Kauan odotetun loman ensimmäisenä aamuna heräillessä tuleva fiilis on ainutlaatuinen. Tottumuksen mukaan heti tsekkaa puhelimesta kellon ja muut akuutit asiat, mutta aijai miten ihana fiilis on venytellä hymy huulilla ja jatkaa torkkumista juuri niin pitkään kun hyvältä tuntuu. Ja sitten plärätä vihdoin ajan kanssa kaikki suosittelemanne Insta-tyypit, sekä tietenkin mussuttaa Kinder-kalenterin viimeisiä herkullisia yllätyksiä. Täydellistä.
 
Vihdoin raskas työviikko ja hektinen syksy on saatu pakettiin, ja tiedossa on viikon verran pelkkää lepoa. Eilen fiilis oli kyllä niin loistava kun pääsi töistä, pakkasi mukaan kaikki asiakkaiden tuomat joululahjat ja -kortit (!!!) ja avasin skumppapullon. Tiedossa oli ihan vaan koti-ilta noutoruoan ja villasukkien seurassa, mutta pari lasia kuohuvaa oli juuri mitä väsynyt ihminen kaipasi palkinnoksi ahkeroinnista. 
 
Ah - vuoden viimeinen lounas ravintola Kolossa. Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa, siinä rosolli mun makuuni!
 
Lomafiiliksen huomaa myös siitä, että ei tunnu lainkaan pahalta ajatukselta heti aamusta siivota ja pyykätä ahkerasti ennen läpperin avaamista, kun kerrankin ei ole pakko siivota. Ihanaa olla siistissä kodissa, mutta vielä monin kerroin ihanampaa on saada tänään hyvin erityinen vieras pariksi päiväksi luokseni kylään! Australiassa asuessani tutustuin erääseen neitokaiseen hyvin sattumalta kahvilan kautta missä olin töissä. Tämä vaalea daami kävi muutamana aamuna aiakkaana, ja juttelimme aina mukavia, kunnes vasta muutaman kohtaamisen jälkeen otimme puheeksi taustamme - ja tietenkin olemme molemmat suomalaisia! Kai se aussiaksentti on minullekin niin juurtunutta, mutta meillä ei ollut mitään aavistustakaan että olemme molemmat alkuperäisesti kaukaa pohjolasta. Nopealla keskustelulla kävi myös ilmi se, että N on ollut samassa perheessä au pairina missä olin itse, mutta viisi vuotta aikaisemmin.
 
Kuten arvata saattaa, meistä tuli N:n kanssa paita ja peppu, ja olimme maailman paras ja ihanin ja kreisibailaavin duo. N ei ole käynyt Suomessa yli kuuteen vuoteen, joten hyvin erityislaatuisesta vieraasta on nyt kyse. Eilen muistellessani aurinkoisia aikoja yhdessä Sydneyssä tuli kunnon liikutusitkukohtaus siitä, että vihdoin näemme taas, nyt vaan koleassa Helsingissä. Sanomattakin selvää, että olen haljeta innostuksesta hakea rakas ystäväni pian keskustasta! Edes ruuhkaisessa joulumaniassa kauppojen kiertely ei edes ideana ahdista lainkaan, onhan mulla loma ja erityislaatuinen vieraani mukana. Jos käyttäisin blogissani hymiöitä, niin tässä kohtaa olisi sellainen kyyneleet silmissä hymyilevä tyyppi ja sitten monta sydäntä. 
 
 Viimeinen työnaama, väsynyt ja onnellinen


Sunnuntaina ihanat pienet piskini tulevat joulunviettoon luokseni, ja lähdetään laumani kanssa käymään glögillä pomoni luona. Niin paljon kuin aina fiilistelen vapaa-aikaani, viikonloppuja ja lasken tunteja lomaan, niin rakastan työtäni niin paljon mitä nyt täysjärkinen ihminen voi työtään rakastaa. Kaiken muun hyvän lisäksi meidän tiivis ja läheinen tiimi on parasta, ja on mukavaa treffata myös lomalla hyvin uurastetun syyssesongin päätteeksi. Exceliä en kuitenkaan aio avata saati ajatella kertaakaan viikon aikana, sen lupaan.

Viikonloppua lukuunottamatta en kyllä aio tehdä mitään suunnitelmia lomalle, paitsi tietenkin leipoa vähintään oman elopainoni verran banana breadia, juustokakkua sekä tietenkin joulutorttuja. Joululammas on kuulemma jo haettu ja veljeni on kielloista huolimatta kuulemma ostanut minulle lahjojakin, niin täytynee varmaan nyt näin neljännen adventin kynnyksellä kääntää takkini, ja kertoa julkisesti olevani aika fiiliksissä joulusta. Jopa vähän odotan aattoa, lautapelejä, datailua, tiede-lehti kädessä torkahtelua, ja äidin kanssa keittiössä hääräilyä. Noin. Olen virallisesti muuttunut jouluihmiseksi. Sitten vaan Wham soimaan ja joulushoppailemaan parhaassa seurassa!

 


Loppukevennykseksi jälleen hyviä statistiikkoja parin päivän takaa. Ei tarvii oikeasti häpeillä syvällisyyttään, ihmiset! Muita hyviä tältä päivältä: "vivian valpuri+jarski" (lopettakaa jo), "onko namun kanta-asiakkuus ilmaista" (en osaa valitettavasti sanoa, mutta hyvä kysymys) ja "lammasta jouluna" (FUKKK YEAH!)

Kivaa viikonloppua kaikille, muistakaa levätä ja googlata ja syödä hyvin! 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram