Vaikka isänpäivä onkin minun elämässäni joka päivä, on tänä sunnuntaina hyvä muistaa vanhaa faijaa muutamalla sanasella. 
 
Tulen omaan ikäluokkaani verrattain erikoisesta perheestä, sillä vanhempieni erotessa ollessani parivuotias, muutimme veljeni kanssa asumaan isämme luokse. Lapsuuteni oli todella rakkaudentäyteinen ja onnellinen, enkä koskaan edes ajatellut perheessäni olevan mitään erikoista. Faija omistautui meidän kahden kasvattamiselle täysin, ja vietti paljon aikaa kanssamme. Faijan mielikuvitus on ollut aina ääretön. Isä keksi aina retkiä, satuja, hölmöjä kisoja ja omia salakieliä, kirjoitettiin yhdessä omaa lehteä, leivottiin ja käytiin metsässä. Aina kun uusi Disneyn VHS ilmestyi, haettiin Stockan herkusta juustoja ja keksejä, ja tehtiin olohuoneesta valtava peittojen ja tyynyjen maja leffailtaa varten. Meillä oli kolmisteen bändi ja futisjoukkue, ja aina tarhamatkalla autossa söimme palat maitosuklaata, ja se joka bongasi eniten koiranulkoiluttajia voitti. 
 
Ihanaa on ollut myös laaja ystäväpiiri. Kotimme on aina ollut boheemi muumitalo, jossa perhetutut lapsineen, naapurit sekä koulukaverit ovat kaikki olleet yhdessä. Faijan ylisosiaalisuus on tarttunut onneksi myös muhun, ja mulle on ollut lapsesta asti helppoa tulla hyvinkin erilaisten ja erikoisten ihmisten kanssa toimeen. Tärkeimpiä opetuksia isältä onkin ollut muiden ihmisten kunnioittaminen. Faija piti mulle kerran todella ankaran puhuttelun kun kuvailin kerran yhtä kerho-ohjaajaa lihavaksi, ja maailman lempeimmän miehen korottaessa ääntään menee viesti perille uppiniskaisimmallekin skidille. Vaikka olemmekin rakkaan veljeni kanssa kaksi hyvin vapaasti kasvanutta kakaraa, on kotoa tullut tarkka moraalinen kasvatus. 
 
Faija on aina ollut mulle se ihminen, jolle soitan joko äärimmäisessä surussa tai suurimmassa ilossa. Huonoina hetkinä, oli kello mitä tahansa, faija osaa valita juuri ne kannustavat ja rakkaudentäyteiset sanat joihin tukeutua. Me ollaan faijan kanssa myös molemmat äärimmäisen hyviä heittäytymään eri tilanteisiin ja tunteisiin, ja sellaiselle ihmiselle on ihaninta hehkuttaa ja fiilistellä esimerkiksi täydelliseltä tuoksuvaa talvipäivää, upeasti paahtunutta paahtoleipää tai maailmankaikkeuden hyvyyttä ja kauneutta. Faija ymmärtää aina mistä puhun. Faija ei ole koskaan sanonut mulle, että nyt Viivi valoja päälle tai mitä sä vaahtoat tai miksi olen niin innoissani jostain, vaan on aina myötäelänyt elämän paskimmat ja parhaat hetket. 
 
Isäni on ammatiltaan opettaja, ja vaikka hän oli sotakoirien kouluttajana ja Korkeasaaren kissalaakson hoitajana varmastti elementissään, on hän työssään ainutlaatuisen hyvä. Isä on aina jaksanut neuvoa, kannustaa ja inspiroida, mutta ennen kaikkea hän on vain yksinkertaisesti luottanut siihen, että omalla maalaisjärjellä, aitoudella ja oikeudentajulla pääsee pitkälle. On ollut ihanaa kasvaa sellaisessa ympäristössä, missä kokee olevansa riittävä. Faija ei koskaan pyytänyt nähdä esimerkiksi kouluarvosanojani - pikemminkin häntä kiinnosti kuulla mitä ajatuksia koulussa vietetyt päivät olivat herättäneet, miten katsoin maailmaa, mistä itse innostuin ja tulin iloiseksi. Tietenkin faija on äärimmäisen ylpeä kaikista saavutuksista ja muistaakin kertoa sen usein, mutta kaikki on aina lähtenyt siitä, mistä itse tulee onnelliseksi.
 
Niin paljon hyödyllistä ja viisasta mitä olen saanut faijaltani oppia, on tärkeimmät opit ovat aina ne yksinkertaisimmat. 
Faija on aina jaksanut valaa uskoa siihen että
 
maailma on kaunis ja mielenkiintoinen,
 kaikki ihmiset pohjimmiltaan hyviä,
kaikki järjestyy ihan aina,
 pystyt juuri siihen mihin itse haluat,
 jakamalla saa enemmän kuin ottamalla,
 rehellisyys on arvokkainta
 - ja että elämä on ihanaa
 


Faija, tuo maailmani tärkein ihminen, ei tiedä blogini olemassaolosta, mutta huomiselle isänpäiväillalliselle taidan printata tämän mukaani. Kippis ja syvä kumarrus rakas isä, kiitos että annoit minusta kasvaa omanlaisekseni iloinen maailmaa rakastava hullu. Rakastan sinua.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram