Joulunaikaan kuuluu olennaisesti syöpöttely ja kevyt juopottelu, ainakin siis itselleni. Siinä kohtaa kun perheen seura alkaa tympäistä, tai jouluruoan maku yököttää, voi hypätä taksiin ja suunnata Larun parhaimpaan köökkiin, WTD-keittiöön. Ruoanlaittotaidoistaan ja räävittömistä läpistä tunnettu Nata kutsui minut kylään, ja riemusta kiljahdellen & vatsa kurnien nappasin mukaani hyvän konvehtirasian ja maukkaan valkkarin viemisiksi.

Kylpytakkiin sonnistautunut - siis lähes alaston kokki - Nata osoittautui keittiövelhoksi, joka todistetusti pystyy samaan aikaan valmistamaan aivan "viiskauttaviis"- makuista tattirisottoa, saamaan vieraan nauramaan kyyneleet silmissä, täyttämään viinilasia, ja taisi se ihmenainen muutamat lohileipäsetkin pyöräyttää kuudennella kädellään.

Risotto oli oikeasti niin hyvää, että söin paitsi oman kukkurallisen lautaseni, myös loput Natan lautaselta. Blogisiskojen herkkää rakkautta oli siis ilmassa, ja ainakin omaan sydänkammiooni käy helpoin tie vatsan kautta. Reseptiäkin yritti seuralaiseni selittää kokkauksen lomassa, mutta se meni kyllä ohi. Voissa ja öljyssä kuullotettu sipulisilppo sai seurakseen risottoriisiä ja kasvislientä, sitten herkkutatteja (kokin itse poimimia, tarina ei kerro tarkoittiko hän kaupan hyllyä vai lähimetsää HEHE), parmesania ja yrttejä. Nam nam nam.

Ruoan seuraksi valkkaamani viini oli tapoihini kuulumattomasti valkoista, ja sopii täydellisesti seurusteluun. PR-firmasta joulurientoihin saamani Lurtonin Sauvignon Blanc on tälleen viinejä rakastavan keltanokan arvioimana sopivan raikas ja hapokas, mutta tarpeeksi makea ihan sellaisenaan maisteltavaksi. Parasta pullossa on sen erinomaisen dokabiliteetin lisäksi huokea hinta - yhdeksän euron viinissä on hinta ja laatu kohdillaan, ja se sopisi varmasti hyvin vastaaviin ruokahetkiin, tai vaikka uuden vuoden juhlinnan vauhdittajaksi. Viis kautta viis koko setti.

Juorukerhomme lähes kuusituntinen illallistaminen olisi voinut varmaan jatkaa tulevaan vuoteen asti kälättäen ja nauraen, mutta onpahan sitten lisää läyhättävää seuraaviin treffeihin. Ja toivottavasti lisää kaiffareita jotka saa maaniteltua Tanskaan vastavierailulle - ruoka, tosin, saattaa olla vähän vaatimattomampaa.

Tuntuupa muuten haljulta, että jo huomenna karkaan takaisin asuinmaani "lämpöön"! Lumisen kauniissa Helsingissä on ollut aivan ihanaa, vaikka aika ei ole taaskaan riittänyt MIHINKÄÄN. Ehkä vähiten sellaiseen chilliin lomailuun, vaikka blogi onkin ollut joulutelakalla ja poissa harteilta. No, ehkä nukun lentokoneessa.

Tältä näyttää ilta-auringon valaisema, hyvin ruokittu ja hyvin juotettu tanskalaistunut daami.

Ignooraa silmäpussit.

Huomaa pikkurilli.

Kommentit (2)

SH

Dokabiliteetti =D Mut aivan ihana paita. MISTÄ?! Ihanaa uuttavuotta lempi bloggaajalle <3

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram