Hallo! Vietän juuri lomani viimeistä aamua airbnb-kodissani, ja olo on vähän haikea. Viisi päivää Saksassa ovat kuluneet kuin sormia napsauttamalla, ja olen onnistunut pääsemään hyvään lomailufiilikseen ennätysajassa - heti koneen laskeuduttua Tegelille. Olen ajatellut Helsingissä olevia asioita ja stressaavia juttuja korkeintaan kahdesti, ja kaiken muun ajan vain imenyt itseeni inspiraatiota, aurinkoa ja hyvää fiilistä.

Berliini on minulle se matkakohde josta inspiroidun eniten. Tämä on ollut viides reissuni kaupunkiin, ja joka kerta tunnun viihtyvän paremmin sen sekametelisopan pyörteissä. Berliini on samaan aikaan hyvin organisoitu ja jämpti, mutta toiselta laidaltaan aivan räävitön, likainen, meluisa, överi, yllättävä. Jotenkin nautin siitä sekoituksesta enemmän kuin muista kaupungeista, joissa tuntuu Berliinin rinnalla olevan hyvin vähän tarjottavaa. Täällä on kaikenlaisia ihmisiä, kaikenlaista tekemistä, kallista ja hiton halpaa, siistiä ja kliinistä, mutta myös ryönäistä ja shokeeraavaa. Berliini on rauhallinen ja tyyni, mutta toisaalta, ei koskaan nuku silmäystäkään. Lisäksi kaltaiseni historianörtti saa niin paljon irti ihan jo katujen varsilla käppäilystä, enkä tällä reissullani käynyt ainoassakaan museossa,

Parasta lomassani on ollut sen ristiriitaisuus. Kuten kohde itsessäänkin, olen itse viettänyt päiviä, jotka eroavat toisistaan täysin. Olen matkustanut yksin, mutta silti nähnyt eri ystäviäni oikeastaan jatkuvasti. Olen ottanut iisisti, mutta muutamana iltana ollut tanssimassa aamupala-aikaan asti. Nauttinut siitä hyvällä tavalla yksinäisestä tunteesta jättimäisen metropolin ihmismassassa, saanut uusia ystäviä homobaarin vessajonossa. Olen syönyt katukeittiöstä rottien vilistäessä vieressä, ja nauttinut neljän ruokalajin illallista Berliinin Valtiopäivätalon kattoterassilla. Riemuinnut Rossmanin kahden euron huulipunista, mutta tuhlannut muutama-satakertaisen määrän suosikkiputiikeissani. Kaikki täydellisessä balanssissa, jokainen elämys yhtä sykähdyttävä.

Berliini tuntuu todella jakavan mielipiteet, enkä ihmettele. Minulle se on paikka jossa samaan aikaan rentoutua ja käydä ylikierroksilla. Ihastella ja inhota. Kohdata ja kadota. Täällä haluan vielä asua.

Kommentit (6)

katja

Moikka, tää ei nyt mitenkään liity postaukseen :D Mut oli pakko vaan tulla kertomaan et näin viime yönä unta että sun äiti seurusteli sen zombie boyn (rick genest??) kanssa ahahhaha parasta on se ettei mulla oo mitään hajua esim minkä näkönen tai niminen sun mutsis on :D::D joo-o.

Snäppivideoiden perusteella muuten Berliinin kotis oli ihan mahtava! Kuolin sille hirtetylle linnulle

Kysymys

Oisko mahdollista tehdä pientä berliini-postausta?:D tai jos vaikka vaan lyhyesti vastata, et sun suosikki shopailupaikka, nähtävyys ja ruokapaikka :D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram