Joku kysyi joskus kysymyspostauksessa suosikkipaikkaani maailmassa. En osannut silloin nimetä yhtä ylivoimaisen ihanaa paikkaa, mutta näin kesäkuun ensimmäisen loputtomalta tuntuneen kesäyön puutarhassa vietettyäni vastaukseni on selvä. Maanpäällinen paratiisi on siirtolapuutarhassa, kukkameren ja kasvimaan vehreässä tyyssijassa. 

Siinä yhdessä ärsyttävässä lastenlaulussa hoilataan siitä, ettei kaikilla ole omaa saarta, mutta vaarilla kyllä. Yhtään saaria väheksymättä, kyllä kaikkein ihaninta tässä maailmassa on punainen siirtolapuutarhamökki, jonka portille kaksi pientä koiranpoikaa juoksee hännät vispaten tervehtimään vierailijaa. Puutarhaa reunustaa tuuheat vattupuskat, joiden uumenissa on hyvä levätä auringolta, ja juoruilla siskojen kanssa, sormet marjojen poimimisesta värjäytyneinä. Ihaninta on myös kerääntyä terassille syömään pallogrilliherkkuja, oman maan salaatilla höystettynä. Vielä emme ole alkaneet valmistaa fetajuustoa, mutta kaikki muu on oman pihan huolella hoidetuista viljelmistä, ja sen maistaa. 

Parasta mökissä on myös se, että sinne pääsee keskustasta vartissa pakoon hälinää, piippailevaa sähköpostia, pyykkikoneen pyörimistä sekä muita tylsiä velvollisuuksia. Juuri nyt pitäisi järjestää kovaa vauhtia tulevaa muuttoa Tanskaan, mutta tuntuu tärkeämmältä viettää aikaa perheen ja koirien kanssa pihalla möyhien. Tai paskat, minä en ole laittanut tikkuakaan ristiin kauniin mökkimme eteen, mutta eikös jokaisessa dynaamisessa tiimissä kuulukin olla se yksi tyyppi, joka kertoo tarinoita illan hetkelliseen hämärtymiseen asti, ja tarvittaessa hakee lisää juustoa lähimmältä kaupalta? 

Ihanaa on myös tarvittaessa päästä yöksi omaan kotiin. Ei siksi, etteikö sähköposteihin vastaaminen voisi odottaa seuraavaa sadepäivää, vaan koska täydellisintä vapautta ja onnea on saada saman päivän aikana kaikki. 

Kommentit (10)

Nörä

Tekniset aamutervehdykset! Sun blogilta taitaa puuttua title, koska blogloviniin ilmestyessään uusissa postauksissa ei lue kenen kirjoituksesta on kyse, pelkästään "newest article" tms. Muilla mycosmon bloggareilla nimet näkyy. Tuli vaan mieleen kun oon nyt jo pitkään miettiny että mitä nää on ja kuka kirjoittaa. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi ihana nörä, kiitos ilmoituksesta! Ongelma on nyt korjattu, ja se näkyy korjattuna parin päivän aikana :)

Viv

No nyt en enää malttanut olla kommentoimatta, sillä olen odottanut tätä(kin) postausta siitä lähtien, kun joskus kerroit perheenne siirtolapuutarhamökkeilyistä. Oli ihana kurkistaa kesäparatiisiinne kauniiden kuvien ja tekstin myötä. Itselleni tällainen citymökkeily on paras mahdollinen kesänviettotapa- kaikki on mahdollista eikä mistään tarvitse luopua. Vehreä keidas keskellä kaupunkia on kyllä niin luksusta. T: blogisi seniorilukija, joka fiilistelee kesäsadetta ja kukkaloistoa omenapuun katveessa.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi, miten kiva kuulla! Siirtolapuutarhamökkeily on kyllä ihanaa, ja olen ikionnellinen siitä, että meillä tuo ihana mökki ja vehreä palsta löytyy.. Näen jo nyt millaisia lämminhenkisiä flaidiksia sisarusten kanssa tulee mökillä vietetystä ajasta olemaan sitten joskus kaukana tulevaisuudessa.. Kiva kun kommentoit, ja ihanaa kesää!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram