Mitä tyyliini tulee, less is definitely more. Väripaletin on oltava selkeä, yksityiskohtien hillittyjä, ja kokonaisuuden pelkistetty. Jos joku joskus kuvailisi tyyliäni tylsäksi, ottaisin sen kehuna. Riikinkukkoilu ja joulukuusen imitoiminen ei ole omaan makuuni, siksi olenkin viimeiseen asti vältellyt korujen käyttämistä kaikki nämä vuodet. Suurin osa koruista näyttää silmääni liian naisellisilta ja pikkusöpöiltä killuttimilta, ja lisäksi tuntuu käytössä kahlitsevilta. Myös rihkamaa muistuttavat massiiviset palat eivät yksinkertaisesti tunnu omalta.

Onneksi edes yksi vähäeleinen ja sievä-muttei-söpö korumerkki löytyy markkinoilta; tanskalainen Pernille Corydon. Pernillen minimalistiset ja keveät korut ovat näkyneet niin blogeissa kuin muotilehtien sivuilla niin Suomessa kuin Tanskassakin, ja himotukseni on pikkuhiljaa kasvanut aikamoisiin svääreihin.

Joskus syksyllä ihastuin erään muotilehden sivuilla killuneeseen hopeakoruun, jossa oli pienessä rivissä kiiltäviä mustia kiviä. Revin sivun irti mukaani, ja kävin jokaisella Helsingin jälleenmyyjällä etsimässä tuota kaunista nauhaa. Eioota löytyi, unelmieni kaulakorua ei. Myös Köpiksen liikkeet jättivät minut nuolemaan näppejäni, ja sittemmin lähes unohdin asian.

Vasta viime viikon pressipäivillä muistin asian uudelleen, kun tuttu merkki tuli vastaani. Voivottelin ääneen, miten rakastunut olen Siihen Yhteen Tiettyyn, mutta sitä ei ole löytynyt mistään. Ja kas! Toiveet kannattaa oi-ke-as-ti sanoa ääneen, sillä yllättäen jostain maailman reunalta löytyi minulle lahjaksi VIIMEINKIN se kovasti ihastelemani hopeakoru. Minun eka, tuksin vika, Pernilleni. Aivan ihana, itseni näköinen.

Ilmeisesti jonkinmoisen "uutiskynnyksen" ylitti tuo uusi kaulanauhani, sillä jokainen sittemmin tapaamani on kommentoinut korua. Harvoin olen mitenkään mainittavan ihastunut tavaraan, mutta tuo henkäyksenohut hopeaa ja hiottuja onyksejä yhdistävä kaulakoru pysynee paikallaan pitkään.

Pernille Corydon koruja Helsingissä myy ainakin Nougat Bulevardilla.

Suosikkiterassini kahvin yliannostukseen Cafe Success Korkeavuorenkadulla.

Kommentit (2)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram