Sateisena ja vilpoisena iltana kaipasin jotain ravitsevaa ruokaa tuomaan puhtia tärkeään viikkoon, ja päätin pitkästä aikaa pyöräyttää ehdottoman suosikkiruokani. Nolon suosikkiruokani. Texmex-salaatissa yhdistyy, noh, salaatin raikkaus ja vehreys, sekä mausteinen ja maukas comfortfood juustoineen ja nachoineen. Tämä herkku tuli reseptirepertuaariini joskus viime keväänä, ja siitä lähtien aina tasaisin väliajoin on vain yksinkertaisesti saatava tätä lapsekasta ja hyvin niksi-pirkkamaista salaattia. Toisinaan myös viisi päivää putkeen. 
 
Kuten kaikissa rakastamissani ruoissa, myös teksumeksu-salden hienous piilee sen loputtomassa varioimisessa! Olen vegepäivinä korvannut lihan kikherneillä tai soijarouheella, toisinaan lisännyt korianteria ja limeä tuomaan ytyä, ja tietenkin avokadoja on ostettava joukkoon mikäli niitä joskus sattuisi kaupassa olevan tarjolla ihanteellisessa kypsyysasteessa. Toisinaan jätän nachot pois (inhoan nachoja "pelkiltään" syötynä, hyi helvetti), joskus käytän juustoraastetta mozzarellapallon sijaan, mausteet vaihtelevat aina fiiliksen mukaan, mutta tämän ruokaisan ja hyvin täyttävän salaatin kulmakivet ovat aina samat. 
 
Varoitus! Tähän jää koukkuun!


Makusafarilla Mexicossa: Texmex-salaatti
 
kurkkua
tomaattia
jäävuorisalaattia
jauhelihaa
sipulia
valkosipulia
chiliä
paprikaa
texmex-maustetta lihalle
mozzarellaa tms. juustoa/juustoraastetta
creme fraichea/kermaviiliä/smetanaa(/ehrmannia jos puntti päällä big time)
nachoja
 


Ohjeet ovat tuttuun tyyliin yksinkertaiset:

Pese ja pilko mieluisen kokoisiksi biiteiksi salaatti, kurkku sekä tomaatti. Mikäli sinulle on käynyt yhtä hassusti mitä eräälle bloggaajalle, ja jääkaapissasi on jäljellä vain neljä kirsikkatomaattia, kompensoi puutetta pilkkomalla ne niin pieniksi, että illuusio suuresta määrästä toteutuu.  Heitä lämpimälle pannulle öljyyn valkosipuli ja sipuli. Sipulisilpun saatua väriä pintaan, lisää joukkoon paprika ja hienonnettu chili. Kun paprika alkaa pehmetä, lisää jauheliha tai vaihtoehtoisesti kikherneet. Myös molemmat toimivat yhdessä erinomaisesti, olen kokeillut. Kun liha on ruskistunut, mausta se huolellisesti sekä rakkaudella. Itse käytin pippuria, paprikamaustetta, lisää chiliä, soijaa ja grillausmaustetta, sekä jämät texmex-mausteesta jonka löysin kaapistani. Lihan maustuessa kannen alla, revi mozzarellapallo ihaniksi suikaleiksi salaattipohjan joukkoon. Suosittelen ehdottomasti mozza-palloa juustoraasteen asemasta, sillä tuo repimisvaihe on about yhtä ihanaa mitä kuplamuovin puhkominen tms. Murskaa myös nachot, ja sekoita salaattipohja kulhossa. Kun liha on kypsynyt ja tovin muhinut, annostele lautasellesi runsaasti vihreää, kippaa reilu annos lihaa, lusikoi hieman viilentävää creme fraichea, ja kruunaa koko komeus nachomurusilla. Corona tai Sol passaisi varmasti hyvin kylkeen, etenkin jos pitää maanitella joku miespuolinen tämän herkun äärelle. Texmex-_salaatti_ kun saattaa joissain ihmisissä herättää pienimuotoista epäilyä ja narinaa siitä, miksei vaan suosiolla söisi tacoja tai tortilloja.

Vastaus: texmex-salaatti on vitusti freesimpää, ja sitä jaksaa syödä paljon enemmän. #winning


Tämä ruoka kuuluu niihin, jotka herättävät paljon epäilyksiä sitä maistamattomien keskuudessa, eikä suotta. Mielestäni texmex-salaatti kuulostaa aivan jonkun tarhaikäisen junior masterchefin keksimältä fantasiaruoalta, jonka joku oman rivarinsa marthastewart on sitten taikonut todeksi, ja postittanut niksi-pirkkaan innovatiivisena tapana lisätä tarhaikäisten ruokavalioon vihanneksia. Works like magic! Kuitenkin jokainen jolle olen tätä herkkua kokannut on vaatinut -suorastaan anellut- lautanen nuoltuna lisää. Onneksi mulla jäi lounaaksi vielä yksi annos, ounastelen taas texumexu-manian alkavan pariksi päiväksi. Suosittelen!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram