Kuten puoli valtakuntaa tietää, elän elämääni sinkkuna jo toista vuotta putkeen. Surullista mutta totta, se on myös kiinteä osa identiteettiäni. Olen juuri se kaveriporukan ikisinkku, jonka kaikki vakiintuneessa omistuskämppä-ja-yhteinen-koira- elämäntilanteessa elävät ystävät kyselevät, että josko vihdoin olisi joku unelmien prinssi löytynyt. Ystäväpiirissä tehtäväni on olla tarinankertoja loppumattomille jännitystarinoille sinkkujen villistä elämästä. Minut kutsutaan häihin ja valmistujaisiin painottaen, että kutsu on sitten yhdelle, ja yleensä samaan hengenvetoon juhlien isäntä ja emäntä lisäävät, että bestman on sit vähän jo kysellyt sun perään. Oikeastaan aika usein tuntuu siltä, että minut kutsutaan moniin kekkereihin ihan jo siksi, että se nurkkapöytien nörttiserkut saavat vähän juttuseuraa, ja muut juhlavieraat jonkun yhden naisen jännitysnäytelmän mitä seurata sillin syömisen lomassa.

Niin - sinkun elämähän on kokoajan todella sykähdyttävää ja värikästä. Seikkailuja seikkailujen perään. Okei, myönnetään; onhan sinkkuna aika kivaa. Toisinaan yhtä hauskaa ja jännittävää kuin siiderikännit 18-kesäisenä, ja toisinaan loppumattomilta nälkävuosilta tuntuva vitsaus. Sinkkuelämä on vienyt minut ehdottomasti sellaisiin tilanteisiin ja sellaisten värikkäiden kokemuksien äärelle, joihin en tasaisessa avoliitossa pysyessäni olisi päätynyt. Vaikka toisinaan vituttaa ankarasti (tästä tulee oma postaus, halusitte lukea sitä avautumista tai ette!), suurimman osan ajasta on ihan kivaa. Kiikkustuoliin on ainakin muisteltavaa, ja elämäkertaan rustattavaa.

..Paitsi että sinkkuelämä ei ole todellakaan sinun oma yksityisasiasi - ehei! Sinkun asiat kuuluvat kaikille, ja treffeistä ja jatkoista ja tinder-matcheista kysellään kursailematta. Itselleni ei tulisi kuuna päivänä mieleen kysyä vakiintuneilta ystäviltäni, että vieläkö sänkyhommat sujuu ja tiskaako se Hannu ees ikinä ja harkitsetko koskaan pettäväsi sitä ja tykkäätkö muka OIKEASTI anopistasi niin paljon mitä yhteisselfiestä voisi päätellä? Kuitenkin huomaan toistuvasti olevani ihan muina stand-up koomikkoina vastaamassa kysymyksiin seuraelämästäni pikkutarkkoine yksityiskohtineen. "Eikö muka MITÄÄN jännää ole tapahtunut?" on kysymys, jonka onnekseni osaan jo ottaa rakkaudella ja loukkaantumatta, ja yleensä syvän hengenvedon jälkeen kuittaan kyselyt kertomalla olleeni treffeillä jonkun randomisti tapaamani basistin kanssa josta ei nyt tullutkaan mitään hehheh.

Koska sinkkuus kaikkine hyvine ja huonoine lieveilmiöineen herättää minussa itsessäni paljon ajatuksia JA on lähipiirini vuosien hihkumisesta päätellen aikamoinen crowd pleaser, ajattelin aloittaa juttusarjan aiheesta. Useimmat Cosmon kolumnini käsittelevät ko. aihepiiriä jostain vinkkelistä, mutta sinkkuelämän vuoristoradan tuominen blogiin tuntuu pitkän harkinnan jälkeen hauskalta idealta. Lisäksi myötäelävät kommenttinne voivat olla paikallaan, sillä kaikkien kuumien treffien ja monimutkaisten deittailukuvioiden lisäksi tähän mahtuu myös kriisteilyä, turhautumista ja fiiliksiä epäonnistumisesta. Joten rakkaat lukijat sillä puolella ruutua - ottakaa ilolla (ja huumorilla) vastaan joka torstainen annos Ikisinkun tunnustuksia! Ja jos jotain aiheita tulee mieleen joista haluaisitte lukea, niin hihkaiskaa. En voi luvata toteuttavani mitään, koska teidät tuntien sieltä tulee jotain ihan sairaita ehdotuksia tyyliin miten pokailla bussikuskia hienotunteisesti TAI miten hätäpoistua asunnosta seuraavana aamuna.. Tai no, kysykää vaan. Kyllä mä vastaan. Ehkä tästä tuleekin ajan saatossa sellanen Q&A- palsta, missä voin ratkoa teidän kaikkien ongelmia, koska itselläni niitä on vasta kontillinen!

 

Kepein torstaiterveisin,

4-ever alone^90/ kranttujen kuningatar/ tinderin tutankhamon

Vivve Valpuri

Kommentit (35)

marjoriikkaa
Liittynyt24.11.2015

Haha, ihan huikeaa! Täällä myös yksi ikisinkku. Sun postauksia odotellen, todellakin hyvä idea kirjoittaa tästä! :D

Mari

Ah, tästä on tullut lempiaiheeni noin kuukausi sitten, kun itse erosin pitkästä suhteesta. On kyllä kumma juttu, kuinka "virallisen suruajan" (ilmeisesti pari viikkoa) jälkeen sun elämästä tulee vapaata riista - kaikennäkösiä kavereita just niistä nörttiserkuista kaukaisiin tuttaviin tarjotaan treffikumppaneiksi, ettet nyt vain jäisi tuleen makaamaan ja hankkisi 100 kissaa. Eli Amen to this!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

AH, ihanaa etten ole yksin! Toi on todella tuttu ilmiö, että tosiaan ketä tahansa tyrkytetään, vaikka kuinka sanoisi olevansa todella tyytyväinen elämäänsä, ja/tai keskittyvänsä vaikka just nyt töihin/kouluun/kesän odottamiseen. Hyväähän kaikki (kai..?) tarkottaa, mutta.

Onnea sinkkuuntumisesta <3

Kranttujen kruununprinsessa-89

Oh yes! Samaistuttavinta ikinä :D Paitsi että Tinder löytää täällä jumalan selän takana (Vaasassa) noin yhden profiilin päivässä, joten hiiiiitasti hyvä tulee(ko?).

Rousie

Joo perus meitsin laiffi.
Kaverit ahistelee kun kerron jostain mukavasta kollegasta, koulukaverista jne ("ONKO HYVÄNNÄKÖNEN??? MINKÄ IKÄNEN, ISKE SE!!!") huoh, aina. Ei hele sen kun osais. Mutta kun kaikki jumalan luomat mukavat miehet pitäisi aina iskeä. Hohhoijaa!! Neljän sinkkuvuoden jälkeen alkaa vähän kypsyttää tää välillä. Noh, mutta saanpahan tehä lähes mitä huvittaa.
Mun elämässä vaan miehet lähtee aina johonkin karkuun. Yks lähti Aasiaan vuodeksi, toinen reppureissulle maailman ympäri, kolmas toisen naisen perään, mitähän seuraavaksi?

Ps. mulla on kuin onkin huomenna reffit!
Ps. vol 2. vinkkejä semmoseen pikkuflirttiin otetaan vastaan.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

TSEMPPII TREFFEILLE! "muista olla oma ihana itsesi" haha eiku oikeesti - pidä hauskaa!!!!

..Ja joo, tuttu kuvio :D

jensku

Noniin, täähän tulis kun tilauksesta! Eksän kanssa meni hetki sitten lusikat jakoon, ja nyt sitä sitten pitäis osata olla sinkkuna melkein viiden vuoden jälkeen. Melkeen on pelottanut mennä baariin, koska mitä helvettiä niille miehille pitää jutella kun ne sitten lähestyy ?? Nyt kun ehti tottua siihen että torjui vaan kaikki suorilta käsin :D ja flirttailu... ei saatana repeen varmaan ite ittelleni :D Huumoripläjäys oli myös mun tinderiin liittyminen, "pitääkö mun alottaa keskustelu" "mitä noi momentsit on ja pitääkö niihin vastata??" "APUA". Odotan kyllä innolla mutta myös kauhulla mitä kesä tuo tullessaan, mitä jos sitä villiintyy sitten ihan kokonaan.. Oon kyllä viihtynyt ihan helvetin hyvin omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni, kukaan ei valita kun tuut kotiin että meikit jäi vessan lavuaariin hurraa! Eli toiveissa semmonen "tämän päivän sinkun käsikirja" tyyppinen pläjäys T. apua tarvitseva n24 :D

Jatta

I feel you! Nimim. sinkkuna jo liian pitkään :D Mun toive ois, että tekisit jonkun Tinder-oppaan, missä kertoisit hyvät (ja huonot) iskurepliikit Tinderiin!

Jenni/destinaitionunfamiliar

Jee, mahtavaa! Ps. 2v ei oo vielä mitään heheh. Terveisin, 4,5v_sinkkuna_90

Pumpuli

Jes, tästä tulee hyvä sarja! :)

T. Omaa asuntoa (ja elämänkurssia) etsivä jonkun ex, jota puistattaa syvästi ajatus hyväntahtoisesta sinkku-urkinnasta. Voisi olla hauska jos kirjoittaisit oikein jonkun postauksen juuri aiheesta "miksi sinkun yksityiselämä on (muka) vapaata riistaa, ja miten vastata ystävällisesti mutta riittävän napakasti ulkopuolisten urkintoihin". Vai kuis? :D

Auralaura

Jesss en malta odottaa! Saanko nyt tähän vähän avautua, että ikisinkun elämässäni pahinta on äiti! Asun ulkomailla ja aina kun äitille soittaa niin pitää kuulumisia kerratessa sensuroida kaikkien miespuolisten kavereiden nimet tai muuten alkaa muka-niin-hienovaraiset tiedustelut, että keitäs nämä nyt ovat mmmhmmmm. Kerran Suomessa lomaillessani kävin äidin kanssa salilla ja lähtiessäni maksoin kertamaksun vastaanoton pojulle ja ihan normaalin asiakaspalveluetiketin mukaan juttelimme iloisesti hymyillen ja eiköhän kotimatkalla saanut taas äidin erittäin tarkasti painotetulla äänensävyllä kuulla kuinka OLI MUKAVA MIES EIKÖ?? Sukujuhlissa on myös jo povattu elämää vanhanapiikana ja lohdutettu, että ei kaikki löydä ikinä ketään ja elävät silti onnellisen elämä. Kiitos näistä "kauniista" sanoista, ikäähän minulla on jo 23 vuotta, joten taitaa todellakin alkaa olla jo kiire.

Anyway, kiitos loistavasta blogista! Tämä on nykyään ihan lemppareita.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

HAHAAHAHA Story of my life! Lähetin tästä screenshotin mutsilleni, ei tunnustanut mitään..

Kiitos kommentista!

salla

AH MAHTAVAA!!!! sinkkuudessa on puolensa, ihanaa ku on joku jonka fiiliksiin samaistua. mutta nyt odottaa rakkauden kesä 2015 ja sen mukanaan tuomat seikkailut!! :D

ems

Tää oli just niitä tekstejä, joiden takia sun blogi on noussut yhdeksi lemppareista! Sun itseironia on vaan niin mahtavaa ja kirjotustyyli saa tylsätkin asiat kuulostamaan mielenkiintosilta. Erityisesti toi toka kuva, repesin ääneen! Useamman vuoden jo sinkkuilleena ja just yksi potentiaalinen juttu kariutuneena jään innolla odottamaan tätä postaustasarjaa!

Stina

Kiitos tästä! En ookkaan yksin maailmassa! Olen ihan vilpittömän onnellinen sinkkuna ja nautin mun elämästä. Kukaan pariutuneista ystävistäni ei vaan kykene uskomaan miten se voi olla mahdollista ja se saa itsenikin välillä epäilemään. Voisikohan niihin joko oot miehen löytäny tiedusteluihin esittää vastakysymyksenä ettekö oo vielkään eronnu...:D

Nokyllätetiedätte

Vivve, voitaisiinko pitää hiljainen hetki oikeille ikisinkuille, kuten itse olen? Sanan oikeassa merkityksessä _ikisinkku_.

Tähän 27-vuoden ikään useamman kuukauden tapailusuhteita on ollut monia, mutta THE tyttöystävän titteli on vieläkin saamatta..ja voin kertoa että keljuttaa! Ja nimenomaan se, miten muut ihmiset käsittelevät sinkkuuttani!

Ei jumalauta, kun tuttavat/sukulaiset/ työkaverit jne. miettisivät edes hetken sanojaan! Nuorempana loukkasi todella, kun ongelmaani ruodittiin oikein porukalla, syitä mietittiin, naapurin peräkammarin aikamiespoikaa tyrkytettiin ja käskettiin olevan vähemmän nirso :D

Sittemmin sukulaiset ovat hiljentyneet ja ehkä hyväksyneet minut vanhaksi piiaksi! Paineita voisin ottaa ystävieni hankkiessa lapsia, mennessä naimisiin tai rakentaessaan omaa taloaan..mutta en jaksa! Liian monta vuotta olen surkutellut olemassa oloani tämän vuoksi. Mullakin on ihmisarvo! Missä kelan avustus ikisinkuille?! :D

Olen hetki sitten tajunnut kuinka monelle yksin oleminen tai yksin tekeminen lyhyenkin aikaa voi olla maailmanloppu! Parisuhteesta toiseen edennyt ystäväni totesikin löytäneensä itsensä vasta, kun oli hetken ollut sinkkuna, asuttuaan ensimmäistä kertaa yksin aikuisiällä.

Asiaa riittäisi vaikka kuinka aiheesta! Mutta tämä korppikotka hiljenee nyt ;)

K

Syksyllä tulee 8v sinkkuna täyteen (olen vähän päälle 30v). Vielä seurustellessa ihmettelin kun joku sanoi olleensa 10 vuotta sinkku, että ei saatana. Noh, kohta sitä on itse samassa tilanteessa :D Kaverit menee naimisiin, ostaa taloja ja suurimmalla osalla jo lapsia. Itse olen heidän KAIKKIEN häissä ollut ilman aveccia :D Olen muutellut maasta ja kaupungista toiseen, joten aika on menny hujauksessa, eikä miesten perään ole edes sen suuremmin ehtinyt ajatusta antaa. Tykkään omasta rauhasta ja siitä, että saa tulla ja mennä miten halua. Lapsikuumetta ei ole (olen yleensä se, joka ei kestä muidenkaan lapsia pätkän vertaa), joten mikäs tässä. MUTTA! Näin "vanhana" ei enää jaksa niitä villejä baari-iltoja koko ajan viettää (ja LOL tää sinkkuelämähän on yhtä biletystä kuten kaikki tiedämme...) ja olisi se kiva jakaa arki jonkun kanssa. Eniten vituttaa se, että useille reissuille ei saa seuraa kun kaikki lähtee sen kultipuppelin kanssa ja oon pohjimmiltani tosi romantikko. Haluan niitä kukkapuskia, romanttisia kävelyjä kuutamossa ja ravintolaillallisia. Näin täällä :)

surullinen

sori kun linkitän tämän tänne, miksi maailmassa on näin sairasta porukkaa: http://www.returnofkings.com/63690/why-you-should-avoid-dating-girls-who...
olen itkenyt koko illan kun lukenut noiden inhottavien kommentteja, en tiedä yhtään miksi linkitin sun blogiin tuon :( miehet vaan kirjoittelee että raiskatut naiset on "damaged goods" ja "freaks" ja muka vain haluavat ja nauttivat siitä? puhuvat jopa lapsina hyväksikäytetyistä niin sairaasti sekä feministeistä, että ei rajaa, ja ties mitä misogynististä paskaa koko juttu täynnä. No oon aina halunnut kysyä joltain, miten kestätte sitä jos vahingosa alatte lukea jotain tyhmää juttua netissä(kun ette etukäteen tiedä millanen se on) tai joku puhuu ns. paskaa? Miten sitä kestää, että jotkut on noin idiootteja. Tuntuu vaan niin pahalta että tulin tänne kirjoittamaan :( Tai siis, kun sinä arvostat naisia niin paljon,ja itsekin olen feministi kuten kaikkien tulisi olla, niin miten oikeasti kestät tuollaisia paskakirjotuksia kun minun on hankala? Siis yritän olla lukematta mitään paskaa mutta kun kaikista jutuista ei etukäteen tiedä :(

pirpana

Täällä! 24 vuotta mittarissa ja siitä seurustelua nippanappa 2 vuotta. Eka vuosi suhteen jälkeen oli kamala. Kaverit tyrkytti kallonkutistajalle ku "oot niin tollanen, kyllä pitäs jo piristyä ja Hei voisit mennä mun hellun serkun kans treffeille! Otat siitä itelles miehen!". Ja juurikin tuo että "ota tuosta mies itelles". Enkä ota.

Nyt pari vuotta eron jälkeen osaa jo suhtautua että ekana kysytään mies asiat läpi ja jos niitä ei oo, niin sitte tyrkytetään vielä sitä hellun serkkua. Ja arvostellaan ku ei hyvä mies kelpaa. Tän jälkeen kaverit ruotii oman parisuhteensa ja minun pitäs sanoa heijän poikakavereilleen, että oliko jarimatti nyt ihan pakko tuolleen käyttäytyä ku nyt miramatildalla on paha mieli.

Ja pitää olla melkoinen mies että tästä lepposasta sinkkuelämästä luovun.

Nimim. peräkammarinneiti_91

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram