Pieni postaussarja matkasta kauniin hymyn omistajaksi jatkuu (ensimmäinen osa tässä)! Kävin runsas kuukausi sitten hammastarkastuksessa PlusTerveys Fredentin hammaslääkäriasemalla yhteistyöprojektin tiimoilta, ja tässä saamani tuomio ihanalta hammaslääkäriltäni Martalta.

Käväisin Fredrikinkadulla sijaitsevassa hammaslääkärissä ilman suuria odotuksia. Tai no, tietenkin sitä on aina pieni pelko peffassa siitä, mitä sieltä suusta löytyykään – en ollut tuntenut mitään kipuja tai havainnut mitään poikkeavaa hampaiden pinnassa, mutta hammaslääkärissä käyminenhän on aina vähän sellaista jännittävää puuhaa, kun ei koskaan oikein voi tietää miten ne hampaat todellisuudessa voivatkaan.

Minut toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi aivan uskomattoman suloiseen, pehmeän pinkkiin hoitohuoneeseen. Fredentin asemalla kuulemma jokainen huone on sisustettu kauttaaltaan jollain värillä, ja olin kyllä pikkutyttömäisen innoissani päästessäni tuonne vaaleanpunaiseen tuoliin! Hammaslääkärini Martta Martola oli miellyttävän rauhallinen tehdessään tarkastusta, ja kaikista aikaisemmista purukalustoani tutkineista lääkäreistä poiketen, hän kertoi minulle tarkasti ja selkeästi mitä milloinkin tutki, millaista välinettä käytti, ja tietenkin raportoi havaintojaan selkokielisesti. Inhoan lääkäreiden koodikieltä ja kummallisia ilmaisuja – etenkin silloin, kun suussa on vempeleitä, tuntemattoman ihmisen näpit ja joku mini-imuri.

Kuten aikaisemmassa hammaspostauksessani pohjustin, omat leegoni ovat erittäin kovaa tekoa ja olleet helppohoitoiset läpi elämäni. Reikiä ei ole, ne ovat luonnostaan hyvin vaaleat, ja suorassa siistissä rivissä. Huolehdin niistä myös tunnollisesti harjaamalla ja lankaamalla ja salmiakkipurkkaa mussuttamalla. Osasinkin odottaa lääkäriltä ihastelua kauniista kiilteestä ja luonnollisen valkeasta hammasluusta, mutta sen lisäksi sain myös hieman huutia. Ikeneni kaipaisivat enemmän huomiota ientulehduksen minimoimiseksi, ja hammaskiveä oli kertynyt muutaman hampaan pintaan. Lisäksi Martta kannusti ehdottomasti sijoittamaan sähköhammasharjaan, joka auttaisi samalla ikenien terveyteen.

Sain tarkastuksen jälkeen uuden ajan hammaskiven poistoon, ja viikkoa myöhemmin pääsin samojen ammattimaisten lääkäreitten hellään hoitoon, ja samaan pinkkiin barbie hammaslääkärissä- huoneeseen. Minulta ei ole koskaan aikaisemmin poistettu hammaskiveä, joten olin aika kauhuissani millainen prosessi se tulisi olemaan. Lempeä lääkäri, mukava tuoli, ja jälleen ammattimainen opastus lievittivät kyllä pelot heti alkuunsa, ja puhdistus sai alkaa. Hammaskivi poistettiin ultraäänellä ja myös “manuaalisesti” raaputtamalla, ja vain jälkimmäinen tuntui vähäänkään epämiellyttävältä. Onneksi koko operaatio oli hyvin nopeasti ohi, ja vaikka jännitin sitä kamalasti, ei se sattunut, pikkuisen vain vihlaisi muutamassa kohdassa. Ja mikä lopputulos! Hampaiden ja ikenien terveys on tietenkin ulkonäköä tärkeämpää, mutta miten hohtavan valkoiset ja tasaisen väriset tuli jokaisesta hampaasta! Aivan hohtava hymy, niin pienellä efortilla. Tuota puhdasta tunnetta ja kaunista hymyä ylläpitääkseni marssin heti hammaslääkärin tuolista kauppaan, ja ostin itselleni tehokkaan sähköhammasharjan. Se oli pieni sijoitus suun terveyteen, sen kahden minuutin ajastin on todella kätevä, ja lopputulos paljon aikaisempaa puhtaampi ja raikkaampi. Suosittelen lämpimästi – sekä säännöllistä hammaskiven poistattamista, että sähköhammasharjaankin investoimista! Kyllä kelpaa irvistellä.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram