Mulla on ollut viikonlopusta asti ah-niin-suuret suunnitelmat kirjoittaa joku ysvällinen yhteenveto kuukauden jatkuneesta bloggailustani tai elämän tarkoituksen keksimisestä (..hetkinen..onkohan noilla yhteys?), mutta oikeastaan juuri nyt haluaisinkin vaan höpötellä yleisiä päättömiä kuulumisia, sellaiseen vanhaan kunnon Rakas päiväkirja- tyyliin.
 
Rakas päiväkirja, 
 
Viikot kuluu nykyään aivan liian nopeaa tahtia, yksittäisistä päivistä puhumattakaan. 
Aina maanantaiaamuna herätessä vähän tokkurassa ja muisteltua jälleen mitä kaikkea sitä ihmisen onkaan syytä pakata mukaansa töihin sitä jotenkin kuvittelee kalenterissa olevan loputtomasti aikaa, viikonloppuun olevan ikuisuus, ja välttämättömät pikkujutut kuten kämpän pattereiden ilmaajan tilaamisen ehtii kyllä hoitaa vaikka huomenna. Sitten tulee taas äkkisältään torstai-ilta, jolloin huomaa olevansa kahteen vilttiin kääriytyneenä huulet sinisenä läpperi sylissä viittä vaille viikonlopussa, joka päivä minuuttiaikataululla suoritettuna - ja huoltomies taas tilaamatta. Nooooh, viikonlopun jälkeen sit ehtii. Huopakasassahan on ihan mukavaakin, ja tämän takiahan mulla on kaksi peittoa.
 
Mä en todellakaan voi käsittää mihin nämä kaikki päivät katoaa. Herään jatkuvasti aikaisemmin ja aikaisemmin, lähden ennen seitsemää salille milloin spinningiin ja milloin joogasaliin meditoimaan, ja illat valvon toistuvasti myöhempään mitä ikinä. Viikko toisensa jälkeen olen pyhästi luvannut alkaa mennä taas "ihmisten aikaan" nukkumaan, enkä kellon lähestyessä kahta, mutta jotenkin en ole kyennyt siihen ollenkaan. Huomaa kyllä säännöllisen raivoliikunnan auttavan todellakin jaksamaan, sillä en koe olevani erityisen väsynyt - vähän vaan saamaton mitä tulee sellaisiin vähäpätöisiin asioihin kuten kirjahyllyn kirjojen järjestäminen, vaatehuoneen siivous tai sen ihanan uuden taulun naputtaminen seinälle. En ole pitkään aikaan tarttunut edes rakkaisiin vesiväreihini, ja siitä kyllä huomaa ajan olleen vähän liian kortilla. Ei sillä - bloggaaminen on maailman paras ajanviete, terapiamuoto ja itseilmaisun väline mitä tiedän, ehkä pikemminkin ongelma (hyvin positiivinen sellainen) lienee siinä, että olisi vaan loputtoman paljon niiiiin kivaa tekemistä, ja vuorokaudessa tunteja valitettavan rajallisesti. 
 
Mihin sitten kaikki tunnit valuvat? 
Tiistai, jolloin tämän tekstin kirjoitin, meni jotakuinkin näin; herään klo. 6.15 kännykän herätyskellon piippaukseen, kaksi sekuntia mietin miten väsynyt olen ja miten paljon haluaisin jäädä nukkumaan. Kuten kerta toisensa jälkeen aikaisemminkin, riuhtaisen itseni ylös kahden peiton (yksi untuvapeitto ja yksi viileämpi, aivan täydellinen combo rakentaa kunnon lehtitaikinapesä, jossa on sopivassa suhteessa lämmintä ja viileää. Otan ilmeisesti nukkumisen hieman tosissani.) vastustamattomasta lämmöstä kaihoisasti, mutta tietäen pian pääseväni takaisin. Harjaan hampaat silmät kiinni, sillä kylpyhuoneen kirkas valo on liikaa aamumuumion silmille. Puen napakat jumppareleet, etsin unenpöpperöisenä minne olen jättänyt juomapulloni (no tietenkin kylpyammeen reunalle), tsekkaan sään, puen kumisaappaat, ja lähden ulos asunnostani. Hissiä odottaessa tajuan unohtaneeni joogamaton, ja palaan takaisin. Koska pelkään myöhästymistä pakkomielteisesti, lähden rivakasti kävelemään kohti kuntosalia. Puolimatkassa nappaan mukaani Alexan, hänen äitinsä, ja Mariannan. Kävelemme nelisin viileässä ja kosteassa aamuilmassa, vastaan tulee vain töihin aikaisin kiirehtijöitä. Ohi kiitävät bussit ovat tupaten täynnä ihmisiä, ja tunnen kiitollisuutta siitä, että ehdin käydä harrastamassa ennen töitäni milloin haluan. 
 
Salilla hiivin hot balance- tunnille, avaan vaaleanpunaisen jumppamattoni, levitän sen päälle mustan pienen pyyhkeen, ja käyn makaamaan. Vaikka sali täyttyy äärimmilleen, blokkaan mielestäni muiden ihmisten läsnäolon täysin. Todella kulahtaneesti ilmaistu, mutta ainoa asia mitä tunnen on kehoni. Edellisenä iltana olen käynyt bodypumpissa, ja sen jälkeen maannut kuumassa kylvyssä miltei tunnin juomapulloni kanssa. Olen onnellinen siitä, ettei lihaksiani pakota, vaan tunnen oloni notkeaksi, raukeaksi ja voimakkaaksi kun teemme aurinkotervehdyksiä ja kotka-asentoja ja puita ja miksi ikinä joogit ovat keksineetkään kehojemme taivutteluja kutsuttavan. Hikoilen kuin joulukinkku uunissa, ja se tuntuu aivan helvetin hyvältä. 
 
Tunnin hikoilun jälkeen paleltaa. Sitten menemme K-Markettiin ostamaan maitorahkaa ja muuta aamupalaa, sitten kävelen samaa reittiä kotiin, käyn suihkussa, laitan ihanan pehmeän kylpytakkini päälle, ja menen takaisin petaamattoman sänkyni uumeniin nukkumaan viideksikymmeneksi minuutiksi. Herätyskello soi toisen kerran samana päivänä, mutta tällä kertaa herän virkeänä ja energisenä. Aloitan meikkaamisen. Mariela Sarkiman The Sponge-meikkisieni pääsee ensimmäisen kerran kokeiluun kun levitän sekoituksen BB-voidetta ja MACin meikkivoidetta, ja olen ällistynyt miten loistava se on. Mietin, että minun on kirjoitettava meikkisienestä blogiin oma postaus, ja jään pohtimaan pitäisikö minun pestä se kuvia varten vai ei. Meikattuani laitan hiukset matalalle ponnarille, sillä ulkona sataa. Sadepäivänä hiusten näpertäminen on turhaa. 
 
Spotifyni tsemppausmusa korvillani kävelen töihin samaa reittiä mitä aina. Kävelymatka kestää kuusi minuuttia, kaksi biisiä ehtii kuunnella - siis jos koskaan jaksaa kuunnella ihan alusta loppuun vaihtamatta. Töissä napsautan ensin päälle työkoneen, sitten kahvikoneen. Vastaan ainakin neljäänkymmeneen tismalleen samanlaiseen sähköpostiviestiin koskien eräitä nimeltämainistemattomia kaulahuiveja, ja alan käydä läpi 2 do- listaani. Jossain kohtaa kello yhden ja kahden välillä päätän pitää lounasbreikin, ja tilaan naapuriraflasta ruokaa. Tattirisotto on taivaallisen hyvää, ja syödessäni istun ikkunalaudalla ja mietin miten ihanaa sienestäminen on, vaikken moneen vuoteen olekaan käynyt metsässä niiden perässä kyykkimässä. Sitten muistan keskiviikon iltapaliksen, johon tulee tuttu ja hurmaava vierailija suosikkimerkiltäni kaukaa Ruotsista. Päätän alkaa siivota. 
 
Puoli viideltä pidän kahvitauon naapurini Alexan kanssa, ja täytyy kyllä aina vaan ihmetellä miten yhden ihmisen kanssa voikin riittää keskusteltavaa monta kertaa päivässä. Ollaan tunnettu Lexan kanssa pian kaksikymmentä (kyllä - 20.) vuotta, ja olen joka päivä kiitollinen niin lojaalista ja hauskasta ja aidosta persoonasta niin läheisenä ystävänäni. Perheen ja sukulaisten lisäksi ei ole paljoa muita jotka ovat kulkeneet mukana niin nuoresta, ja joiden kanssa on jakanut käytännössä koko elämänsä. On onni asua ja työskennellä niin lähekkäin, että näkee aina sen kummemmin sopimattakaan. Tunnen jatkuvasti huonoa omatuntoa siitä, että olen valinnut sellaisen työn ja elämäntyylin etten ehdi nähdä ystäviäni läheskään niin paljon mitä haluaisin, mutta ainakin vuodet ovat opettaneet pyhittämään ne onnelliset hetket pelkästään kiireettömälle yhdessäololle. 
 
Työpäivä päättyy kuudelta, ja lähdetään Alexan kanssa kipaisemaan kaupungilla. Jaksan aniharvoin käydä kaupoilla, enkä todellakaan tykkää shoppailusta tai kaupoissa pyörimisestä - päinvastoin koen jatkuvaa turhautumista siitä, miten huono valikoima oikeasti laadukkaita ja kauniisti leikattuja vaatteita on tarjolla, ja suurimman osan ajasta palaan kotiin ostamatta mitään. Nyt mukaan tarttui uusi kulmakynä nysäksi kulutetun tilalle, mikään muu ei innostanut. Sitten käydään hakemassa viidakkomehubaarista smoothiet, ja kipitetään vielä sadetta uhmaten moikkaamaan ihanaa ystävääni hänen työpaikalle. Pikaisen juoruilun, kikattelun ja loppuviikon ohjelmien sumplimisen jälkeen hypätään sporaan, ja ajellaan näköalareittiä kotiin. 
 
Tyhjissä väleissä luen ja vastailen työmeileihin, blogimeileihin, ja hyväksyn blogikommentteja. Olen todella innoissani kysymyspostaukseen tulleista mahtavista kysymyksistä, joista useaa olen pohtinut pitkin päivää lattioita mopatessa ja liikennevaloissa nököttäessä. (Kiitos niistä - laittakaa lisää!) Mietin myös pitkin päivää mistä kirjoittaisin seuraavaksi, ja missä välissä ehtisin valokuvata. Selaan pikaisesti kännykällä myös ystävien uusimmat kirjoitukset, löysin maailman parhaan uuden aforismi-Instagrammailijan (@in_wise, suosittelen!), ja päivitän omaan Instaani pitkään puhelimeni taustakuvana olleen voimalauseeni.
 
Kotona odottaa samat vaatekasat ja kirjapinot mitä lähtiessäni, ja päätän kirjoittaa hetkellisestä saamattomuudestani, jotta itseaiheutetun ryhmäpaineen voimalla jaksaisin aamulla herätä siivoamaan kotiani. Faija soittaa, mutta tarvitsen hetken vain itselleni, ja päätän soittaa myöhemmin takaisin. Teen lämpimiä voileipiä, sillä en halua jääkaapissani olevan leivän pilaantuvan. Mietin blogiini kommentoinutta, joka oli huolissani lihomisestani jos jatkan lämpimien voileipien syömistä, ja mietin miten pinnallisista asioista ihmiset ottavat stressiä. Sitten syön, siivoan keittiön, kastelen kahvipensaan, ja soitan faijalle. Isä kertoo katsovansa jotain hyvää sarjaa, ja muistelen koska viimeksi olisin edes avannut telkkariani. Puhelun jälkeen avaan koneen, ja luen aloitussivultani Hesarista uutisen linnunradalla oletettavasti olevista kahdestakymmenestä miljardista maankaltaisesta planeetasta, ja mietin hetken miten järjetön asia joku avaruus on. Sitten linkitän sen muutamalle ystävälleni, ja kysyn ovatko he miettineet josko muillakin planeetoilla pidetään sankoin joukoin blogeja omista ajatuksista ja elämistä. Ajatus on mielestäni hillitön, ehkäpä tyhmin asia mitä olen pitkään aikaan ajatellut. 
 
Sitten luen vielä vähän lisää avaruusjuttuja ja hauskoja kysymyskommentteja, ja lähetän viestin Australiassa asuvalle ystäväpariskunnalleni, joiden esikoislapsi syntyy muutaman viikon päästä. Tuntuu hullulta ajatella, että kolme vuotta sitten juhlittiin heidän häitään ikiaurinkoisessa Sydneyssä, ja nyt heidän hartain toiveensa lapsesta on toteutumassa. Maailman parhaita tunteita on vilpitön onnellisuus jonkun toisen puolesta. Siirryn löhölinnastani pöydän ääreen, haen vesipullon, ja alan kirjoittamaan tätä postausta. Päätän sammuttaa tietokoneen viimeistään klo 23, ja lukea maailman tylsintä kirjaa, esimerkiksi hyllystäni löytyvää Ruotsin kieliopin alkeet ykköstä, jotta saisin vihdoin siirrettyä unirytmini takaisin normaaliksi monen valvotun viikon jälkeen. Aamuun asti bailatun viikonlopun jälkeen tuntuu ihanalta vaan antaa sormien hakata näppäimistöä kuin itsestään, ja kaikki sisällä vellonut muuttuu mustaksi pikseliksi valkoiselle pohjalle. Harmittaa, ettei mitään fiilistelykuvia ole tullut napsittua, enkä kykene hahmottamaan kuinka pitkä ja kuiva tekstioksennus tästä on tullut, mutta päätän lopettaa sen pyhään lupaukseen soittaa huomenna huoltomiehelle pattereiden ilmauksen akuutista tarpeesta. 
 
Täten minä, Vivian Valpuri, lupaan soittaa AC/DC-sukkia käyttävälle taloyhtiön huoltomiehelle keskiviikkona kuudes marraskuuta. Ja sitten taas ihmetellä miksi helvetissä senkin aikaansaaminen kesti niin kauan, ja miksi toisien galaksien bloggaajat eivät ole vielä ottaneet minuun yhteyttä blogiyhteistyötä ajatellen. 
 
Tekisi myös melkein mieli kirjoittaa tähän loppuun klassinen blogiklishee "hei siis onnittelut teille ketkä jaksoitte lukee tänne asti", mutta vittuako luette blogia jos ette jaksa lukea

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram