Keltään ei ole tainnut mennä ohi se, että tällä viikolla vietetään ystävänpäivää. En oikein tiedä mitä ajatella siitä, että helmikuun neljästoista muuttuu hitaasti mutta varmasti vuosi vuodelta jenkkimäisen kaupalliseksi päiväksi.. Miten pitäisi ostaa lahjoja ja viettää päivää jotenkin erityisesti? Voi apua. Ihan kiva omistaa yksi päivä ystävyyden tärkeyden muistamiselle meidän jokaisen elämässä, mutta itse en ainakaan kaipaa ilmapalloja ja kortteja. Kaipaan sitä, että ystävät on jakamassa tärisyttävän ihanaa iloa ja pahimpia angsteja silloin kun tarvitaan, ja pyrin olemaan sitä omille ystävillenikin.

Ystävänpäivästä viis, nyt vietetään paljon minulle tärkeämpää päivää - toista vuosipäivää sinkkuna! Aika tarkalleen kaksi vuotta sitten pistin pöytähopeat jakoon silloisen avomieheni kanssa, ja aloitin sinkkuelämäni. Nuorempana tällainen kaksivuotinen olisi ollut aikamoinen itsetutkiskelun paikka ("yhyy mikä mussa on vikana, oonko liian vaikea/helppo/pitkä/lyhyt, eikö bloggaamalla muka saa miehiä nyyh nyyh" okei toi vika oli vitsi, todellakin saa), mutta jotain on radikaalisti muuttunut sitten nuoruusvuosien. Sinkkuudesta on tullut kiinteä osa identiteettiäni.

Okei, toi kuulostaa omiinkin korviin todella puistattavalta ja kummalliselta, vaikka juuri noin sen koenkin. En osaa kuvitella seurustelevani. En kaipaa poikaystävää tämänhetkiseen elämääni, vaan pikemminkin se tuntuu ajatuksenakin rasitteelta. Voin sanoa ilman yhtään independent woman vol. 666- asennetta viihtyväni sinkkuna paremmin kuin hyvin.

Jokainen sinkkutyttö, joka avoimesti kertoo nauttivansa yksin olosta, leimataan kusettajaksi, joka oikeasti kuuntelee kotona repeatilla Pussycat dollsien I don't need a mania, hukuttaa itseään Fasun siniseen, ja hassuttelee katsomalla Bridget Jonesia kerta toisensa jälkeen, vain närkästyäkseen siitä, että Bridget päätyykin lopuksi naimisiin. (Takinkääntäjä! Vitun petturi!) Toinen näkemys sinkkunaisista on kyltymättöminä vamppeina, joiden elämäntehtävä on kivittää jokaista kaksijalkaista - naisiakin paremman puutteessa - joiden punkkaan pääseminen on about yhtä helppoa kuin kotipizzan tilaaminen. Kolmas vaihtoehto sinkkunaiselle on kissafarmin perustaminen, rintaliivien polttaminen takapihan paperiroskiksessa ja kainalokarvojen kasvattaminen Madonnan tyyliin.

Tiedostan olevani sinkku osittain olosuhteiden takia, osittain omasta tahdostani. Tiesin lähes koko edellisvuoden haluavani muuttaa ulkomaille opiskelemaan, eikä sellainen vakiintuminen oikein pelaa yhteen sen suunnitelman kanssa - ainakaan siis omalla kohdallani, joka kaipaan paljon vapautta ja mahdollisuuksia elää elämääni oman mieleni ja aikataulujeni mukaan. Juuri nyt suhde ei kiinnosta, koska koulu vie niin paljon ajasta, ja koska seuraavan parin vuoden suunnitelmissa on valmistua ja rakentaa uraa, ei perhettä.

Kuulostan varmaan tosi kyyniseltä ja itsekkäältä kun sanon etten ole seurusteluihminen. On totta, että arvostan vapautta, omien haaveitteni toteuttamista, ehkä tiettyä seikkailun mahdollisuuttakin, enkä ole valmis luopumaan niistä arvoistani ihan helposti. Lisäksi viihdyn omassa ja ystävieni seurassa niin hyvin, etten enää tunne sellaista tyhjää tunnetta mitä vaikka joskus nuorempana. Luulen sen olevan pikemminkin itseluottamusjuttu - enää en kaipaa toista ihmistä tunteakseni itseni kokonaiseksi, hyväksytyksi, onnelliseksi.

Tiedän kuitenkin haluavani ennemmin tai myöhemmin asettua aloilleni, ja haaveilen ehkä perheestäkin - en vaan juuri nyt. Seurustelussa on mielestäni paljon hyvää, ja arjen jakaminen toisen kanssa on parhaimmillaan puhdasta onnea ja iloa. Minulle seurustelu merkitsee syvää ymmärrystä ja kumppanuutta, ja toisen arvostamista. En kaipaa jännitystä ja repivää rakkautta, vaan nautin pinnallisista ja syvällisistä ajatusten jakamisesta, yhdessä tekemisestä, toisen sparraamisesta, molemminpuoleisesta ihailusta. Ystävyyttä. Kaikkein onnellisin olin miehen kanssa, jonka kanssa pystyin jakamaan vahvuuteni ja heikkouteni, joka täydensi jokaisen lauseeni, sai minut nauramaan enemmän kuin kukaan muu, ja jonka kanssa pystyin olemaan avoimesti oma itseni. Sellaista ihmistä ei löydä kadulla huutamalla, ei hakemalla. Sellaisen ihmisen vuoksi voisin luopua niin paljon rakastamastani vapaudesta, mutta en koskaan seurustelun itsensä takia. Jos jotain olen kuitenkin vuosien varrella oppinut on se, ettei rakkautta tai onnea saavuta pakottamalla. Se tulee yllättäen kuin roska silmään, juuri sitten kun hetki on oikea. Siksi seurustelemaan ei koskaan pitäisi olla kiire. Maailmankaikkeus pitää kyllä huolen omistaan. Siihen asti keskitytään olemaan oman itsensä bestiksiä.

Noin niinkuin ylipäätään ei minusta ole relevanttia tai edes mahdollista vertailla kumpi on hauskempaa tai jotenkin "parempaa" - seukkailu vai sinkkuilu. Paska suhde on toki aina huonompi vaihtoehto kuin yksinoleminen, mutta tuollaisia itsestäänselvyyksiä lukuunottamatta kantani on selvä; elämä on just sitä, miksi sen itse tekee. Sinkkuelämä on juuri niin värikästä, hyvällä tavalla itsekästä, jännittävää tai arkista miksi sen itse haluaa rakentaa. Seurustelusuhde oikean ihmisen kanssa, jossa molemmat ovat valmiita tekemään edes pikkuisen suhteen eteen, on myös ihanaa. Kun saa lähietäisyydeltä seurata rakkaiden ystäviensä seurustelusuhteita, asunnon remppailuja ja toisten hemmottelua, ei voi olla kuin onnellinen heidän puolestaan. En kuitenkaan lähtisi vaihtamaan omaa elämääni heidän kanssaan, eivätkä hekään varmasti minun kanssani. Jokainen on vastuussa omasta onnestaan, oli kyse sitten ihmissuhteista, asuinkaupungista, varallisuudestaan tai mistä ikinä.

Terveiset kaikille niille sinkuille, jotka ovat syystä tai toisesta tyytymättömiä elämäntilanteeseensa: olen vakuuttunut siitä, että onnettomuudelle on aina aivan eri syy kuin kulloinenkin siviilisääty. Sen sijaan, että keskittyisi siihen, mitä elämästä muka jonkun mittapuun mukaan puuttuu, pitää katse suunnata niihin asioihin mitä jo on - sekä etenkin niihin, mitä voi saavuttaa! Ihan itsensä kanssa, itseään varten. Omia haaveitaan. Enää en usko sinkkuuteni takana missään tapauksessa olevan paikoittain hankala luonteeni, kylkiläskini, liian ulospäinsuuntautunut persoonani, oudot kulmakarvani tai paska musiikkimakuni. Minussa tai kenessä muussakaan ei ole mitään niin perinpohjaista vikaa, ettemmekö olisi lottovoittoja oikealle ihmiselle oikeaan aikaan. "Sen Oikean" odottelun sijaan kehotan jokaista katsomaan peiliin, hymyilemään, heittämään femmat, ja elämään elämäänsä täysin rinnoin. En ole koskaan kuullut kenenkään kultahäitä viettäneen toivoneen et hitto kun olis vielä vähän aikaisemmin löytänyt tän siipan, vaan ne vapaat ja ehkä vähän kreisitkin vuodet on niitä (epäilemättä vähän muistojen kultaamia, hehe), joita kuolinvuoteellaan tulee liikuttuneena virnistäen muistelemaan.

Kuvat Pinterestistä

Kommentit (60)

Emma

Ihana postaus!! Sai hymyn heti aamulla huulille :) olen aina ollut sitä mieltä, että en halua olla kenenkään kanssa vai seurustelemisen takia, mieluummin olen yksin, kuin ympäriltä ja itsestä tulevasta "pakosta". Ihana postaus, ihana! Parasta tiistaita! Xxx

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi kiitos! :) Oikeesti mulla oli vähän vaikeuksia saada eilen unta tän kirjoitettuani, kun pelotti jos ihmiset ottaa tällaisen mielipiteen jotenkin "itseensä" tms.. Mutta ihan huippua kuulla, että osui ja upposi! Kiitos positiivisesta asenteestasi ja samoin ihanaa päivää!

P

Kiitokset <3! Tuntuu että kaikissa blogeissa toitotetaan "poikaystäväsitä ja poikaystävätätä". Itse olen ollut sinkkuna jo vuosia mutta tänä aikana vähän väliä jämähtänyt 'ollaan me jotain muttei hei nyt määritellä tätä' -suhteisiin (tuo nimenomaan miehen näkökulmasta noin..). Nissäkin sutaisuissa on omat onnen hetkensä mutta kun katsoo elämää taaksepäin (ja eteenpäin) niin kaikista onnellinen olen ollut silloin kun olen ollut '100% sinkku enkä edes pohtinut muuta vaihtoehtoa'. Kiitos tästä kirjoituksesta <3!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, paineita seurusteluun tulee kyllä milloin mistäkin - perhe kyselee vävykandidaateista, ystävät tosiaan remppaa omistusasuntojaan, ystävien häitä alkaa olla enemmän ja enemmän.. Ja itse porskutan yksin tehden omia juttujani :D haha. Kiitos sulle kun jaoit omat fiiliksesi! <3

Emmi

Hmm itse en taas oikein ymmärrä, minkätakia jonkun tietyn asian (olkoon se nyt ystävänpäivä) juhlimiseksi osoitettua erityistä päivää nihkeillään siksi, että sen koetaan vievän pois vuoden muiden, samaa ilmiötä/teemaa sisältävien, päivien arvoa? ts. totta, ihan minkä tahansa asian kaupallistaminen (lue usein teennäistäminen) voi saada itse ytimen tuntumaan päälleliimatulta, mutta eikö päivää voi ottaa hetkenä, jolloin pysähdytään oikeasti miettimään ja kunnioittamaan tärkeitä juttuja, _juhlitaan_ niiden olemassaoloa (koska joka päivä ei voi kuitenkaan juhlia)

P.S Hyvää sinkkupäivää! vaikka kahden viikon päästä saatatkin olla yhtä sinkku haha;)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ehkä ilmaisin itseni huonosti.. Kuten sanottua, minusta ystävänpäivä ON hyvä juhla, ja on tärkeää muistaa ystäviä ja läheisiään, vaikka kliseisesti sanottuna jokainen päivä onkin ystävänpäivä. Itselleni vaan nimenomaan se kaupallinen osuus ystävänpäivässä on täysin merkityksetön, eikä minulle päivästä yhtään sen juhlavampaa tee kortit tai jotkut suuret suunnitelmat.. Yhtään siis niitä dumaamatta! :) Minusta aina on aihetta juhlaan, ja ihana vaan kuulla jos jotkut todella nappaavat tilaisuudesta kiinni, ja juhlistavat ystävyyttä kunnolla! Jokainen tyylillään! :)

Ja hehe, kiitos :D Varmasti olen vielä kahden viikon päästä sinkku, ehkä kahden vuodenkin!

Vierailija

Amen! Tässä oli omat ajatukseni suoraan kirjoitetussa muodossa. Hyvää sinkkuvuosipäivää sinne! Omaani vietin tammikuussa ja skoolasin itseni kanssa sen kunniaksi.

Inna

Ihanaa Viivi, kiitos!! Tästä tuli lemppari ja jaan tätä eteenpäin jokaiselle, joka ikinä enää marmattaa sinkkuudestaan. Ja luen tämän ystävänpäivänä sohvalla toinen käsi karkkipussissa ja Downton Abbey -maratooni meneillään. Ja kiroan kaikki jotka kutsuvat ystävänpäivää Valentinuksen päiväksi (wtf?)...

Feeling awesome

KIITOS. Oon ollut n. 1,5 vuotta sinkkuna ja joidenkin kavereiden on hyvin vaikee käsittää miksi asia on niin :D Itselleni kaikki on kuitenkin ihan selvää: nyt aion panostaa opintoihini, uran rakentamiseen ja OMAAN hyvinvointiini. Oon sun kanssa täsmälleen samaa mieltä siitä, et kyllä se oikee tyyppi tulee vastaan sitten kun aika on otollinen. Välillä oon niin kypsä mun kaveripoikien puheisiin siitä, kuinka jään kohta lopullisesti yksin, jos en ala etsimään uutta poikaystävää. Ilmeisesti 23-vuotiaan markkina-arvo on jo jyrkässä laskussa :D No mutta, mun mielestä on tärkeintä, että itse tiedän mikä toimii mulle parhaiten ja mihin haluan tällä hetkellä elämässäni keskittyä. Vielä kerran, kiitos tästä postauksesta.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Noh noh, todellakaan ei ole markkina-arvo laskussa!!! Itse ainakin arvostan kovasti ihmisiä jotka tekevät omaa juttua, oli se sitten normien mukaista tai ei, ja uskon kyllä "sen oikean" ihmisen arvostavan tällaista ominaisuutta roikkumista enemmän. Ystävät ja läheiset toki ajattelee omaa parastasi, se kannattaa aina muistaa, mutta loputon asiasta tivaaminen voi kyllä olla puuduttavaa :D Tunnen itse aika tasaseen todella upeita ja onnellisia sinkkuja, ja todella upeita ja yhtäläisen onnellisia seukkailijoita. Kaikille on oma aikansa!

Ei kestä kiittää, kiitos kommentistasi! :)

mervi

Ihana postaus ystävänpäivän lähistölle! Kommentoin ekaa kertaa, mutta olen seurannut muutaman kuukauden. Sinun juttuja on kiva lukea, osaat kirjoittaa!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kovasti kehuista, ja että jaksoit kommentoida! Ystävänpäivä on hieno juhla, mutta on tärkeää myös muistaa meitä "yksinäisiä" :)

öö

Oon ollut aina "sinkkuna" koska en ole löytänyt sopivaa miestä.. enkä ole koskaan ollut sitä mieltä että otetaan vaan joku mies, jotta voi seurustella. Ja ainoa mikä miehestä "sopivan" mulle tekee, että oisin aidosti rakastunut (ei muita etsintäkriteereitä). Tän postauksen ja kommentit luettuani ymmärrän eläväni jossain ihan eri universumissa :D No, oon aina tiennyt olevani outo.. koska kaikkien pitää olla seurustellu tai vähintään tehnyt miesten kanssa asiat xyz. En ymmärrä ollenkaan mitään "nyt ei ole hyvä aika" jne.. en tiedä ootteko kuullu sellasta, ettei rakkaus kelloa katso (kun iskee). Ja en mä nyt rupeis sanomaan sielunkumppanilleni, et "sori, ehkä kahden vuoden päästä voidaan tsekata tilanne uudelleen".

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

En itsekään usko etsintäkriteereihin. Kukaan rakastamani mies ei ole ollut niiden haaveiden prinssieni kaltainen, vaan omalaatuinen tyyppi, joka on vaan vienyt jalat alta. Se, että mainistin noita ominaisuuksia esim. kommunikaatiotaidoista ja tekevyydestä, on sellaisia ympäripyöreitä asioita, jotka vaan sattuvat yhdistämään valtaosaa ystävistäni ja entisistä heiloistani. Kaikkiahan aina vähän samankaltaiset persoonat viehättää, eikö? Tai ehkä se olen vain minä :) Pinnallisiin kriteereihin en usko tippaakaan, se ei ole minulle suhteessa tärkeää.

Ja mitä tulee tohon aikaan, niin kuten kirjoitinkin - rakkaus tulee kokemukseni mukaan aina yllättäen ja pyytämättä (hehe). En usko mihinkään optimiaikaan tai tilanteeseen siinä toisen löytämisessä. On kuitenkin myös totta, että itse olen niin järkevä/tyhmä, että saatan toisinaan ajatella vähän turhan rationaalisesti, ja kulkea laput silmillä.. Toisaalta ne suhteet, jotka ovat kariutuneet "väärän ajoituksen" takia, olisivat varmasti kariutuneet muistakin syistä, ja se on ollut vain hyvä tekosyy ottaa aikalisä. Ompa sekavaa, toivottavasti sait ajatuksestani kiinni! :D

Kaikkenkaikkiaan, nämä asiat ovat ehdottomasti yksilökohtaisia. Osa ihmisistä tapaa yläasteella elämänsä rakkauden, eivätkä varmaan koskaan haihattele aidan takana vehreämmän ruohon perään. Osa sitten on meitä, joille asiat ei tunnu olevan niin yksinkertaisia - ainakin siis vielä. Sanon aina ystävillenikin että mun "ikisinkkuus" loppuu varmasti salaman lailla sitten, kun se oikea tyyppi tulee kohdalle, ja menen varmaan kuukauden seurustelun jälkeen naimisiin tuhatprosenttisen varmana päätöksestäni :D Haha.

Maisa

Olen lukenut blogiasi tosi pitkään, mutta tämä saattaa olla ensimmäinen kerta koskaan kun kommentoin! Kolahti nimittäin niin hyvin tämä postaus :) Erosin riitaisesta avoliitosta kolme ja puoli vuotta sitten, ja sen jälkeen mulla oli yksi pari kuukautta pitkä (tai siis lyhyt) suhde. Tosi pitkään sinkkuaikana mulla oli aina rauta tai parikin tulessa, mutta mitään vakavampaa ei koskaan kehittynyt. Jossain vaiheessa olin ihan pettynyt rakkauteen ja varma siitä, että mussa on jotain vikaa... Sit aloin elää aika lailla tämän postauksen elämänviisauksien mukaan. Kun elämä heitti nykyisen kumppanini mun elämääni tuossa kuukausi takaperin, niin BOOM!! Tätä mä haluan, tämän mä ansaitsen, ja tämän jätkän persoona läpäisee 24-vuotiaan sinkku-minän tiukan seulan :D Uskon että suht pitkä sinkkuaika kypsytteli mua persoonana tosi hyvin!

Mitä nyt yritän sanoa on se, että ei sen parisuhdestatuksen pitäisi olla mikään koko elämää määrittävä judu. Ei sinkkuelämä ole per se yhtään sen vähemmän laadukasta tai onnellista kuin parisuhteessa oleminenkaan, aika paljon on kiinni omasta asenteesta ja itsetuntemuksesta. Kiitos Vivian kun kirjoitit tärkeestä aiheesta, tämä koskee varmaan aika isoa osaa meistä nuorista naisista :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ihana Maisa että kommentoit, ja jaoit oman kokemuksesi! Mua inspiroi kuulla just tollasia tarinoita, missä se rakkaus on syttynyt noin voimakkaasti ja sen suuremmitta selityksittä - tuon pitäisi olla JUURI se, mihin pyrkiä, ei mikään ihan ok parempi kuin ei mitään- suhde. Huikeeta, ja onnittelut! <3

Ja kiva kuulla että niin moni on tykännyt tästä, ja kokenut tärkeäksi aiheeksi. Olen itsekin sitä mieltä, että kaiken ihmissuhdeplaaplaaplaan sivussa pitää tarjota myös sitä tosielämän näkemystä, että sinkkuuskin voi olla oma valinta, ja onnellista elämää siinä missä se suhdekin :)

Karoliina

Ihanaa, että teit tästä aiheesta postauksen! Allekirjoitan koko tekstin. Itse nuorempana halusin aina seurustella ja kun sitten aloin seurustelemaan se ei ollutkaan niin ihanaa kuin olin toivonut.. :D nyt huonon suhteen jälkeen nautin sinkkuudestani ja siitä, että ensimmäistä kertaa en yksin ollessani etsi mitään, vaan olen täysin tyytyväinen itseeni ja sinkkuuteeni. Tuo sinkkuuden vuosipäivä on kyllä loistava idea, ja tän postauksen innoittamana aloin jo suunnitella upeita vuosipäiväjuhlia ;)
Kiitos Vivian ihanasta blogista, sulla on semmosta asennetta, mitä arvostan ja ihailen ihmisissä! Keep up the good work! xx

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Juuri näin! :) Sinkkuudessa ei pitäisi olla mitään hävettävää, siispä skål kaikille sinkkuvuosipäiväänsä viettäville! Itseään varten eläminen ei ole mitään marttyyrikamaa tai itsekästä, vaan vaihe elämässä siinä missä muutkin.

Kiitos Karoliina aivan ihanasta kommentista ja kokemuksiesi jakamisesta! Luulen niiden vastaeronneiden/surullisten sinkkujen saavan yhtälailla näistä kommenteista sitä voimaa ja tsemppiä :) Kiitos myös kehuista, aivan huikea fiilis lukea tällaista palautetta <3

Annamaria

_Ensimmäinen_ kerta kun kommentoin.... Tämä sai nimittäin ajattelemaan omaa tilannettani ja oikeastaan "identiteettiäni", parempaa sanaa en tähän yhteyteen keksinyt.

Itse en ymmärrä miksi parisuhde jotenkin sulkee pois sen ettei voi elää omaa elämäänsä omalla tavallaan, kliseisesti sanottuna itsenäisenä vahvana naisena? Olen ollut itse pitkiäkin aikoja sinkkuna, samoin pitkissä parisuhteissa ja en ole ikinä kokenut olevani onneton kummassakaan tilanteessa. Oma luonteeni on sellainen etten pysty tai halua olla riippuvainen kenestäkään.

Kymmenen vuotta sitten en välttämättä ymmärtänyt tätä piirrettäni itsekään, teidostin ainoastaan sen että tarvitsen paljon omaa tilaa. Edelleenkin koen että monien on vaikea ymmärtää miksi haluan tai jaksan elää tämänhetkisessä elämäntilanteessani, jossa olen käytännössä 10 kuukautta vuodesta YH mutta silti ihan oikeasti onnellisesti parisuhteessa.

Tämän vuodatuksen perimmäisenä tarkoituksena oli joku suuri sanoma joka ehti jo unohtua... Välillä kannatta kuitenkin miettiä ratkaisuja laatikon ulkopuolelta.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

"Välillä kannatta kuitenkin miettiä ratkaisuja laatikon ulkopuolelta." Olen kanssasi täysin samaa mieltä, ja toit esille todella hyvän pointin joka oli multa unohtunut, vaikka allekirjoitankin sen täysin! Minusta hyvä suhde ei nimenomaan rajoita ihmistä tai pistä johonkin näkymättömään häkkiin, mutta kuten sanottua, en ole vielä kohdannut itse niin toimivaa ja hyvää suhdetta. Omat kokemukseni eivät siis ole jollain mittapuulla olleet yhtä suotuisia mitä omasi! :) En tekstilläni tarkoittanut todellakaan sitä, että suhteessa olisi jotenkin pallo nilkassa, tai tappaisi oman elämän.

Sinun valintasi kuulostaa sinulle sopivalta, ja se on kaikkein tärkeintä. Jokainen meistä tietää kyllä mikä itselleen sopii ja mitä omalta elämältään haluaa, enkä minä (tai kukaan muukaan) ole sitä arvostelemaan. Toivottavasti et tätä "manifestiä" niin tulkinnut.

Omissa suhteissa (negatiivisissa, positiivisiakin kokemuksia löytyy, en ole mitenkään kyynikko :D) en ole aina kokenut tuollaista itsenäistä ja omaa elämää, vaan pikemminkin tuntenut itseni kahlituksi, onnettomaksi, ja tyytymättömäksi. Kuten sanottua, uskon hyvässä suhteessa nimenomaan sellaiseen molemminpuoleiseen vapauteen, sillä sellaista onnea olen saanut itsekin paikoin kokea, ja sellaista saan todistaa usean ystäväni ihanan suhteen kohdalla.

annikki

Täysin samaa mieltä Annamarian kanssa! Mullakin pisti silmään tekstin kahtiajaottelu. Siis sellainen että on "vapaat sinkut" ja "kahlitut varatut". Oma isoisänikin muisteli hymyillein vanhoilla päivillään ihania vietettyjä nuoruusvuosia vaimonsa kanssa. Ehkä me ollaan oltu papan kanssa samanlaisia, vietettyä ihania kreisejä hetkiä nauttien elämästä kumppaniemme kanssa. Omassa parisuhteessani annamme toisillemme tilaa kun sille on tarve ja olemme liimattuina toisiimme kun siltä tuntuu :D Tietenkään aina tarpeemme eivät osu yksiin, mutta pyrimme kunnioittamaan toisemme itsenäistä elämää.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tosi kiva kuulla myös eriävä kommentti, Annikki! En kuitenkaan osaa sanoa tähän muuta kuin mitä ylemmässä kommentissa summasin :) Minusta jaottelu ei todellakaan ideaalisuhteessa ole mustavalkoinen, harmi jos se siltä tekstissä vaikuttaa! Onnellinen suhde on minustakin juuri tuollainen, missä molemmat osapuolet saavat tarpeidensa mukaan vapautta ja omaa tilaa, sen ihanan liimautumisen lisäksi :) Kunnioitus, se on suhteessa yksi tärkein asia.

Melina

Kiitos sikana tästä postauksesta! Ihan oikeesti tää tuli niin hyvään saumaan kun vaan voi, oon kriiseilly jo ainakin puoli vuotta kun kaikki tyttökaverit alkaa yks toisensa jälkeen seurusteleen ja osa juhlii ties kuinka monetta vuosipäivää rakkaansa kans ja meitsi kaveriporukan ainoona sinkkuna tyytyy vaan heittään paskaa läppää omasta siviilisäädystä :D tää autto kyllä avaan silmiä että ei se sinkkuus niin paskaa aina ookkaan ja anto toivoo että ehkä mullekin se oma kultamussukka vielä joskus löytyy ;) Kiitos ja ihanaa ja aurinkoista tiistaita <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi, eipä kestä kiittää! Teki hyvä purkaa omia fiiliksiä, tosi mukava kuulla että tuli sulle hyvään kohtaan :) Ihanaa viikkoa myös sulle <3

Jossutii :)

Hahaa, kirjailija Valpuri pistää jälleen virneet aluille - mahtavaa tekstiä ja pohdintaa :D
Itse elin pitkässä hyvässä suhteessa 4vuotta, kunnes se kuihtui kasaan. Aloitin heti perään uuden, paskan laastarisuhteen, joka joo alussa oli kiva, mutta vahingoitti minua niin pahasti että manasin koko seuraavan 6kk etten halua enkä tarvi miestä mihinkään. Uhkasin lesboksikin ryhtyä, mutta se kaatui siihen kun nainen yritti iskeä baarissa: ihan kiva, mutta ei kiitos mulle. I need a man.
Yritin vähän etsiä, mutten toisaalta halunnut ketään tai mitään - vain oman itseni ja perheeni.
Työpaikalle sitten kärräsi päivä toisensa jälkeen eräs söpö ambulanssipoika jonka kanssa vähän hymyiltiin ja ryhdyttiin facebook-kavereiksi, mutta luvattiin ettei nyt mitään muuta ku kavereita olla. Noh. Kävi klassiset. Kahvittelut vaihtui pusuihin ja nyt asutaan saman katon alla.
Etsimällä ei löydä, mutta olemalla oma itsensä, tyytyväinen itseensä ja omaan elämäänsä, hehkuu jotain joka vetää puoleensa - näin ainakin minä uskon :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Laastarisuhteet on kyllä, miten sen nyt sanois, oma lukunsa :D Mutta niille on oma tarpeensa, sellanen uudelleen kävelemään oppiminen jollain tavalla. Lesboksi ryhtymisen huutelu, hahaha, miellä oli joskus nuorempana niiiiin paljon tollaisia läppiä.. ahaha!

Toi sun tarina on niin ihana <3 Olet varmasti todella onnellinen!

peppil

Ihana postaus ja just näin! Itse viihdyin sinkkuna tosi pitkään, kolmekymppiseksi asti, mutta minkäs teet kun elämä oli mukavaa ja sopivaa miestä ei sitä ennen tullut vastaan. Mutta muistelen sitä ikäväliä 20-30 lämmöllä, oli tosi hauskaa, hienoa kasvaa itsenäiseksi naiseksi ja tehdä juttuja niinkuin itse haluaa. Toki silloin tällöin ulkopuoliset paineet (yhteiskunta, sukulaiset ja mitä näitä nyt on) aiheutti ahdistusta ja laittoi mietityttämään, että mitä jos olen vaan niin outo etten ikinä löydä ketään. Onneksi en suonut sille ajatukselle liikaa aikaa ja olin tyytyväinen elämääni, jopa niin että ajattelin että voisin ihan hyvin olla koko ikäni sinkku.
Kolmekymppisenä tapasin kuitenkin ihanan miehen, ja nyt ollaan vietetty yhdessä jo muutama vuosi. Olen kuitenkin tosi onnellinen että sain kokea sinkkuelämän ja tutustua itseeni, uskallan sanoa että nyt osaan arvostaa tätä parisuhdettakin paljon enemmän kuin muuten arvostaisin. Nykyinen parisuhde on myös ihan mahtava, ehkä iiksi koska olin niin tyytyväinen sinkkuna, en ollut valmis "uhraamaan" sitä minkä tahansa suhteen vuoksi, vaan vasta sitten kun oikeasti sopiva tyyppi tuli vastaan.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

"--osaan arvostaa tätä parisuhdettakin paljon enemmän kuin muuten arvostaisin." Tämä. Kolahti todella. Tunnen itse ihan samalla tavalla tästä asiasta - että olen varmasti onnellisempi ja parempi puoliso sitten, kun tunnen itse olevani valmis ja halukas sitoutumaan. Ei ketään voi pakottaa suhteeseen.

Kuulostat todella, todella onnellisesta, kiitos paljon että jaoit oman tarinasi ja fiiliksesi! Kuten sanoin ylempänä, näistä teidän kommenteista on varmasti ihan hurjan paljon tsemppiä ja vertaistukea muille, itsestäni puhumattakaan :) Kiitos!

H

Olipas ihana ja ajatuksia herättävä postaus! Tuli tosi hyvä fiilis tästä. Oon ollut pitkään sinkkuna mutta tällä hetkellä oon tosi tyytyväinen elämääni, ainut mikä ärsyttää on sukulaisten ja tuttujen utelut poikaystävistä, se saa itseni tuntemaan jotenki huonommalta ihmiseltä vaikkei näin saisikaan olla!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Et ole yhtään sen huonompi ihminen kuin kukaan muukaan, eikä kenekään paremmuutta voi todellakaan mitata sillä perusteella, onko suhteessa vai ei. Hyvä jos tämä muistutti siitä ;) Ihanaa viikkoa!

E

Sä oot niin mahtava! Saat aina hymyn huulille kaikilla sun postauksilla! Kirjotat niin asiaa ja ihan sairaan hyvin vieläpä. Siis mitä avomies pari vuotta sitten ja vuoden päivät polttamatta, en tiedä susta läheskään kaikkea! :D hahah kuulostaa aika creepyltä. Tee ihmees joku mahtava postaus itsestäs! Oot mielenkiintonen.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

<3333 Ää tää oli ihana kommentti! Mulle on tärkeää pitää yksityisasiat yksityisinä, mutta koin ton suhteen kirjoittamisen tärkeänä ja ehkä hyödyllisenä monelle, siispä miksipä sellaista panttaamaankaan kun puhutaan tällaisesta :) Mulla on itseasiassa takana kolme pitkää suhdetta ja sitten päälle epävirallisempia kokeiluja, jotka kaikki ovat varmasti rakentaneet minua siksi ihmiseksi joka tänään olen. Mikään suhde, paskinkaan, ei siis minusta ole virhe, vaan opetus! Ja JOOO hei 14kk ilman röökiä! Ei tulis enää mieleenkään polttaa koskaan. JA kiitos ideasta - saamasi pitää! ;)

Noora

Kiitos, aamen ja hyvää sinkkuus vuosipäivää! Puit niin hyvin sanoiks sen miten mä myös itse ajattelen! Voi kuinka monta kertaa oonkaan kuullut lähipiiristä "miten sä pärjäät nyt kun oot ainoa, joka ei seurustele?" tai jopa parhaiden ystävien suusta "millon me löydetään sulle poikaystävä?" tms. Mä viihdyn sinkkuna paremmin hyvin ja pystyn katsomaan itseäni peilistä silmiin sen ääneen sanoessani. Välillä tuntuu, että yksin oleminen on isompi ongelma muille ihmisille kuin sille joka on yksin.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hyväähän tietty ne frendit ja muut läheiset ajattelee, kyllähän sen ymmärtää, mutta tosiaankin sen asian ihmettely on kyllä ikävintä mitä voi sinkulle toitottaa :/ Vähän sama kun ei tulis itselle mieleen hinkata seurustelevien naamaan että VOI VOI MISTÄ JÄÄTTE PAITSI :D kaikessa on puolensa, kaikelle on aikansa. Kiitos kun kummentoit! :)

Mona

Tykkäyksiä sata!
Sulla on sana niin hyvin hallussa, että tätä- väkisinkin kuluneesta aiheesta- kirjoitusta luki mielellään !
Ihania oivalluksia, eikä ollenkaan liikaa tai liian vähän, vaan naulan kantaan, rehellisesti ja kannustavasti !

Nimim. Onnellisessa parisuhteessa neljättä vuotta, mutta voisin harkita paikkojen vaihtamista-when you put it that way ;D

Piä nainen lippu korkeella, oot Super !!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahahaha, eikä! Kukaan ei halua vaihtaa mun kanssa paikkaa, sen voin taata :D Pikemminkin itse haaveilen siitä rivarielämästä ja seesteisistä ajoista, lapsista ja koirista ja kissoista... :D Kiitos ihanasta kommentista <3

Anniina

Täytyy kyllä kertoa omasta kokemuksesta, elikkäs itse olen elänyt nuoruuteni välillä suhteessa ja välillä ihan itsekseni, mutta en juurikaan sillon nauttinut siitä yksin olosta. Olin jonkun aikaa erään miehen kanssa, mutta erilaisista elämäntavoista ja muista syistä suhde ei jatkunut pitkään ja kuitenkin olin rikki erosta (vaikka en sitä taitanut kellekkään ikinä myöntääkkään). Sen jälkeen päätin, että alan nauttimaan elämästä yksin ja muutenkin elämäni sai uuden suunnan, muun muassa uusi asunto ja työpaikka. Huomasin ensimmäistä kertaa todella nauttivani elämästä olla yksin ja en edes kaivannut ketään miestä elämääni kunnes.. Tapasin nykyisen avomieheni ja tulevan aviomieheni. Se oli ihan normaali baari-ilta ja siitä kaikki lähtikin, vaikkakin täytyy myöntää että aluksi mietin hetken, että uskallanko alkaa taas tälläiseen hommaan. Onneksi aloin, nimittäin en ole koskaan ollut näin onnellinen. :) Siitä olen kyllä iloinen, että opin silloin aikoinaan nauttimaan yksinolosta ja olin oikeasti onnellinen ihan vain itseni kanssa. Tosi hyvin kirjoitettu ja kaikkea hyvää!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo nuorena ei osannut kyllä vapautta arvostaa lainkaan.. Varmaan se oli syynä, että ei ollut niin suurta itsevarmuutta siitä "omasta jutusta", ja seukkailemalla nimenomaan täytti sit sitä tyhjiön tapaista tilaa.. Ijana kuulla että olet kuitenkin päässyt kokemaan myös positiivisia juttuja sinkkuna, ja vielä ihanampaa että olet nyt löytänyt tuollaisen onnen :) Näitä tän postauksen kommentteja on ollut oikeasti NIIN ihanaa lukea, kun kaikki eri taustoista ja eri tilanteista riippumatta vaikuttaa vaan niin aidon tyytyväisiltä. Juuri sitä hain tekstillänikin takaa! Kiitos kun kommentoit ja ihania häitä ja muuta! <3

homeiswhereyourheartis

Ihana teksti taas Vivian <3 Täällä toinen sinkku, jonka pitkäaikainen ensimmäinen parisuhde loppui muutama vuosi sitten. Sen jälkeen tuli koettua lyhyt vuoden juttu ja nyt on taas ollut tapailuja meneillään, ja eipä kyllä vieläkään tunnu siltä, että haluaisin parisuhdetta.

Oikeastaan minusta tuntuu, että olen jopa "koukuttunut" liikaa tähän sinkkuuten ja sen tuomaan jännitykseen. Siihen, että oma elämä on 100 % omissa käsissä/hallinnassa, siihen, että voi kehittää itseään vuorokauden jokaisena sekuntina, siihen, että jokainen vastaantuleva ihminen voi olla "se oikea" ja siihen, että voi lähteä ulkomaille milloin vain, jos siltä tuntuu (jne). Välillä jopa tuntuu, että en osaisi enää edes rakastaa muita kuin perjeenjäseniäni. Niin monta kertaa tunteet ovat muuttuneet riipiväksi ahdistukseksi ensimmäisen suhteeni jälkeen.

Mutta tämä teksti valasi jossain määrin uskoa. Ja toisaalta, olen ensimmäistä kertää ikinä, alkanut jopa ajatella, että jos kävisi niin huono tuuri, että ei "se oikea" koskaan tulisikaan enää vastaan, niin ei elämä olisi yhtään sen huonompi. Perhe ja oma ihana elämä riittävät nekin <3

Ja aina voi ottaa niitä kissoja. Tai koiran. Eikä kukaan heitä rättiä tiskialtaaseen lojumaan.

Kapteenska

Hyvä postaus, respect!! Löysin niin itseni tuosta tekstistä, kun olin 7 vuotta sinkkuna nauttien siitä ajasta, kaipaamatta parisuhdetta. Täysin odottamatta tapasin nykyisen mieheni, jonka kanssa elämä on niiin ihanaa, siis oikeasti, joka päivä vielä 10 vuoden jälkeenkin. Enää en osaisi kuvitellakaan itseäni sinkkuna. Pointti: Elämällä on tapana heitellä, mutta kyydistähän saa nauttia. Aurinkoista keskiviikkoa :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:) voi vitsit miten kiva, sekä kommentti että tarina! Näin mä sen juuri koen - en mäkään varmaan maailman loppuun toivoisi yksinäisenä sutena tallustavan, mutta just kuten sanoit, just tästä hetkestä nauttien muualle haikailematta. Onnea ihanaan suhteeseen ja sulle samoin lämmintä loppuviikkoa!

Anni

En seuraa sun blogia säännöllisesti (ehkä pitäis), mutta eksyin tähän postaukseen sattumalta, ja nyt oon jopa kommentoimassa (mitä en ikinä tee)! :D Pakko vaan kommentoida, että vaikka seurustelen, löysin tekstistäsi paljon, mihin samaistua. Mua ärsyttää, kun joskus seurustelusta tehdään niin iso juttu. Unohdetaan omat mielenkiinnot ja tavoitteet, laitetaan koko elämä uusiksi. Tottakai suhteessa on tehtävä kompromisseja, ja myönnän, että olen itsekin muuttunut suhteemme aikana, mutta en näe että se johtuisi itse seurustelusta vaan siitä, että ihmiset nyt muuttuvat varsinkin nuoressa iässä - ihan yhtälailla uusia kiinnostuksen kohteita imee itseensä kaveripiiristä tai vaikka blogeista!

Tärkeintä on mielestäni se, että vaikka se toinen on siinä jakamassa arkea, pitää muistaa myös oma itsenäisyys, omat tavoitteet, oma ura. Ei perhettä ole pakko perustaa heti, tai edes ajatella sellaista!

Mä oon tällä hetkellä onnellisesti toteuttamassa unelmaani vaihto-opiskelusta, mulla on suuret tavoitteet uralleni - ja olen onnellisesti parisuhteessa, jakamassa arkea toisen kanssa, vaikkakin etänä tällä hetkellä. Mutta se ei haittaa, kun molemmat tietää missä mennään, ja että tää on väliaikaista. Kummallakin on omat juttunsa, molemmat arvostaa omaa yksityisyyttään mutta silti myös parisuhdetta ja on valmis tarpeen vaatiessa uhrautumaan toisen vuoksi. Ja tärkeintä on, ettei hommasta oteta stressiä. Jos ei kestä, ei kestä, ja saa olla kiitollinen ettei ole uhrannut koko elämäänsä - ja jos kestää, ollaan yhdessä tulevaisuudessa yhä vahvempina.

Älä muuten käsitä, että tää ois sun tekstiä vastaan. Oma näkökulma asiaan. Tottakai munkin olis helpompi toteuttaa haaveita kun ei tarvis ottaa muita huomioon ollenkaan! :D Pointti lähti vähän hakoteille mutta ehkä se on se että kenenkään ei pitäis luopua omista unelmistaan toisen takia vaan löytää sellainen ihminen, joka sopii osaksi sun omaa elämää. As you said, se tulee silloin kun sitä vähiten odottaa, eikä löydy etsimällä. :)

Tupsu

Kukaan ei oo koskaan pukenut mun tunteita tästä aiheesta sanoiksi noin hyvin, kuin sä tällä tekstillä. Tää ois voinut olla suoraan mun omasta kynästä/näppiksestä! Itse oon ollut sinkkuna kolme vuotta, ja voin ihan vilpittömästä sanoa että näiden sinkkuvuosien aikana olen ollut paljon onnellisempi kuin koskaan kenenkään miehen kanssa.

Ei se perinteinen parisuhde-elämä, vakiintuminen ja perhe vaan ole kaikille paras ratkaisu. Harmi vaan että monet (erityisesti vanhemmat) ihmiset eivät sitä tajua, vaan jatkuvasti saa kuulla ihmettelyä siitä kun et ole ketään "löytänyt".

Tulevina sinkkuvuosinani aion jatkaa hyväksi havaittua linjaa; teen itsestäni niin helvetin upean ihmisen, että jos olen yksin koko elämäni, ei harmita pätkääkään! :D

emma

Itse kohta 22-vuotiaana ja 5 vuotta seurustelleena on vaikea samaistua sinkkuuteen, mutta kirjoitukesi oli mahtava! Mielestäni ylipäätään on turhaa tehdä erottelua ihmisten välille; vaikkei tässä nyt ihan tasa-arvosta voi puhua, mielestäni paras on kohdata toiset ihmisinä, ei sinkkuina tai varattuina. Mä olen taas kokenut paljon "syrjimistä" sen takia, että en ole ollut sinkku; osaanko varmasti elää yksin, muistanko itseni, olenko kokeillut kaikkea tai nähnyt tarpeeksi... En koskaan ole kokenut parisuhteeni rajoittaneen minua (nojoo en ole pussaillut kaikkia komeita parrakkaita miehiä jotka näen), ja on todella inhottavaa kun jotkut (et varmasti sinä) luulevat niin. Että kun ei ole nuorena saanut olla "villi ja vapaa", tulee kriisi sitten joskus keski-iässä (joku kriisi tulee varmaan silti). Minulla on ollut kyllä muutenkin syitä pohtia elämääni ja kehittää itseäni, mutta koen parisuhteen kasvattaneen minua eniten. En koskaan ole tuominnut kenenkään sinkkuutta, ehkä tämä on vähän aiempien sukupolvien juttu (niinkun moni viittasikin sukulaisiin), mutta nyt kun on tärkeää "live life to the fullest", voidaan pitkät parisuhteet tuomita. Turhaa yhtä kaikki.
Ollaan mahtavia naisia, riippumatta suhdestatuksesta :)

janskuli

Osui ja upposi, ihan mahtava teksti! Mä olen itse ollut nyt sinkkuna jonkun aikaa ja tuntuu että nyt oisin valmis taas seurustelemaan. Mutta sitten mietin, että olenko sittenkään, vai haluanko vaan seurustella koska en "osaa" olla yksin. Miten sitä voisi oppia olemaan itsensä kanssa ja rakastavansa itseään? :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Minusta koskaan ei oikein ole valmis tai ei-valmis, kyllä se oikea ihminen sitten vaan tulee ja ottaa jalat alta := Toi sun kysymys on niin hyvä ja suuri, että ehkä kirjoitan siitä sit seuraavaksi? :)

Laura

"Minussa tai kenessä muussakaan ei ole mitään niin perinpohjaista vikaa, ettemmekö olisi lottovoittoja oikealle ihmiselle oikeaan aikaan." Etenkin tämä lause erottui hienosta tekstistäsi, kun oma itseluottamus on viime aikoina horjunut toden teolla.. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että täytyy vaan löytää ne näkökulmat, jotka palvelevat itseä ja auttavat pääsemään eteenpäin - ei tarttua omiin negatiivisiin ajatuksiin, joiden kurjimmalla hetkellä uskoo olevan totta. Kiitos, että kirjoitat ja jaat meille lukijoille ajatuksiasi! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haluisin antaa sulle nyt tiukan halauksen ja potkun peffalle - sinä olet varmasti hyvä ja postiviinen ihminen (se käy ilmi kommentistasi!), anna sen säteillä myös ulospäin! Vaikeat ajat koettelevat meitä jokaista aina toisinaan, mutta tavalla tai toisella täytyy pitää muistaa se lippu korkealla :) Kiitos kun kommentoit ja ihanaa viikonloppua <3

Katja

Apua miten upea postaus!! Kiitos <3 luen blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti ja kommentoin ensimmäistä kertaa. Itse olen ollut sinkkuna pidempään ja nauttinut mm. ulkomailla opiskelusta ja omien unelmien tavoittelusta. Vaikka itse nautin olostani on välillä kuitenkin hankalaa olla, kun kaverit ympärillä vakiintuu tai sitten aggressiivisesti deittailee ja etsii kumppania. Sun teksti tuli juuri oikeaan aikaan ja sanoitti omat tunteeni täysin :) kiitos vielä!! :*

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hei ihana kommentti, kiitos tästä! <3 Uskon, että sekä sinkut että seukkailevat kärsivät toisinaan sellaisista kriiseistä että olenko nyt onnellinen vai en ja onko kaikki hyvin ja plaaplaa. Ulkopuoliset tekijät tuo paineita, ja oma pääkään ei aina pysy perässä et mikä fiilis on. Tietty uskallus elää hetkessä ja ottaa kulloisestakin elämäntilanteesta kaikki irti on lahja, jota vaalia. Kiitos kun kommentoit <3

Erika

Tää on ehkä maailmankaikkeuden yksi ajatuksia herättävimmistä ja puhuttelevimmista teksteistä. Huomaan, miten aika ajoin palaan aina uudestaan ja uudestaan lukemaan tän; tämä teksti on tiivistetysti ne ajatukset, mitkä omassa päässä pyörii irrallisina. Täytyy sanoa, että olet ihan huippulahjakas kirjoittaja, älä koskaan lopeta! Ihanaa loppuviikkoa! :')

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kylläpä kirjoitit kauniisti <3 Ja en lopeta, vaikka joku sitä toivoisikin ;) Kiitos ja ihanaa kevättä sulle!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram