Aijai, kulunut viikko on kuulkaa ollut kaikilla mahdollisilla tavoilla hyvin, hyvin raskas. Vaikka tuntuukin naurettavalta valittaa, tai edes sössöttää jotain sen suuntaista kolme päivää kestävästä työviikosta, mä olen näin keskiviikkoiltana aivan piipussa. Koska viimeiset kaksi viikkoa menivät treenaamisen osalta täysin henkisellä vaihtopenkillä vesipullosta tatamille sylkiessä, olen ottanut tällä viikolla takaisin sitten senkin edestä, ja treenannut henkihieveriin -tai vähintäänkin ankaraan lihasjomotukseen- jokaisena iltana. Mikäs siinä toisaalta hyvässä seurassa jumpatessa ja hikoillessa stressiä pois, mutta eipä ole tullut sitten paljoa kotona viihdyttyä saati siivoiltua. No, ehkä nyt neljän vapaapäiväni aikana ehdin tehdä oikein oppikirjan mukaisen joulusiivouksen koko kämppään, niin ei tarvitse enää voivotella siitäkään. Vielä jos IKEAan pääsis, niin elämä olisi täydellistä. Väsyttvää, mutta oikein täydellistä.
 
Tänään, tai siis eilen keskiviikkona, oli kyllä hyvin erikoinen päivä. Töissä oli tajuttoman kiire, ja henkilökohtainen muistuttajani eli täyteen rustattu post-it lappu oli loppumattoman pitkä, kahvi ehti lähes jäähtyä, ja järjestelin mitä ikinä työasioita viimeisille minuuteille asti. Ihanat tsemppikommenttinne Kinder-kalenterin metsästyksestä toivat paljon iloa, vaikka samalla oikeasti ahdisti se, etten pääse välittömästi juoksemaan suosittelemianne Alepoita läpi. Työmatkallakin kiersin kaksi lähikauppaa lisää, mutta ehdin jo oikeastaan aloittaa surutyön sillä ajatuksella, että aikuinen nainen ei välttämättä tarvitse joulukalenteria selvitäkseen hengissä tästä vuoden viimeisestä kuukaudesta. Etenkään kun ei vietä joulua, haha. 
 
Mutta vielä ja mitä! Sähköpostiini kilahti viesti, jossa eräs vakkarilukijani kertoi liikuttuneena huvittuneena lukeneensa aamuisen itkupostaukseni, ja lounasta hakiessaan törmännyt viimeiseen erään Kinder-kalentereita. Tämä maailman kultaisin ja vilpittömän kiltti, armas ja avulias lukijani oli todella ystävällisesti ajatellut tarttua tilaisuuteen ja päättää epätoivoisen metsästykseni, ja osti minulle yhden kalenterin. Sata huutomerkkiä tähän. En voi uskoa miten hyväntahtoisia ihmisiä maailmassa on. 
 
Samaan syssyyn, jotta saadaan tästäkin nyt tällainen oikein tunteita riipivä postaus, voin kertoa itkulukostani. Olen koko elämäni ajan ollut hyvin herkkä pillittämään. Mainokset, sääilmiöt kuten kauniit lumihiutaleet tai täydellinen kesätuuli, Disneyn piirretyt, eläinlapset, vanhukset, erinomainen ruoka, synkkä huumori - oikeastaan ihan mikä vaan on aina saanut minut liikuttumaan kunnon kyynelehtimiseen asti. Oli kyseessä sitten pienikään suru tai suurikaan ilo, olen aina itkenyt silleen manga-tyyliin kahtena pienenä purona, joskus jopa suihkuavana vesiputouksena. Jotain, toivottavasti ei kuitenkaan näennäinen aikuisuus tai/ja kyynisyys!, on kuitenkin tapahtunut tämän vuoden aikana, enkä ole enää kyennyt itkemään millekään. Ja kun sanon ei millekään, niin todella tarkoitan sitä. Elämän kurkipotkut kylkiluiden väleihin olen tarponut naama peruslukemilla, youtuben herkät kosintavideot eivät aiheuta minussa pienintäkään reaktiota, ja äärimmäinen empaattisuuteni ja maailmantuskanikin on mennyt jo pitkään silmäkulmat kuivina. Ei vaan itketä enää. 
 
Viimeiseltä puolelta vuodelta muistan vain muutaman itkukohtauksen. Ensimmäinen oli mummini 70-v syntymäpäivät, jolloin liikutuin kyyneliin siitä miten otettu hän oli kaikesta saamastaan lahjoista ja erityiskohtelusta. Mummi on aina vaan hyysännyt kaikkia muita kulkijoita, mutta viikon ajan hän oli ainoa valokeilassa, ja täysin sanaton liikutuksesta. Kyllä, itketti kovasti. 
 
Toinen kerta oli.............Cheekin ensimmäisen jäähallikeikan ensimmäiset biisit. Joo. Tiedän, ihan vitun noloa, mutta toisaalta todella ilahduin että edes kykenin tirauttamaan taas vaihteeksi näitä visusti säilöttyjä kyyneliä. Jotain siinä vaan oli, jotain tosi maagista ja käsinkosketeltavaa fiilistä ja latausta. Cheekin musiikista ja persoonasta voi olla ihan mitä mieltä tahansa (Huom. Arhinmäki! En näe tätä ongelmana, vaan rikkautena) mutta Jaren tuttavana en voi kun nostaa hattua herralle monella tavalla, eikä vähiten osuvista riimeistä. Timantit on ikuisia- biisin "--erikoiset elämät luo erikoisii ihmisiä/ oon yksi heistä, anna jalat maassa silti pitää" saa edelleen mussa aikaan saman reaktion mitä silloin jäähallilla. Ei nyt enää ihan kyyneliin asti, mutta todella osuu ja uppoaa. Olin varmasti hallin ainoa joka vaan spiidas, onneksi oli pimeetä. Pääasia että edes tuntee jotain joskus tässä graniittisydämessä. 
 
Noita lukuunottamatta en ole itkenyt juurikaan, muutaman kerran äärimmäisessa ahdistuksessa jonkun toisen puolesta olen saanut puristettua vähän suolaliuosta silmäkulmiin. Todella paskaa, itkeminen on nimittäin aivan parasta ja todella puhdistavaa ja miellyttävää kaikessa raastavuudessaan. Tai sitten toisessa ääripäässä todella fyysinen muistutus siitä, miten hauskaa ja hurmaavaa elämä toisinaan voikaan olla. 
 
No, nyt kuitenkin tirautin muutaman liikuttuneen kyyneleen joulukalenterin takia. Tai siis, en tietenkään itse joulukalenterin, vaan sen minulle tuntemattoman ihmisen suoman ilon ja ajattelevaisuuden. Ei mulle todellakaan tarvitse ostella kenenkään yhtään mitään, kaikista lahjoista ja asioiden tarjoamisista ja muusta sellaisesta tulee mulle pikemminkin ahdistunut olo, koska tunnen itseni kykenemättömäksi olemaan vastavuoroisesti yhtä ihana ja huolehtiva ja välittävä ketään toista kohtaan. On siis ollut helpompaa tarjota omastaan muille aina kun voi, ja ostaa lahjat itse itselleen. Tuntui ylitsepääsemättömän huikealta, että joku ajatteli minun parastani ja muisti mistä pidän ja vieläpä tarttui toimeen. Olo oli hyvin nöyrä ja kiitollinen kun tämä lukija ilmestyi työpaikalleni iso ja värikäs Kinder-kalenteri kainalossaan, minua varten hankittu! Kyllä maistui erityisen hyvältä mussutella neljä luukullista suklaata iltapalaksi, ja varmasti jokaisena aamuna aattoon asti muistan erityisen elävästi olla puolestani pyyteettömän kiltti muita kohtaan. Kiitos siis Helinä, iso kiitos vielä kerran. 
 
Kinder-kalenteri mukanani lähdin töistä päästyäni kohti Märskyä, ja ihanan ystäväni kanssa sovittuja uimatreffejä. Tuntuu maailman parhaalta nihkeän ja uuvuttavan työrupeaman päätteeksi puristaa vielä viimeisetkin energiat, ja oli muuten oikein raukea olo tunnin vedessä polskuttelun jälkeen. Kylmäaltaan kautta kunnon löylyihin, ja olin kuin uusi ihminen. Automatkalla kotiin huomasi todella miten väsynyt yksi pieni nainen voi olla kun popitettiin jaggen kajareista täysillä radiota, ja tehtiin yläraajapainotteisia tanssimuuveja ohi kulkevien ihmisten iloksi, ja OIJOI kolme viatonta ohikulkijaa LÄHTIVÄT MESSIIN TANSSIBILEISIIMME! Kaksi katua ylittänyttä miestä lähes tikahtuivat nauruun bounssaillessaan (sanavalinta ommattu Pinjalle) suojatiellä, mutta kyllä illan huipentuma oli sporassa yksin istunut vanha mies, joka ujosti vilkutti bongatessaan meidät kaksi hysteeristä idioottia bilettämästä autossa. Ilmaiset huvit on parasta, eikä kukaan edes ajanut kolaria. 
 
Tämän tekstin ilmestyessä olen matkalla tekemään yhden meikkauskeikan ennen viikon viimeistä työpäivää, jonka päätteeksi pääsen näkemään rakasta Mungoani! Lontoon paras mangustimuija tulee pikavisiitille, ja viikonloppu sujunee vähintäänkin yhtä vauhdikkaasti mitä totuttua. Onneksi olen viettänyt hyvin tervehenkisen ja urheilullisen alkuviikon, niin saa vetää taas seuraavat neljä päivää totalitäärisessä rentoutumisessa sekä lomafiiliksessä. Ja tietenkin Kinderin äärellä, aijai, nyt on kyllä maailmankaikkeus jälleen hellinyt tätä Valpuria!
 


Neljä luukkua kerralla. Kiitos kyllä. Muistakaa olla kilttejä toisillenne - tontut ja naapurit kurkkii. Mahdollisesti alasti. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram