Kun aamulla heräsin ennätyksellisen aikaisin klo. 4:45, ei eilen vuorokauteen lisätty karkaussekunti tuntunut helpottavan väsymystä lainkaan. Vaikka sitä aina ennen tärkeää lähtöä pelkäänkin, ei tällaisina aamuina tee edes mieli torkuttaa, vaan sängystä pinkaisee ylös kuin tuoreen inttituvan alokas. Kun hilasin sälekaihtimet ylös, katsoin viimeisen kerran tuttua näkymää ikkunastani. Hassua; vaikka kotoa on lähtenyt vähän joka puolelle maailmaa, joka kerta se muljaisee mahanpohjaa samalla tavalla. Söin hedelmälautaseni viimeisen nektariinin aamupalaksi, ja mehukkaiden haukkausten lomassa tuijotin ikkunasta ulos, ja yritin painaa näkymää mieleeni. Miten paljon vihaan ja rakastan tätä paikkaa. Ja miten satunnaisesta ylitsepursuavasta inhosta tuppukylääni kohtaan, se on kuitenkin kotini.

Haikein mielin heittelin loput tavarani jo alkujaankin ylitsepursuavaan matkalaukkuuni, ja tarkistin ainakin kymmenen kertaa, että kaikki tarvittava on mukana, ja ettei mitään ole unohtunut sängyn alle tai työpöydän nurkkaan. Teki mieli herättää kämppis unesta ja käydä halaamassa vielä viimeisen kerran, mutta en tohtinut. Minä, kaksi matkalaukkua ja yksi jättisuuri käsilaukku perässäni raahautuen, painoin viimeisen kerran ulko-oven kiinni, ja lähdin raahautumaan juna-asemalle. Lähdin taas puoli tuntia etuajassa, sillä mikään ei saa stressihikeä ja ahdistusta pintaan kuin pelko siitä, että ehkä myöhästyy. Kuten aina, olin asemalla muutamassa minuutissa, ja nökötin aamuauringossa siristellen odottamassa junaa ikuisuuden ajan. Tuijotin asemaa, laukkuvuortani, tuttuja kulmia. Teki mieli ottaa kuvia muistoksi, vaikkei pientä rautatieasemaa oikeastaan tulekaan erityisen ikävä. Kotia kuitenkin tulee.

Hassua, että aina ennen lähtöä oikein dramaattisesti vaikeroi ääneen, että jokainen tunti kuluu liian hitaasti, ja Helsinkiin olisi valmis lähtemään ihan koska tahansa. Kuitenkin lähdön vaiheilla tulee vatsanpohjasta asti riipivä tunne siitä, miten arvokkaan paikan sitä jättääkään. Miten vaikealta tuntuu katsoa tyhjää huonettaan, ja vaan todeta itse itselleen, että se on menoa nyt. Nyt me lähdetään Suomeen. Tavallaan se on juuri mitä haluankin - kokonaista neljä kuukautta Helsinkiä! - muttei se helpota haikeutta jättää omaa kotinurkkaansa taakseen. Lohdutin itseäni sillä ajatuksella, että nyt minulla on oma koti Suomessa jonne mennä - jonne alkaa kerryttää sitä kotoista tunnetta ja lämpimiä muistoja, johon ikävöidä kun on taas Tanskassa. Aina ikävä jonnekin.

Kaikesta sentimentaalisuudesta huolimatta on i-ha-naa olla lomalla. Eilen loppui koulu, ja se vapauden ja keveyden tunne kotiin fillaroidessa olisi ihana voida purkittaa kaikiksi päiviksi, jolloin mieli on maassa. Olen todella tyytyväinen ensimmäiseen kouluvuoteen ja menestykseen siinä, ja kirjoitan kouluyhteenvedon tänne pian. Tänään on liian varhaista alkaa ajatella uudelleen sitä tunteiden vuoristorataa ja kankkujen kirjastossa kuluttamia tunteja - tänään on ihka ensimmäinen lomapäiväni, ja muutaman (okei - seitsemän) tunnin jälkeen pääsen nauttimaan siitä Helsingissä rakkaimpieni kanssa. Haluan viettää mahdollisimman rennon loman, ja olenkin oikeastaan täysin vapaana elokuulle asti. Muutamaksi päiväksi viikoksi palaan entiseen työpaikkaani vaatteiden pariin (!!!!!!!), mutta niitä lukuunottamatta aion elää ilman suurempia suunnitelmia, ja nauttia vaan kovalla työllä ansaittua kesälomaa suosikkikaupungissani.

Ainiin, moni on myös kysynyt siitä, minne menen syksyllä työharjoitteluun. No Cosmon toimitukseen tietysti! Olen ollut niin innoissani tulevasta syksystä unelmatyöni parissa, että odotus on tuntunut ikuisuudelta. Nyt kun nokka on ihan fyysisestikin kohti Helsinkiä, tajuaa kaiken olevan pian käsillä. Miten kiva ja mielenkiintoinen syksy onkaan tulossa! Mutta siitä tuhat ja sata asiaa myöhemmin - nyt aion elää täysillä heinäkuuta, kesälomaa, ja ylimääräistä sekuntia. Tänään aion korkata kaljan terassilla, ja olla ajattelematta sekuntiakaan mennyttä tai tulevaa. Olla täysillä kiinni hetkessä, ja tässä kevyessä tunteessa.

 Loppuun vielä tämä video, jonka kaikki ovat varmasti jo nähneet, mutta jolle olen nauranut vedet silmissä ainakin neljä kertaa. HAHAHAHAA LISÄÄ NÄITÄ, KIITOS! Ihanaa keskiviikkoa ja heinäkuun ekaa kaikille, yksi väsynyt junamatkustaja kuittaa ja ottaa nyt torkut :)

Kommentit (14)

Suvi

Tervetuloa Suomeen! Mä niin toivon että törmään suhun nyt kun ollaan kummatkin Suomessa! Ps. Mitä pyörälle käy nyt kun tuut Helsinkiin??

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos! Ihana tulle <3 Ja Tanskassa oleva Poni odottaa kiltisti tallissa mun paluuta, ja on sillä aikaa alivuokraajan hellässä huomassa. Stadissa ajan menemään mun laina-jopolla :)

Siiri

Moikka! Ihan ekaks: kiitos ihanasta blogista ja kaikista eri tanskatarinoista mitä oot kertonut täällä. Muutan köpikseen syksyllä opiskelemaan (ja ensimmäistä kertaa ulkomaille ikinä), ja lähtö pelottaa ja innostaa mua samaan aikaan hirveesti. Tuntuu niin ihanalta lähteä kokeilemaan uusia juttuja, mutta samalla ahdistaa kaikki mikä voi mennä väärin. Pelkään että ikävöin liikaa kaikkia ihmisiä täällä suomessa ja tietysti kaikkea muutakin ja että jos kaikki meneekin ihan pieleen. Sun blogi on antanut kyllä hyviä neuvoja ja hengenheimolaisuutta tähän asiaan kun oot niin avoimesti kirjottanut hyvistä ja huonoista jutuista :) Osaatko sanoa monta kertaa kävit suomessa tän sun tanskassaolon aikana? Oon jo valmiiks miettinyt kuinka paljon sitä "saa" tai on "järkevää" käydä vierailulla omassa kotimaassa, kun kerran itse on päättänyt ulkomaille lähteä. Oon niin kokematon näissä asioissa kun ekaa kertaa oon ulkomaille muuttamassa. Terkuin, Siiri.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Moi Siiri :) Hienoa, että oot päättänyt lähteä ja kokeilla jotain uutta! Aina kannattaa lähteä, sillä palaaminen on ina mahdollista, ja ulkomailla asustellessa aika kyllä menee nopeasti, kun kaikki on niin uutta.. Mä olen käynyt Suomessa aika monesti, viisi kertaa vuoden aikana, sillä oli niin paljon työjuttuja ja perhepiirin suuria juhlia, joihin täytyi osallistua. Se kuitenkin tuntui aika hyvältä määrältä, kun aina tiesi että vaikka 1,5kk- kahden kuukauden päästä on taas jotain, mitä odottaa, ja joka sitten auttaa kovimpaan ikävään :) Yritä kotiutua nopeasti ja tehdä arjestasi oman näköistä ja mahdollisimman kivaa, niin ei tule ikävää! Jos tulee vielä muuta mieleen, niin hei heitä mulle meiliä vaikkapa!

Saranda

On ollut oikeesti ilo lukea sun hauskoja, jännittäviä ja kaunistelemattomia Tanska-tarinoita! Kommentoin n. miljoonatta kertaa mutta en voi olla kertomatta aina miten paljon sun blogista tykkään. :) Ja nään sut niin hyvin Cosmon toimittajapiireissä - kaikkea hyvää siis sillekin tielle!

www.tyhjaajatus.blogspot.fi

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Vitsit, miten kiva kommentti :) Kiitos että kommentoit aina, ei näihin kyllästy, heh :D Ja todellakin toivon, että sopeudun Cosmo-kontsalle niin hyvin mitä toivon!

nipsuu

Ei hitto, mistä oon meinannut jäädä paitsi! Oon totta kai nähnyt, että toi video on kiertänyt somessa, mutta oon jättänyt ihan jo kostoksikin kattomatta, ja vähän oli huipppu :D! Nyt en vaan kehtaa enää hehkuttaa sitä kellekään :(

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram