Koska kukaan teistä ei ole vielä toivonut ruokapostausta, päätin tehdä sellaisen. 
Rakkauteni voileipägrilliäni kohtaan olenkin jo paljastanut, ja nyt ankeiden ja vilpoisten syysiltojen iskiessä lämpimät leivät ovat paras, nopein ja helpoin lohturuoka mitä on.  
Valitettavasti idea tämän maailman visuaalisesti kämäsimmän ja takuulla ruokahaluttomuutta herättävimmän postauksen idea tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta tultuani salilta iltatreenistä, eli nyt jäi luomupestot ja edustavat terttutomaatit kauppaan, ja jätetään hifistelyt seuraavaan kertaan. 
 
Kauppareissusta sen verran, että ei oo kyllä helppoa mennä tiukan reisitreenin jälkeen mihinkään kauppaan, sillä alahyllyjen tuotteiden noukkiminen osoittautui lähes mahdottomaksi. Jouduin pudottamaan tomaattipyre-tuubien laatikon kaupan lattialle voidakseni jotenkin ojentautua poimimaan yhden. Säälittävää toimintaa, todella säälittävää! Kyyneleet silmiin kirvoten onnistuin nilkuttamaan kotiin ostoksineni, ja ai sitä onnen tunnetta kun pääsin vihdoinkin grillailemaan itselleni näitä herkullisia toasteja. 
 
Grilli kuumaksi ja kalkkuna-pesto-tomaattileivät tulille!
 
 
Tarvitset:


  • Ruisleipää - vaalea leipä ei maistu millekään! 
  • Tomaattisosetta 
  • Pestoa
  • Tomaatin
  • Kalkkunaviipaleita - okei ehkäpä joku muukin toimii
  • Juustoraastetta - raastetta siksi koska olin kaupassa niin pää jäässä, etten muistanut omistanko juustohöylää vai en. En omista. 
  • Voileipägrillin - jos sellaista ei sinulta löydy, voit kysäistä äidiltäsi tai mummiltasi. Varmaan jossain kotiolosuhteisiin rakennetussa kodinkonemuseossa on sellainen pölyyntymässä, jolle voit antaa uuden kodin. 
 
 
..Tai sitten täytät omat leipäsi vaikka valkoiselle paahtoleivälle, heität sinne hernemaissipaprikat ja nokareen voita ja aurajuustoa ja paprikan, ja mutustelet menemään. Varmasti siitäkin tulee hyvää, kunhan mukana on juustoa. 
 
 


Mehevien grillivoikkareiden a ja o on hyvä soosaus. Suosittelen lämpimästi sekoittamaan molemmille kansille kunnon nokareen sekä tomaattipyreetä että pestoa, jonka päälle on hyvä koota muut herkut. Omiini valikoitui muka-terveellisesti runsaasti kalkkunaviipaileita, tomaattia ja juustoa. Yksinkertaista ja kaunista. 
 
 
Ny rillataa!1!1
Kun leivälle on kerätty runsaasti täytettä, asetellaan ne grillille vierekkäin. Sitten ei muuta kuin luukku kiinni ja sormet ristissä jotta se myös tursuilevien täytteiden vuoksi sulkeutuu, ei olisi eka kerta kun juusto-kohdassa on lähtenyt ns. höylä käsistä. Tällä kertaa valintani oli raaste, ja onnistuin sulkemaan grillin normaalisti. Huom. myös merenneitokynnet! 
 
Herkkuleipien valmistumista odotellessa voi vaikka napsaista pari "detskukuvaa" jääkaapistaan blogiin laitettavaksi, kas näin: 
 
 
Oh noes! Vasta tämän kuvan armoton salama paljasti suurimpaan aarteeseeni ilmestyneet rasvatahrat! Olisi pitänyt laminoida tämä välittömästi. Kyseessä siis rakkaussopulin nimmari, huom. pusut!!! 
 
 
Tää olis maailman creepyin asia JOS se olisi itse itselleni tekemä, mutta onneksi tämän mestariteoksen takana on hyvä ystäväni, jolla oli opintojensa ohessa ilmeisesti jonkin verran ylimääräistä aikaa. Ykkössopuli ja ykkösminkki vihdoin yhdessä, sydän ja äksdee tähän.
 
 
Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä suosikkisarjakuvataiteilijani huvittava karikatyyri punaviiniä yksin kotona lipittävästä naisesta, joka hempeilee sintin kokoiselle koiralleen. Köh köh. 
 
 
Taidepläjäyksen ikuistamisen jälkeen, eli noin kahdessa minuutissa, leivät ovat muuttuneet normaalista reissumiesomituisillatäytteillä- viritelmistä viettelevän tuoksuisiksi ja sulanutta juustoa tihkuviksi herkuiksi. Ei muuta kuin veitsellä keskeltä halki, ja kohti ääntä ja sen yli! 
 
 
Ja tässä lopputulos kauniiseen cafepicnic- henkiseen muodostelmaan pinottuna. 
 
Leipä ei yleensä maistu minulle ollenkaan, enkä osta sitä koskaan kotiini "normaalisti" syötäväksi. Lämpimät voileivät - ja siis nimenomaan grillatut, uunissa ei tule mitenkään näin meheviä!- ovat kuitenkin erottamaton osa syksyn ja talven välipalakavalkaadiani. 
Vielä jos olisin kyennyt kyykistymään kaakaojauheen kohdalla, olisi onni täydellistä. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram