Saattoi taas käydä niin, että raskas työ vaati keskiraskaat huvit, ja viikonloppu viuhahti ohi kuin keskikesä Suomessa. Pikaisesti, mutta niin kovin onnellisesti ja hyvin nautiskeltuna. Ja ravittuna. Monta hyvää ruokaa, sopivan verran viiniä, ja Makuunin irttareitakin oli saatava pieni annos pitkästä aikaa. Aivan parasta.

Erittäin raskas viikko sai ansaitsemansa päätöksen perjantai-iltana, kun redbullin voimalla kävin mukavilla dinner dateilla, ja heitin työviikon harteiltani keittiössä norkoillessa. Idioottivirne ja valkoviini kuuluivat vahvasti kuvaan, ei niinkään se ruoanlaitto - sain kerrankin olla täysin osallistumatta kokkailuun, ja keskittyä nautiskeluun ja naurattamiseen tiskipöydän reunalla istuskellen. Hieno ilta.

Lauantaina tein poikkeuksellisen pitkän kuusipäiväisen työviikkoni viimeisen puristuksen, jonka jälkeen oli kyllä niin veto poissa. Suunnittelin raukeaa kotona yksin lojumista, mutta jälleen ystäväni ja kauhukaksoseni Pinjan ylipuhumistaidot tekivät tehtävänsä. Tai no, rehellisyyden nimissä käymämme puhelinkeskustelu meni about niin, että aloitin valittamalla kovaa väsymystäni ja haluani olla yksin, ja päättämällä puhelun siihen, että kerroin valinneeni hyvät kengät illanviettoon, ja ehtisikö neiti Kanon kipaista sitten viinikaupan kautta tullessaan. Maailman helpoiten ylipuhuttava henkilö hoitaa näemmä sen hankalimmankin osion itse.

Onnellisena sattumana naapurissani asustava ruoanlaiton ammattilainen kutsui meidät lammaspaistille, ja punkut kainalossa suuntasimme siskon luokse viettämään iltaa keskipitkän kaavan mukaan. Täytyy muistaa olevansa aika onnellisessa asemassa, jos saa viettää kaksi iltaa mukavasti laakereillaan lepäillen, ainoana huolena mielessä riittääkö viini ei kertakaikkiaan mikään. Lammas oli - kuten aina - täydellisen hyvää, samoin suklaakakku ja vadelmat.

Yhteistuumin suunnattiin koko porukka Groteskiin, jossa oli kyyppari-kaverini viimeinen ilta, ja sitähän oli ehdottomasti saatava myötäelää tiskin rennommalla puolella. Vaikka amaretto olikin ikävästi päässyt loppumaan, kompensoi tilannetta hyvä seura, kossukarpalo, sekä spontaani joskaan ei lainkaan yllättävä idea suunnata Roballe. Beefin jonossa koettiin myös aivan mahtava fanitapaaminen, ja lähetänkin lämpimiä terveisiä lukijaksi tunnustautuneelle herralle seurueineen.

Sunnuntain joogatunti oli skipattava leffatreffien takia, ja lähdin ystäväni kanssa katsomaan Lars Von Trierin uutuutta. Nymphomaniac oli aivan loistavat neljä tuntia valkokangasta tuijottaen, ja taattua suosikkiohjaajani kamaa. Kuumottava, ronski, rujon kaunis, synkimmällä mahdollisella tavalla hauska ja paikoin jopa koskettava. Suosittelen, mikäli ei hätkähdä pienestä, istumalihakset ovat treenattu, ja Shia LaBeoufin katselu on käsitys miellyttävästä elokuvakokemuksesta.

Vaikka elokuvissa vierähtikin yhteensä viisi tuntia, ehdin viettää vielä rennon sunnuntai-illan Jarskilla. Hyvät ystävät tunnistaa tähdestä otsassa, erinomaiset siitä, että voi spontaanisti soittaa ja tulla kylään. Viikonlopun odottamattoman ihanaa ruokateemaa jatkoi mestarikokki Jussilan kyhäämät pitaleivät, joiden huumaava tuoksu ulottui näemmä myös Tölikään, sillä edellisen illan juhlimisesta toipuva partner in crime saapui myös paikalle herkuttelemaan.

Onnekkaana paskiaisena sain aloittaa uuden viikkoni vapaapäivällä, ja kävin heti aamusta salilla muuttamassa viikonlopun herkuttelut gepardia muistuttavaksi räjähtäväksi voimaksi. Kunnon hikiriehuminen teki hyvää, ja univelat nukuttuaan jaksaa jumpata koko viikonlopun edestä. Loppupäivä sujui juurikin miten vapaapäivän kuuluu; mukavaa haahuilua, päikkärit, kynsien kiireetöntä lakkailua, ja iltateet ja kävelylenkki ystävän seurassa.

Iltamyöhällä klikkailin vihdoinkin itselleni erään naurettavan kauan haaveilemani ostoksen, jonka varmasti esittelen onnesta soikeana heti kun postimies ilahduttaa minua merten takaa postitetulla kenkälaatikolla. Toivon todellakin sormet ristissä koon olevan sopiva, sillä noita popoja on fiilistelty melkein vuosi, ja täydellistä paria metsästetty netin loputtomasta ihmemaasta aivan yhtä kauan. Voisin kirjoittaa pitkän metaforantäyteisen tekstin siitä, miten 'sen oikean' kohdatessaan on aivan päivänselvää miksei mikään muu kelvannut, mutta jätetään se seuraavaan lukuun. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram