Se joka tunnistaa otsikon biisin saa tulla mun luokse pirtelölle tai margariitalle, koska nyt on siihen kalusto kunnossa!!!


Sain joku aika sitten viestiä RawMix-blendereiden maahantuojalta, ja he kohteliaasti tiedustelivat josko kaltaiseni smoothieilla itsensä hengissä pitävä kotikokki haluaisi tehoblenderin testiin. Sauvasekoittimella usean kuukauden ajan suhautelleena kolmen hevosvoiman ja alle 300€ hintainen tehopakkaus kuulosti minusta kokeilun arvoiselta combolta, ja niin sain tämän keittiöni kunkun kotioloihini käytettäväksi.

Olen tosiaan ennen käyttänyt sauvasekoitinta aamupalajuomani valmistukseen, ja yhden naisen tarpeisiin se toimiikin moitteetta. Jos kuitenkaan haluaa pyöräyttää edes yhdelle kaverille päivän tärkeintä ateriaa (tai vaikka ihania jäähiledrinkkejä, jäätelöä, pähkinätahnaa, pullataikinaa, murskatun iPhonen.. you name it!), vaatii sauvasekoittimen käyttö pientä kikkailua. Pakastemarjoja ei voi laittaa kupin pohjimmaiseksi, ja liika neste lentelee kauniissa kaaressa keittiökaakeleille.. Ei ihan niin smoothia (heh-heh) toimintaa mitä aamumuumiona toivoisi!

Aikaisemmat blenderini ovat olleet hintaluokkaa halvin on paras, ja se on myös näkynyt käytettävyydessä. Nyt jo kuopattu, Middle Claes Ohlsonilta hankittu, miniblenderi ei saa juomista sileitä, jäiden tai pähkinöiden murskaamisesta puhumattakaan. RawMixin kaltaisia ammattilaisblendereitä olen käyttänyt aikaisemmin vain kahvilatöissäni, joissa kova teho, kannun helppo puhdistus sekä laitteen pitkä ikä olivat tärkeitä ominaisuuksia. On ollut aika luksusta viskata joka-aamuiset juoma-ainekset vaan kannuun -ihan missä järjestyksessä hyvänsä- ja napsauttaa kone hoitamaan homman sileäksi. Alle puolessa minuutissa tämä järkyttävän tehokas vempele tekee selvää niin jäisistä marjoista, jääpaloista, avokadotahnoista, pähkinöistä, taateleista, sekä myös hädän hetkellä kovettuneesta parmesan-juuston käppänästä. Kaikkia olen kokeillut, kaikkiin toimi. Varaukseton suositus!

Kiinnostuneille tiedoksi: laitteen hinta on 289€, se on kaupan osoitteessa www.rawmix.fi, se soveltuu jokaiselle nopeutta, helppoutta ja laatua arvostavalle keittiössä viihtyvälle, ja seuraavaksi aion valmistaa sillä maapähkinävoijäätelöä. Mikäli se onnistuu, pistän reseptin jakoon!

Sain myös hetki sitten luonnollisia lisäravinteita testiin, ja aikani niitä keittiössä tuijotelleena olen ottanut ne käyttööni. Spirulina on kuulemma terveellisintä kamaa mitä voi kiduksiinsa vetää, ja siltä se haiseekin. Rehellisesti sanottuna, en ole aikapäiviin haistanut mitään niin vastenmielisen ja epäkutsuvalta tuoksuvaa ruoka-ainetta. Haju on kuin kalanruoan ja levän sekoitus, eli suorastaan ruokahaluja herättävä sekoitus. Olen kuitenkin ennakkoluulottomasti heittänyt pari teelusikallista tuota ihmepulveria smoothieni mukaan, kipannut perään ison lusikan hunajaa, ja toivonut ettei maku tule läpi.. Mutta terveys ennen kaikkea, toivottavasti jotkut huikeat terveysvaikutukset nyt pukkaavat pintaan, ja vakuutun spirulinan tärkeydestä ruokaympyrässäni.

Samassa syssyssä saamani chia-siemenet odottavat vielä korkkaamistaan. En ymmärrä niiden liottamisjuttua, tai että mihin niitä voisin herkullisesti miksailla. Jos joku siellä puolella on valveutunut tässä asiassa, niin saa kernaasti huikata! Superfood-henkiset “ravintolisät” kyllä kiinnostavat kovasti, ja yhdessä uuden voimanpesä-blenderin kanssa olen saanut ne huijattua osaksi jokaista päivääni. Kaipa siihen hajuunkin joskus tottuu.. Aamu aamulta, smoothie toisen perään.

Reseptini on ollut edelleen jokaisena aamuna sama ja toimivaksi koettu banaani – puolukoita – sokeritonta mustikkakeittoa – maitorahkaa – kaurahiutaleita – spirulinaa – hunajaa, mutta olen muutaman kerran heittänyt joukkoon erilaisia pähkinöitä, taateleita, kurkkua ja muita hedelmiä. Jos jollain on aivan voittavan hyvä smoothieresepti, niin jakoon vaan! Sama koskee tosiaan noita chia-siemeniä – miten laiska nainen valmistaa niistä jotain hyvää ja nopeaa?

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram