Kuten useita kertoja aikaisemmin olen blogissa raportoinut, kärsin paikoin todella pahoista univaikeuksista ja sen lopputuloksena saapuvasta väsymyksestä. Toisinaan syitä tähän on helppo itse huomata (sietämätön kaamospimeys, liskodisco, työstressi), mutta usein uniongelmat ovat selvittämättömiä. Rakkaan pilkkopimeän kotimaan säälle ja synkkyydelle ei voi valitettavasti mitään, joten olen keskittynyt viilaamaan niitä asioita joihin itse voin vaikuttaa. Olen itsehoitona yrittänyt pitää elämänrytmin tasaisena - syödä oikein ja säännöllisesti, purkaa stressiä urheilemalla, mennä aina vähän aikaisemmin nukkumaan, pitää kahvikupposet minimissä ja niin edelleen. Toisinaan siitä on apua, toisinaan ei. Välillä vaan kärsin itsediagnosoidusta liian kivojen juttujen syndroomasta, jolloin jännittävät ja ihanat jutut valvottavat malttamatonta mieltä, ja heti kun stressijännitys laukeaa - oli se sitten positiivista tai negatiivista stressiä - helpottaa unettomuuskin. 
 
Vaikka sain teiltä suuret määrät ystävällisiä neuvoja näiden asioiden kanssa painiskeluun, en ole ehtinyt saanut aikaiseksi vieläkään käydä apteekista hakemassa monivitamiiniövereitä, vaan olen keskittynyt hakemaan lisäpuhtia ruokakupista. Olen aloittanut vuoden jokaisen aamun pyöräyttämällä paksun ja ravinteikkaan marjasmoothien, joka on osoittautunut näppärimmäksi tavaksi saada paljon ravintoa koneeseen heti aamusta. Mä kuulun niihin ihmisiin, joiden on vähän hankalaa saada heti herättyä syötyä, mutta koska asunnosta poistumisen jälkeen olisi suotavaa olla skarppina, en salli aamupalan skippaamista. Onneksi on sauvasekoitin. Nestemäiseen muotoon survottuna banaani, muutama iso kourallinen metsien vitamiinipommeja, tötsä maitorahkaa, sokeriton mustikkakeitto ja kaurahiutaleet saa hankalanakin aamuna huikkailtua naamariin, ja tuo setti pitää kylläisenä ja virkeänä pitkään. Plussana maistuu aivan mielisairaan hyvälle. Reseptikornerissa tänään: anna meille joka aamuinen smoothiemme
 
Tarvitset: 
 
-blenderi/ sauvasekoitin/ monitoimikone/ hilitön haba
-kuppi - se joka tulee sauvasekoittimen mukana on PARAS, toimii myös mukina, mikäli ei tarvitse räpsiä edustuskuvaa blogia varten
 
- 1 kpl banaani
- 1 tötsä maitorahkaa
- about 3 dl pakastemarjoja - puolukat ja mustikat on aivan parhaita!
- sokeritonta mustikkakeittoa ihanteellisen löysyysasteen mukaan annosteltuna
- 1 dl kaurahiutaleita
 
Ohje for dummies : 
 
1. laita kuppiin ainekset haluamassasi järjestyksessä
2. surrr surrr vaan menemään
3. nauti ja reippaile hymyillen koko päivä
4. huuhdo kulho välittömästi, tai kadu illalla syvästi


 
Olen täysin jumiutunut tuohon smoothiereseptiini, enkä ole vaihtanut osaakaan siitä yli kuukauteen. Okei, kerran ostin kaupasta mansikkakeittoa, mutta en todellakaan voi suositella sitä kenekkekään toiselle. Se ei vaan ole samaa ilman mustikkaa, ja sen tuomaa pientä makeutta. Joskus tammikuun alussa pidettiin pienimuotoiset jatkobileet Casa de Valpurin köökissä, ja sain kuningasidean tehdä ns. Ultra brat, ja yhdistää illan viimeisen drinkin ja aamupalan. Sama resepti vaan koneeseen, mutta joukkoon iiiiso lorautus marjalikööriä. Tarjoilu hoitui tietenkin viinilaseista kaurahiutalehunnutuksessa. Näin jälkiviisaana aika helvetin skitso ajatus, mutta keräsi paljon kehuja. Seuraavalla kerralla voisi olla vielä innovatiivisempi ja kauempaa viisas, ja viskoa joukkoon myös pari buranaa ja beroccaa seuraavaa aamua ajatellen? 
 


Niinä iltoina kun Nukkumatti on kadottanut osoitteeni, olen tuijottanut silmät verestäen lohkeamaa katossa ja kironnut itseni syvälle suohon, etten ole vieläkään hakenut minulle suositeltua luonnollista nukahtamislääkettä. Alkuviikosta kaupungilla pyörähtäessäni muistin kuitenkin tämän Clipperin unen saapumista edistävän luomuteen, ja nappasin kokeiluun. Joojoo, varmasti kyseessä on plaseboefektit ja muut itsensä harhauttamiset, mutta olen nyt muutaman yön nukkunut kuin pieni vauvaporsas. Suurimpana erona entiseen on kuitenkin se, että olen myös herännyt joka aamu todella virkeänä ja paljon ennen herätyskelloa! Sitä ei ole tapahtunut pitkiin aikoihin, ja miten ihanalta se tuntuukaan!  En vielä pistä ihan kaikkea tämän narkolepsiateen piikkiin, mutta kuten sanottu - syön vaikka kastematoja tai jauhan hiekkapaperia kunhan saan nukuttua levollisesti. Tämä saa jäädä käyttöön.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram