On tullut vihdoin aika kertoa jotain, mikä on kutkuttanut mieltäni suurena salaisuutena jo kauan. En edes ala vitsailla jälkikasvusta tai kesähäistä, koska ne eivät menisi läpi kuitenkaan, joten vitsailut sikseen.

Sain joulukuussa erikoisen puhelinsoiton eräänä keskiviikkoiltana. Hauskan ja vielä erityisemmin mieleenpainuvan kyseisestä hetkestä teki se, että olin elämäni ensimmäisillä Tinder-treffeillä erään kundin luona, semihermostuneena latkin viiniä ja seurailin toisen ruoanlaittoa. Puhelimeni soi, tuntematon numero siellä soitteli. Ajattelin olla kohtelias, ja painoin punaista luuria, ja jatkoin väkinäisen keskustelun ylläpitämistä. Samalla hetkellä puhelimeni soi uudelleen, jälleen tuntemattomasta, ja hiljensin soiton taas välittömästi. Jo lähes koomisesti rupattelumme keskeytti puhelimen kolmas pirahdus heti edellisten perään, ja jo valmiiksi potentiaaliseen puhelinmyyjään kettuuntuneena vastasin.

Soittaja ei halunnut tarjota minulle hyväterveys- lehteä lahjahintaan, vaan päinvastoin. Soittaja esittäytyi Suomen Cosmopolitan-lehden päätoimittajaksi. Voin vaikka vannoa sydämeni pysähtyneen nanosekuntiksi ennen kuin kykenin edes tervehtimään. Nopeasti kokosin itseni, ja kuuntelin tämän asian mikä ei voinut odottaa. Jos pelkkä soittajan henkilöllisyys herätti tuhat kysymystä ja aiheutti pienen shokkitilan, niin puhelun sisältö oli kuin punapuun rungolla suoraan ohimolle. Päätoimittaja tarjosi minulle pestiä Cosmopolitanin vakiokolumnistina. Minulle. Kolumnistina. Lehteen. Joka kuukausi. Mistä vain haluaisin kirjoittaa. Joka kuukausi, suuressa lehdessä, omalla nimellä ja naamalla. Kolumnisti-Vivian. AAAAAAAA.

Loput treffeistä menivät epäuskoisia puheluja lähimmäisilleni soitellessa, onnenkyyneliä tirautellessa, sekä käsivarsiani nipistellessä. Aivan uskomatonta, että joku oli bongannut hassut tekstini Makuunin irttareista ja parrakkaiden miesten ihanuudesta, ja ihan oikeasti tarjosi minulle työtä lehdessä. Leijailin vähintään puoli metriä maanpinnan yläpuolella seuraavat päivät viikot edelleenkin, enkä voinut uskoa tarjousta todeksi. Pikkuhiljaa palaverien ja lukuisten meiliketjujen jälkeen uusi sivutyö alkoi tuntua todelliselta, ja itse työnteko alkoi.

Kolumni on siitä haastava, mielenkiintoinen ja fantastinen tekstityyppi, että se saa ja kuuluukin olla kärkäs ja tekijänsä näköinen. Siinä missä näitä blogipostauksia voi halutessaan selata kronologisesti taaksepäin, on kolumni joka kuukausi oma, napakka tarinansa, joissa ei voi viitata edellisiin tai tuleviin. Olen erityisen fiiliksissä siitä, että saan kirjoittaa joka kuukausi kolumnin Cosmoon, sillä nautin eniten kepeän, hassuttelevan ja kärkkään tekstin tuottamisesta. Ei toki haittaa jos joku “totuuden siemen” joskus viihteekkuseen akanakasaan eksyisikin, mutta tekstieni agenda on tuoda viihteellistä ja hauskaa materiaalia asioista, joihin kaikki voi samaistua. Toivottavasti myös jotain uutta, ja toivottavasti myös osa minua. Siinä missä blogissani rajaan yksityisyyttäni ja ihmissuhteitani pois, kolumneihin on ihanan kamalaa ammentaa kokemuksia ja tarinoita tosielämästä. Tinder-treffeistä, hullunkurisesta perheestä, omista kasvukivuista, ryönärokkarifantasioista, rakkauden alkamisesta, rakkauden päättymisestä, liikunnan vihaamisesta sekä irtokarkeista. Ihan mistä tahansa onnistuu punomaan tarinaa jonkun inspiroivan aiheen ympärille.

Tänään on siis se minulle valtavan suuri ja tärkeä päivä, jolloin huhtikuun Cosmopolitan ilmestyy, jossa on debyyttini kolumnistina. Aivan käsittämättömän hieno tunne, onnellinen ja epäuskoinen. Cosmon tiimin kanssa on ollut jo tähän asti mukavaa työskennellä, ja omien kirjoitusten kehittymiselle tekee todella hyvää osaava tiimi editoreja ja toimittajia, jotka neuvovat tällaista keltanokkaa. Hauskaa oli myös kolumnin kuvien kuvaukset, joista nämä behind the scene- räpsyt ovat.

Saan tänään ruokakaupassa varmaan jälleen sydänkohtausta muistuttavan sätkyn asian tiimoilta, ja odotan jännityksestä kihelmöiden millaisen vastaanoton kolumnisti-debyyttini saa! Suunnittelin kauan tekeväni jotain todella repäisevää ja juhlavaa kun lehti vihdoin tulee painosta, ja tästä uutisesta tulee julkista. Taitaa kuitenkin olla niin, että vietän tämän minulle hurjan tärkeän pikkulauantain rauhallisesti rakkaimpieni seurassa, jotka toivottavasti jatkossakin inpiroivat minua kirjoittamaan uusia tarinoita lehteen painettavaksi.

Eip kuulkaa muuta! Huhhuh! Se, kuka väitti etteikö kotoa tultaisi hakemaan töihin, oli väärässä. Kotona tullaan hakemaan aivan helvetin mahtaviin kick-ass mielenkiintoisiin duuneihin, joita toivottavasti saa jatkaa pitkään ja menestyksekkäästi. JEE tälle jutulle!

Terveisin,

onnesta sekaisin oleva Vivian Valpuri

 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram