagen Business Schooliin ensi syksyksi vaihtoon joten täällä jännäillään myös Tanskaan lähtöä:) Paljon onnea!:)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tanskan Tinder!!!!!!! Eivaan, mahtavaa ja onnea myös sulle! Siellä sitten varmasti törmäillään, sillä tuttuni asuu Köpiksessä, ja tulen varmasti viettämään siellä aikaa :)

:)

Heippa!

Onko se Gaudeten paikka, jota haetaan juuri se myymäläpäälikön paikka? Millaista työkokemusta siihen vaaditaan? Olisiko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä, kuinka sen työpaikan voisi mahdollisesti saada :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hei,

Avautuva työpaikka on ensisijaisesti myyjän paikka. Mikäli tuo myyjä osoittaa kyvykkyyttä vastuullisempiin tehtäviin, niin mahdollisesti työnkuva kasvaa ajan kanssa. Näin olemme siis toistaiseksi puhunut, mutta olen tosiaan lomalla, eikä siksi tehtäväni ole olla vielä aivan kärryillä ennen kuin virallinen haku ensi viikolla alkaa, kuten tuossa kirjoitinkin :) Työ vaatii ehdottomasti aikaisempaa työkokemusta vaatealalta, mieluiten esimiestehtävistä. Oikeastaan ainoa vinkki mikä mulla tulee mieleen on olla juuri se säteilevä ja hyvä tyyppi, joka oikeasti on - ei MIHINKÄÄN työhön ole mitään taikasanoja, pitää antaa näyttöjensä ja personansa puhua puolestaan! Työhakemuksen voi lähettää sekä mun meiliin että info@gaudete.com, ja sitten palaillaan asiaan. Tsemppiä!

Maiju

Hu-hu-huikeeta!
Ilmeisesti olet menossa Herningiin opiskelemaan TEKOon? Itse vietin Herningissä TEKOn naapurilaitoksessa HIH:ssä puolivuosikkaan, ja Herning on kyllä ihana mesta asua :) Onnea siis superpaljon opiskelupaikasta, innolla odotan Tanska-postauksia :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos paljon onnitteluista <3 Ihana kuulla, että tykkäsit Herningistä! Itseäni on toki vähän jännittänyt millaista kaupunkitytön on sopeutua sinne landelle (:D), mutta käsittääkseni nuorekas ja kiva opiskelijakaupunki?

Maiju

Kyllä sä sopeudut, Herningissä on kaikille kaikkea. On opiskelijarientoa vaikka kuinka, mutta sitten sitä omaa rauhaa, luontoa, ja mitä nyt kaipaakaan. :) Naapurin HIH:ssä on ainakin söpöjä vaihtaripoikia, eikä ne tanskalaisetkaan hullumpia oo ;)
Tekemistä riittää, ja parin tunnin junamatkan päässä on Århus, ja junalla pääsee vaikka minne.
Ainut puuduttava on tuo Köpis-Herning väli junalla, joka muistaakseni vei lähemmäs neljä tuntia, ei ihan hirveen useesti tullut köpiksessä ihan vaan käytyä pikaisesti. :D
Äsh, nyt iski kyllä ihan hillitön ikävä Herningiin, en kestä!

sisi

mielettömän hienoa!! kouluun pääseminen on kyllä yksi parhaista tunteista ikinä!! niin onnellinen sun puolesta! ja btw, tanskalaiset miehet on niin hyvännäkösiä, ajattele esim viggo mortensen;) muutatko köpikseen vai jonnekkin muualle?:)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Viggo & Vivian, kuulostaa hyvältä mun korvaan!

Muutan Herningiin, joka on yliopistokaupunki Jyllinmaan keskellä, n. tunti Köpiksestä junalla :) Kiitos onnitteluista, on kyllä mieletön fiilis!

Nata

JEEEEE, onnea aivan ÄLYTTÖMÄSTI! Miten voikin itselle lähes tuntemattoman ihmisen saavutus/onnistuminen tehdä näin vilpittömän iloiseksi! :)

Psst, Tanska kuulostaa muuten todella jännittävältä. Itse olen jo muutaman vuoden suunnitellut reissua Kööpenhaminaan, ja nyt keväällä tein päätöksen, että irrottaudun itselleni tyypillisestä "sitku-elämisestä" ja alan nauttia elämästäni jo nyt. (Heh, tulipas nyt jaettua vähän omankin elämän "älynväläyksiä"...) :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voiiii, tämä kommentti toi niin hymyn huulille :) Kiitos paljon tsempistä ja onnitteluista, ja hei onnea myös sulle päätöksestä elää nyt, ja jättää se ainainen pohtiminen ja jossittelu ja sitkuttelu pois! Ihanaa kesää ja kiitos vielä!

Jaeida

Todella upea hieno juttu - paljon, paljon onnea!! :) Tuli itsellekin muistot mieleen, kun pääsin opiskelemaan haluamaani paikkaan - se fiilis on kyllä uskomaton. Onneksi sinulla säilyy tämä teksti täällä muistona siitä, voit palata myöhemmin fiilistelemään :) hurjasti tsemppiä!

Heidi

Olin vähällä tirauttaa, koska muistan tuon fiiliksen parin vuoden takaa. Sitä ei kyllä ole voittanut mitään, unelma-alansa opiskeleminen on mahtavaa. Mä olen valehtelematta joka aamu kiitollinen mennessäni kouluun! Itsekin burnoutin kokeneena sitä tunnetta osaa kyllä arvostaa. Onnea, nauti!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kyllä! Niin se vaan on, että kaiken ikävän jälkeen näitä hyviä hetkiä arvostaa niin paljon, tämä on kyllä yksi paras uutinen koskaan. Kiitos paljon onnitteluista!

happy

Oi, onnea tositosi paljon :) oot kyllä nähnyt paljon vaivaa että pääset opiskelemaan!

Edith

Ihania uutisia! Onnea kovasti! Muiden onni ruokkii omaani, ja koska itsekin sain hiljattain työtarjouksen ulkomailta ,voin elävästi eläytyä sinun onneesi. Onnea! :)

Petra

Onnea ihan superpaljon! Ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat seurata unelmiaan. :) Kiitos inspiroivasta blogistasi!

sarppa

Kommentoinpa hieman myöhässä tähä postaukseen, mutta haluan vain onnitella suuresti opiskelupaikastasi!:) Itselläni on melkolailla samanlainen historia kanssasi: lukion aikana/jälkeen nyt neljättä välivuotta töitä päämääränä oikisopinnot. Itsekin etenin loppujen lopuksi esimiestehtäviin työpaikallani ja olen siitä ylpeä- todella hyvää työ-ja elämänkokemusta jo näin nuorena! Koko tänä ainaka olen saanut vastata kummasteluihin ja kauhisteluihin (katsotaan suu auki ja silmät kierossa..) siitä miten en ole opiskelemassa vielä. No, olisin jos oikiksen ovi aukeaisi hieman helpommin, enkä halua vain mennä opiskelemaan "jotain" koska "pitää". Tänä keväänä repäisin ja hain ulkomaille opiskelemaan- ja pääsin! Voin siis niin samaistua onnentunteeseesi! En kadu pätkääkään välityövuosiani, ne olivat kyllä iso plussa koulun haastattelussa :)! Pysyn siis ehdottomasti entistä tiukemmin linjoilla ja seuraamassa Tanskan valloitustasi! Että ei muuta kun hyvää koulun alkua sitten meille molemmille :D! Parasta.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi Sarppa miten ihana kommentti! <3 Tulin tästä tosi iloiseksi, hymy huulessa sai lukea sun tarinaasi. Olen myös -kuten sanottua- tosi tyytyväinen välivuosiini, tuntuu siltä, että nyt on oikeasti hyvät eväät opintoja ja tulevaisuutta ajatellen. Vuodet eivät ole siis tosiaankaan valuneet hukkaan, vaan päinvastoin uskon ensin työelämässä etenemisen omevan valttikortti sitten kun koulusta joskus kolmen-neljän vuoden jälkeen valmistun :) Lämpöistä kesää ja onnea sinulle myös sylin täydeltä, ja kiitos paljon kommentistasi!

Vierailija

En ole MyCosmossa ehtinyt kesäkuussa viettää aikaa, siksi luen tätäkin postausta vasta nyt :)
Aloitin kanssa nuorena (14.v) jäätelökiskalta ja siitä lähtien ansainnut omat rahani. on ollu tosi tärkeää, että on itse voinut ansaita omat rahansa, sillä käsi ojossa ei ollut asiaa äidin pussille ( omasta mielestäni ) työkokemusta on kertynyt hyvin erilaisista paikoista, mutta myös siltä yhdeltä omalta alalta. Sain juuri keväällä yhden tutkinnon pakettiin, joka oikeastaan alunperin oli vain hätäratkaisu sillä hetkellä, kun tiesi, ettei korkeakoulupaikka edes aukea. Ajattelin että tämä juttu tehdään kunnialla loppuun.
Kun elämä ei mennyt niinkuin lukioaikana oli visioinut, alkoivat selittämättömät/turhanaikaiset paineet kasvaa. Todellisuudessa siinä kohtaa ei ollut hajuakaan mitä elämältään haluaa. Se lisäsi myös vettä myllyyn. No, samankaltaisia tuloksiahan sillä saavutti niinkun kerroit omasta vuodestasi 2012.
Vieläkään ei ole aivan auennut, miten uraansa voisi lähteä rakentamaan, mutta täällä MyCosmossa saa kyllä aina niin paljon tuulta omiin purjeisiinsa, ainakin visiointiin :) Onnea hurrrjasti opiskelupaikasta! <3 Täytyy sanoa, että tuolla työmäärällä ja päämäärätyllä asenteella on vähintäänkin kohtuullista, että todella sait paikan! 14 paikkaa, tuhansia hakijoita, ei voi muuta sanoa kuin että VAU!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram