Häpeällinen tunnustus: en muista, koska viimeksi kävin Turussa. Tai no, reilu vuosi sitten lähdin Turun satamasta risteilylle, mutta sitä ei varmaan lasketa? Oli siis korkea aika laajentaa tajuntaa menneenä viikonloppuna, ja lähteä sateisesta Helsingistä Turkuun.

Maakuntamatkalle ei ollut mitään kummempaa agendaa; nähdä broidia, syödä hyvin, kokea jokilaivan kannella viinilasillisen maistelu. Majoituimme aivan ihanaan ja erikoiseen Park Hotelliin, jonka oli sisustettu pihasta kattoon ja huoneesta toiseen ihanalla antiikkisälällä. Varasimme huoneen kolmelle, ja ainoat jäljellä olevat vaihtoehdot olivat joko morsiussviitti tai ateljesviitti. Ajattelimme kolmen sinkkunaisen majoittumisen hääsviittiin olevan vähän kornia - mahdollisesti myös huono enne!- eikä valintamme ollut todellakaan huono. Seinillä riitti tuijoteltavaa, ja olen vakuuttunut siitä, että haluan omaan kotiini pilvitapetit.

Turussa kaikki oli enemmän kuin hyvin. Taksin takapenkin verkkotaskussa Tiede-lehti odotti lukijaansa, aurinko paistoi täydeltä taivaalta, ja Blankon härkäburgeri oli mielisairaan hyvää. Oli kyllä epätodellinen olo, kun Helsingistä lähtiessä vettä tuli kuin aisaa, ja parin tunnin päästä istui aurinkoisella jokirannalla juomassa huurteista veljen kanssa. Varmasti vuoden viimeisiä päiviä, jolloin tarkenee ilman takkia ulko-oluelle, nyyh nyyh.

Turistikierros jatkui kaupungin läpi, ja minulla onnentytöllä oli mukanani paikallisoppaat, jotka kertoivat triviaa jokaisesta kivenmurikasta ja kivijalkakuppilasta. Härregyyd että mahtuu yhteen kaupunkiin kauniita taloja, hyvän näköisiä rafloja ja kaffeloita, ja iloisia ihmisiä! Ehkä se oli se aurinkoinen sää, tai ehkä kaikki turkulaiset ovat lupsakkaa kansaa, mutta jokainen asiakaspalvelija ja tarjoilija oli kuin itse auringonpaiste. Turussa oli hyvät vibat.

Nautimme illallisen Smör-ravintolassa, joka sekin oli viehättävä ja kiva paikka. Harmitti, ettei saatu niin lyhyellä varoitusajalla pöytää Kaskikseen tai Mamiin, tai muihin Turun legendaarisiin rafloihin, mutta jostain se pitää aloittaa. Ainakin on useita herkullisia syitä palata! Ilta jatkui jokilaivakierrokselle, ja koko reissun kohokohta oli typötyhjässä Donnassa bailaaminen neljän juhlijan voimin. Dj soitti kaikki toivebiisimme, viini tuli pöytään tarjoiltuna, ja olo oli kuin ulkomailla ollessa, jos ei lasketa sitä, miten kylmä oli. Sitten Hesen kautta himaan, kuten agendalla oli, ja oikeastaan ainoa reissun miinus oli kyllä se, että MITEN on mahdollista, että Hesen ranskalaiset ovat niin pahoja? Siis aivan järkyttävän huonoja, oikein ranujen irvikuva. Tämän olen toki huomannut myös Helsingissä, mutta odotin Hesburgerin kotikylän puljuilta vähän parempaa suoritusta. Olen tästä vähän hämmentynyt. Onko ne jonkun mielestä hyviä?!

Sunnuntaille riitti ohjelmaksi hotellin aamupala ja saakelin hyvä munakokkeli, kylpyammeessa lojuminen, ja road trip takaisin Stadiin. Niin paljon jäi vielä kokematta, mutta onneksi Åboon pääsee pian takaisin. Olen myyty. Turku on ihana.

Kommentit (4)

Misme

Yhdyn mielipiteeseesi... Turku on i-h-a-n-a!!! ;) Terkuin entinen turkulainen, nykyisin enää aivan liian harvoin tätä maan henkistä pääkaupunkia visiteeraava uushelsinkiläinen. <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

"Henkinen pääkaupunki", hahaha! Oli kyllä mieletön mesta, menisin koska vaan uusiksi. Harvinaista myös sikäli tää ihastuminen, ettei varmaan mistään toisesta Suomen kaupungista ole tullut samaa fiilistä, poislukien ne paikkakunnat, joissa on omaa sukua.

Emma

Mä rakastan hesen ranskalaisia! :D Varsinkin, kun ne dippaa kurkkumajoneesiin. Ai että.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram