Olen kertonut useammassa postauksessa blogiurani aikana vihastani urheilua kohtaan. En todellakaan tunne mitään mielihyvähormoonien huumaa, en todellakaan nautiskele hien kirvellessä silmissä, tai veren maistuessa suussani. Ryhmäliikuntatunneilla high fivejä heittävät ihmiset vituttavat minua, joka pidättelen oksennusta rankan viikonlopun jäljiltä, ja yritän kaikkeni pysyä muiden tahdissa ja oikeissa askelkuvioissa. Vihaan liikuntaa.

Omaksuin kuitenkin viime syksynä sen, mitä hyvä kunto ja terveys merkitsee kaltaiselleni ikiliikkuvalle työnarkkarille. Se on yhtäkuin jaksamista, parempaa oloa, kirkkaampaa mieltä, unohtamatta myöskään sitä tärkeintä, eli ulkonköä joka ei aiheuta masennusta joka kerta peilin ohittaessa. Joojoo, olen aidosti tuhatprosenttisesti sitä mieltä, että jokainen on nätti nakuna ja hyvän olon pitäisi todellakin kummuta aiiiivan jostain muualta kuin vaa’an lukemilta tai peilistä. Olen vain huomannut omakohtaisesti, että pikkuisen jumppaamalla ja ihan aavistuksen jääkaapin sisältöä tsekkaamalla viihdyn omissa nahoissani paremmin. Kuitenkin ulkonäköä merkittävämpi syy urheilla on se, että voin silloin paremmin.

Viimeaikoina olen lintsannut jokaviikkoisesta jumppaohjelmastani ihan huolella. On ollut suorastaan noloa törmätä Esportin ihaniin respatyttöihin kadulla, kun on viimeksi käynyt salilla hikoilemassa viikkoja sitten. Tekosyy tai ei, niin olen tehnyt lomalta palaamisen jälkeen (MITEN siitä voi olla jo neljä viikkoa?!) niin valtavan määrän töitä, etten ole löytänyt sopivaa aikaa salilla sykkimiseen. Myös säät ovat muutamia räntäsateisia päiviä lukuunottamatta olleet niin hyvät, että lenkkihommat ovat kiinnostelleet huomattavsti enemmän. Pitkät, reippaat kävelylenkit ovat tuoneet vaihtelua koneella yksin tekstien naputtamiseen, ja olen aina saanut lenkkiseuraksi jonkun ystäväni – sosialisointi ja liikunta on siis ollut kätevä yhdistää. Pelkään kuitenkin -excuse my french- vaivalla hankitun perseeni sulavan pois ilman lihastreeniä, ja olin suunnitellut palaavani salille, ja opettelevani jonkun hyvän saliohjelman. Ryhmäliikuntatuntien aikataulun yhdistäminen luoviin kirjoituspuuskiin ja edustustilaisuuksiin on osoittautunut juuri nyt mahdottomaksi, siispä olin suunnitellut raudan nostelun aloittamista jo hyvän hetken. Dramaattisesti voisi ilmaista, että kunnes jotain ratkaisevaa tapahtui. Ratkaisevat vappukännit.

 

Avataas tätä nyt vähän. Olin vappuaattona bailaamassa Bankissa, ja spottasin paikalta erään minulle Instagramista tunnistamani tuttunu tutun. Tiesin tämän kundin olevan ammatiltaan personal trainer, ja asiaa juuri enempää miettimättä lähestyin häntä baaritiskillä. Kaikkien osapuolten onneksi en aivan tarkalleen muista miten olen asiani silloin esittänyt, mutta jotain treenaamisesta ja kivasta blogiyhteistyöstä ja poissulavan perseen pelostani olen tainnut avautua. Toni pyysi lähettämään viestiä jos vielä muistaisin asian vielä seuraavana päivänä, ja sanoi kyllä ryhtyvänsä mielellään auttamaan minua projektissani.


Keräsin rohkeutta sunnuntai-iltaan asti, kunnes tartuin toimeen, ja naputin seuraavan viestin:

Moikka jumppa-Toni,

Viitaten kevyessä vappuhuurussa käytyyn keskusteluumme anniskeluravintola Bankissa otan sinuun yhteyttä mahdollisen yhteistyön tiimoilta.

Harrastan epäsäännöllisen säännöllistä salilla inst…jumppaamassa käymistä, ja haluaisin nyt viedä sen seuraavalle levelille jonkun ammattilaisen avustuksella. En tähtää bikinifitnes-stagelle (enPÄ), vaan maalinani olisi saada Showroomin paras perse – tästä taisinkin mainita. Jos nyt joku peruskestävyys tai muu yliarvostettu kunnonkohotus tapahtuu siinä sivussa, niin kiva, mutta pääpaino on ehdottomasti tarakassa. Käsittääkseni olet sen sektorin epävirallinen, missikeisari-Makuseksi verrattavissa oleva, spesialisti, eli oikea ihminen antamaan vähän vinkkiä oikeaan ruokavalioon ja rääkkäävien kyykkykombojen räätälöintiin

En tiedä millaista taksaa tällaisesta veloitat tai ovatko kaikki Tinder-matchisi tätä ruinaamassa, mutta tiedustelenkin tässä mitä ystävällisimmin olisiko sinulla mielenkiintoa lähteä tähän projektiin, ja vastalahjaksi kirjoittaisin matkasta lättäberberistä pullonavaajaksi blogiini. Blogini on nolo, jostain syystä aika suosittu, ja uskon lukijoita kiinnostavan tällaisen liikunnanvihaajan käännytysprojekti. 

Jos et tyrmää koko ideaa heti alkuun vahvoine käsivarsinesi, niin pidetäänkö palis?

Ystävällisin terveisin, Vivi”

Sanomattakin on selvää miten fiiliksissä olin saamastani vastauksesta:

 

”Vittu mä kuolin sun tekstille :”D Hei tottakai jeesaan, soita mulle vaikka huomenna, laitetaan konttori kuntoon, kehtaa sit patsastella :) en mä mitään sulta veloita,win win, saat hyvän kontin ja mä faneja <3″


Sovittiin siis ensimmäinen tapaaminen, ja käytiin kakkukahvilla keskustelemassa tavoitteistani, siitä mitä on odotettavissa, ja millaisia elämänmuutoksia pitäisi olla valmis tekemään paremman voinnin (ja sen ahterin) saavuttamiseksi. Täytyy sanoa, että PT joka ehdottaa tapaamista Kakkugalleriaan, herättää minussa heti luottamusta ja sellaista olemme samalla aaltopituudella- fiilistä. Mä en ole mikään kurinalaisin ihminen maailmassa mitä näihin asioihin tulee, vaan elän nautinnoille. Selluliititon kroppa ei tule koskaan ohittamaan punaviiniä ja leivoksia mun prioriteettilistallani, mutta olen kyllä todella innoissani ja motivoitunut tästä proggiksesta!
Treenasin Australiassa neljä vuotta sitten asuessani monta kertaa viikossa PT:n kanssa, ja se sopi mulle paljon paremmin mitä itsenäisesti salilla raudan hinkkaaminen. En jaksa olla niin vihkiytynyt oikeaan ruokavalioon ja sopivaan treenirytmiin ja tarpeeksi isojen painojen hinkkaamiseen, että kykenisin tällaiseen yksin. PT:n suunnittelemat treenit eivät myöskään tapahdu laitteissa ryhdittömästi toisella kädellä kännykkää hiplaten, vaan ovat monipuolisia, vaihtelevia, ja omille tavoitteille rätälöityjä. Mulle työnteko on tärkeämpää kuin treenaus, ja haluan siksi tehdä sellaisia treenejä joihin ei mene kolmea tuntia aikaa, ja jotka eivät vaari ruoan punnitsemista kotitalousvaa’alla. Lisäksi huomasin aussivuonna PT:n kanssa treenatessa kehityksen tulevan kohisten itsenäiseen räpiköimiseen verrattuna, ja se myös tapahtui turvallisemmin – ei rasitusvammoja, ei syömishäiriöitä, ei varpaille mäjähtäneitä levypainoja. Treenaaminen on myös paljon hauskempaa seurassa, ja siis mieluiten sellaisessa, joka kannustaa ja puskee eteenpäin! Minulle on kuitenkin kaikessa työnteossa, oli kyse millaisesta projektista tahasa, hyvin tärkeää millainen fiilis työparista on. Toni vaikuttaa realistiselta, asiansa todella hyvin handlaavalta ja sopivan napakalta tyypiltä. Ihan yhtä tärkeää mulle on myös se, että PT on hauska, ja terveellä asenteella ruokaan sekä urheiluun suhtautuva tyyppi.
Olen pitänyt nyt viime viikosta asti ruokapäiväkirjaa, ja tulen julkaisemaan ne myöhemmin Tonin kommenttien kera. Takaan makeita nauruja – sanotaanko vaikka näin, että viikonloppu ei ollut ihan se normaalein, vaan sisältää kaikkea sitä, mitä ei varmastikaan pitäisi. Hävettää jo nyt. Huomenna tiistaina on ensimmäinen treenikertamme, ja tulen pyytämään jokaiseen treenipostaukseen PT:n kommentit valittamisistani/laiskottelusta/idioottimaisista läpistäni, sekä tietenkin perseprojektin edistymisestä. Jälkimmäinen tuskin kiinnostaa ketään muuta kuin itseäni, mutta ainakin äitini voi tämän juttusarjan postauksia lukiessaan tuntea piston sydämessään – onhan hän käynyt todistettavasti salilla kahden viime vuoden aikana kolmesti. Terkkuja! 

Onko muilla #kesäkuntoonpaniikkihikiotsalla2014- proggiksia menossa? Miten jaksatte käydä salilla jos on duunia ja/tai hyvä sää? Onko kukaan muu fiksautunut peffan hiomiseen marmoripatsasta muistuttavaksi taideteoseksi? Ottaako tämä proggis ns. kaaliin jo nyt, vaikken ole hikoillut vielä milligrammaakaan? Tämän kaiken ja muut toivomiset kommenttiboxiin, antakaa palaa!

Kuvitus: täältä. Toivottavasti kukaan ei revi pelihousujaan siitä, että mun mielestä drunkspiration on yksi hauskin memen muoto ikinä.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram