Saattaa johtua emotionaalisesta krapulasta, Sinkkuelämää- elokuvasta taustalla, planeettojen suotuisasta asennosta tai parhaasta viikonlopusta naismuistiin, mutta musta tuntuu että halkean onnellisuudesta juuri nyt. 
Erittäin odottamaton mielentila todella raskaan viikon päätökseksi, mutta todella lupaava alku seuraavalle. 
 
Kuten juuri aikaisemmin tuli todettua, parhaat asiat maailmassa tapahtuvat suunnittelematta, suurin onni löytyy yrittämättä, ja kiitos saapuu pyytämättä. Erittäin kuluttaneen ja raskaan viikon suunta kääntyi täysin perjantaina saadessani mielettömiä työuutisia, joita juhistin väsyneenä mutta ah-niin-onnellisena perheeni luona pistäytyen. Iltamyöhään kotiini saapuessa vastassa oli kuitenkin suurin yllätys. Jalkoja laahaten saavuin kotiovelleni, ja sain pienen sydänkohtauksen oven avatessani; parketilla odotti joku epämääräinen valkoinen paketti. Tämä tunnistamaton esine paljastui Kinder maxi- sikspäkiksi, jonka päälle liimatusta posti it-lapusta tunnistin välittömästi rakkaan ystäväni käsialan. Silmiin nousi spontaanisti kyyneleet, kun samaan aikaan naurusta kihertäen lähetin Alexalle nöyrimmät kiitokset hänen ajattelevaisuudestaan. Rassukka oli joutunut Googlettamaan ovikoodini (onneksi muisti sentään muistisäännön!) ja hiiviskelemään rapussa peläten mun tunnistavan tuttujen korkojen kopinan. Ai että miten onnelliseksi tulin tuosta muistamisesta, maailman paras ja täysin odottamaton yllätys!
 
 
 
Erinomaisesti alkanut viikonloppu jatkui myös ihanasti auringonpaisteeseen vapaapäivänä heräillessä. Vaikka tiukkaa aikataulua ei ollut, on minulla silti ollut koko viikon missio launataille hoidettavaksi. 
Molemmat käytössäni olevat tietokoneet vetelevät todellakin viimeisiään, ja postausten kirjoittaminen on silkkaa helvettiä kone-vanhusten sammuillessa kesken naputtamisen vähintään pari kertaa. Miten onkin aina niin, että kaikki elektroniikka hajoaa käsiin samaan aikaan? Rauhallisesti heräiltyäni lähdin keskustaan tilaamaan uuden  Macbookin, ja odotan kieltämättä uuden työvälineen saapumista hyvin malttamattomana. Vaikka blogini painottuu vahvasti kirjoituksiin ja sama linja myös pitää jatkossa, on kuvien hankkiminen ollut todella työn alla. Kun uutukainen omena saapuu, tulee tännekin varmasti monipuolisempaa sisältöä! 

 
Koska suurin osa ajastani menee kirjaimellisesti vaatekaupassa pyöriessä,en todellakaan nauti vapaapäivinäni shoppailukierroksista. Toisinaan kuitenkin on niin mahtava aivot narikkaan- fiilis, ja jaksan käydä tutkailemassa ketjuliikkeiden tarjontaa ja lauantairyysistä. Ehkä tää on ammatinvalinnasta johtuva seikka, mutta juuri lauantaina kaupoissa pyöriminen on erityisen vastenmielinen ajatus. Populaa sekoilee ympäriinsä niin solkenaan, ettei ole toivoakaan henkilökohtaisesta palvelusta, saati siisteistä rekeistä. Koska sää oli kuitenkin miellyttävä, tein suuren poikkeuksen, ja velvollisuudet hoidettuani hain ison kahvin, ja käpöstelin kaupungilla aikani kuluksi. Vaikka jengiä olikin lähes ahdistuspaniikkivitutuskohtaukseen asti, oli kaupunkikierros todella mukava. Virkistävää vaihtelua ainakin, ja ehkä myös muistutus siitä, että pitäisi enemmän altistaa itseään myös niille asioille, jotka eivät ole suurimpia suosikkeja entuudestaan. Viimeaikoina löydettyjä entisiä inhokkeja mutta nykyisiä suosikkeja: tumma suklaa, hikiraivotreeni, ponnarikampaus, lauantaisin kaupungin väenpaljoudessa ajelehtiminen. 
 
Miksi myös on aina niin, että samoille päiville osuu aina monta menoa päällekkäin? Monta peräkkäistä lauantaita kalenteri on ollut tuplabuukattu, ja vaikka olenkin aikatauluttamisen velho, en tänä viikonloppuna päässyt osallistumaan kun toiseen illanviettoon. Mariannan syntymäpäivädinneri pienessä porukassa osoittautui loistavaksi valinnaksi, ja ilta oli todella onnistunut. Hieman tavallista erikoisempaa juhlatunnelmaa sekä syntymäpäiville että työuutisille toi kauan "oikeaa" hetkeä odottanut, pari kuukautta sitten lahjaksi saamani ja jääkaappini kunniapaikalla muhineen shamppanjapullon tuhoaminen. Illan kohokohta, eli ruoka, nautittiin yhdessä suosikkiravintolassani Kolossa taivaallisten viinien kera, ja oli kyllä parasta todella pitkästä aikaa etkoilla monta tuntia nautiskellen, eikä kelloa tuijottaen. 
 
 
Sunnuntaina heräsin jälleen ihanaan ja lämmittävään auringonpaisteeseen. Kylpyammeen ja Kinder maxi-kätkön lisäksi parasta kodissani on massiiviset ikkunat ja huikeat maisemat ohi naapuritalojen kattojen. Tähtitaivaan valopilkkuja laskiessa uni tulee silmään nopeudella, ja toisaalta kauniin aurinkoisen taivaan ihasteluun on aina yhtä luksusta herätä. Keskisuuri luontofiilistelijä-hippityttö syvällä sisälläni arvostaa tällaisia rauhoittavia elementtejä, ainakin kun ne löytyvät kaupungin sykkeestä. 
 
Dagen efter-lounaan jälkeen lähdettiin tyttöjen kanssa road tripille IKEAan, ja väitän Kinder maxi- itsekurihaasteen kasvattaneen minulle lisäsentin selkärankaa, sillä onnistuin poistumaan kyseisestä ostoshelvetistä ilman ainoatakaan hankintaa! Hipelöin eväsrasioita fiiliksissä (eihän niitä ole paitsi satoja. Jos ne joskus vielä jaksaisi kantaa takaisin töistä kotiin.), mallailin pitkään pehmeiltä tuntuvia lakanoita, vertailin kynttilöitä ja haaveilin uudesta peilistä. Koska mikään näkemäni ei aiheuttanut kuolen jos en saa tätä heti-fiilistä (koska lakanat ja eväsrasiathan sellaisia voimakkaita tunteita herättää kaikissa ihmisissä täysin normaalisti), onnistuin poistumaan Espoon IKEAsta vain ja ainoastaan pehmis kourassani. En voi tietää varmaksi, mutta luulisin sen olevan erittäin harvinaista, sekä ainakin hyvin väkevä yksilösuoritus. Kuka jaksaa mennä IKEAan asti ostamatta mitään?! Voisin kyllä mennä vaikka heti uudelleen, ihan jo sen sohvien ja nojatuolien sovittamisen riemusta. Myös hyvin kohtuuhintainen pehmis teki kovan vaikutuksen. 
 
Lisätään listaan entisetinhokitjanykyisetsuosikit: pehmis, IKEA ja tavarakranttuilu. 
Säilytetään edelleen ikisuosikeissa: räkänaurun täyteiset sunnuntait, punaviini hyvän ruoan kera, ja Kinder matafakin' Maxi. 
 
Kuvista (ja seurasta) kiitokset Alexalle ja Mariannalle. Vaikka viikonloppu itsessään oli monellakin tapaa ikimuistoinen, haluan myös polttaa verkkokalvoilleni tuon keskittyneen ja onnellisen ilmeen mitä juomamestarin naamalla on. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram