Tapahtui eräänä arki-iltana kuluneella viikolla kun janoinen sankarimme Vivian halusi kestitä ystäväänsä vinkkupullon äärellä. 
 
En tiedä onko kyseessä alitajuinen taktikointi ja käytännöllisyys, mutta valitsen usein kierrekorkillisia pulloja alkosta. Tietenkin viinien suurkuluttajana ystävänä kotini vakiovarusteluun kuuluu pullonavaaja, mutta kas mitä jouduinkaan huomaamaan! Vanha korkki oli laiskuuspäissään unohtunut korkkiruuviin, ja en tiedä tapahtuuko muidenkin elämissä usein vastaavia vastoinkäymisiä, mutta paikalleen jymähtänyttä ja kuivunutta korkkia ei irrota ruuvista mikään. Yritimme pihviveistä, pihtejä ja raakaa feminiiniä voimaa, mutta turhaan. Koska en vielä omista sapelia jolla näyttävästi avata juhlajuomat, jouduin turvautua naapureiden apuun. 
 
Kuten olen aikaisemmin kirjoittanut, asun korkean kerrostalon ylimmässä kerroksessa, ja tämä on varmasti puhtaasti omassa päässäni, mutta tunnen erityisen suurta yhteenkuuluvuutta näiden kerrosnaapureitteni kanssa. Vain me tiedämme miten tuskallista on odotta hissiä tuskallisen pitkään, miten rappusten kävely ei todellakaan ole vaihtoehto, ja miltä hissin konehuoneen äänet kuulostavat. Myös peltikaton räminä ja tunnelmallinen sateen rummutus on meidän etuoikeutemme. Lisäksi ylimmän kerroksen jokainen asukki on nuori, alle kolmekymppinen asustaja, ja kaikki asumme yksin. Meidänhän suorastaan kuuluisi hengata muulloinkin kuin roskakatoksessa törmätessämme tai sitä hiton hissiä odotellessa! 
 
Vaikka olenkin hiljaa päässäni visioinut seiskakerroksen talkoita tai ylimmän kerroksen pikkujouluja (pliis sanokaa että mä en ole ainoa joka haluaa hengata naapureidensa kanssa!), en vielä toistaiseksi ole vienyt ideoitani ajatusta pidemmälle. Suuri takaisku tässä naapurikaveeraamisessani tapahtui kuukausi sitten, kun talossamme oli viisi kertaa putkeen vesikatko. Viimeisellä kerralla olin niin tuskastunut tähän säätämiseen, että kirjoitin hississämme olleeseen lappuun että IHMETTELEMPÄ VAAN MIKSI KOKO AJAN TÄYTYY OLLA VESIKATKO MITÄ TÄMÄ TÄMMÖINEN ON TOIVOO NIMIMERKKI IHMETTELEN VAAN, ja voitteko kuvitella - kukaan ei kirjoittanut siihen mitään. Ei sanaakaan. Ei yhden yhtä kommenttia, että niinpä, vaadimme selityksen! Kukaan ei noussut kanssani barrikaadeille! Vääryys! Tästä lannistuneena en ole ottanut rakkaisiin naapureihini kontaktia tämän flopin jälkeen.  Täytynee vielä muutama kerta mennä samaan aikaan pyörävarastoon puhumaan Jopojen ketjuista ennen kuin kehtaan ehdottaa kanssaeläjilleni viini-iltaa.
 
Takaisin kuluneen viikon viinipullotragediaan. Tilanne oli siis seuraava; ainoa pullonavaajani oli auttamattomasti tukossa, ainoa viinini korkillinen, ja minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kohdata naapurini. Aloitin ovelle koputtelun naispuolisesta naapuristani jonka kanssa meillä on ollut kaksi kertaa hississä keskustelu säästä ja yöaikaan kylpemisestä. Hän ei valitettavasti ollut paikalla, ja koputinkin seuraavaksi toisen miespuolisen naapurini ovea. Ja kuinka ollakaan - naapurini avasi oven suoraan suihkunraikkaana ja alasti, ja lainasi mieluusti pullonavaajaa. Hämmentyneenä mutta avaajan lainasta kiitollisena hipsin kotiini, ja lupasin palauttaa avaajan postiluukusta. 
 
Koska edellinen naapurikontaktini ei ollut kovin hedelmällinen, ajattelin kiitokseksi lainasta kirjoittaa naapurilleni runon, ja tällainen siitä tuli: 
 


Loppuvärssy "ei välillämme enää oo naapurimuuri" on jotain niin nerokasta/idioottimaista että taisin juuri sinetöidä hyvinkin rauhallisen ja yksinäisen asumiseni tässä talossa - en usko että ihan heti tarvitsee mennä lainaamaan sokeria. Alepakin on niin myöhään auki, sieltä saa kaikkea. Taidanpa heti huomenna käydä vähin äänin ostamassa itselleni uuden pullonavaajan, ihan vaan siltä varalta etteivät rakkaat naapurini enää avaa minulle ovea. 

Ja jos joku naapurestani sattuukin lukemaan blogiani, niin voidaan sitten seuraavalla hissimatkalla keskustella mielummin vaikka Espoon metrosta tai jouluvalojen syttymisestä, kiitos. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram