Noniin, nyt sen vihjailemani salaisen aseeni pariin! 
 
Joka ikisen postaukseni kulutetuimmat sanat ovat lähipäivinä olleet "uupunut", "nuhjuinen", "kulahtanut" ja "supermegaväsymyskuolema". Tämäkään postaus ei ole siinä poikkeus, valitettavasti. 
Tarinamme kuitenkin juontaa takaisin parin viikon taakse kun tulivat ne ekat oikeasti kylmät päivät. 
Pitkän ja kuuman kesän jälkeen yhdessä yössä alkanut hyytävä kylmyys iski välittömästi luihin ja ytimiin, mutta mikä pahinta, myös aurinkoisen pirtsakkaan mieleen. Asian vähemmän kaunopuheisesti ilmaistakseni, oloni on ollut aivan saatanan homeinen siitä asti. Se on syksy nyt ja sitä rajaa, mutta tuntuu todella lohduttomalta herätä joka ikinen aamu siihen, että veto on todella veks, ja esimerkiksi puheen tuottaminen sekä pienetkin motoriset toiminnot ovat suurten ponnistusten takana.
 
Aina tässä kohtaa vuotta sitä muistelee edellistä kaamosaikaa, ja miten siitä oikein silloin selvisi? 
Vuosi sitten puhkuin energiaa kuin juniorien jalkapallojoukkue uuden, ihanan työn myötä, ja jokaisena aamuna suorastaan pingahdin ylös sängystä innokkaasti uuteen päivään. Kun nyttemmin työ on lievästi sanottuna arkistunut, kesäheilat on hyvästelty kuin heinänkorteen pujotetut metsämansikkarivit, eikä urheilu herätä riemunkiljahduksia, on olo kaikkea muuta kuin energinen. Viimepäivieni kutkuttavan jännittävintä antia on ollut kauppareissu rakkaaseen lähikauppaani, ja yhden naisen jännitysnäytelmä ostaa vaiko jättää ostamatta pari Kinder Maxia.
 
Tänään onnistuin väistämään suklaaständiä, mutta oikopolkuni, myös kohtalonakin toisinaan tunnettu, saattoi minut jäätelöaltaalle. Arvatkaapa vaan kuka juuri nyt kaivaa Ben&Jerry'sin viimeisiä rippeitä pörröhuopaan kääriytyneenä, "Angstinen hemppailu"- soittolistani taustalla katkeransuloisia säveliään soittaen. LOWPOINTTTTT!!!!! Haluaisin muistuttaa -ja lähinnä vain itseäni- muutama viikko sitten kirjoittamiani sanoja "Kuka syö salaattia kun on kylmä, hyi vittu". Puol litraa jäätelöä keuhkoon - sounds legit. 
 


Ja sitten takaisin Anonyymit Ahmatit- tuokiosta postauksen varsinaiseen aiheeseen.
Vuosi sitten innostava työ vei ajatukset yleisestä syysbluesista, ja vasta vuodenvaihteessa ikiroudan masentavuus iski kasvoille uuvuttavuudellaan. Silloin täydentäessäni apteekista pikkuflunssan parantavia rohtoja, äkkäsin kirkkaana huutavat Berocca-tuubit. Ostin yhden tuubin klassista oranssia laatua, ja vein töihin. Aloitin jokaisen aamuni Berocalla, ja oli se lumevaikutusta tai ei, se piristi aina aamujani kuin tunnin lisäunet tai extrashotti espressoa aamulattessa.

Nyt muutama viikko apteekissa toistaessani samaa varastojen vuositäydennystä, huomasin vanhasta rakkaasta Berocca-ystävästäni tulleen markkinoille uuden ja räväkän isoveljen. Apteekin hyllyssä oli vielä joku pieni tietoisku tästä houkuttelevan vihreästä Boost-tuubista, joka kertoi näiden maagisten poretablettien sisältävän tuhannen lisäaineen ja vitamiiniyliannostuksen lisäksi "erittäin nopeasti vaikuttavaa luontaista guaranaa". Kärsimätön puoli minusta ei muuta tietoa oikeastaan kaivannutkaan, vaan kiikutin kassan kautta mukaani sekä normaalia että Boostaavaa Beroccaa.

Ja kuinka kävikään! Ensimmäisestä epäluuloisena nautitusta lasillisesta lähtien olen ollut todella koukussa. Olkoon mitäikinä placeboa tahansa, mikä vaan nestemäinen hellä mutta napakka potku perseelle on tervetullut syyskauteni pelastajaksi. Monena päivänä olen skipannut kahvin, koska olen ollut niin täynnä virtaa, ja olenkin täysin rakastunut tähän pieneen sähikäiseen ystävääni. Tämä liitto kestää - ainakin siihen asti että taas päivänvalo on yötä pitempi.

Ennen kuin joku tulee kertomaan, että oikeastaan sama joisinko tölkin oksettavaa ja lisäaineita pursuavaa energiajuomaa, tai vaikka kupillisen sokeria ja lasolia, niin kiitän kauniisti hyvää tarkoittavasta huolenpidosta, ja kittaan jatkossakin vaikka kilon sahajauhoa, jos se nostaa aamulla olemuksen täältä suosta.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram