Mun piti kirjoittaa jostain AIVAN muusta, mutta sit iski sellanen spontaani tunne että pakko nyt jakaa tää asia teidän kanssa. Kaikki, tai ainakin useimmat kanssaeläjät ja pallontallaajat varmaan tietää käsitteen rumapäivä? Siis päivä, jolloin kaikki hiuksia ja naamaa ja ihoa ja helkkari perskannikoita myöten on vaan yksinkertaisesti RUMAN NÄKÖISTÄ. Olkoon tämä nyt sitten vaikka sitä aina aah niin tykättyä bloggaajan inhimillistä puolta, mutta mulle tää on (toivottavasti) sellanen mieltä puhdistava avautuminen. Ja tästä se superpinnallinen, pikkusen turha, myötähäpeää tai sympatiaa herättävä avautuminen lähtee:

Mä olen näyttänyt aivan persereiältä viimeiset kaksi viikkoa. Ja siis, kun lähden vertaamaan ulkonäköäni siihen ruumiinkohtaan johon ei aurinko paista, TILANNE ON VAKAVA. Kerrottakoot heti alkuun, että tämän kriisin takana on mitä todennäköisimmin (tai hehe sitten vaan epätoivoisesti uskottelen tätä itselleni jotten kulkisi pussi päässä kouluun, mikä muuten on käynyt muutamana aamuna mielessä, mut hitto se on hankala kapine pyöräillessä) e-pillerit, jotka hetki sitten aloitin. Olen kärsinyt yllättäen ja todellakin pyytämättä alkaneesta selkäaknesta yli vuoden. Oikeasti, siis aivan puskista mulle puhkesi kunnon aikuisakne joskus loppuvuodesta 2013, ja olen tässä yli vuoden turhautunut backneni kanssa. Muu ihoni on ollut aina kuin pampersin mainoksesta, mutta yläselkäni on muistuttanut piirroselokuvan perunapeltoa tai jotain amiskundin tulehtunutta pitsanaamaa. Tooooosi kiva, umpinaiset paidat ovat olleet kaverini tässä nyt kesät ja talvet, kasvojen ja rintakehän ollessa ilman näpyn näppyä..

En voi ymmärtää miten tai miksi, mutta on ollut kyllä hirveetä tuskaa. Olen kokeillut selkääni KAIKKEA, ja kun sanon kaikkea, todella tarkoitan sitä. Olen vuoroin pessyt selkääni tehokkaasti, välillä antanut vaan olla, ottanut valohoitoa, rasvannut, kuorinut, repinyt (joo ei varmasti auta MUT ON MEINANNU OHIMOSUONI RÄJÄHTÄÄ), ollut repimättä... Mikään ei ole auttanut, backe on ollut yhtä kiinteä osa pakkiani mitä kissamainen silmärajaus. Eiku, vielä kiinteämpi, sillä meikkaamattomia päiviä on kertynyt runsaasti - näppylättömiä ei.

Oli miten oli, nyt meni mitta täyteen, ja turvauduin viimeiseen oljenkorteen; e-pillereihin. Kävin juttelemassa lääkärini kanssa, ja sain saman diagnoosin mitä vuosi sitten (jolloin yritin vielä taistella kotikonstein tätä tuskaa vastaan) - näppyyntynyt iho johtuu kroonisesta stressistä ja hormooneista. Lääkärini suositteli aloittamaan pillerit, ja tässä sitä ollaan palattu takaisin nuoruusvuosiin ja hormoonien napsimiseen. Olen jokseenkin lääkevastainen, ja ajatus hormonien päivittäisestä douppaamista epäilytti, mutta -pinnallista tai ei- en enää yksinkertaisesti jaksa hävetä selkäni röpelöistä ja kirkkaanpunaista ihoa. Pillerikuuri siis vaan päälle, ja kolmen kuukauden päästä uuteen lääkärin konsultaatioon. Jos jotain positiivista platinareunaa haluaa tästä risukasasta kaivella, niin Tanskan ilmainen lääkäri on todella tehokas ja ilmainen. Lisäksi pillerit maksavat 1,80€ per liuska, että eipä tässä tarvitse vararikkoonkaan mennä ulkonäön vuoksi.. E-pillerien lisäksi aloitin väkevän sinkkikuurin, ja toivon sormet ja varpaat ristissä näiden temppujen auttavan pian. Odottavan aika tuntuu vaan aika pitkältä..

...Sillä pillerikuurin alettua alkoi myös tiukka alamäki, ja olenkin tässä muuttunut parin viikon aikana kivaksi pikku rupikonnaksi. Internetdiagnoosini mukaan on normaalia, että keho puskee nyt vauhdilla kaikkea sontaa ulos ja muutenkin sekoittaa pakkaa, mutta kyllä tässä on ollut pokassa pitämistä kun aamuisin olen katsonut peiliin. Ennen se silkkinen ja näppylätön naama on vaihtanut paikkaa vesirokkoisen vauvanpepun kanssa, selän vaapukkapellosta aloittamattakaan. Heräsin tässä toissa-aamuna myös näppylöitä KORVISSANI, ei vittu hahaha en enää kestä! Itkemisen sijaan aion nauraa tälle katastrofille vaikka hampaita purren, ja katsoa josko tilanne tässä kolmen kuukauden kuluessa kääntyisi surusta voitoksi. Vähän olis parempi, sillä roaccutan-kuuria en millään haluaisi aloittaa. Ennemmin elän sitten vaikka loppuikäni viittaa rokaten, haha! 

Ihon menetyksen lisäksi koko naama, hiukset ja olemus on kyllä juuri niin tuhnuinen mitä vaan voi. Vastaavia silmäpusseja ei olla varmaan tässä kylässä nähty, ja hiukseni näyttävät joltain roskiksesta dyykatun pesukarhun raadolta.. Tangleteaserista, kuivashampoosta tai kiharrusraudoista huolimatta petolinnun perse kuvastaa tätä hetkeä upean riikinkukon sijaan. Onneksi on vielä piposesonki. Ei ole nyt kyllä kehumista frisyyrissä taikka lärvissä, eli selfietykitystä ei ole tiedossa iihan hetkeen. Sen vaan sanon, että kiitos meikkifirmoille olemassaolostanne, ja Lumenelle hyvistä meikkivoiteista!

 

Isompiakin huolia on mitä ulkonäkö, se on selvää sanomattakin, mutta jokainen saman kohtalon kokenut on eittämättä kanssani samaa mieltä siitä, että kivaa tämä ei ole. Akne on kyllä samanlainen asia mitä flunssan tukkima nenä - sitä tarveyttä tajuaa arvostaa vasta kun sen menettää. Olen kiitollinen siitä, että olen takaisin kotikylässäni potemassa tätä surkeaa fiilistä, ja voin kääntää kaikki peilit pois näkyviltä. Toki olen onnekas myös siksi, että henki kulkee enkä ole kuolemansairas enkä mitään muuta kamalaa, mutta kuten sanoin - jumalauta että hajottaa, oli se pinnallista tai ei.

Ostoslistallani juuri nyt:

- naamari

- peruukki

Kohtalontoverit - nyt olis hyvä hetki pikkuisen rohkaista syvällä rypevää kaiffarianne!

Kommentit (86)

emma

Selkäakneinen kohtalotoveri ilmottautuu! Oon 23 v ja mun selkäpuoli on aina ollut ihan paskassa kunnossa. Roaccutania en missään nimessä halua syödä, e-pillerit on pannassa aurallisen migreenin vuoksi eikä minipillerit just vaikuta mihinkään suuntaan. Lohduttaudun aina sillä, että onneks ne on selässä eikä naamassa.

Tähän mennessä on kokeiltu aikalailla kaikenlaisia antibioottikuureja, apteekin pesunesteitä ja finnivoiteita, mutta kumma kyllä, apu saapuu aina vasta kesällä auringon myötä, joka parin auringonottokerran jälkeen vetäsee koko selän kauniiks kuin taikaiskusta. Kun aurinko loppuu, palaavat kyllä finnitkin... Sinkkivoiteesta on ollut kans vähän helppiä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi kauheeta, tosi ikävää ettet noita e-pillereitä voi ottaa :/ Ne kun vaikuttaa edes pikkusen "luonnollisemmalta" vaihtoehdolta, jos vaikka vertaa siihen rottakuuriin. Onneksi oot kuitenkin löytänyt auringon ja sinkkivoiteen sulle toimivaksi! :) Sormet ristissä täällä toivotaan että menis ohi pillereillä helposi - just nyt vaan tuntuu siltä, että pelkkää takapakkia tulee...

Laura

Pakko nyt vinkata sen verran, että Zoely-merkkiset e-pillerit sopivat myös meille aurallisesta migreenistä kärsiville! :)

......

Hmm.. Jos aurinko kerran toimii, niin oletko kokeillut solariumia ja d-vitamiinia?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mulle aurinko eikä solarium auttaneet juurikaan, mutta ehkä muut kommentoineet, kuten Emma, löytäis siitä helpotusta!

Jatta

Eikä, toi aivo-kuva oli kyllä päivän piristys!! :D Mutta aknesta sen verran, että kivaa se ei tosiaankaan ole, ja toivottavasti sulla pillerit auttaa ajan kanssa! :)

Anna

Olen kärsinyt aknesta 13 vuotiaasta ja sitä oli myös selässä, rintakehässä ja tietenkin naamassa! Kärsin asiasta toki ja asiaa ei auttanut erään "ystäväni" kommentit aina minut nähdessään : "sulle on tullu finnejä" AI ON VAI?

Tulehtuneimmasta hirviöaknesta kärsin 14 vuotiaana ja sen paransi muutamaksi vuodeksi Differin-voide ja antibioottikuuri. Differiniä saa Suomesta ainakin ihan ilman reseptiäkin nykyään!
Aloitin pari vuotta sitten Diane Novat ja sen jälkeen ei ole ollut finnin finniä! Olen siis '90 syntynyt myös:)
Toivottavasti toimii sullakin! Kannattaa myös harkita Roaccutania jos ei muu tehoa, sen jälkeen akne kuulemma harvoin tulee takaisin!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

"tietenkin naamassa" hahaha :D Mulla on tosiaan Diane Novan tanskalainen (?) rinnakkaisvalmiste, ja tää sun kommentti toi kyllä ehdottomasti toivoa siitä, että mullakin helpottaisi.. Tuliko sulle heti alkuun kanssa tällanen jumalaton kukkiminen, kuinka pian huomasit tilanteen parantuvan?

Saara

Toivottavasti saat apua e-pillereistä. Täällä ainakin yksi, joka hankki ne ihan perinteisistä syistä, mutta huomasikin superpositiiviset vaikutukset jokapäiväiseen elämään :)

Lukuunottamatta ensimmäisen kuukauden todella creepyä ja odottamatonta vauvakuumetta (I mean really?!?), olen päässyt lähes kokonaan eroon vuosia vaivanneista ongelmista, ilmeisen hormonaalisista sellaisista. Edelleen ahdistaa kyllä tuo pillereiden napsiminen, en pidä edes astmalääkkeen ottamisesta päivittäin, mutta lääkäri lohdutteli viimeksi, että jos omat fiilikset on hyvät niin ei ole mitään tarvetta vaihtaa vähemmän hormonaaliseen vaihtoehtoon.

Hieman kyllä kadehdittaa tuo hinta, joka on luonollisesti yli viisinkertainen täällä Suomen kamaralla...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Lääkärisi on varmasti oikeassa ton asian kanssa :) Koen itsekin että JOS nää pillerit nyt nujertais tän pitkään jatkuneen vaivan ja JOS sivuvaikutukset ei oo kaameet, niin se on pieni hinta sille, et ei tarvii enää kärsiä rumasta ihosta joka rajoittaa elämää.. Tosi kiva kuulla että sulla jeesasi! :) Kiitos siis tuhannesti että kommentoit, tulee kyllä parempi fiilis kuulla näitä "onnistumistarinoita"!

...Ja joo - wtf? En ole koskaan kuullutkaan noin halvoista pillereistä. Ymmärtääkseni ne on Suomessa kela-korvattavia jos on kyseessä aknen hoitoon kirjoitetut pillerit, mutta hinta taitaa silti olla moninkertainen verrattuna näihin tanskalaisiin. No, jos ollaan rehellisiä, niin olisin any day valmis maksamaan viisinkertaista hintaa jos sillä saan aknen pois!

Lila

Rumapäivä on omalla kohdallani alkanut kääntymään rumaviikoiksi! Tää Suomen kylmä ja kuiva ilma pistää ihoni kuivumaan niin pahasti, että lomamatkalta hankittu rusketus on saanut mukavan vivahteen dalmatialaista, kun ihossani koreilee punaisia ihottumaläiskiä ja niitä jo parantuneita kohtia, joista pigmentti on karannut valkoisen puolelle.

Hiukseni puolestaan muistuttavat teini-iästä omalla rasvoittumistahdillaan! Tukkaa saisi olla pesemässä joka ikinen päivä, mutta se pahentaa ihon tilannetta. Ja miten on mahdollista, että tukka on rasvainen, mutta silti niin pirun sähköinen?! ARGH!!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:DD Ei sais varmaan nauraa, mutta vähän repeilin tolle mielikuvalle. Voi kauheeta! Tsemppiä sulle tohon, toivottavasti kevään suupuessa meistä kuoriutuu vielä sädehtivät perhoset :'D

Anna

Pari vinkkiä mitkä voi auttaa:
-vehnätuotteiden karsiminen ruokavaliosta
-maitotuotteiden karsiminen ruokavaliosta
-MSM-jauhe. Sitä saa isoista marketeista, luontaistuotekaupoista ja netistä.

Tsemppiä! <3 Mulla alkaa olla samoja vaivoja nyt kun lopetin pillerit.. Toivon että nää mun keinot tehoaa itselläkin eikä homma pääse eskaloitumaan pahaksi.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mä en syö vehnää enkä maitotuotteita juuri ollenkaan, mutta ehkä vois kokeilla pientä paussia.. Ja MSM-jauheesta len kuullut paljon hyvää, jos sinkki ei tunnu buustaavan ihon puhdistumista, niin otan senkin lautaselleni. Kiiiiiitos tsempistä <3

Sabbe

Liputan myös vehnättömän ja VARSINKIN maidottoman ruokavalion puolesta. Ja tarkoitan ihan täyslakkoa kaiken suhteen, mikä sisältää mitään maitoperäistä. Itse kärsin vuosia aknesta ihan aikuis iällä ja söin diane nova -pillereitä sitä hillitäkseni. Noin puoli vuotta sitten päätin jättää pillerit pois ( taas jälleen kerran ) ja kun iho taas meinas mennä huonoon suuntaan, niin tein täyslakon maitotuotteisiin. Nyt iho-ongelmat tipotiessään ja näppyjä tulee vaan silloin, jos olen maitotuotteisiin sortunut. Maito kun oikeesti sekottaa todella monen hormonitoiminnan täysin. Plussana vielä menkkakivutkin on lähestulkoon poissa ja vuoto on niukentunut ainakin puolella. Ja toi MSM, se on kyllä hyvää tavaraa myös, suosittelen!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

siis ehkä tääkin johtuu näistä hormoneista, mut äsken salilla juoksumatolla luin tän sun kommentin, Sabbe, ja tulin vaan niin onnelliseksi siitä, miten ihania lukijoita mulla on :D Kiitos tästä, todella hyviä ja kokeilun arvoisia vinkkejä!

...

HAHHAHA en kestä :::DD koko postauksen luin hieman "ounou, voi ei" -fiiliksellä, koska itsellä aika sama kohtalo. Aina ollut hyvä iho, mutta nyt pukkaa finniä ja se tuntuu maailman isoimmalta katastrofilta!! Mutta lopussa repesin aivan totaalisesti tuolle ostoslistalle :D Toviottavasti saat nyt finnit kuriin!

Suvi

Hei soulsister! Itse oon kärsinyt aknesta myös kohta kuusi vuotta. Tällä hetkellä en käytä muuta kuin tota Differin-voidetta mikä onkin jo mainittu kommenteissa ja en tiedä onko siitä vai iästä johtuen, mutta finnit on pysynyt melko hyvin kurissa. Aina on muutama tuollainen pikku perkele naamassa (mulla finnit on aina ollu naamassa, selkä on onneks säästynyt aknelta mut en kyllä tiedä kumpaan ne finnit mielummin ottaisin, naamaan vai selkään..). Oon syönyt monta Tetralysal-kuuria (varmaan 4-5) eli siis sitä antibioottia, viimeisimmän vuosi sitten. Kuurin aikana finnit pysyy aika hyvin poissa mutta sen loputtua ne tulee aina takaisin...Roaccutan-kuurin oon syönyt kerran ja itelle ainakin jäi hyvät kokemukset! Mun annos ei ollu kauheen suuri, joten en edes kuivunut kokonaan korpuksi, mikä on yksi sen lääkkeen sivuoireista. Finnit lähti eikä edes mustapäitä ollut ja iho pysy monta vuotta hyvänä kuurin loppumisen jälkeenkin! Söin kyllä pillereitä samaan aikaan, mutta niiden lopettaminenkaan myöhemmin ei tuonut pahempaa aknea takaisin. Itse pillerit aiheutti mulle aura-migreenin eli ongelma oli niissä eikä Roaccutanissa. Eli pointtina on, että ei kannata pelätä niin kauheasti sitä Roaccutania vaikka se vahva lääke onkin... Kaikki on tietty erilaisia ja reagoi eri tavalla, mutta itellä toimi ja sivuoireet eli ihon kuivuminen mun osalta oli vähäistä :-) Toivottavasti tilanne helpottaa, mikään ei alenna itsetuntoa ja päivittäistä fiilistä kun akne, vaikka loppujen lopuksi aika vähäpätöiseltä ogelmalta vaikuttaakin (ainakin niille jotka eivät siitä kärsi heh)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Roaccutanista olen kyllä kuullut paljon sekä puolesta että vastaan, mutta niin pitkään kun pillerit eivät aiheuta pahoja sivuoireita, napsin niitä. Niissä kun tulee muita positiivisia sivuvaikutuksia mukana mitä pelkässä rottakuurissa ei :)

Kiitos kun jaoit kokemuksia, näistä on oikeasti paljon tsemppiä!

Niinu

Moi!
mulla on ollut myös Diane Novat n.10v (aknen hoitoon) mutta kun ne ensimmäisen kerran lopetin niin mun selkä räjähti! (aloitin uudelleen ja selkä parani). alunperin sain pillerit naaman aknen hoitoon, selkä ei ollut koskaan ongelma. No toisella kerralla pelotti aivan järkyttävästi lopettaa Diane Novat mutta otin samalla Roaccutanin ja kun Roaccutan-kuuri loppui lopetin myös pillerit eikä finnit palanneet. Eli pillereissä on se ongelma että ne auttaa mutta kun ne lopettaa niin voi olla tosi ongelma. mäkin oli roaccutania vastaan enkä iki päivänä kuvitellut voivani vetää sitä kuuria mutta voin sanoa että onneksi otin.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo tosta olen tietoinen, että jeesaus voi olla vain väliaikaista, ja loppua heti kun pilleritkin loppuvat. Juuri nyt tuntuu siltä, että se olkoon sitten sen ajan murhe.. Ja toisaalta toi sun tapa ei varmaan ole huono, vaan voisi sitten joskus mahdollisesti olla kokeilemisen arvoinen. Kiitos siis siitä :)

mirjam

Mulla oli sama juttu kun lopetin pillerit, selkä oli ihan täynnä kipeitä isoja muhkusia finnejä:( Mut se kesti joku 3kk, ja nyt selässä on ehkä pari pientä enää:D Eli EHKÄ kesällä pystyis jopa laittaan topin päälle:D Nyt mulla puskee finniä tohon leuan ja posken väliin, mut onneks ne on just semmoses kohdassa et niitä ei oikein näe… Mut uskon et täst on suunta ylöspäin ja et koht keho lopettaa kiukuttelun, ainakin menkat on alkanu oleen ihan säännöllisiä joten toivoa sopii:) Good luck with the struggles sinnekkin<3!

Suikkis

I feel you!

Oon taistellut saman aikuisiän aknen kans vuoden parin välein... Välillä se iskee selkään, välillä naamaan. E-pillerit helpotti mulla mutta eihän niitäkään oo kiva loppuelämää syödä. Mutta se vitutus kun selkä on tosiaan kuin perunapeltoa ja ei voi harkita edes paitaa joka on selästä avonainen. Tai edes pitää paitaa joka menee tiukasti selästä koska se sattuu. Tai edes pitää rintsikoita koska olkaimet sattuu...

Nyt lopetin 10kk sit pillerit ja joulun jälkeen on taas ruvennut selkä kukkimaan kuin tulppaanipelto konsanaan. Mutta nyt niitä tulee dekolteellekin, mitvit!!!! Hermot menee! Onneks Lumenella on tosiaan hyviä meikkivoiteita.

Toivottavasti pillerit vaikuttaa ja pääset eroon niistä pirulaisista. En sano et ei kukaan huomaa, se ei helpota sitä ärsytystä. Tsemppiä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Lumenen meikkivoiteet = parhautta. Seerumimeikkivoide on ollut todellinen jumalan lahja, kun samaan aikaan iho kukkii JA kiristää kuivuuttaan.. Täytyy toivoa, et tää sekasorto johtuu nyt vaan noista pillereistä ja on pian ohi..

Kauheelta kuulostaa kyllä, että näin moni tuntuu kärsivän samasta vaivasta :/ Kiitos tuhannesti tsemppaavasta kommentisa, on tullut paljon parempi fiilis saada teidän myötätuntoa <3

Essi

Eikä, I feel you!! Itse aloitin e-pillerit (Yasmin) ekaa kertaa kolme vuotta sitten 23-vuotiaana ihan ehkäisyllisistä syistä. Mun naama oli siihen asti kukkinut aina, ei järkyttävän pahasti, mutta ihan tarpeeksi vaikuttaakseen fiilikseen... Pillereiden aloituksen jälkeen ekat 3 kk ilmeni kaikenlaista jännää sivuilmiötä, mielialaheilahteluja (jippii, poikaystävä parka....) ja AIVAN järkyttävä naaman räjähdys. Siis karsea!!! En ollu ikinä kokenut sellaista. No, lääkäri oli sanonut, että muutamassa kuukaudessa pitäis sivuoireiden loppua, ja tasan 3 kk aloituksesta kaikki naamaröpelö vaan... hävisi. Pfuff. Sen jälkeen oon nauttinut niin mielettömästä vauvanpeppuihosta etten aio ikinä lopettaa näiden popsimista :D Pidän peukkuja täällä että sullakin kyse on samasta ilmiöstä! Tsemppiä! <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ah, kiitos että jaoit oman onnellisen tarinasi! Toivon niiiiin että kyseessä on tosiaan vaan alkumyllerrys joka pian tasoittuisi, pikkusen hiertää tää tilanne just nyt..

SK

Allekirjottaneella puheksi 4 vuotta sitten ekaa kertaa aikuisiän/erittäinerittäin myöhäinen teini-iän akne (17v) ja vielä keskellä kesää kun sen ihon pitäisi mennä päinvastaiseen suuntaan... Silloin lähti ihotautilääkäriltä matkaan mukaan Diane Novan e-pillerit ja Ditrim Duplon antibioottikuuri ja homma selvisi parissa kuukaudessa. Nyt 1,5kk sitten akne pamahti takaisin pääsykoelukemisen stressin myötä vaikka e-pillerit käytössä. Samaa Ditrim Duploa lähti apteekista mukaan (reseptilääke tosin..) ja 1,5kk homma rauhottunut PALJON! :D Eli naama täynnä sellasia perkeleen kipeitä paukamia sisältäpäin jotka lopulta puhkeaa/alkaa kukkia normifinnien tavoin. 90pillerin purkki (syödään 2xpäivässä) taisi maksaa jonkun 10-15e tienoilla, eli ei ole hinnalla pilattu enkä itse ole kokenut minkäänlaisia sivuoireita toistaseksi :) Eli jos ei homma helpotu niin kannattaa kysäistä lääkäriltä mitä mieltä olisi tosta ditrimistä. En voinut vastustaa kommentoimista kun täällä on joka aamu peilin edessä tismalleen sama tilanne... Tsemppiä! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Pitää ottaa ton lääkkeen nimi ylös, kiitos siitä! Toivon maailmanrauhaa ja kaikille hyvää aknetonta ihoa, hahaha :D

Sara

I so feel ya! Oma ihoni nimenomaan naamassa ei koskaan ole ollut siloinen ja ihana, mutta teini-iän jälkeen finnien esiintyminen väheni, ja aloin olla ihan tyytyväinen tilanteeseen. Kunnes parikymppisenä ykskas (jälkeenpäin tuntuu että yhdessä yössä mut kai siihen nyt joku viikko sentään meni) tilanne räjähti käsiin. En ollu ikinä tajunnut miten kipeä naama voi aknen takia olla, mutta kun posket oli täynnä tulehtunutta mölkyrää jo tyyny vasten naamaa teki tosi kipeetä. Pinkaisin pian tilanteen kauheuden ymmärrettyäni ihotautilääkärille josta sain kouraan vaan pari voidereseptiä, kun en pillereitä halunnut. Voiteet tuntuivat lähes pahentavan tilanneetta, ja kun uusien finnien pukkaaminen tuntui hidastuvan, jatkoin normaaleja ihonhoitorutiinejani.

Iho tuntui lähtevän paremmaksi, ja puolen vuoden päästä koittanut kesä viimein karkotti tämän "pika-aknen", mutta en aikaisemmin myöskään ollut tiennyt sitä, miten kuoppaiseksi ja arpiseksi iho voikaan finnien jäljiltä jäädä. Nyt kun tapahtuneesta on jo kohta kaksi ja puoli vuotta, ihon voi ehkä toiveikkaasti sanoa olevan lähes sileä, mutta arpinen se on kyllä edelleen. Edes apteekin superpeittävät meikkivoiteet ei tee siitä niin tasaista, että tekis hirveämmin mieli ottaa selfieitä kirkkaassa valaistuksessa... Epäilen vähän, että yhtäaikaa sattui pahempi stressijakso ja joku ihmeellinen hormonipiikki, jolloin iho pääsi menemään noin kauheaan kuntoon. Joka kerta kun naamalle nyt ilmestyy yhtäaikaa useampi finni on pelko persiissä katastrofin uudistumisesta. Nyt viimeisen puolen vuoden aikaan mun aina hyvänä pysyneeseen yläselkään on ilmestynyt ennätysmäärä näppylöitä, selkäaknea siis odotellessa..

Toivottavasti sun iho alkaa menemään heti pian parempaan päin! Tiedän että nää asiat on lopulta tosi pinnallisia, mutta kyllä mun ennestäänkin vähän hatara itsetunto laski näiden ongelmien myötä ihan pohjalukemiin ja ei ole kivaa, kun peiliin katsominen tosiaan inhottaa - eli ainakin mulle, pinnallista tai ei, akne oli todellinen ongelma. Noista Lumenen meikkivoideuutuuksista olen lukenut paljon hyvää, ja olenkin vähän pohtinut, uskaltaisinko vaihtaa tosi tyyriin apteekkituotteen johonkin peittävämpään noista uutuuksista. Helppoa olis jos meikkivoidetta sais kotikaupungista, eikä tarttis aina metsästää varastoon jossain muualla käydessä. Mun iho on muutenkin kyllä kenkkuillut (Lumenen CC ja joku toinen allergisoiva tekijä / aurinko sai yhdessä aikaan nokkosihottuman ja kuukausia kestäneen herkistymisen) viime aikoina niin rutkasti, että ehkä on vaan revittävä rahat meikkituotteisiin näin työttömänä opiskelijana persnahasta. Mutta kiitos sentään ylemmille voimille hyvien meikkituotteiden olemassaolosta. Vaikka ihan kaikki ei peitykään, tilanne on sentään siedettävä jollei jopa ihan hyväkin. Oho, kilometrikommentti. Pientä kaunaa omaa lärviä kohtaan havaittavissa. Paljon tsemppiä sulle nyt kuitenkin! Ps. Oot aivan hulvattoman taitava kirjoittaja!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Au au au :( Ihan pahaa teki lukea. Olen kyllä onnekas että toistaiseksi katastrofi rajoittuu vain selkään - en osaa edes uvitella miten ikävää on jos koko naama olis yhtä paisetta :/ Mullakin on nyt pillereiden aloittamisen takia (näin siis itse tulkitsen tilannetta) tullut naamaan muutamia näppyjä, mutta tilanne on vielä meikillä selätettävissä..

Meikkivoideasiasta; olisikohan sun mahdollista saada jostain meikkiliikkeestä tyyliin isommasta tavaratalosta näytettä jostain Lumenen meikkivoiteesta? Siis sellaiseen pikkuiseen purkkiin, et saisin vaikka pari aamua kokeilla että miltä tuntuu, ettei iho taas yliherkisty? :)

Kiitos ihanasta kommentistasi, tää oli tosi kiva lukea vaikkei aihe tosiaan ole mikään juhlinnan arvoinen!<3

anisss

Mulla oli muutaman vuoden samat ongelmat. Syynä oli jatkuva työperäinen stressi, kun siitä pääsin (jäämällä äitiyslomalle), parani ihokin. Mikään muu ei mulla auttanut, kaikkea kokeilin.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Jopa Roaccutania tai e-pillereitä? :/ Todella, todella kurja kuulla. Itselläkin on lääkäri sekä suomessa että täällä todennut, että ongelmia tulee mahdollisesti olemaan täältä ikuisuuteen, koska kärsin todella kovasta stressistä, jota en edes sen paremmin osaa selittää.. Kurjaa kuitenkin. Onneksi pääsit itse mammalomalle rentoutumaan, ja ihanan lapsen lisäksi sait paremman ihon :) Tuplavoitto!

Emppis

one word: roaccutan. oikeeesti. Joo, sivuoireet saattaa olla hyvinkin hermoja koettelevia (itsellä lähinnä huulien kuivuminen), mutta paljon miedompia mitä kauhukertomukset antaa ymmärtää (toki niissäkin faktanitu taustalla, mutta aika paljon ennakko-oletuksia). Kärsin acnesta 8.luokalta asti ja lukion tokalla kokeilin vihdoin tuon kuurin - ainut kysymys, että öö miksi vasta silloin?! (huomatus: kuurin jouduin kyllä uusimaan kolme vuottan myöh, mutta johtunee siitä, etten syönyt riittävän pitkään ekalla kerralla.)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, kuten aiemminkin tässä ketjussa totesin, niin kyllä niiden kauhistelujen lisäksi roaccutanista kuulee paljon hyvää :) Mulle kuitenkin pillerit on jotenkin miellyttävän tuntuisempi startti, joskin pidän mahdollisena roaccutanin ottamista, ellei muutaman kuukauden jälkeen muutoksia näy.. Mutta kiitos sullekin kommentoinnista, on oikeasti kultaakin kalliimpaa kuulla näitä kokemuksia ja fiiliksiä, jotka varmasti auttaa - ainakin myötätunnollaan :)

lalleri

Kokeile kasvoihin, ja miksei selkäänkin, ella bachen creme intex no 2 voidetta! Voide ei varsinaisesti ole näppyvoide, mutta toimii tuhottoman hyvin! Mulla lähti poskista kokonaan aknemainen röhelmä muutamassa päivässä paljon paremmaksi. Sannin Karkkipäivä-blogista löytyy parempaa infoa tästä, lue sieltä lisään ja kipitä hakemaan oma pötkö tätä ihmetavaraa! :--)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oo, kuulostaa hyvältä! Toistaiseksi kasvojen iho on vielä sellaisessa tilassa, etten koe tarvetta muulle kuin tunnolliselle putsaukselle ja kosteutukselle aamuin illoin, mutta painan tuon mieleeni mikäli tilanne tästä kehittyy huonompaan suuntaan! :)

sannimus

Mulla alko selkä kukkia sen jälkeen ku aloin aktiivisesti käymään salilla... -.- nyt yritän parhaan jaksamiseni mukaan mennä heti suihkuun ettei jää hiet muhiin paidan alle. Ja suihkussa sit vanhalla kunnon pesusienellä (sillä karhealla puolella) jynssään selkäni. Monesti saattaa olla just nii et sillon ku oon käyny salilla ja sit samana iltana katon selkääni ja melkein poraan ku se näyttää niin järkyttävältä mut sit aamulla ne on haalistunu melkein olemattomiin :D todella raivostuttavaa!! Sit ku ne ei oo ees sellasia puristelravia finnejä! Että sitä vaan että i feel your pain!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo toi on kanssa totta, herkempää ihoa varmasti hikoilu ärsyttää, ja punotus menee ihan uskomattomiin sfääreihin.. Raskasta on :D

mikaela

Kirjoitan tänne koska olen jo hehkuttanut ystävilleni, jos sulla/teillä on hormonaalinen akne, skipatakaa ne pillerit ja kokeilkaa sellaista kuin Spiroloctane (kandee googlaa spiroloctane acne), Suomessa nimellä Spirix. Se alentaa androgeenejä ja vähentää aknea, itellä hävinnyt akne kokonaan. Ei enää koskaan e-pillereitä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tuliko sulle jotain ikäviä sivuvaikutuksia pillereistä, vai onko sinulla jotain muita syitä olla niiden käyttöä vastaan? :) Jos ne alkavan nyt itselleni toimia tuon aknen hoitoon ja pahoja sivuvaikutuksia ei tule, en näe syytä miksen niitä käyttäisi sen aikaa kun hyvältä tuntuu, kun niissä samalla syssyllä tulee niitä positiivisiakin sivuvaikutuksia :)

mikaela

Ei tullut, vuosia vetelin Diane Novan halpiksia akneen. Päätin kuitenkin kokeilla jos ne menkat tulisivat, nyt yli vuosi eikä mitään.. Iho sit noin puolen vuoden päästä pamahti uusiks ja sit löysin tuon kun joku oli kommentoinut Kissaämmän blogiin. Hyvä että löysin, iho nyt parempana kuin pillereillä! Paha sanoa, suosittelisin et aina välillä testaa et tuleeks ne kuukautiset sieltä ettei jää tällee samalla tavalla jumittamaan kun mulla..

Layra

Aknen kanssa taistellut täällä ! Ekan Rottakuurin söin lukion kakkosella, just sopivasti ennen wanhojen tansseja.. Iho olikin kuin vauvan perberi reilut kolme vuotta, kunnes viime kesänä BOOM. Yhtäkkiä naama pamahti täyteen isoja ja pieniä kipeitä finnejä. Muutaman kuukauden niiden kanssa kärvistelin ja itkin kunnes menin taas ihotautiläkäärille. Lääkäri vaan sano että sulla on kyllä tosiaan aika paha akne naiseks, sun ois pitäny tulla aikasemmin.. Thanks mate. Mutta tässä ollaan, kaks päivää puolen vuoden kuurista jäljellä ja sitte se ois taas ohi. Nyt on iho suht hyvässä kunnossa, en enää itke joka kerta kun katson peiliin ja mieti että näytän ihan suohirviöltä. Ainut vaan et arvet jäi mutta thank God meikit on keksitty. Eli joo, ymmärrän todella hyvin miten näpyt saa mielen ahdistumaan. Mä vaan nyt toivon että tää toinen kuuri auttas, en enää syö tuota paskaa kyllä kertaakaa :D t. silmät on kuivunu päähän kii

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:DDDDD Anteeksi huvitus, mutta tää oli niin hauskasti kirjoitettu! TÄä on kyllä sellasta kuraa, mutta toivo elää että tästä noustaan.. Kiitos tsempistä JA takaisin sulle tsemppiä ihon ja meikkivoiteiden kanssa, hahaha!

Battery

Mulla oli lukioaikoina jonkun sorttista finniriesaa. Ei ihan aknea, mutta hiton kipeitä!! ja ikävän näköisiä näppylöitä. Vaikka mun tilanne ei läheskään pahimmasta päästä ollutkaan, niin kyllä se silti vaivas joka ikinen päivä. Kunnes pillerit alotettua kaikki katos kun tuhka tuuleen. Nyt vaan pelottaa että mitä tapahtuu kun ne joskus lopetan :D Ja olen samaa mieltä että jatkuva hormonitankkaus ei oo niin kiva.

Mutta tsemppiä kamppailuun paskiaisia vastaan. Oon varma että ne lähtee kyllä kunhan pillerit pääsee jylläämään, kun sulla on aina ennenkin ollut hyvä iho! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No, tässä ketjussa on tullut muilta kohtalontovereilta todella hyviä vinkkejä aknen selättämiseen ilman pillereitä tai rottakuuria, pistä siis kirjanmerkkeihin ;)

Kiitos tsempistä, sitä todella tarvitaan just nyt! :)

emppu

Tiedän hyvin tuon tunteen. Vielä muutama vuosi sitten kärsin järkyttävästä aknesta naamastani. Kaikki mahdolliset voiteet ja puhdistustuotteet tuli testattua, mutta lopulta ihotautilääkärini määräsi roaccutania ja sitä vedinkin sitten vuoden ajan. Akne lähti, mutta kasvoihin jäi aika jäätäviä kraattereita järkyttävien mätäpaiseiden (yök) jäljiltä. Roaccutanin jälkeen olen kokoajan syönyt e-pillereitä, jottei akne tulisi enää takaisin. Haleja sinne, tiedän miltä susta tuntuu. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

<3 kiitos tuhannesti. Oikeasti, mun fiilis on tänään helpottanut NIIN paljon, vaikka näpyt ovatkin vielä tiukassa. Kiitos vielä!

tiippa

Mulla tepsi salisyylihappo ja satunnaisessa käytössä glykolihappo. Selässä esim. vieläkin on kamalat finnit, koska en ole jaksanut läträtä sinne asti hoitotuotteita (ennen kesän toppikelejä sitten), mutta naama on parhaassa kunnossa ikinä <3 Siis paremmassa kuin e-pillereiden kanssa. Käytän Paula's Choicen 2% BHA -nestettä, aluksi päivittäin (2 kuukauden ajan), nyt ylläpitovaiheessa kahdesti viikossa. Näpyt mulla lähti tuolla pois jo kahdessa viikossa, mutta aluksi käyttöväliä en pystynyt pidentämään ilman näppyjen ilmestymistä uudelleen. Toi puteli tosiaan kestää tällä käytöllä vähintään vuoden, veikkaan että jopa kaksi, jos vaan säilyy, joten ei tule kalliiksi. Hintaa on alle 30 € ja voi tilata helposti netistä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kuulostaa hyvältä! Olen kuullut noista Paulas Choisen tuotteista pelkkää hyvää, ja tollanen tökötti vois olla hyvää paikallishuoltoa.. Katsotaan, jos menis vaikka tilaukseen. Kiitos!

K

Mä oon käyttäny backneen Paula's Choicen BHA -liinoja ja voin kertoa, että toimii! Noilla liinoilla on helpompi lätkiä selkään tota ainetta ku putelista suoraan. Tota nestettä käytän naamaan ja yhdellä purkillä pärjää yli puol vuotta eli aika riittosta kamaa.:)
http://www.paulaschoice-eu.com/clinical-kp-treatment-cloths.html
http://www.paulaschoice-eu.com/skin-perfecting-2-beta-hydroxy-acid-liqui... (toi purkkiversio näyttäiski olevan just alennuksessa!) Paulan tuotteet voi palauttaa tai vaihtaa, jos ne ei toimi.

Olin syksyn Köpiksessä kans vaihdossa ja pitkään suht hyvässä kunnossa ollu selän iho rupes ryppyilemään siellä. Syytän asiasta jokapäiväistä pyöräilyä ja siitä johtuvaa lievää hikoilua... :/ Sen kyllä huomaa, että selän iho paranee ja uusiutuu paljon hitaammin ku vaikka naama, koska kahen kuukauden jälkeen aletaan olla vihdoin jo voiton puolella.

Rsa

Täällä toinen tuskailija, lopetin e-pillerit muutama viikko sitten ja nyt alkaa naama olla siinä kunnossa että tekis mieli vaan itkeä! Varsinkin leukaan pukkaa jatkuvasti kipeää pattia, entiset ei ehdi edes parantua kun uutta on jo näkyvissä. Mulla on aina ollut suhteellisen hyvä iho, ainoastaan kovan stressin aikaan on iho-ongelmat ilmoitelleet itsestään. Toivon tosissaan että tää menis nopeaan ohitse, ettei tarvis kommandopipoa hankkia....

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahahaha voi eiiii kommandopipo :'''D Tässä kommenttiboksissa on kyllä mahtavalta kuulostavia vinkkejä, kokeile näitä ja yritä olla stressaamatta, eiköhän sunkin tuska pian helpota :)

varpu

I FEEL YOU!! Tosin mulla ei mikään vauvanpeppuiho oo koskaan ollutkaan (paitsi ehkä vauvana hehe) mutta siis vähän päinvaistaisesti, kun mä lopetin e-pillereiden syömisen kolmisen vuotta sitten niin mun iho räjähti ihan käsiin. Onneksi se on nyt tasoittunut vähitellen. E-pillereitä en suostu enää syömään vaikka tiedän että ne auttais, mutta nyt kun tää tilanne on jotenkin edes tasaantunut niin hulluhan mä oisin jos alottaisin ne uudestaan koska joskus ne kuitenkin pitäis taas lopettaa. Plus sellainen pikku seikka että olin ihmishirviö kun söin pillereitä. Oon välillä nykyäänkin, mut huomattavasti vähemmän, suurimman osan ajasta oon lauhkee ku lammas.

Mulle aikuisakneen on tehonnut parhaiten gluteeniton ja maidoton ruokavalio ja luonnonkosmetiikka. Ja varmaan kaikista eniten on tehonnut vaan kärsivällisyys vaikka se onkin ollu aika koetuksella. Rumapäivän tai viikon sijaan mulla oli rumavuosi tai ehkä puoltoista :D Tällä hetkellä eniten ketuttaa se, että näppylöiden sijaan mun iho on nyt täynnä aknearpia, niitä onkin sitten vähän toinen juttu saada katoomaan mihinkään.

Ja loppujen lopuksi ne on oikeesti VAAN näppylöitä ja kaikki muutkin kelaa vaan omia virheitään, ei niillä oo aikaa miettiä sun näppylöitä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

<3 Kiitos Varpu. Repeilin tolle vauva-jutulle :D Kyllä tosiaan vähän mietityttää et JOS pillerit sopii ni mitäs sit kun lopetan ne.. mutta se olkoon sen ajan murhe, nyt on murheet pieniä ja pinnallisia :D

kiitos vinkeistä ja kivaa loppuviikkoa!

sea

Teepuuöljy on ollut mun aikuisella, tuntemattomasta syystä finnejä puskevalla naamallani tosi ihanan tuntunen tuote! Raikastaa ihoa ja oloa ja tuntuu toimivan niille näpyillekin aika tehokkaasti, vaikken oo vielä montaa viikkoa käyttänyt. Laitan sitä illalla kookosöljyn kanssa, joka sekin on antibakteerista ja luonnollista :) Tsemppaukset!

Vierailija

Mulla oli teininä paha akne naamassa ja siihen söin kuurin Roaccutania. Naama parani, mutta noin vuoden päästä tuli akne selkään. Aloitin joka ilta suihkun jälkeen käyttämään selkään Neo-Amiseptia "kasvovetenä". :D Muutaman viikon käytin tätä hellävaraista hoitokeinoa ja näpyt hävisi eikä ole tulleet takaisin reilussa kymmenessä vuodessa.
Naamaan en tietenkään olisi ikinä niin tujua kamaa käyttänyt.

Emilia

Ootko kokeillut skinoren-voidetta? Toimii ainakin mulla ihan yhdessä yössä yksittäisten finnien täydellisessä tuhoamisessa! Skinorenissa oleva atselaiinihappo ilmeisesti jotenkin kuivattaa finnit kokonaan.

Melina

Kokeilkaa aknesta kärsivät jättää viljat (ainakin ruis ja vehnä) pois ruokavaliosta. Ite sain sillä selän ja nassun huonokuntosen ihon merkittävästi parempaan kuntoon :) maitotuotteita kannattaa kans kokeilla vähentää/poistaa ruokalistalta hetkeks, se on entisestään parantanu ainakin meitsin ihoo :)

Tiia

Täällä olis yks kohtalotoveri :D aloitin syksyllä e-pillerit ja seuraavat kolmisen kuukautta olivat harvinaisen perseestä. Iho ei ole koskaan ollut huonompi ja sitten sain lisäksi vielä kaikkia muita kivoja oireita,kuten nyt vaikka voimakkaita mielialanvaihteluja. Mutta! Nyt viitisen kuukautta myöhemmin iho on erittäin hyvässä kunnossa ja mielialatkin ovat tasoittuneet. Eli kunhan pääset vain sen alkupaskan läpi nii sit alkaa helpottaa :) koita jaksaa!

Anna

En jaksanut lukea kaikkia vinkkejä ja kommentteja, mutta jaan omani.

Suolasaippua ja Dermalogican epäpuhtaan ihon tuotteet.

Oma näppykauteni kesti varmaan kahdeksan vuotta. Raskausaikana iho oli ok mutta kun ne hormonit hävisivät, naama ja selkä ja joka paikka räjähti. Ja kokeilin kaikkea.

Dermalogican putsarilla ja suolasaippualla iho on viimein siinä kunnossa että voin olla ilman meikkiä. Ja se on ihme se.

Suvi

Pakko kommentoida tätä vielä itsekin, eli meikän stoori. Aloitin e-pillerit joskus perus teininä oisko ollu 15v.nä ja sillon jeesaamaan just pahinta aknea. Pidin snadin breikin 20 holleilla ja mun selkä suorastaan räjähti ja niin pahaksi että otin pillerit suorilta takaisin. Mulle jäi ihan törkeät arvet selkään jotka söi itsetuntoa ihan kiitettävästi ja lopulta päädyinkin peittämään koko yläselän tatuoinnilla :D Jatkoin pillereitä 26 vuotiaaksi asti kunnes rupes kroppa oireileen millon mitäkin hormonihäikkää just pahimpina akne, kävin läpi viisi eri merkkiä ja lopulta meni ihan hermo ja varasin ajan tota Roaccutania varten. Samantien kun sain roan lopetin e-pillerit, söin noin 8kk kuurin todella pienellä annoksella ja sivuoireet oli ihan naurettavan pienet. Pidin kuitenkin tosi tiukasti kiinni siitä että en juonut alkoholia (taisin 2 kertaa kuurin aikana repsahtaa) koska se kuulemma voi vaikuttaa paljonkin lopputulokseen. Kuurin loppumisesta on nyt vuosi. Enkä voisi olla tyytyväisempi, pieniä näppyjä tullut naamaan viime aikoina sellaisia ns. normaalien ihmisten finnejä jotka katoaa päivässä. Selkään ei mitään! Jos tää tästä koskaan enää puhkeaa pahemmaksi niin todellakin uusin Roan. Veikkaan että suurin ongelma roaccutanissa on se että jengille määrätään liian isoja annoksia sitä jolloin sivuoireet nousee ihan tolkuttomiksi, kun taas mulla se pidettiin niin pienenä kun vaan pystyttiin kunhan vaikutusta näkyi ja just söin sitä mieluummin pieniä määriä pidempään :) Tsemppiä!!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kun jaoit oman tarinasi JA kiitos kovasti tsempistä! Toivottavasti tää tästä pian iloksi muuttuu, edes kesään mennessä ;)

pepe

Ymmärrän et iho-ongelmat ottaa päähän aina eniten, mut mitä rumapäiviin tulee, nii semmonen voi aiheutua ilmankin :-) Kokeilin tossa hetki sitten uutta hiusnaamiota, vaikutti hyvältä kunnes seuraavana aamuna hiukseni olivat koko latvan pituudelta ällöttävän rasvaiset.. Ja latvat siis ulottuu tonne selän puoleen väliin.. Siihen päälle kiiremeikkaus bussissa ! Töissä huomasin, että pakkeloin itelleni jäätävät ripsarit (kolme ripseä per silmä) eikä ollu ponnariakaan pelastamassa.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

HAHAHAH voi eii, voin kuvitella ton niin hyvin, mullakin aina välillä on tollasia päi...viikkoja, että kaikki on vaan vähän vinksallaan :D

jennnii

Ite kans kärsiny aknesta teinistä asti ja välillä parempia aikoja, koska diane nova käytössä. Mutta en jaksanut enää 10 vuotta pumppaa hormonia kehooni ja akne palasi. Lisäksi myös rajua hiustenlähtöä. Hain roa kuurin, ja uusin sen ja suosittelen ehdottomasti!. Kyllä ne sivuoireetkin on sen arvosia, että ei tarvi vedellä paisenaamana! Toki lääkäri määräsi myös pillerit, pitää olla tupla ehkäisy mutta jätin reseptin syömättä, ja olin muuten erittäin varovainen. Itsellä vaikeat sivuoireet, lisäksi talvi ei tee muutenkaan hyvää iholleni. Huulten kuivumisen ja käsien ihottuman lisäksi nenäverenvuotoa, mutta niihinkin löysin avun! Nyt kuuri loppu, iho sileä, toki arpia jäänyt. Lisäksi olen jättänyt maitotuotteet kokonaan ja vehnää karsinut ruokavaliosta, ja kyllä, sillä on merkitystä mitä sinne suuhunsa laittaa!Sen lisäksi maitotuotteiden vaikutuksesta kehosta on poistunut turha pöhötys, aina oon ollu suht timmi mutta silti kaverit huomautelleet laihtumisesta. Ja roan myötä hiustenpesuun riittää 1xvk (jos treenaan kovaa niin 2) ja hiukset tykkää. t. Onnellinen pienien vikojen kanssa! Ei haittaa arvet niin pahasti kuin näpyt :) Tsemiä!

Jenna

"Heräsin tässä toissa-aamuna myös näppylöitä KORVISSANI, ei vittu hahaha en enää kestä!"

"Ostoslistallani juuri nyt:
- naamari
- peruukki"

:D hahaa, jos ei muuta niin sait ainakin kurjuudellasi minut naurahtelemaan! No ei vais, itsekin olen kärsinyt enemmän tai vähemmän finneistä (tosin naamassa) ja vaikka mitään pahaa aknea ei ole edes ollut niin kyllä se vaan syö naista. Mahtavaa kyllä että osaat ottaa asian ainakin osittain huumorilla! Kannattaa myös muistaa se, että omaan silmään ulkonäkökriisit näyttää aina sata kertaa pahemmalta kuin toisten. Tämä on oikeasti fakta! :D

viivi

Mulla puhkes jäätävä akne kasvoihin 21-vuotiaana ja reilut puol vuotta kokeilin kaiken maailman poppaskonsteja mut mikään ei auttanut ja lopulta oli pakko mennä lääkäriin. Mulle määrättiin 3kk kuuri jotain roaccutanista vähän lievempää kamaa (en millään muista nyt nimeä) ja jo pari viikkoa käytön alottamisen jälkeen akne helpotti. Kovasti olin kans lukenut ja kuullut kaikista kamalista oireista joita se oli aiheuttanu, mut ite selvisin täysin ilman niitä! Suosittelen.

Taija

Oh noes, toivottavasti sopiva hoito löytyy ja naamarinosto lykkääntyy vaan sitä vappua varten!

Itelläni pamahti ~22v erittäin pienimuotoinen mutta ah, niin ärsyttävä aikuisiän akne, joka esiintyi lähinnä ns. kasvojen varjostusalueilla, lähinnä poskiluiden alla ja ohimoilla. Mokoma alkoi pikkuhiljaa ja salakavalasti, ja reilun vuoden kärviselin nassuni kanssa 'tää menee ihan kohta ohi' -henkisesti. Minipillereitä olin syönyt jo vuosia, ja aurallisen migreenin takia ei yhdistelmäpillerit tulleet kuuloonkaan. Aloin pikkuhiljaa harkita rottakuuria ja muita vastaavia järeitä keinoja, kunnes aloitin jonkun blogin vinkin kautta sinkkitablettien nappailun, joka mun kohdallani ratkaisi tilanteen saman tien. Nyt naama on pysynyt kuosissa jo vajaan vuoden verran, sinkkiä syön enää äärimmäisen satunnaisesti. Muistoksi sain muutamia arpia, mut oon aika saletti ettei kukaan muu niitä huomaa.

Peeäs: sun ahdingosta huolimatta nää kirjoitukset ilahduttaa, hihittelen välillä ääneen, kiitos sun rempseän kirjoitustyylin ja loistavan ilmaisukyvyn. :)

kaisa

Mulla on aina ollut suht hyvä iho. Joskus joku näppylä otsaan ilmaantunu, mutta sekin on menny nopeesti pois. No 2 vuotta sitten joku ukkeli taivaalla, joka oli pahalla tuulella tai voodoo akan noiduttuna, selkääni ilmestyi tämä BACKE. Eikä oo sitten niin millää lähteny pois. Yhden antibioottikuurin söin ja kuule ei mitään vaikutusta. Viime keväänä sitten naama päätti ruveta kukkimaan ja siinä ne helkutin finnit on ja pysyy. Että niin I feel you. Mut ei auta. Alan olla jo tottunu tähän tilanteeseen niin en stressaa siitä enää kauheasti. Kyllä mä kesällä meen selkä paljaana viipottaen jos huvittaa. Jos jotaki mun selkä hirvittää (ei se nyt oikeesti oo ees niin paha, paljo pahempiaki on nähty) niin ei tarvitse katsoa!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram