...eli top 5 parhaat irttarit.

Koska joka sunnuntaina haluan nostaa jotain erityistä kivaa esille blogissani, jotain mikä on kuluneella viikolla saanut minut iloiseksi ja kiitolliseksi, on Makuunin irttarit selkeästi se tämän viikon pokaalin ansaitseva pieni detalje arkisesta elämästäni.

Selätettyäni vakavan Kinder maxi- riippuvuuden, voin sanoa rehellisin mielin syöväni karkkia verrattain harvoin, en siis todellakaan joka viikko. Kuitenkin toisinaan tulee niitä hetkiä, että nimenomaan irttarihammasta kolottaa (tai sitten kyseessä on hammaspeikon louhintatyöt!), enkä silloin koskaan kiellä itseltäni visiittiä irtokarkkilaarien äärelle. Herkuilla nyt vaan ON aikansa ja paikkansa!

Olen kuitenkin niin yksitoikkoinen näissä mieltymyksissäni, että halusin koota teille leikkimielisen listauksen rakkaimmista karkeistani. Leikkimielisen siksi, ettei joku luule minun todellakin olevan mikään päivittäin listoja yksin kotona väsäävä hullu ettei muut karkki-kaverit pahottaisi mieltään. Ja rakkaimmat karkit juuri tänään, koska sunnuntaina on ehkä eniten ok syödä pelkkää sontaa.
Huomenna on aika taas lastata koppa täyteen maitorahkaa ja vihanneksia, tänään iloitellaan sateenkaareen lailla loistavan ja suloisen makeiden natusten kanssa.

HUOM! OBS! NOTE! Tämäkään lista ei ole suosikkijärjestyksessä, sillä sellaisen kokoaminen olisi suorastaan mahdotonta. 


 
Susu-pala


Ihanan rapsakka Susu-pala on äkkimakea toffeesuklaamuropallo-pläjäys, jonka luulisi taltuttavan makeannälän jo yhdellä haukulla, mutta ei. Näitä on saatava vähintään viisi, mieluiten putkeen, ja nimenomaan ruoskuteltuna. Jos ette ole maistaneet suloista Susua, niin sen maku on yhdistelmä Dumlea sekä hyvän makuista ja rapeaa pahvia. Susu-palan erikoisuus on sen kyky sulaa pussissa äärimmäisen nopeasti, saaden koko karkkipussin muistuttamaan koirankakkapussia värikkäällä sisällöllä. Tämän ikävän ja hieman hämmentävänkin lieveilmiön välttääkseen suosittelen aloittamaan makusafarin Susu-paloista.

Bubblizz


Malacon ihana kirpeä Bubblizz ikäänkuin vaahtoaa suussa, eli loistavan hammastahnamaisen maun lisäksi se tarjoaa uskaliaalle maistajalleen rabiessimulaattorin pienessä mittakaavassa.
Bubblizz maistuu hyvin paljon samalta miltä lapsuudessani ollut Pepsodentin "hiirihammastahna", siis se, jossa oli valkoinen ja vaaleansininen raita. Toisaalta se maistuu myös hieman Hubbabubba-purukumilta, mutta todellakin poreilee suussa. Eksoottinen makuelämys!

Dracula-pilleri


Ah! Draculoita löytää paitsi Makuunin aarrelaareista, mutta myös pikkukauppojen kämäsistä ja hyvin ysäreistä karkkitelineistä. Draculat ovat kovia salmiakkijauheella päällystettyjä karkkeja, jotka maistuvat väkevän salmiakkipäällysensä sulamisen jälkeen hyvin makealta salmiakilta. Sisällä ei kuitenkaan valitettavasti ole tätä ihanaa salmiakkijauhetta, eli oikeastaan ainoa parannusehdotelmani Draculan tuotekehittäjälle on salmarisydämen lisääminen. Näitä pitäisi testata myös sulattaa kossuun!


Iso mansikka


Iso mansikka kuuluu makuunien perusvalikoimaan, ja on nimeään mukaillen iso ja mansikka(esanssin) makuinen. Iso mansikka on ihaninta syödä pieniä murusia kerrallaan nakerrellen, ja tuhtien salmiakkien tai suklaaövereiden jälkeen. En ole todellakaan hedelmäkarkkien ylin ystävä, mutta muutama Iso mansikka on aina saatava pussiin raikkaaksi välipalaksi. Parasta Isossa mansikassa on sen miellyttävän pehmeä koostumus - pehmeämpi kuin viinikumi, muttei kuitenkaan liian helposti venyteltävä.

Musta auto


Okei - huijasin kun sanoin etteivät suosikkikarkkini ole mieltymysjärjestyksessä. Kyllä nyt tämä ehdoton parhaus ja karkkihetkeni kruunu on säästetty viimeiseksi! Malacon Musta auto - juuri se lauantaipussista tunnetu perinneherkku- on ehdoton suosikkikarkkini. Mikään ei ole yhtä hyvää, ja yhtä oudon makuinen. Musta auto on koostumukseltaan sopivan kiinteä eikä liian helposti purtava, ja sen makumaailma on todella eksoottinen sekoitus makeaa ja suolaista salmiakkia yhdessä autossa!
Lapsena saadessani ostaa kaupasta Lauantaipussin, valitsin aina tarkasti sen jossa oli mahdollisimman monta salmiakkivolvoa mukana. Vaihdoin myös ne voimakkaamman salmiakkiset nallet venjeni volvoihin, ja säästelin näitä aina viimeiseksi. Ah. Olen elämäni velkaa sille, joka keksi tuoda Lauantaipussin autokarkit irtokarkkimyyntiin!


Makoisaa sunnuntaita kaikille! Onneksi Makuuni on myös sunnuntaisin auki ja vieläpä erinomaisen myöhään, eli jos sokerivajarit mysteerisesti iskivät tätä tarinaa lukiessa, niin teillä on koko päivä aikaa!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram