Mä rakastan muistilistoja.
On ihanaa antaa periksi epätoivoiselle yritykselle yrittää muistaa jokainen pieni ympärillä pyörivä asia, ja vaan rehdisti kirjoittaa johonkin lappusen kulmaan kaikki tekemistä tai katsastamista odottavat asiat. Muistikirjan virkaa ajaa milloin perinteiset paperiteollisuuden riemuvoitot eli post-it laput, tai kalenterin tyhjät sivut, iPhonen muistio, ja hätätilassa vaikka kämmenselkä. Mä en tiedä onko kyse siitä, että olen auttamattoman reikäpää, enkä muista mitään asiaa viittä minuuttia pitempään, vai se, että mulla puolihuomaamatta kertyy liikaa asioita samaan aikaan säädettäviksi, vai olenko vain vuosien saatossa yksinkertaisesti todennut helpottavani omaa taakkaani ulkoistamalla ajattelun muistamisen listoille.

Viimeaikoina listoja on tullut rustattua runsaasti. On pitänyt muistaa jokavuotuinen verokorttisäätö, se viimeviikkoinen suursiivous, kuivashampoon ostaminen, Beyoncen Grammy-esiintymisen katsominen sekä muita erinnäisiä todella tärkeitä asioita. Yksi asiakas töissä suositteli mua kuuntelemaan yhden biisin, koska omien sanojensa mukaan oli varma, että pitäisin siitä. Asioiden suosittelu toiselle on ihan mahtavaa, tai siis etenkin suosittelujen vastaanottaminen. Se, että joku arvelee sinun pitävän kovasti jostain, tai että tää kissavideo naurattais just sua tosi paljon, ja hei tää on kuin sulle tehty, on about parhaita asioita! En ollut koskaan kuullutkaan tämän mulle erityisen hyvin sopivan biisin esittäjästä, tai koko laulusta koskaan, mutta hän kirjoitti kiltisti sen listaani. Vielä se on kuuntelematta, mutta pian varmasti. Seuraavana listallani. Sitä ennen oli akuutimpaa paneutumista vaativia tehtäviä, kuten sunnuntainen jooga, koirien leikittäminen ja kaupassa käyminen. Kyllä - kirjoitan listaan myös milloin pitää käydä kaupassa, ja tietenkin myös sen, mitä pitäisi ostaa. 

Töissä muistilistat ovat ehdottomuus, ja teen uuden joka päivä. Saan ylimääräistä stressiä siitä, etten muista mitä pitäisi muistaa, joten lapulle kirjoittaminen on ehdottomuus. Tavallaan aika huvittavaa kirjoittaa sellaisia lähes itsestäänselviä asioita kuin "käy postissa" tai "vastaa sähköposteihin", mutta on helpompi jäsennellä tehokas toimiminen kun konkreettisesti näkee mitä ja paljonko vielä olisi työnsarkaa.

Myös se yliviivaaminen on ihanaa! Todella tyytyväisellä mielellä viivailen yli noita itsestäänselviä sekä hetkeksi mieleen tupsahtaneita asioita, ja ihailen aikaansaannoksiani pienellä ylpeydellä. Oijoi, olinpa taas ahkera. Sitten kirjoitan uusia asioita ylös, ja jään odottamaan sitä hetkeä, kun saan yliviivata ne. Parhautta on sellainen lista, jonka kaikki kohdat on vedetty yli. Tietääpä tehneensä, tai ainakin useimmiten edes sen, ettei ole unohtanut mitään. Listaaminen on parasta.

Tällä hetkellä listalla on seuraavia asioita: 

  • muutama valmiiksi suunnitellun blogipostauksen kirjoittaminen - you just wait!
  • huonosti istuvan t-paidan palautus - miksei koskaan löydä täydellisiä t-paitoja? Ainoat joihin olen tyytyväinen on Acnen pellavaiset siinä lyhythihaisemmassa mallissa, mutta kaikki värit löytyy jo.
  • kirjoittaa tämä blogipostaus - viikonloppu venähti taas, olis pitänyt kirjoittaa listalle isommin
  • vastata muutamaan meiliin - nää on niitä asioita jotka pitäisi hoitaa sillä samalla punaisella minuutilla, muuten ne tuppaa jäädä
  • mustikkakeitto on loppu - pakollinen aamupalasmoothien kivijalka
  • poista kynsilakat & lakkaa uudet - ei kaipaa selityksiä
  • treffaa sisko - pitkä aika, ei näköä
  • kuuntele nyt vihdoin se biisi - ehkä olen missannut jotain
Muita muistilappuaddikteja? Ja te, jotka ette listaa jokaista asiaa hengittämisestä ja hiuksien pesemisestä koirienne madotukseen, niin MITEN TE MUISTATTE KAIKEN? 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram