Heippa vaan kaikille ja terkut äärimmäisen sateisesta Tanskasta! Täällä vietetään vapaapäivää, mikä siis tarkoittaa blogin päivitystä ja muiden kirjoitushommien pikaista naputtelua, että pääsee kunnolla vaihtamaan vapaalle.. Vitsit mitä vauhtia tää viikko on mennyt! Tänään olis ohjelmassa illanistujaiset koululla kaljan ja kavereiden kesken, ehkäpä siis palaan blogin ääreen kunnollisten kuulumisien kanssa vähän myöhemmin - paljon on taas tapahtunut..

Mietin pitkään miten voin valita parhaan kysymyksen kaikkien mukavien kyssäreiden joukosta, mutta valikoin kolme sellaista, jotka herättivät minussa eniten ajatuksia. Onnea siis nimimerkit Anniliinukka, Hukkakukka sekä Perusjulpero! Ottakaahan yhteyttä minuun meilitse, niin saan teille ylläripaketit postitettua! Merkitsit nuo kolme minulle henk.koht. kiperintä kysymystä tähdellä, niin kiinnostuneet tietävät :) Kiitos tuhannesti kaikille kysymyksistä ja onnentoivotuksista yksivuotiaalle blogille, ootte rautaa!

 

Tasapuolisesti kaikille ihanaa viikonloppua!

 

Jos nyt saisit valita, kumpaan lähtisit: Havaijille vai New Yorkiin lomalle?
- Hmmm.. Vaikka valintani melkein koska tahansa olisi kaupunkiloma ennen rantalöhöilyä, niin parin sateisen päivän murjomana vastaukseni on Havaiji. Mieluiten joku ihana, autio kolkka, jossa saisi ihan rauhassa vaan löllötellä kookosdrinkki kourassa ja kirja toisessa.. Tästä nyt hei joululahjavinkki!!!!

Lemppari iskulaini?
- Kaikki ulkoa opeteltu/väkisin väännetty lähinnä väsyttää. Muhun vetoaa paljon henkilökohtaisemmat lainit, tilannekomiikka, kaikki spontaani ja nokkela. Välillä parhaat lainit on niitä (positiivisella tavalla) ärsyttävimpiä - kerran lähdin treffeille yhden kundin kanssa vain siksi, että hän heitti niin provosoivia ja ärsyttäviä kommentteja. Sellainen hiuksenhieno raja vihassa ja rakkaudessa, haha.

Onko elämäsi ollenkaan sellaista, mitä ajattelit sen olevan joskus 16-vuotiaana?
- Apua, pitkäiskö tästä huolestua että en todellakaan kuvitellut elämäni olevan mitään, tai siis en muista koskaan oikein haaveilleeni mistään tulevaisuuden suhteen, olen tainnut aina mennä vähän jalkojen johdattelemana.. Kun olin nuorempi, olin jyrkästi vastaan ideaa lapsista tai muusta sellaisesta, eikä se ole ollut haaveena kuin nyt paljon vanhempana. Ainoa mistä muistan nuorena haaveilleeni oli valtsikassa opiskelu ja ura politiikassa! Olin ihan varma, että olen jo 18-vuotiaana ehdolla kunnallispolitiikkaan. Onneksi niin ei vielä käynyt - Suomi olisi varmaan entistä pahemmassa jamassa hehe. Mutta eiköhän sekin haave saada vielä joskus täytettyä, ehkä..


Lempibaarit Helsingistä?
- Punavuoren Ahven, We Got Beef, Grotesk (etenkin kesällä). Lämpiminä kuukausina myös Mattolaituria ja Skifferiä tulee kulutettua hartaudella.. Mutta jos multa kysytään, niin Stadin yöelämä on mennyt jatkuvasti huonompaan suuntaan, ja hyviä klubeja en kyllä keksi yrittämälläkään - pubit houkuttelevat paljon enemmän. Ehkä olen vaan kranttu, vanha, tylsä, tai sitten oikeassa :D


Oletko koskaan harrastanut kirpputoreja?
- Ai olenKO! Okei, useammin käyn varmaan itse myymässä kuin vartavasten ostoksia tekemässä (mikä tosin johtuu myös siitä, etten yksinkertaisesti tarvitse mitään..), mutta tykkään kyllä ostaa 2nd handina ja kirppiksiltä. Tanskalainen dba.com - vähän kuin tori.fi tms. - on myös suosikkini!


Kuinka merkkiorientoitunut olet, mitä tulee vaatteisiin ja huonekaluihin?
- Sanotaan vaikka näin, että olen laatuorientoitunut. En kestä huonolaatuisia tai halvan näköisiä asioita eikä kaapeissani olisikaan tilaa millekään mistä en TODELLA tykkäisi.. Vaatealan työni (ja nyttemmin myös opintoni) on tehnyt minusta aika tiedostavan näissä asioissa, ja ostan yleensä vain niiltä merkeiltä, joiden taustoista ja materiaalien laadusta tiedän jotain. Tulee siis ostettua aika usein esim. Acnen tuotteita, koska merkki on mulle niin yli ja ympäri tuttu. Kun myy monia eri merkkejä, harjaantuu silmä ja näppituntuma hyvälle hinta-laatusuhteelle, ja siis myös sille, ettei iso summa aina takaa kestävää laatua.. Ostan siis aika paljon niiltä merkeiltä joiden designistä tykkään ja joiden laadun tunnen, merkillä ei ensisijaisesti ole kuitenkaan väliä - en kuitenkaan ostaisi logotuotteita. Huonekaluissa sama homma - paras hinta/laatu yhdistettynä eniten miellyttävään designiin on aina hakusessa, ja etenkin huonekaluja on kiva ostaa 2nd handina.

Milloin olit ensimmäistä kertaa humalassa ja oliko se riehakas kokemus?
- Olsikohan ollut 2005 tai 2006 uusivuosi, "drinkkinä" oli ystäväni tekemä yököttävä cocktail, jossa puolen litran limupulloon oli laitettu pari senttiä jokaisesta porukoiden viinakaapista löytyneestä flindasta.. Hyiiii. Ilta ei ollut osaltani riehakas, mutta tämän baarimestari-frendini puolesta sitäkin enemmän, haha.

Jos saisit minkä tahansa eläimen/otuksen lemmikiksi niin minkä haluaisit?
- Liito-orava, minikettu tai sit oma koulutettu tappajavalas.

Jos saisit syödä loppuelämäai vain 3 eri ruoka-ainetta niin mitkä ne olisi?
- Ruoka-annosta vai ainetta? Jos ainetta, niin öö öö öö jotain kalaa, pähkinöitä ja jogurttia. Jos ruoka-annosta, niin joku vegesushi, pihvi salaattipedillä ja pähkinäjäätelö olis mun loppuelämän menu'lla!

* Mitkä niistä teini vivven hulluimmistakin unelmista on tähän mennessä toteutunut, näin niinkun suuruudenhullun näkökulmasta katsottuna?
- ÄÄÄ, kuten aiemmin tunnustin, niin en ole koskaan oikein osannut haaveilla mistään. Kaikki on vaan aina tapahtunut. Mutta jos ajattelen esimerkiksi silloin arvostamiani ja ihailemiani asioita, niin olen ainakin saanut matkustaa todella paljon, tavata erilaisia ja mielenkiintoisia ihmisiä, asua useamman kerran ulkomailla, olla monessa mukana, olen terve, teen työtä jota rakastan, ja kenkiä löytyy kaappien täydeltä. Olen niin tyytyväinen elämääni, ollut oikeastaan aina, että en oikein osaa unelmoida. Pitäisikö huolestua? Unelmien puute ei suinkaan tarkoita itselleni sitä, ettenkö haluaisi jatkuvasti oppia, kokea ja nähdä lisää - en vaan jotenkin osaa haaveilla mistään, kun just nyt on niin hyvä, ja koska aina olen vaan päätynyt eteenpäin hyvässä tahdissa juuri sinne, missä tykkään olla. Sori, varmaan maailman huonoin vastaus!

Mitkä ovat 3 tärkeintä unelmaa, jotka haluat toteuttaa kymmenen vuoden sisällä?
- :D ...eiii... No, jos nyt pakotettuna mietin asiaa, niin kymmenen vuoden kuluttua - siis 34-vuotiaana - toivon olevani onnellisesti naimisissa, todella inspiroivassa ja haastavassa työssä muodin ja kirjoittamisen parissa, ja ehkä julkaissut vähintäänkin yhden kirjan. Bonuksena sitten olisi lapsi tai pari, mutta kyvykkyydestäni kasvattamaan lapsia en vielä ole ihan vakuuttunut..

oisitko antaa vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle, joka haluaisi tehdä blogia kenties jonain päivänä osa-aikaisesti? Kun sinä aika nopeasti menestyit bloggaamisessa, niin vinkit olisivat hyviä. Kaverini on pitänyt blogia jo jonkun aikaa (n. vuoden päivät) ja nauttii sen tekemisestä mutta haluaisi vinkkejä miten "edetä" ja esim. päästä johonkin portaaliin. Ottaako nämä portaalit yleensä bloggaajaan yhteyden vaikko toisinpäin? Riippuuko täysin lukijamäärästä? Toisaalta hän on myös miettinut lopettamista negatiivisn palautteen takia ja sen takia että häntä ahdistaa että kaikki näkevät hänen kuvansa netissä, ja tätä hän ei aiemmin ajatellut. Enemmän negatiivinen palaute haittaa, onko tähän mitään vinkkejä, esim. että jättää vaan huomiotta..?
- Hmm.. Ehkä paras vinkki mitä voin antaa on se, joka on oma ohjenuorani. Tee täysillä omaa juttuasi, älä mieti mitä muu tekee, ja satsaa siihen missä olet hyvä - oli se sitten lahjakkuus kirjoittamisessa tai valokuvaamisessa, tai vaikka askartelussa. Blogimaailmassa on jo tarpeeksi "ihan hyviä" blogeja, jotka pikemminkin matkivat kuin luovat omaa. Neuvoisin siis miettimään omia motiivejaan bloggaukseen, ja sitten kehittämään sille suuntaa. Miksi esimerkiksi haluaa blogistaan ison tai tunnetun? Aito into asiaan kuin asiaan paistaa aina, ja maine ja mammona on minusta huona ja kyseenalainen motivaattori mihinkään, noin niinkuin omana mielipiteenäni. Miksei blogia voi kirjoittaa vain omaksi ilokseen?

Ymmärrän kyllä että negatiiviset kommentit ahdistavat ja välillä jopa surettavat, mutta niihin pitää osata suhtautua jonkun tuntemattoman tekeminä päätelminä, jotka eivät useinkaan ole kovin syvällisiä - en siis ottaisi niitä yhtä sydämeeni mitä niiltä ihmisiltä tulevaa arvostelua, jotka todella tuntevat sinut!

Uskotko enemmän "tosirakkauteen"/jokaiselle löytyy se yksi täysin oikea vaikko siihen että jos tulee toimeen ja pitää toista viehättävänä niin se riittää, Haaveiletko koskaan sellaisesta tajunnanräjäyttävästä rakkaudesta joka ei ikinää lopu?
- En ole ollut rakastunut niin pitkään aikaan, että osaisin vastata järkevästi. En usko kovinkaan vahvasti "siihen yhteen ja oikeaan", vaan pikemminkin siihen, että kahdella ihmisellä hetkellisesti natsaa sekä elämäntilanne, mieltymykset, arvot, tottumukset, päämäärät yms. Joskus se tilanne - kutsutaan sitä nyt vaikka rakkaudeksi - voi kestää vuoden, joskus viisi, joillakin läpi elämän. Niiiiin paljon ihmissuhteissa on kuitenkin kyse siitä, että valitsee rakastaa toista ja toisen "oikuttelua" (eli sitä, että hetkellisesti kaikki ei syystä tai toisesta mene just niinkuin itse haluaisi, hehe) päivästä toiseen, ei se mitään avaruustiedettä ole (vaikka siltä usein tuntuukin). Haaveilenko itse "tajunnanräjäyttävästä rakkaudesta joka ei ikinä lopu"? No, olisihan se aika mukavaa, jos vuodesta toiseen suhteen molemmat osapuolet jaksaisivat tasaisen paljon nähdä aikaa ja vaivaa suhteen eteen, kunnioittaa toista hyvinä ja huonoina aikoina, ja pitää yhtä. Mutta tajunnanräjäyttävän minusta jutussa tekee vain se, että se on paljon pyydetty keneltäkään - siis myös itseltään.

Mikä on ollut hirvein treffikokemuksesi?
- Treffit miehen kanssa joka oli tylsä, outo, puhui niin kovaa että vähän hävetti, ja joka treffeille saapuessaan oli tehnyt vähän liian innokkaasti "researchia", ja joka siteerasi yksityiskohtaisesti, sanasta sanaan, blogipostauksieni kirjallista sisältöä minulle. Apuaaaa.....

Mikä on vaate jota et ikinä pukisi päällesi?
- Valkoiset tekonahkasaappaat, valkoiset farkut, farkkutakki. Yäk - yäk - yäk.

Jos olisit mies olisitko irkku vai aussi?
- Aussille lohkeis salee enemmän.

Jos olisit kissa olisitko Karvinen vai Simon's Cat?
- Simon's Cat, vaikka lasagna onkin ygöstä!

Jos olisit talk show host olisitko Dr Phil vai Jeremy Kyle?
- Dr. Phil!!!! Olen oman elämäni dr. Phil jo muutenkin, aina neuvomassa muita kulmakarvat hiusrajassa asti kohotettuna.

Jos olisit muoti-ikoni olisitko Donatella Versace vai John Galliano?
- Galliano. Koska enemmän badass. Ja ihanimmat meikit aina Gallianon (Diorin) näytöksissä, aah!

Jos olisit rikas olisitko Donald Trump vai Hugh Hefner?
- Vaikee. Hefner kuitenkin, ihan vaan koska rikkaita miehiä on maailmassa vaikka kuinka, mut Hugh on ainoa laatuaan.

Ja se kaikista tärkein, tuleeko juusto leikkeleen päälle vai alle?
- Leikkeleet on kuvottavimpien ruokien top 10 listalla, pelkkää juustoa mulle, kiitos.

Mikä saisi sinut ajamaan kulmakarvasi pois (esim. aina niin suosittu maailmanrauha)?
- Kirkon erottaminen valtiosta. Maailmanrauha tulis heti seuraavana, samoin eläinten pelastaminen.

Mitä haluat tulevaisuudessa tehdä työksesi?
- Tjaa-a, eiköhän se tähän muotiin ja bisnekseen liity. Jonkun mielenkiintoisen ja kasvavan maapäällikkö olis todella kiva työ, nettikaupan sisäänostajan pesti kiinnostaa myös, samoin markkinoinnin ja PR:n tehtävät. Kouluttajana työskentely olisi myös ihan mun juttu, enkä ole sulkenut ajatusta opettajan urasta.. Aika näyttää!

Löytyykö tuleva työpaikka Suomesta vai maailmalta tai mistä haluaisit sen löytyvän?
- Maailmalta varmaan, Suomessa ei ihan ruuhkaksi noita oman alan töitä löydy, ja viihdyn maailmalla paremmin mitä kotimaassa.

Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?
- 29-wee Vivve on varmaan breikkaamassa urallaan isompiin tehtäviin mitä koulusta valmistuttuaan on skorannut, mitä suurimmalla todennäköisyydellä ulkomailla, ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä aivan yhtä hömelö edelleen.. En osaa oikein sanoa muuta, toivottavasti ei oo kova kriisi päällä, hehe.

Mikä on parasta elämässä juuri nyt?
- Ah - tuntuu helvetin hyvältä voida vastata tämä: parasta elämässä juuri nyt on ARKI. Nautin elämästäni enemmän mitä vuosiin, ja suurinta onnea tuottaa herätä jokainen aamu siihen tunteeseen, ettei voi ihan täysin tietääkään kaikkea mitä päivä tuo tullessaan, ja että elämällä tuntuu olevan tarkoitus ja selkeä päämäärä jonka eteen tehdä töitä, ja että kaikki on uudessa kotimaassa vielä innostavaa ja jännittävää. Tänään tunsin puhdasta iloa siitä, kun ruokakaupassa oli appelsiinit tarjouksessa, ja siihen viereen oli laitettu tarjolle niistä maistiaisia, että varmasti tietäisi tykkäävänsä niistä sen erän aplareista! Suorastaan nerokasta! Olin niin innoissani asiasta, haha. Tällaisista pienistä asioista ja kohtaamisista on viimeaikoina elämä koostunut, ja niille on jotenkin paljon enemmän auki täällä. Tuntemattomille juttelu ja ihmisten auttaminen tuntuu todella hyvältä, vaikka samaan aikaan "vieraassa" maassa oleminen tuntuukin vähän itsekkäältä - siltä kuin olisi lomalla! Se vapauden tunne, kun ei ole velvollinen kenellekään muulle kuin itselleen (ja koulun ja työn asettamille dediksille, mutta..), ja itse saa täysin sanella päiviensä rytmin ja mitä milloinkin tekee. Elin ihanaa elämää jo Suomessakin, mutta aika-ajoin ahdisti niin paljon, että se söi sitä aurinkoa jokaisesta päivästä. Täällä on vapaa olo, ja tunnen voivani paljon, paljon paremmin.

Miten aina selviät Tinder-treffeillä? Onko ainoa keino vain sietää tietty määrä vaivautuneisuutta/kiusaantuneisuutta/pientä hämmentyneisyyttä siitä, kun kasvotusten kaveri on erilainen kuin mitä kuvien perusteella kuvitteli?
- Jokaisille treffeille mennessä kysyn itseltäni miksi olen tähän ryhtynyt, mikä minua tarkalleen jännittää, ja tärkeimpänä - mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua? Kundia jännittää varmasti vähintään tuplasti yhtä paljon (..miksi muuten jännittäminen on jotenkin hyväksyttävämpää naisilta vai onko tämä vain oman pääni sisällä..?), ja että edessä on varmasti mukava ilta. Joskus vähän jäisempi, joskus sitten ihan mahtavan hauska, mutta ainakin saa uutta puhuttavaa kahvipöytään. Jos tyyppi on tylsä, itseriittoinen, epäkohtelias, kääpiö, tai sitten vaan puhtaasti ihan eri planeetalta mitä itse, ota tapaaminen sellaisena mitä tapaaminen nyt pohjimmiltaankin on; tutustut uuteen ihmiseen, jota sinun ei todellakaan ole koskaan pakko tavata uudelleen, ellet itse niin halua.

Kerran yksillä treffeillä oli ehkä ensimmäisen viiden minuutin jälkeen selvää molemmille, että tässä ei ole nyt romanttisia viboja ilmassa millään muotoa, mutta katastrofin sijaan illasta tuli mahtava! Löysimme molemmat välittömästi yhteisen intrestin, kirjoittamisen, ja vietimme monta tuntia kumoten punkkua ja sparraamalla toisiamme paremmiksi työssämme. On minusta suuri rikkaus ja hieno sattuma, että tyypistä jäi minulle sellainen erikoinen mentori, jonka puoleen edelleenkin käännyn toisinaan apua tai mielipidettä kaivatessani. Ei siis mitkään oppikirjan unelmien treffit, mutta kun pitää mielessä sen, että jokaisessa ihmisessä on jotain hyvää, ja jokaisen kanssa on jotain yhteistä, ei yksikään tunti tunnu hukkaanheitetyltä. Tai no, hätätilassa juo juoma ykkösellä, pyydä safkat doggiebagiin, ja sano että unohdit äitisi synttärit. Tai jotain.

Paavo Arhinmäki tulee Tinderissä vastaan ja luonnollisesti it's a match, mikä on sun avauslaini?
- Pave saleen aloittais mulle keskustelun laittamalla söpön eläinemojin! Jos siitä ei kuitenkaan kuuluis kahteen päivään, kysyisin siltä joko vinkkiä mitä kandeis ottaa huomioon jos haluis järjestää yhden naisen mielenilmauksen sen puolesta, et mihin mennään lauantaina treffeille, tai sit et veiskö se mut mieluummin futismatsiin Tanskassa vai Suomessa. TAI sit kissaemoji - toimii aina!

Oletko katsonut Silta (Broen) -tvsarjan ja jos, niin mitä pidit?
- Olen maailman huonoin katsomaan sarjoja, en _koskaan_ katso mitään telkkariohjelmia, ja leffojakin ehkä yhden kuukaudessa! Tuota on kyllä kehuttu, ehkä pitäis...

Millaista elämää Vivian tällä hetkellä eläisi, jos hän ei olisi ikinä lähtenytkään Australiaan?
- Kuten huomattu, en ole hyvä maalaamaan mitään haavekuvia tai hypoteeseja, mutta tehdään nyt tästä sit vaikka tällanen kauhutilanne.. Ennen muuttoa Australiaan olin Robert's coffeen pistevastaava ja viikonloput Stadilaisen yökerhon baarityöntekijä, joka käytti pelkästään pikkumekkoja ja luuhasi baareissa niin töissä kuin vapaalla. Kauhuskenaariossa olisin edelleen jumissa rafla-alalla, väkevästi pöhöttynyt, ja seurustelisin varmaan joko Stockan vahtimestarin tai vaihtoehtoisesti jonkun ulkomaalaisen baarimikon kanssa. Ehkä olisin jo ujosti valkkaamassa uran vaihtoa, ja kouluttautumassa jalkaterapeutiksi.

3 kuumottavinta ja 3 oksettavinta ominaisuutta miehessä?
- Siis haluisin tähän heti selvennyksen! Käytän itse ilmaisua "kuumottava" kun puhutaan sellaisesta pelottavasta tai creepystä, mutta tarkoittiko kysyjä kenties kuumottavaa  as in hottia ominaisuutta? Vastaan molempiin:

Creepyintä olis viettää liikaa aikaa mun perheen kanssa mun tietämättä, stalkata blogia tiiviisti, ja tyyliin keräillä käytettyjä nenäliinoja julkisista liikennevälineistä. Kolme oksettavinta olis nenänkaivuu ja rään syöminen, liian pitkät kynnet ja ihmisten ja eläimien halveksuminen.

Kuumottavaa taas silleen hyvällä tavalla olis kyvykkyys huomioida toista esmes tuomalla kahvia töihin tai tekemällä aamupalaa, mieltymys nörtteilyyn ja tiede-lehtiin ja lukemiseen ja muuhun luovaan, mihin voi uppoutua tunneiksi, ja vika olis vaikka että olis tosi intohimoinen ja lahjakas jossain, vaikka just tosi hyvä veneilemään tai sit snadisti anarkisti, hahaha. Joo..

Mistä juontuvat sun taitavat kirjoituslahjat? Ootko lukenut esim. pienenä paljon?
- Annan tästä julkiset kiitokset vanhemmilleni erinomaisista geeneistä, ja etenkin isälleni, joka opettajana on painostanut AINA lukemaan ja kirjoittamaan niin paljon kuin mahdollista. Faijalle riitti että luki vaikka Anttilan kuvastoa tai Nummelan hevostalleja (okei yäk), kunhan luki jotain. Mulle paras sparraus oli kuitenkin ihana 1,5v vanhempi isoveljeni - kun broidi oppi lukemaan ja kirjoittamaan, mun oli kilpailunhaluisena PAKKO oppia heti myös sama juttu. Opin kirjoittamaan ja lukemaan ennen kuin täytin viisi, ja RAKASTIN lapsena yli kaiken kirjoittamista! Koko perheeni muistaa varmasti etenkin rakkauteni runoja kohtaan, joita kirjoitin aina.. Samoin päiväkirja on ollut vahvasti lästä siitä asti kun kynä on pysynyt kädessä. Musta tuntuu siltä, että verbaalinen kyvykkyys on lyönyt märällä rätillä motorisia taitoja - en todellakaan ole lahjakas minkäänlaisessa urheilussa tai muissa tempuissa, mä vaan puhun ja kirjoitan vaikka tauotta, haha. Taitavuus, tosin, on sitten lukijan itse päätettävissä, mutta kiitän mitä kauneimmin näistä kehuista!

Onko sulla jotain tapaa, mitä häpeät?
- Ööh no tota mistä aloitan.. No ei, ehkä naaman vääntely typeriin ilmeisiin, näppylöiden puristeluvimma ja tietyt pienet pakkomielteet on vielä ihan normaaliuden rajoissa. Ei tule mitään sen erikoisempaa mieleen..

Mikä asia tanskalaisissa vituttaa?
- No vittu vaikkapa se, että tää näiden care free- asenne tarkoittaa myös välillä kolikon nurjalla puolella sitä, että nämä ihmiset täällä ovat vähän flegmaattisia lölliäisiä välillä. Kerran esim. vein pyöräni huoltoliikkeeseen sitä varten, että sen rengas laitettaisiin takaisin paikalleen, tanko käännettäisiin, ja polkimet kiinnitettäisiin uudelleen. Kello oli 20 vaille sulkemisajan, mutta pyörämies kieltäytyi ryhtymästä viiden minuutin tehtävään, koska "ihan kohta suljetaan kuitenkin". Tanskalaisiin toimii kyllä erinomaisesti se, että päättäväisesti ja ystävällisesti pyytää toisen (hätätapauksissa kolmannen) kerran vauhtia koneeseen, niin kyllä sitten asiat menee eteenpäin.. Tämäkin pyörämies toisella pyynnöllä -vähän kyllä silmiään pyöritellen- kokosi fillarin, ja velotti siitä naurettavat 5€. Peruskauraa täällä, mukavuudenhaluista porukkaa!

Taito, jonka haluaisit osata?
- Tyyliin lentäminen, teleporttaus, ja pysäyttämätön itsekuri. Myös matemaattinen lahjakkuus ja hyvä kielipää olis tervetullut lisä...

Mitä haluaisit, että sulta kysyttäisiin? Vastaa siihen kysymykseen

-Ah, mahtavaa! Kysyisin että: millaiset olisivat unelmiesi treffit? Vastaukseni: itsetehty brunssi (letut on ehottomasti oltava, samoin hedelmäsalaattia ja juggea!), skumppaa, Frank Sinatraa tai muuta sopivan cheezyä ja klassista taustalla, hyvää keskustelua ja paljon naurua. Ja parhaat brunssithan kestävät vähintään neljä tuntia.. Veneily (hyvillä eväillä) olis myös aivan parasta, kunhan vaan seura olis sellaista ettei tekis mieli hypätä yli laidan.. Oikeastaan mikä tahansa mikä ei sisällä liikaa silmiin tuijottelua ja kahvikuppien vaivaantunutta kilinää on jees, mutta tekemiseen panostaminen antaa aina parhaan ensifiiliksen.

Mikä on suosikkisafkasi?
- Pihvi ja salaatti, sushi, hampurilaiset, salaatit, kaikki missä on punajuurta paitsi rosolli, juustot, lihapullat ja spaghetti, lasagna, ja jälkkärit, tietty!

Koulukiusaaminen ja kiusaaminen yleensä ovat tällä hetkellä tiuhaan otsikoissa. Niinpä kysynkin, onko Vivian koskaan kiusannut tai ollut kiusattu?
- Sanoisin olevan sitä raukkamaisinta kastia, jotka ovat nähneet kiusaamista, mutta eivät ole puuttuneet siihen.

Sitten kepeämpiin aiheisiin. Vieläkö Kinder Maxit aiheuttavat suurta himoa ja riippuvuutta?
- Ei! Ihme ja kumma, ei ole herkkuhammasta kolottanut lainkaan yhtä kovasti mitä joskus ennen. Mitä tämä tarkoittaa?!?!?!

Kuinka monta matchia sulla on tinderissä? :D
- Ihan tätä varten tarkastin - 466 matchia.

Jos olisit irtokarkki, mikä olisit?
- Lauantaipussin autokarkki. Tälle ei ole muuta selitystä kuin syvä rakkaus.

* Jos pääsisit treffeille joko Arhinmäen Paavon tai Anthony Kiedisin kanssa, kumpaa lähtisit deittaamaan?
- Siis mikä maailma tää tällanen on jossa ei saa deittaa kahta samaan aikaan?! ;)))) Ei helvetti miten PAHA! Paavon plussat: puhuu suomea, sopulimaisuus, ihana pikku huligaani, sympaattinen, tykkää katsoa urheilua, tietää paljon asioista mistä en itse tiedä paljoa. Paavon miinukset: no ei nyt mikään rokkitähti, hiuksia aika vähän.
Anthonyn plussat: musikaalinen lahjakkuus, viikset, matkustanut jokaisessa maailman kolkassa, tavannut Dalai Laman. Miinukset: ei ymmärrä kaikkia mun vitsejä kielimuurin takia, tajunta nykypäivänä jo ehkä vähän turhankin laajentunut, ei enää pitkiä hiuksia.

Pitkän harkinnan jälkeen ottaisin molem.. ääääh! No Paavon. Luulen että meillä olis todella hauskaa ihan multiin asti :D


Ja tähän lisäkyssäriks,mikä siinä Paavossa niin viehättää? ;)
- ks. edellinen, haha!

Mikä on sun lemppari herkku/karkki siellä Tanskassa?
- sellaset beigen väriset pingviinilakut, nam! Ja jäätelö, aina niin ihana jäätelö..

Millaisia fiiliksiä koit luopuessasi ylimääräisestä materiasta (sohva,vaatteetym.) muuttaessa?
- Ristiriitaisia. Tuntui suorastaan epäreilulta myydä eteenpäin uniikki ja niin tavattoman kaunis antiikkisohvani, ja tosi kurjalta pelkkä ajatuksin kodista Tanskassa, jossa ei olisi omia taulujani seinillä.. Mutta nyt kun täällä on, niin toisaalta on todella raikas fiilis, kun ekaa kertaa elämässä kaikki on uudelleen metsästettyä. Kotini on varmaan vähän harmonisemman (lue: tylsemmän :D) näköinen nykyään. Kotipostaus tulee muuten heti kun saan lamput seinille ja tauluja hankittua! Vaatteista en ole joutunut luopumaan yhtään sen enempää mitä "normaalissa kierrossa", eli kun kaksi kertaa vuodessa käyn kriittisesti vaatekaappia läpi, ja myyn tai annan eteenpäin liian pienet/suuret/huonokuntoiset vaatteet. Ei mulla ole mitään tunnesidettä yhteenkään vaatekappaleeseen, ajatuksin on todella outo.

Kuulostaa vähän urpolta kysymykseltä,mutta tarkoitan lähinnä,et jouduitko luopumaan mistään "tunnearvosälästä" tilanpuutteen vuoksi?
- En joutunut, onneksi! Mulla on kaksi pahvilaatikollista vanhoja kokeita, todistuksia, päiväkirjoja, lehtileikkeitä, joita hilloan faijan kellarissa. Mulla on niin vähän mitään materiaa joka olisi korvaamatonta, tai johon liittyisi paljon tunnetta, että en oikein osaa ajatella tällaisia asioita suurina tunnekysymyksinä.

Mikä on sun turhin omistamasi tavara?
- cd-levyt ja dvd:t, niitä kun ei voi kuunnella tai katsella millään välineellä jonka omistaisin..

Mikä on paras iskulaini jonka oot saanut Tinderissä?
- Tanskalaiset laittaa aina tosi pitkiä sepustuksia tanskaksi, niille välillä naureskelen kun ymmärrän vain osan, ja käännän translatorilla osan. Ei tule mitään muuta hauskaa mieleen, tai muuta ikimuistoista. Kaikki vähän "moi mitä kuuluu":ta nasevammat on aina parhaita.

Tiesin heti mitä kysyn ja ihmettelin kysymyksiä lukiessa kuinka kukaan ei ole kysynyt asiasta, mutta olihan siellä samasta aiheesta sittenkin, eli TINDER. Kuis on Tinder-elämä lähtenyt sujumaan? Joko on Tanskalaisia treffejä kokeiltu? :D
- Tinder-life elää ja voi hyvin, kuten tavallista! Tanskalaiset treffit ovat olleet hauskoja ja todella erilailla jännittäviä mitä vastaavat Suomessa - kun ei oikein tiedä toisen maan tapoja ja normeja, ja esimerkiksi että kuinka mustaa huumoria tanskemannit kestävät heti alkuun. Positiivinen yllätys: todella, todella mustaa.

Jos olisit luonteesi perusteella jokin eläin, mikä uskoisit olevasi? Miksi?
- Oon ollut suorastaan pakkomielteinen miekkavalaista heti kun katsoin Black fish- dokumentin! Haluisin siis olla meren kuningas orca koska sitä ei uhkaa kukaan tai mikään, ja vaikuttavat muutenkin symppiksiltä. No okei, jos luonteesta puhutaan, niin joku laiskanpulskea kissaeläin, joka elää oman päänsä mukaan olisi varmaan lähimpänä totuutta. Vastaan siis horoskooppini mukaisesti leijona.

Jos saisit itse valita, mikä eläin haluaisit olla koko loppuelämäsi, minkä valitsisit? Miksi?
- Miekkavalas, ks. perustelut edellisestä. Merimaailma on mun mielestä niin paljon kiinnostavampi mitä maan pinnalla tallustelu.

Olisitko mieluummin kuuro vai sokea?
- Kuuro, jos osaisin edelleen puhua ymmärrettävästi. Jos en, niin sokea, koska kaikki hauskuuteni ja persoonani on niin sidottu verbaaliseen ilmaisuun.

* Jos saisit tietää, että kuulosi häviäisi vaikkapa vuoden ajaksi kokonaan, kenen/minkä äänen haluaisit viimeisenä kuulla ennen sitä?
- Mietin tätä tosi pitkään, monta päivää! Vastaukseni on John Sebastian Bachin "Air" jousilla soitettuna, ja sitten isä kutsumassa minua lapsuuteni hellittelynimellä. Pakko saada valita kaksi!

Miksi Tuplat on sun lempi karkkeja, onko tässä joku tarina takana. Ja onko sulla jotain lempi korua, jos on, mikä se mahtaisi olla?
- Heh, ei ole tarinaa takana - ne on vaan niin hyviä. Se koostumus on ihan täydellinen, ja se maku on ihanan suolaisen makea. En oikeastaan käytä koruja enää ollenkaan, lukuunottamatta hopeista Efva Attlingin infinity-ketjua, jonka sain lahjaksi. Se on kaulassani aina, yöt ja päivät.

Missä asioissa sinulla tulee yleensä kiire,normaalista poiketen?
- Hmmmm... No aamuisin usein, vaikka heräänkin aina todella paljon ennen kuin pitäisi lähteä! Aina sitä jotenkin jumittuu liian pitkäksi aikaa tekemään jotain tarpeetonta, ja sitten huomaan juoksevani pyörävarastoon samalla huulirasvaa levittäen. Inhoan myöhästyä, ja stressaan esim. julkisissa liikennevälineissä matkustaessani aivan älyttömästi, etten vaan myöhästy. Lentokentät ovat erityisen stressaavia, olen aina tuntikausia etuajassa mieluummin kuin varttia vaille. Olen myös näitä viimeisen illan suorittajia, ja tehokkain aina deadlinejen ollessa iiiihan metrien päässä. Se kyllä toimii itselleni oikein hyvin, sillä minulla on tapana prosessoida päässäni tekstejä/töitä paljon ennen kuin oikeasti ryhdyn puurtamaan niitä, tiedän siis aikalailla aina jo etukäteen mitä ja miten tulen tekemään.

Tähän nyt vois heittää jotain mukahauskaa, niinku vaikka että "onko väärin purra hyvältä ystävältä lainattua naurista? Ketä tässä skenaariossa kohdellaan väärin, ystävää vai naurista?"
Mutta kysyn nyt oikeasti askarruttavaa asiaa, joka on toisinaan ihan relevantti (valitettavan harvoin nykyään täytyy rehellisyyden nimissä todeta).
Onko moraalisesti/eettisesti/funktionaalisesti väärin, jos vien tytön romanttiselle kävelylle ja olen ainoa ihminen universumissa joka tietää, että se on mieltäkääntävän romanttinen kävely? Onko tästä syytä kertoa jollekin? Äidille? Terapeutille? Kenties tälle nimenomaiselle tytölle?
- Eihän siinä ole mitään väärää! Kaikki ihmiset eivät aina "tajua" kaikkea samaan aikaan, ja pieni johdattelu voi siis olla tarpeen. En kuitenkaan suosittelisi tekemään mitään niinsanottuja liikkeitä tätä tyttöä kohtaan, vaan antavan tämän joko itse oivaltaa asian pienistä vinkeistä, tai sitten ei ollenkaan. Suora puhe on myös aina jees (myös äidille ja terapeutille). Miksei voisi vaan suoraan pyytää romanttiselle kävelylle? Koska tyttö ei ehkä suostuisi? Hmm. Äsh, pyydä vaan normaalille kävelylle, ja sit jos on oikeasti kivaa, niin totea jossain kohtaa semi-siirappisesti, että "eikös tää olekin aika romanttinen kävely vaikka normaalille kävelylenkille sua ihan pyytettömästi pyysin, ajatella!" Jos se sit vastaa et joo olis tosi romanttista jos sä et olis siinä, niin joko naura hauskalle vitsille, tai sitten ymmärrä olla vaihtamatta limaa ko. naisen kanssa. Toivottavasti tästä oli apua!

 

Kuvan jäätelö ei liity mihinkään, mutta oli erinomaisen hyvää

Kommentit (10)

Perusjulpero

Toivottavasti se mun meili tuli perille asti! Ja vastaus meni just ja just riman yli eli hyväksytään;)

maija

kiiiiitos näistä tähän loskapaskaiseen aamupäivään. piristyin kun sai höröttää ääneen!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

mahtava kuulla! Yritin parhaani, vaikka muutaman kohdalla meinas iskeä taas sellanen itsesensuuri, että ymmärtääköhän ihmiset huumoria.. ;) Mutta juuh elikkäs kiitos!

LtotheH

Tämä kogta vastausissa naurattaa niin maan makeasti;
Mikä on vaate jota et ikinä pukisi päällesi?
- Valkoiset tekonahkasaappaat, valkoiset farkut, farkkutakki. Yäk - yäk - yäk.

Koska parhaan mimmini kanssa eräs krapula-aamu intouduttiin pukemaan kumpainenkin hänen noloin teini-ajan asu päälle. Ensebleen kuului valkoiset keinonahka sappaat, valkoinen farkkumini ja angel-tekstitoppi. Klik klik kuvat säästöön ja parasta on meidän 20 kilon elopaino ero ja silti onnistuin pusertumaan samoihin kuteisiin.

Hjhihjjjjb

Olet nähnyt kiusaamista mutta et puuttunnut siihen. Vivian sinä olit koulukiusaaja! Irc gallerian haukkumispäiväkirjat yms. Et varmaan julkaise kommenttiani mutta siinäpä sinulle miettimistä. P.s minäkin sain osani.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hei,

en ole blogieni historian aikana jättänyt julkaisematta kuin kaksi kommenttia, ja kumpaisenkin siksi, koska ne koskivat blogin ulkopuolella olevia yksityishenkiköitä. Uskon ja kannantan sananvapautta, enkä lähtökohtaisesti koe reiluksi sensuroida kommentteja vain siksi, koska ne eivät "miellytä minua".

On totta, että olen koulussa -niin ala- ja yläasteella- nähnyt kiusaamista, ja silloin valinnut olla puuttumatta siihen. Se on minusta nyt tarkasteltuna raukkamaista.

On myös totta, että en ole elänyt omaa elämääni täysin niin, että voisin olla kaikista tekemisistäni ylpeä. Voiko toisaalta kukaan? Olen tehnyt matkani varrella paljon virheitä, joista yksi on tuo "irc gallerian haukkumispäiväkirjani", josta kirjoitit. Jos tiedät asiasta, tiedät myös varmasti yhtälailla sen, että olen silloin kantanut vastuun tekemisistäni, ja opettajan ja rehtorin valvovan katseen alla kantanut vastuuni ja hyvittänyt tekoni juuri niin perinpohjaisesti, mitä se sanoin ja virheistään oppimisella on mahdollista. Jokainen kerta elämässäni kun olen pyytänyt anteeksi, olen vilpittömästi tarkoittanut sitä. Eikö se sinusta merkitse silloin sitä, että asia on käsitelty loppuun, ja osapuolet voivat jatkaa polkujaan virheistä oppineena, ja anteeksi antaneena? Mielestäni on epäreilua ja ihan yhtälailla väärin kantaa kaunaa kymmenen vuotta sitten tapahtuneista asioista, jos on kertaalleen ilmaissut antaneensa nuoruuden virheet toiselle anteeksi.

Jos sinulla on jotain hampaankolossa noista kymmenen vuoden takaisista lapsuusvuosista, niin löydät minut varmasti facebookista/henkilökohtaisen meiliosoitteeni, jossa voimme jatkaa keskustelua. Tarkotukseni ei ole kiillotella omaa sädekehääni tai painaa villasella mitään sanoja tai tekojani, mutta en ymmärrä myöskään jo käsiteltyjen asioiden uudelleen vatvomista julkisesti. Jos oikeasti olen loukannut jotain niin syvästi, että edelleen tuntuu pahalta, niin mieluusti kannan vastuuni myös nyt.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram