Tänään lähtiessäni duunista kaikki tuntui raskaalta. Jumiutuneet hartiat, laahustavat jalat korkeissa kengissä, hiukset lytyssä, Samujin nahkalaukku painoi vähintään tonnin. Päiväni oli mennyt lähes pilalle siitä, että olin väsyneenä aamulla unohtanut kalenterin kotiin, enkä pystynyt sumplimaan menoja ja aikatauluja, kirjoitin tapaamiset ja muistettavat asiat epämääräisille muistilapuille, ja toivoin vain hartaani mieleni sopukoidan kyllä muistavan mikäli olin sopinut illalle jotain. Ameeban kokoinen näkymätön uloke otsassani käpöstelin kotiini, ja mielessä pyöri vain ja ainoastaan tekemättömiä asioita ja reagointia odottavia meilejä ja stressiä ja ahdistusta.

Syy saattaa olla pitkittyneessä krapulamielessä, ehkä vaan vähän kenkussa maanantaissa, tai sitten siinä pelottavassa faktassa johon havahduin Albertinkadun kohdalla. En ole pitänyt seitsemän päivän lomaa yli vuoteen. YLI VUOTEEN. Edes kesällä en pitänyt viikkoa putkeen vapaata, ja joulunakin hengähdin päivätöistäni vain viideksi päiväksi – kirjoitustöistä en silloinkaan. Ei ihme, että takki tuntuu olevan nyt aivan helvetin tyhjä.

Keskiviikkona alkaa siis ensimmäinen lomani pitkään, pitkään aikaan. Jotain tästä mielentilasta kertoo se, etten ole ehtinyt/tajunnut/jaksanut/kyennyt edes tehdä eniten rakastamiani asioita, jotka kuuluvat lomaan olennaisesti; en ole suunnitellut pakkaamista, tutkinut reissun nähtävyyksiä ja shoppailupotentiaalia, en ole itseasiassa ihan varma valuutastakaan tässä väsymyksessä, ja säätaulukotkin vilkaisin vain kiireisesti aamulla. Normaalissa mielentilassa olisin ehtinyt jo tehdä muutaman eri listan reissuun tarvittavista jutuista ja helposti toisiinsa yhdisteltävistä vaatekappaleista, ja buukannut vähintäänkin yhden mielenkiintoisen raflan. Nyt lähden reissuun aivan kylmiltään, mikä toisaalta tuntuu olevan juuri sitä mitä nyt eniten tarvitsen. Ei suunnitelmia, ei stressiä, ei odotuksia. Vaikka lähdenkin reissuun rakkaan perheeni kanssa, aion ottaa juuri niin paljon aikaa itselleni mitä tarvitsen, ja olla myös hetken yksin, muiden tavoittamattomissa. Mä olen kaivannut sitä näinä hetkisinä viikkoina ja kuukausina eniten.

Mä rakastan olla yksin, ilman että kukaan tietää missä menen, ilman että tunnen olevani velvollinen olla tavoitettavissa. Kotona siihen ei ole mahdollisuutta, kun kolmen työn paahtaminen, sosiaalinen elämä ja suuri perhe pitävät tiiviisti kiinni muissa ihmisissä, aikatauluissa ja tavoitteisiin pääsemisissä. Olen rämäpäisestä whatever- luonteestani huolimatta äärimmäisen velvollisuudentunteinen suorittaja, ja stressaan jatkuvasti muiden ihmisten asioita omien huolieni lisäksi. Poden järkyttävän huonoa omatuntoa jos en ole ehtinyt hoitaa asiaa X, tai mikäli en yksinkertaisesti ole ollut kykenevä pitämään tarpeeksi yhteyttä ystäviini. Nurinkurisintahan siinä on se, että uskon kuitenkin perheeni ja ystävieni ennenkaikkea toivovan minun elävän niin, etten väsy ja stressaa liikaa, vaan ajattelisin myös välillä vain itseäni. Se onkin ollut -hammaslankauksen ja romaanien lukemisen lisäksi- se tämän vuoden kirjoittamaton pyrkimykseni. Olla ihan pikkuisen itsekkäämpi, omia tarpeitani korkeammalle arvottava tyyppi. Toistaiseksi olen suorittanut kaikkea muuta arjessa ja vapaa-ajassa tunnollisesti ja tiukalla aikataululla, mutta tuosta lupauksestani en ole saanut pidettyä kiinni laisinkaan. Se saa nyt muuttua, nyt lomalla käännän paattini suunnan. Edes pikkusen tyyrpuurin puolelle.

Tänään illalla olen itseni ruokkimisen lisäksi pessyt kolme koneellista pyykkiä, purkanut meilisumaa, järjestänyt aamutapaamisia ennen lentokentälle lähtemistä, ja siivonnut. Seuraavaksi aion ottaa rela-moodin vaikka väkisin, korkata pienen tuokkosen mämmiä, ja lähteä naapuriin siskojeni luokse googlailemaan Istanbulin must-see- juttuja. Jos lukijoissa on siellä reissanneita, niin arvostan kaikkia vinkkejä! Valuutan taidan tarkastaa heti seuraavaksi, onhan tää tosi noloa tietämättömyyttä..

Reissuun lähden siis keskiviikkona ja palailen Suomeen maanantaina. Olen käynyt kovaa henkistä tappelua itseni kanssa ottaakko kone mukaan vai jättääkkö se kotiin odottamaan. Periaatteessa totaalinen irtautuminen kaikista duuneista voisi tehdä hyvää, mutta toisaalta – stressaako se ehkä jopa enemmän, ettei edes ole mahdollisuutta kirjoittaa vähän varastoon? Aion tässä päättymättömien vuorokausieni aikana ajastaa muutaman postauksen tulemaan, että pääsiäiseksikin olisi luettavaa niille, jotka lomailevat kotona suklaiden ja läppereidensä kera. Ehkä ajastan jokaiselle päivälle jotain vanhojen blogien helmeimpiä postauksia?

Helposti toteutettavia postaustoiveita SEKÄ etenkin vinkkejä Istanbulin ihmemaahan otetaan vastaan kommenttiboksissa, kiitos ja kumarrus!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram