Tällä viikolla piti tämänkin patologisen joulunvihaajan heltyä, kun postimies toi valtavan laatikon kauan odotettuja pallovaloja Ranskasta. Vaikka yleensä onnistun vastustamaan ympärilläni vellovaa tavaranpaljoutta ja ryhmähypetystä, nämä lankakerää muistuttavat palleroiset saivat graniittisydämeni heltymään. Eihän ne kovin jouluisat ole - etenkään jos valitsee väreistä sen musta-harmaan. Pikemminkin marraskuiset, haha.

 


Ne jotka eivät ole asiaan sen suuremmin vihkiytyneitä, niin kyseessä ovat siis pienen ranskalaisen lafkan lapsille öö, hempeisiin tiloihin suunnitellut, keveät koristevalot, joista löytyy värivaihtoehtoja miljoona. Pallojen edullinen hinta selittyy sillä, että ne täytyy SAA itse askarrella kiinni lamppunauhaan, ja siten jokainen saa itse valita missä järjestyksessä eri sävyiset palleroiset nauhaan pujottaa.

Juuri yhtään liiottelematta voin kertoa tuon palloprojektin kokoamisen olleen viikkoni toiseksi paras asia, niin kovasti nautin niiden kanssa näpertelystä ja niiden sommittelusta! Yksi pallo kerrallaan ohuilla ja terävillä saksilla napsaistaan "halkiot" pallojen suuaukolle, joista pikkuruiset lamput saa pujotettua napakasti paikoilleen. Kaltaiselleni todella huonolle päätöksentekijälle tämä puuha tuotti kyllä myös hieman tuskanhikikarpaloita otsalle, mutta onneksi niiden järjestystä voi vaihtaa rajattomasti jos jää värikimara kaivertamaan.


Joulu on muuten jännä juttu, joka tuntuu jakavan ihmiset aika tiukasti eri tonttumaisiin hiippakuntiin. Muutamat ystäväni (köh köh) ovat ostaneet jo viikko-pari sitten kotinsa täyteen minijoulukuusia, peura-kuvioisia patalappuja, glögituoksukynttilöitä, lumisadepalloja, ikkunakoristeita ja muuta punasävyistä sälää mitä Stockmannin joulukuvasto meille tarjoaa, ja olen sivustaseuraajana myötäelänyt heidän intoaan tähän piparintuoksuiseen pöhinään. En vain itse voi sietää joulujuttuja. Mua kummastuttaa ajatus laittaa kotiin jotain koristeita jotain tiettyä päivää varten, ahdistaa joululaulujen ja pienten tiukujen melu, oksettaa kaupoissa näkyvät "Tilaa joulukinkkusi ajoissa!"-plakaatit, vihaan jokaista jouluruokaa, lahjapaniikkistressi on kamalaa, ja en muutenkaan voi oikein käsittää mistä kaikki meuhkaavat ja mitä he niin kovasti odottavat. En ollenkaan.

Mulle joulu tarjoaa kerran vuodessa muutaman mukavan asian joista iloita; punkkua voi juoda joka päivä, jos joukkoon lorauttaa jotain mausteista mehua. Monta vapaapäivää putkeen. Joulutorttujen luumuhillo on ihanaa. Hellyyttävät miehet jotka ostavat paniikissa joululahjoja mielitietyilleen, joille sanon joka kerta paketoivani lahjat vähän rumasti siksi, että he voisivat uskotella pakanneensa ne itse. Näkee perhettä ilman että kaikkien työaikatauluja pitää sumplia. Äiti paistaa jouluna aina kinkun sijasta lammasta, ja lammas on hyvää. Mariah Careyn All I want for Christmas is you on vuodesta toiseen niin kornin täydellinen biisi punkkuglögin pehmentämälle päälle, ja sitä on helppo laulaa mukana.

Juttu mitä en vielä ole kuitenkaan hiffannut on se, että mikä estää tekemästä noita asioita vuodenajasta riippumatta? Okei, vapaapäiviä harvemmin osuu niin montaa putkeen, mutta perheen kanssa himassa hengaus, Mariah Careyn vanha tuotanto, lammaspaisti ja punaviini (tuunattuna tai ilman) ovat päteviä harrastuksia minä tahansa päivänä vuodesta. Ehkä joulu on kuitenkin jotain mille lämpenen salakavalasti ja pikkuhiljaa. Ostinhan tänävuonna ensimmäiset jouluvalonikin.


Palloja tuli meille kolmessa eri värissä, mutta valinta oli selvä heti kättelyssä - minä haluan mustat jouluvalot. Valkoinen setti on liian yksinkertainen makuuni, ja tuo punaisen sävyjä yhdistelevä setti sitten, noh, liian jouluinen. Kulunut viikko on ollut niin käsittämättömän kiireinen, etten ole ehtinyt vielä kokoamaan ostamaani settiä, vaan napsin kuvat töihin askartelemastani pallonauhasta. Taidankin säästää tuon ihanan ja terapeuttisen näpertelyhetken sunnuntaille, ja lupaan myös laittaa tänne in action- kuvia - heti kun keksin minne haluan ne kotonani laittaa.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram