Terkkuja taas junasta, tälläkertaa kotimatkalta. Tajusin tossa äsken 7-elevenissä pyörähtäessäni, että sokerilakkoa on nyt takana tasan kuukausi. Kokonainen kuukausi! Huhhuh, olen niin ylpeä itsestäni. Mä olen ennen ollut niin kovan luokan sokerinarkki ja oikeasti syönyt joka. ikinen. päivä. jotain herkkuja, ja tässä ihan muina muijina on menty lähes viisi viikkoa sokerittomalla. Aivan uskomatonta mihin ihmisen mieli pystyy niin halutessaan. Onhan tässä menty jo 13kk myös täysin savuttomana, mikä on sekin henkilökohtainen olalletaputtelun paikka, mutta kyllä sokeririippuvuus on aina ollut kovempi paikka. Vaan ei enää!

Sokerilakkoa on siis jäljellä vielä 17 päivää, eli kaksi viikkoa ja rapiat. Parin viikon lakkoilu edes noin ajatuksen tasolla ei tunnu miltään, ja melkein tekisi mieli pidentää lakon kestoa nyt kun näin hyvin on päästy vauhtiin. Tosiaan ne pahimmat viekkarit, väsymys ja semikrooninen vitutus jäi taakse jo monta monta viikkoa sitten (tokalla viikolla), mutta kieltämättä hormonien takia pari päivää himotti suklaa aivan pirusti.. Mutta siinäpä se, ja nopeasti niistä mielihaluista pääsi yli.

Jos jotain olen tässä lähiaikoina huomannut, on sokerin määrä ympärillämme. Kuten aikaisemminkin kirjoitin, olen vältellyt parhaani mukaan myös piilosokereita, ja ollut tarkka tuotesisältöjen kanssa. Poikkeuksen tässä tekee kolme tammikuussa bailattua iltaa, joina join bisseä ja viiniä, mutta ne sallin itselleni ilman pienintäkään morkkista "rajan väpättämisestä" tai muusta sellaisesta. Ei tässä mitään keskitysleirimeininkiä olla hakemassa, vaan normaalia elämää ilman sokeriherkkujen puputusta ja jatkuvaa himoitsemista!

Mutta joo - sokerilla kyllästettyjä tuotteita on KAIKKIALLA. Koulumme välipala-automaatissa ei ollut _ainoatakaan_ sokeritonta tuotetta, paitsi puolen litran vesipulloja. Ei siis yhtäkään. Ymmärrän toki, että niiden koneiden funktio on antaa kijastossa pakertaville opiskelijoille se quick fix ja energiaa perslihaksien kuluttamiseen, ja että freesien omenaviipalepussien järjestäminen automaattiin on tuollaisissa oloissa mahdotonta.. Mutta silti! Saman jutun olen huomannut kyllä kaikissa kiskoissa käydessäni. Sokeria, sokeria, rasvaa suolaa ja sokeria. Nam nam. Eväinä ja välipaloina on edelleenkin pähkinät ja raejuustotötsät. Vielä ei töki ollenkaan, vaikka olen jo pikkusen alkanut haaveila siitä, että mitäs herkkua sitten haluaa syödä kun kahdeksastoista helmikuuta koittaa. Samana päivänä saman lakon kanssa sinnittelevä isäni tulee Tanskaan lomalle (!!!PARASTA), ja tiedossa taitaa olla aikamoista sokerihuuruista hillumista, hahaha! En malta odottaa. Täytyy EHDOTTOMASTI saada suomalaisia karkkeja faijan mukana tänne - saiskohan joulusuklaata vielä jostain? Ainakin Tuplaa, BisBisiä, Fasun mansikka-vanilja- levyä sekä lauantaipussin autokarkkeja on saatava. Ei haittaa jos joku perheenjäsen vaikka lukis tän ja ottain vinkistä kiinni ;----) Hehez.

Vikat viikot menevät varmaan vauhdilla, ja itseasiassa mulla on plakkarissa vielä pari sokeritonta reseptiä mitä haluisin kokeilla, ja sitten myös mahdollisesti jakaa täällä.. Katsotaan riittääkö aika - huomenna alkaa taas intensiivinen opiskeluelämä ja uusi lukukausi! Eväsrasiaan saa taas pakata jokapäiväiset pähkinät ja muut sallitut eväät.

Miten tiellä muilla lakkoilijoilla menee? Entä onko joku suunnitellut aloittavansa saman sokerittoman detoxin?

Kommentit (9)

hiinanna

mun on pakko nyt sanoa jo etukäteen varotuksen sananen ;), koska ite lakkoilin sokerin kanssa vuosi takaperin. kun sokerista vierottaa ittensä, paluu takas kimppaan ei välttämättä ole ihan niin yltiöihana ja huikee kun mitä on mielikuvissaan ennakoinut ! muistan kun vetelin pitkästä aikaa semmosen itelleni normaalin määrän (eli semironskilla otteella) jäätelöä ja ehkä myös vähän suklaata...... a) ne maistu superpaljon ällömakeemmalta kun koskaan aiemmin sekä b) mun tuli hirmu huono olo. sen jälkeen ei oo enää tehny mieli niin paljon ja usein sokeria. näin voi käydä!!!!

Ansku

Joo kannattaa olla kyllä varovainen :D Olin reilun kuukauden syömättä sokeria, karkkipäivän koittaessa kävin Fannyn brunssilla ja vetäsin hetkeä myöhemmin korvapuustin.. Ei tullut sitten loppupäivänä tehtyä yhtään mitään, oli huono olo ja väsytti ihan saakelisti!

Inna

Tässä toinen herkut pannaan -kokeilija,
mut ihan vinkkivitosena että Fazerilta on tullut Salty Popcorn -Fazerin sinistä. Että silleen. Jäi melkeen oma clean eating siihen lanseeraukseen, pyydä suomituliaisena sitä joltain!!

Helinä

Mun sokerilakkohan alko viime heinäkuussa kun selkä murtu... Viimeaikoina on tullu mussutettu sillon tällön jokunen pulla jos duunissa on jääny kokouksista yli, mut muuta ei kyllä oikeastaan. Enemmän ongelmia on ehk tullu niistä doksuttelusta nyt kun opiskeleminen taas alko :D en juo paljoa kerralla, mutta kun opiskelijoilla bileitä on melkein joka vkonloppu. Huomenna on fuksiaiset, siellä saatan ottaa yhden tai pari, mut sit saa kyl korkki kierähtää kiinni. Doksuttelu on siitä viel huonompi ku sokeri et jos vähääkään otan liikaa niin seuraavana päivänä en haaveilekaan salikeikasta :/
Mut oon ihan superylpee sun sokerilakosta vaikkei se sokeri kokonaan poistuiskaan ruokavaliosta :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tuskin poistuu kokonaan - kaipaan sitä itsensä palkitsemista niin paljon, että herkut saavat kyllä tulla pian takaisin ruokaympyrään! Olis jännä tollanen jos joskus olis syystä tai toisesta PAKKO olla ilman sokeria pitempi jakso.. Nyt on ehkä sekin hyvä, että kun tää on tullut testattua niin ei olis niin iso ongelma :) Kiitos myötäylpeilystä <3 tj 14!!!

riiri

Aloitn myös sokerittoman tammikuun ja samalla jatketaan edelleen! Hulluinta on se, etten oo koskaan aiemmin pystynyt edes mihinkään karkkilakkoon ja nyt oon karsinut kaikki sokerit pois eikä oo tuntunut oikeastaan missään :-D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hei eikä!! oon todella ylpeä susta! Mä luulen et mullakin on jeesannu tää kaikki tai ei mitään- filosofia. Jos vähän sais jotain pullaa mussuttaa niin sit haluis kyllä kaikkea.. Samasta syystä steviajäätelöt ja keinomakeutetut limpparit ei oo kuuluneet mun ruokavalioon tässä lakon aikana, alkais vaan rajat häilyä ja himo kasvais liian suureksi.. Mut nyt on iisiä! Oon kauheessa flunssassa atm ja nyt tekis kyllä niiiiiiiin mieli kaloritankkausta suklaan muodossa, mutta meh. Pitää ajatella et ehkä noi hedelmät ym. terveellinen edesauttaa sitä parantuistakin enemmän! :D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blog archive

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram