Isä soitti minulle keskiviikko iltana, ja kysyi, olenko kirjoittanut blogiin viimeaikoina mitään järkevää. En ehtinyt edes ääneen oudoksua kysymystä, vaan parahdin keskellä ruokakauppaa, että en todellakaan. Bloggaamattomuus ahdistaa tosi paljon. Tai ei ehkä ahdista, harmittaa vaan. Tauko "järkevästä" bloggaamisesta (lue: siis teksteistä, joissa on jotain keskittymistä vaativaa sisältöä) johtuu aina kahdesta syystä. Joko siitä, että on vähän lomailuvaihe päällä, ja laiskottaa liikaa. Tai sitten siitä, kuten tässä nimenomaisessa tapauksessa, koska aikaa omalle itselle ei ole yksinkertaisesti ollut. Jos ei ole aikaa vaan olla, ei tule levättyä. Jos ei tule levättyä, ei tule inspiraatiota. Ei inspiraatiota, ei tekstejä. No, ymmärtänette kuvion ilman noin perusteellista vääntämistäkin, mutta väänsimpä silti.

Viimeiset pari viikkoa ovat menneet muuttohärdellissä ja uudessä duunissa, mutta siitä te olette jo kuulleet. Sain kun sainkin kaikki muuttonyssäkkäni tyhjennettyä paikoilleen viikonloppuna, ja nyt kun IKEA-krääsäkin on koottu ja tarkasti asesteltu tyhjän asunnon sisustukseksi, alkaa tuntua kodilta. Tiistaina hain kotiin omat tauluni, jotka ovat olleet säilössä yli vuoden. Nyt viimeistään koti tuntuu kotoisalta, kun omat rakkaimmat esineet on naulattu seinille ja aseteltu esille.

Ensimmäisinä viikkoina uudessa kodissa en saanut öisin unta, koska en ollut tottunut uuden sängyn tuntuun, rapusta kantautuviin ääniin ja valoihin, tai naapureiden kolisteluun. Tanskan maaseudulla on aika hiljaista Helsingin keskustaan verrattuna. Ja aika vähän virikkeitä. Viimeaikoina on ollut ihan hillitön kiire. Työpäivät ovat alkaneet aikaisin ja loppuneet myöhään, ja joka ilta on ollut jotain ohjelmaa. Kun kotiin pääsee vasta yhdeksän-kymmenen aikaan (tai puoli kahdeltatoista, mutta onneksi niitä iltoja on ollut vain yksi), on päälimmäisenä mielessä esimerkiksi suihkussa käyminen, pyykkääminen, kämppiksen kanssa juttelu ja muu välttämätön. Joka päivä töissä ollessa olen miettinyt, että nyt alan kirjoittaa jotain oikeita ajatuksia blogiin, mutten ole kuitenkaan saanut sitä aikaiseksi. Ehkä se on se toimituksen hektisyys, ehkä se on se oman rauhan kaipuu. Nyt päätin, että otan breikin kaikesta muusta, ja kirjoitan mitä oikeasti kuuluu.

Viikot toimituksessa työharjoittelussa ovat soljuneet valonnopeudella. Uskomatonta, että taas on torstai! Kun harjoittelupaikaa tarjottiin minulle keväällä, ajattelin sen olevan varmasti olevan mukava parikuukautinen. Harkkausaika on kuitenkin ylittänyt kaikki odotukset, ja koen olevani todella elementissäni avokonttorin sydämessä, omaa konetta hakkaamassa. Rakastan sitä, että saan tehdä töitä itsenäisesti ja omaan rytmiini sopivalla tahdilla, pistää kuulokkeet korville ja antaa vaan näppiksen hakkauksen pehmeän nakutuksen säestää soittolistojani. Rakastan ideoida ja pohtia, keskustella ja arvioida. Maailmassa on niin paljon kiinnostavia asioita, joita tutkia ja joista kirjoittaa! Rakastan saada asioita valmiiksi, ja olen aina pienen hetken tyytyväinen, kun viimein tallennan pitkään työstämäni tiedoston viimeisen version, ja lähetän sen eteenpäin edittiin, ja sitten siirrän pois silmistäni valmiiden töiden kansioon. Naks Naks Naks. Sitten seuraavan artikkelin pariin. Toisaalta on ihanaa olla inspiroivien ja heti aamusta niin iloisten naisten seurassa, jutella isoista ja pienistä asioista. Ja miten ihanaa on tehdä haastatteluja, tavata kokonaan uusia ihmisiä! Voisin omistaa loppuelämäni haastattelujen tekemiselle ja vaikka omaelämäkertojen kirjoittamiselle. Olen luullut, että omien ajatusten ja fiilisten purkaminen tekstiksi on parasta, mutta olen ollut niin väärässä. Muut ihmiset ovat paljon mielenkiintoisempia.

Luppoaikanani, eli aamukahvin ääressä ja heti lounaan jälkeen palloillessa, olen käyttänyt aikani lukemiseen. Olen täyspäiväisen kirjoittamisen vastapainoksi innostunut taas lukemista entistä enemmän, ja hamstraan tekstejä ja kirjoja jo nyt loputtomalle listalleni. Erityisen paljon - ylläri - olen lukenut uutisia. Uutisten lukeminen on samaan aikaan ahdistavaa ja saa voimaan pahoin, mutta sillä on sama vaikutus kuin popcornilla tai suolapähkinöillä, eikä sitä vaan voi lopettaa kesken, vaikka välillä olisi ehkä parempi. Viimeaikain liikenneonnettomuudet ovat saaneet minut kyyneliin joka päivä niiden kaikkien puolesta, jotka ovat menettäneet perheenjäsenensä muiden piittaamattomuuden vuoksi. Lisäksi pakolaisuutiset saavat kyynelkanavani auki, etenkin silloin, kun luen jotain aivotonta ja selkeästi asiaan paneutumattomien argumentointia aiheesta. Mietin, että onko maahanmuutto ja pakolaiskriisit liian raskas aihe blogiin, olenko tarpeeksi kyvykäs tai oppinut käsitelläkseni moista järkälettä, mutta sellainen lepää luonnoksissa.

Eilen kävin nollaamassa päätäni kaupungilla pyöriessä, ja kävin ihastelemassa vaatekauppojen kauniita neuleita ja suloisia pipoja ja massiivisia takkeja. Kaiken skarpin rinnalle tekee hyvää välillä paijata neuleen pintaa ja keskittää kaikki ajatuksensa siihen, millaiset kengät mahtavat olla ne kaikkein täydellisimmät. Tai kuten tein alkuviikosta, ja nollasin informaatiotulvaa ja väsymystäni tekemällä kuorintoja, kasvonaamion, manikyyrin ja pedikyyrin, ja käytin ainakin vartin hiusteni värin analysointiin. Välillä turhanpäiväisyys ja pinnallisuus tuntuu, noh, turhanpäiväiseltä pinnallisuudelta maailman oikeiden tärkeiden asioiden rinnalla, mutta eilen sen tajusin. Elämässä tarvitsee olla pehmeyttä ja hömppää ja kaunista ja hyviä tuoksuja ja puujalkavitseille nauramista (Cheek täyttää stadionit - Jukka Salin), jotta tätä kaikkea jaksaa.

Sitten yksi kysymys teille, ihanaiset: koska aion täten oi-ke-as-ti ottamaan joka päivä aikaa myös blogille -istunhan koneen ääressä kahdeksan tuntia- haluaisin oikeasti kuulla, mistä te haluaisitte lukea? Onko muotijuttuja tullut nyt jo tarpeeksi, vai kiinnostavatko ne aina? Olisko joku asukuva/meikki/jotainmuutamitä -haaste paikallaan? Vai tiukkaa asiaa ja vihaisia mielipiteitä? Teiltä tulee ne parhaat ideat, joten pliis, heittäkää niitä tännekin! Kiitos ja pus!

Kommentit (25)

Erica

Muistelen, että olisit joskus puhunut kirjoittavasi lisää vaateteollisuudesta/ sen eettisyydestä/ ei ehkä kummastakaan mutta jostain aihetta sivuavasta. Tuli vähän aikaa sitten katsottua Netflixissä the True Cost ja siitä tuli mieleen sinun aikaisempi kirjoituksesi. Eli siis tiukkaa asiaa ja vihaisia ja miksei vähemmänkin vihaisia mielipiteitä halajaisin. Tai mitä nyt ylipätään teet maailmasta havaintoja, sinun kertominasi kuulostavat hauskoilta joka tapauksessa! :)

Saranda

Saat lennokkaalla tekstityylilläsi -kaiken- kuulostamaan mielenkiintoiselta! Mutta nyt kun mainitsit tuon pakolaisuusasian niin se olisi varmasti hyvä. :) Turha ajatella ettei muka olisi tarpeeksi tietoa tai kokemusta aiheesta, mielipidekirjoitukset kun perustuu mielipiteisiin.

Äläkä myöskään ota paineita bloggaamisen tahdista - laatu indeed korvaa määrän. Mä ainakin inspiroidun sun tuotoksista kerta toisensa jälkeen vaikkei ne joka päivä ilmestyisikään Bloglovinin feedille!

Ihanaa päivää sulle!<3

www.tyhjaajatus.blogspot.fi

Katri

Kiitos että puit mun ajatukset sanoiksi! Oon täysin samaa mieltä ja tahdon vielä alleviivata alempaa kappaletta: laatu korvaa määrän <3

Elisa

Voisitko kirjoittaa Tanskasta vielä jotain? Ihan vaikka vaan fiiliksiä ja sun omia jatkosuunnitelmia - kouluhan jatkuu harjoittelun jälkeen eikö niin?
Kiinnostaisi kovasti lukea mietteitä maasta jonne itse olen suuntaamassa opiskelemaan!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Koulu jatkuu joo marraskuussa! Mutta joo, voishan sitä jo nyt palata aiheeseen ja tunnelmiin - asia kun pyörii päässä joka päivä :)

Julia

Muotijuttuja ei oo ikinä liikaa! Mutta lisäks voisin siihen mainita mielipidepostaukset ja kuten itse mainitsit niin joskus sitä hömppää tarvitsee, blogeissakin ;) ja mua kiinnostaa aivan hirveesti tää sun työharjottelus kun itse pyrin journalistiksi, nimenomaan muodin pariin :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi vitsit, hyviä pläänejä! Alota blogi (jollei sulla jo ole), ja linkkaa se tänne! Hyviä kirjoittajia ja muodin rakastajia ei ole koskaan liikaa.

Anniliina

Kaikki "tätä et vielä tiennyt minusta"/oudot tapani-postaukset naurattaa aina!Ois myös kiva nähdä jotain sun pitkäaikaisia lempparivaatteita,vaikka videon muodossa :P ja meikit ja muu hömppä kiinnostaa aina!

jjenn

Ylipäänsä sun tyyli kirjottaa mistä vaan saa mut lukemaan mitä vaan:D ja äitinkin lemppari oot! Ihana kun kävit UD:lla pyörähtämässä, oot kyllä mahtava ruudun takana ja livenä:)

Mutta tosiaan, tykkään hirveesti sun tyylistä (mustaa, harmaata ja farkkuja ja neuleita - parasta) joten sellasia ihan simppeleitä asuja on kiva nähdä ihan perusjuttujen kuvituksena:) hyvää syksyä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

EN KESTÄ!!!! :D Olitte kyllä yli-ihania siellä, oon selittänyt kaikille ihan onnessani miten hyviä myyjiä ja kiva piste se on. Lisäksi odotan malttamattomasti et mun herkut saapuu! :D En olis arvannut kyllä et lukijoita löytyy sieltä, olisit sanonut. Kiitos kauheasti ihanista kehuista ja äidillesi terkkuja - äidit on parhautta <3

Ja asukuvia JOO! Nyt oon tällasessa siistissä sisätyössä ja naisten ympärtöimänä, et kaiken järjen mukaan jollain pitäis riittää hetki kuvien räpsimiseen. Ihanaa viikonloppua ja kivaa syksyä sullekin, varmasti törmätään UD:lla! :)

Suvi

Siis jos rehellisiä ollaan nainen, niin mä lukisin sun tekstejä vaikka kirjoittaisit tänne siitä miten valmistat sun aamukahvin taikka miten laittaa roskapussi oikealla tavalla. Pointtini on siis että sun kirjoitustapa on MIELETÖN. Ja sun tekstejä ei vaan voi olla rakastamatta!

iida

Julkaise ihmeessä sitten se postaus liittyen pakolaisuuteen ja maahanmuuttoon! Esimerkiksi se tasa-arvoon/feminismiin liittyvä postaus oli ihan älyttömän hyvä! Netti on pullollaan niitä todella älyttömiä tekstejä liittyen mm. noihin edellä mainittuihin aiheisiin, ja koska tiedän että sulta lohkeaa varmasti fiksuja ajatuksia tohon maahanmuuttoon liittyen niin pistä ihmeessä tänne julkiseksi vähän tasapainottamaan niitä kreisejä tekstejä! :) Ja muutenkin on virkistävää kuulla mielipide aiheesta oman ikäiseltä muidulta, eikä niiltä 40-50v useimmiten miespoliitikoilta joilla ei "ehkä" oo ihan se sama ajatusmaailma kun itellä.. Veikkaan että omakin fiilis koko aiheesta vähän muokkaantuis kun sais lukea sun ajatuksia! :)

Noora

Samaa mieltä edellisten kanssa, mielipiteitä kehiin! Tätä pakoilaskeskustelua saa ja pitää sörkkiä, valtamediassa kun tuntu olevan ihan uskomaton rajat kiinni-myllytys. Kuinka paljon hallituspuolueet leikkaa juuri nyt tavallisilta suomalaisilta (hitosti)? Entä mitkähän ovat turvapaikanhakijoiden oikeat kustannukset (aika pienet)? Suhteellisuudentajua kehiin! Muiden ihmisarvo on täysin unohdettu, ja sormea pyöritellään vaan omassa navassa. Saakeli. Ja sit vielä nää kehitysyhteistyösektorin leikkaukset.... Mä kiehun.

Ellu

Moikka, sun video-postaukset on olleet kivoja! Ei tarvi olla mitään ihmeellistä, vaan esimerkiksi asupostaus videon muodossa.

maiju

Olisipa fantsua nähdä ja tietää kuvien sekä tekstin muodossa, miten tyylisi on muuttunut/kehittynyt vuosien varrella!
Jotain vanhoja asukuvia; pukisitko enää mitään niistä päällesi vai meneekö samat edelleen?

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram