Yleisen bloginormin mukaan sunnuntait taitavat olla pyhitetty "off topic"-jutuille, joita viikonlopun aikana pehmentyneiden aivojen on helppo sulattaa. Koska olen väsynyt puhumaan omasta väsymyksestäni (ensviikolla punainen lanka jokaiseen postaukseen voi sitten olla vaikka käsittämättömästä energisyydestäni. Sitä odotellessa.), niin tänään ohjelmistossa on pehmeän pörheitä ja viattoman näköisiä koirapalleroita.


Taisin olla 14-vuotias kun aloin hiillostaa äitiä koiranhankinnasta. Tuttavillani oli aivan ihana chihuahua, joka ensitapaamisesta alkaen mursi käsitykseni pikkukoirien nössöstä lelumaisuudesta. Tuo chihutyttö oli niin reipas ja luonteikas, todellinen Koira isolla K:lla. Päätös haluamastani rodusta oli syntynyt. Pitkän hiillostamiseni jälkeen alkoi äiti-rukan selitykset loppua, ja teimme diilin; mikäli saisin itse tienattua puolet koiran hinnasta (ja sitoutua muihin kustannuksiin sataprosenttisesti koiran koko elämäksi) olisi lemmikki tervetullut. Kaksi vuotta myöhemmin olin saanut rahat kasaan, ja täydellinen pentu löytyi pieneltä kasvattajalta kevään lopulla. En tule koskaan unohtamaan sitä tunnetta, kun kävin katsomassa pentuetta ensimmäisen kerran. Jotain klisheisesti ilmaistuna maagista siinä toisessa pikkiriikkisessä pallerossa oli, ja varasimme tuon pienen chihupojan minulle.

Viikko siitä elämäni muuttui täysin kun pikku-Mörkö tuli taloon. Vaikka meillä on aina ollut kunnon eläintarha kotona, oli Oma Koira kuitenkin valtavan iso juttu teinille. Paitsi että koiraan säästäminen on varmaan toistaiseksi elämäni pitkäjänteisin onnistunut projekti, vaati sekä pennun kasvatus että omien aikataulujen sovittaminen koiran elämään paljon työtä ja luopumista. Silti, mikään asia ei ole koskaan tuottanut elämääni yhtä paljoa puhdasta ja vilpitöntä iloa, onnea ja hauskuutta. Pienen mutta ah-niin isoluonteisen pikkuherran hankinta on ollut paitsi elämäni suurin, myös paras päätös.


Reilu vuosi sitten, Mörkön ollessa 6-vuotias, aloimme perheeni kanssa pohtia toisen chihun hankkimista laumamme jatkoksi. Australiassa vietetyn vuoden jälkeen Mörköstä oli tullut koko perheemme yhteinen jäsen ja suurin tähti, ja siitä lähtien karvaherralla on ollut useampi, rakastava koti. Toinen koiramme löytyi samalta tutulta kasvattajalta, ja tuli täydentämään perhettämme kesän kynnyksellä. Uusi pallero sai pitkän pohdinnan jälkeen nimekseen Olli, ja tuo rasavilli mutta äärimmäisen kiltti poika sopeutui vanhemman koiraherran kaveriksi parissa viikossa. Alkukankeuksien jälkeen oli ihana huomata miten kiintyneitä koirat ovat toisiinsa, ja miten paljon uutta elämäniloa ja energiaa on pikkuveli tuonut vanhalle herralle.


Nykyään koirakaksikko seilaa kahden korttelin ja kahden kodin välillä, ja kyseinen järjestely on toiminut erinomaisesti. Vaikka luonnollisestikin haluaisin joka päivä seurata kaksikon sekoilua ja riehumista, on minusta ehdottomasti aina ajateltava koirien parasta. Onneksi taas ensi viikonloppuna koirat tulevat pitämään majaa luokseni, ja luvassa on siis lisää koirasöpöstelyä.

Ihanaa ja pehmoista sunnuntaita ihmiset, toivottavasti kenelläkään ei ole maailmanlopun darra. Muistakaa viedä koiranne pitkälle kävelylle, ja harjata kissanne pehmoisiksi. Ja antaa kaloille ruokaa. Pupuille porkkanoita. Mitä ikinä. Lemmikit on parhautta!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram