Kun somesta tulee työ, tuntuu päivänkin postailemattomuus aika syntiseltä. Instragram-symbolin päälle on kertynyt mielikuvituskasa pölyä - ei ole huvittanut postata tai selailla. Snapchattailu tuntuu liian henkilökohtaiselta, koska juuri nyt on sellainen hetki, joka haluan pitää vain itselläni. Tallentaa ne vain omiin muistoihin, katoa niitä viimeisenä illalla, ensimmäisenä aamulla. Juuri nyt oma elämä on niin jännittävää ja kutkuttavan ihanaa, että tuntuisi häväistykseltä hukata sen elämisestä sekuntiakaan. Miten sen nyt joku joskus sanoikaan - kun todellisuus on unia ihmeellisempää.

Blogia olen kuitekin kaipaillut, ja päiväkirjanomaista jutustelua tänne. Juuri nyt inspiroi - siis niiden talvisten vaatteiden ja kaukomatkoista haaveilun lisäksi - tekstit ja kirjoitukset. Ajatukset, joiden sanoiksi purkamiseen on käytetty aikaa. Olen miettinyt ainakin tuhat kertaa tämän syksyn aikana, että minun pitäisi taas kirjoittaa enemmän. Antaa aikaa sille, että luon jotain uutta, tai sitten kertaan jotain vanhaa. Kunhan vaan tietoisesti luopuisin hektisyydestäni ja kuormittamisestani, ja vaihtaisin ohituskaistalta kruisailijaksi. Kuten mitkään muutokset tässä elämässä, ne eivät tapahdu ennen kuin on oikeasti valmis siihen, että asiat muuttuvat. Nyt tuntuu siltä, että vihdoin osaan olla, ja mikä ehkäpä vielä olennaisempaa, haluan vain olla.

Mennyt viikonloppu meni oppikirjamaisen ihanasti, ainakin jos minulta kysytään. Perjantain työpäivän jälkeen menin kotiin nukkumaan päikkäreitä, ja sitten pikaisen uudelleenpakkeloinnin kautta illalliselle. Kaivoin myös syystakeista ensimmäisen naftaliinista, ja sujautin jalkaan ensimmäistä kertaa syysnilkkurini. Lokakuu tuntuu hyvältä, raikkaalta, tervetulleelta. Samalta maistui Tehtaankadulle ilmestynyt La Maison, joka lunasti kaikki odotukset. Nautin kolmen ruokalajin verran ranskalaisesta ruoasta ja syksyyn sopivasta punaviinistä, ja vieressä istuvasta parhaasta seurasta.

Lauantaisten sukujuhlien kunniaksi paras pala Savoa saapui luokseni, ja majoitin suosikkiserkkuni mukisematta. Mikä olisikaan parempaa seuraa sellaiselle viikonlopulle, jolloin Moccamasterin klikkaus ja uusien sukkahousujen ostaminen on tärkeimpänä agendana. Haluan vielä joskus tulla siksi naiseksi, jonka ajankäyttö on niin organisoitua ja suunnitelmallista, että ehtisin viettää edes muutaman päivän vuodesta sukujuurillani, kaukana asuvien rakkaitteni luona. Sitä taikaiskua odotellessa otan kiitollisena vastaan kenet tahansa, joka tulee vuorena Valpurin luokse.

Siinä se lauantai tosiaan meni - seitsemän kuppia kahvia, pitsaa lounaaksi, kuoharia ja kiharrinraudalla latvojen kääntelyä. Sukujuhlissa tuli taas todistettua se, että perhe on pahinta ja parasta. Tuntuu ihmeelliseltä kuulla itsensä muiden äänessä, tunnistaa kasvonsa toisten kasvoista. Vähän liian kovaa nauravien ja vähän vajavaisella itsesensuurilla suoltavien seurassa tunsi olevansa omiensa joukossa. Osana jotain suurta ja hullua.

Sunnuntaina paistoi aurinko, ja minä käänsin kasvoni kohti ulkona porottavaa syysaurinkoa silmät ummistettuina, naama hymystä maireana ja juhlien vähän väsyttämänä. Puin ylleni vaaleanpunaisen villapaidan, laitoin tennarit jalkaan, ja kävelin lounaalle. Fredrikinkadulla kiroilin sitä, etten hoksannut ottaa aurinkolaseja laatikonpohjalta käsilaukkuun. Halasin Jenniä, tilasin punajuuripihvit,nojasin Torin kylmään seinään ja nautin siitä, että sain vain kuunnella. Sitten talsin siskopuoleni luokse, lakkasin kynnet (miten IHANAA onkaan saada iskeä näppinsä toisen kynsilakkavarastoon - sananmukaisesti) ja autoin häntä pakkaamaan muutaman kuukauden Losin reissulle. Tai no, makasin hänen sängyllään kynsiin puhallellen ja vanhoja valokuvia selaillen, ja onnellisena toitotin miten yht'äkkiä kaikki elämässäni tuntuu käyvän järkeen, kaikki unelmani toteen.

Sitten menimme isän luokse syömään läksiäisillalliselle. Samalla tuli opetettua yksi 60-vuotias Instagramin saloihin (kaduttaa jo nyt), puitua kadonneen tsekkiläisen kohtaloa ja paijailtua pikkukoiria kuluneiden viikkojen edestä. Sitten menin kotiin, ja jokasunnuntaiseen tapaan soitin kauas Kaliforniaan muuttaneelle ystävälleni, samalla katsellen suljettuina uinuvien putiikkien ikkunoita ja kauniisti aseteltuja villapaitoja. Kotona sytytin huoneeni jokaisen kynttilän - kaikki kahdeksan - ja löhösin villasukat jalas fiilistelemässä elämää väsyneenä, mutta sitäkin tyytyväisempänä. Kaikki on niin hyvin.

Juuri nyt on käsillä viimeiset päivät työharjottelussa. Sitten pidän reilut kaksi viikkoa lomaa, jonka aion keskittää näiden haaveiden toteuttamiseen. Tiedossa siis kirjoittamista, villasukat jalassa tunnelmointia, ehkä myös reissu maalle. Koskaan aikaisemmin en ole ollut näin rakastunut lokakuuhun, enkä vielä uskalla toivoa tämän hurmoksen kestävän ikuisesti; poikkisuunnassa tuiskuava loska saattaa yllättää tämän lämminvarpaisen optimistin. Siihen asti kuljen kestohymy kasvoillani kevyin askelin, ja olen hilpeä idiootti kunnes toisin todistetaan.

Kommentit (3)

suvi

Nainen! Oot upea! Ja tää blogi tai sun kirjoitustapas on lyömätön. Älä jooko ikinä muutu! Tai lopeta tätä blogia! Muuten en tiedä mitä mä tekisin kahvinlitkinnän lomassa!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram