En tiedä mitä taikalientä me oltiin nautittu vai olivatko planeettojen asennot vaan sattumalta niin otolliset kun ensimmäisen kerran keväällä ideoitiin flickojen kanssa the Ruokabileiden konsepti. Ruokabileiden idea on se, että jokainen kutsuttu herkkupeffa leipoo (ne joilla irtopohjavuoan jauhotus ei tapahdu ilman kiroilua saavat myös turvautua leipomon valikoimaan..) jotain suolaista ja jotain makeaa tarjottavaa, ja sitten kun on otettu blogeihin ja instagramiin ja perhealbumeihin tarpeeksi kuvia, syödään loppuilta. Jälkimmäinen on ehdottomasti ja kiistatta se illan kohokohta, vaikka keskiviikkoaamun leivontahetki olikin piristävän erilaista aamuohjelmaa. 
 
Rakkaat ystäväni ovat niin koukuttuneita bravuuriini banana breadiin että varmaan saisin porttikiellon ko. tapahtumaan ellen joka kerta pyöräyttäisi maagisilla aussinäpeilläni tuota jumalaista herkkua buffetpöytään. Banana bread on tosiaan jäänyt leivontarepertuaariini ajalta jolloin asuin Australiassa, missä sitä tarjoillaan kahviloissa ja kulmakioskeissa yhtä laajalti mitä täällä korvapuusteja. Se maistuu täydelliseltä. Samaan aikaan suolaiselta, mutta kuitenkin banaanisen makealta ja suussasulavalta. Idioottivarma valmistaa (kuten kaikki mitä mä ikinä keittiössä teenkin), ei vaadi eksoottisia ainesosia tai kodinkoneita - sörssäät vaan kaiken yhteen ja heität uuniin ja toivot parasta ja syöt kaiken joka tapauksessa. Jos kaipaatte reseptiä, niin voin sen ehkäpä myös jakaa. 
 


Olennaista tyttöjen ruokabileissä on syömisen ja ruokien valokuvaamisen lisäksi myös kynsilakat. Mä jumalauta rakastan kynsien lakkaamista niin paljon, että toisinaan toivon herääväni lisäsormia käsiini ilmestyneinä. Essieltä oli juuri parahiksi ilmestynyt pikkujoulusesongin hilelakat, ja tietenkin heti piti päästä väsäämään merenneito goes firman pikkujoulut- megaglitterkynnet sinisillä ja hopeilla hileillä.

Kynsien huolellinen ja monivaiheinen lakkaus on myös ainoa varma tapa pitää herkkuja himoitsevat näpit kurissa siihen asti kun viimeisetkin ruokabilettäjät ovat saapuneet paikalle. Siinä todella otetaan mittää itsekurista ja hermoista kun pöytään on katettu ties mitä muffinssia ja herkkuleipää ja sashimisalaattia ja joulusuklaata, ja ystäväsi soittaa olevansa juttuneena iltaruuhkaan. No, ainakin kuppikakkukeko säästyi asetoniselta hilekerrokselta.


Koska Aliaksesta oli jotenkin mystisesti kadonnut kaikki ne sanakortit, ei meillä pikku laihialaisilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin askarrella omat ja vähän muokata sääntöjä. Pula-ajan aliaksen resepti on seuraava: aivan yksi ja sama monta osallistujaa on, mutta jokainen saa kuusi paperilappua, joihin jokaiseen kirjoittaa yhden verbin, substanttiivin, ihan mitä ikinä. Sitten kaikki laput kerätään yhteen pinoon, josta minuutin ajan jokainen saa selittää kaikille pelaajille yhteisesti sanoja. Arvuuttajaa naurattaa varmasti miten idioottimaisia sanoja muut ovat sokerihumalapäissään keksineet, ja miten puolet sanoista on samoja. Kun kaikki sanat on arvattu -huom! pisteitä ei lasketa, jokainen on voittaja!- siirrytään toiselle kierrokselle. 

  Toisella kierroksella kaikki keksityt sanat selitetään uudelleen kisailijoille, mutta tällä kerralla selittämiseen saa käyttää vain yhtä sanaa. Kuulostaa haastavalta, mutta ainakin meidän great minds- porukassa tämä osio oli helppo ja hysteerisin. Kun olette lopettaneet räkänaurun sille, miksi sanat 'yksinäinen hamsteri', 'astutus' ja 'tamburiini'  ylipäätänsä ovat pelissä mukava, voidaankin siirtyä kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle. Viimeistä kierrosta varten jokaiselle pelaajalle jaetaan summanmutikassa kuusi lappua, ja jokainen vuorollaan esittää nämä sanat pantomiimiesityksinä muiden arvaillessa. Pelin leikkimielisen voittajan instavideo jätetään julkaisematta, tai vaihtoehtoisesti hän saa viedä kotiinsa banana breadin jämät. 

Railakasta viikonloppua allihopa! 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram