Kuten vanha kansa tiesi, itku pitkästä ilosta, kesäflunssa riekkumisesta. Niin, juhlaputki synttäreineen ja hääjuhlineen jäi sikäli päälle, ettei kropan flunssaisia oireita malttanut lääkitä rauhassa kotona, vaan joka päivä ja yö oli saatava viettää meno päällä ystävien seurassa. Aamuyölle venähtäneitä iltateehetkiä, after work-päivällisiä, kaikenlaisia rientoja. Siihen vielä päälle muutama pitkä työpäivä, ja soppa oli valmis - kesäflunssa on ollut sitkeä ja limainen sidekickini nyt pari viikkoa.

Kesäflunssa on kyllä nihkein kumppani mitä tiedän. Vaikka köhän madaltama ja sensuellisti röhisevä ääni voikin olla jonkun mielestä viettelevä, ei siitä juuri ole iloa jos jokaisen lauseen välissä on köhittävä muutaman minuutin verran limaa irti. Myös jatkuva yskänpastillien puputtelu on puuduttavaa, vaikka Bafucin tarjoileekin raikkaan minttuisen hengityksen vuoden ympäri. Harmi vaan, että se hengitys pitää pitää niin kaukana muista kuin vain on mahdollista, sillä räkätauti leviää kuin rutto. Tauti on myös varsin pitkäkestoista seuraa, ja vaikka kumppanuudelta odotankin noin niinkuin yleensä pitkää ja uskollista polkua yhdessä, tämän seuralaisen olisin dumpannut heti kärkeen, jos se olisi ollut mahdollista.

Olen pitkittänyt flunssasta parantumista ihan itse, enkä suosittelisi vastaavaa muille. Tiedän, että on todella tylsää "hukata" kesäpäiviä kotona kipeänä makaamiseen, etenkin, jos vaivana ei ole korkea kuume tai muu selvästi vakavampi tauti. Oli siksi lähes mahdotonta päättää se hetki, että nyt mä vaan jään kotiin enkä poistu täältä kuin lähikauppaan ennen kun olen taas terve. Nyt se totaalinen flunssaan kyllästyminen osui menneelle viikonlopulle, ja vaikka missasinkin noin tuhannet ja yhdet hyvät bileet ja kaupunkikekkerit, se oli ehdottomasti paras päätös ikinä. Vietin kaksi päivää sohvalla maaten, ja eilen ollalla tuntui jo siltä, että olen saattanut hieman maatua siihen kiinni. Onneksi ruokaa voi tilata kotiin kännykällä. Onneksi tallentava digiboksi oli täynnä leffoja ja muuta viihdyttävää huttua. Onneksi kipeänä on ok nukkua kahdeksaan asti illalla jatkuvat päikkärit ilman että yöunet menisivät pilalle. Ja erityisen onnekasta oli se, että kipeydestäni huolimatta sekä ystäväni että siskoni saapuivat peräkkäisinä päivinä tuomaan vähän ruokaa ja vähän seuraa, ettei potilas vallan mökkihöperöistyisi pelkkä Snapchat seuranaan.

Ja kas! Lieneekö syynä sadan tunnin yöunet, sinnikäs ameebana makaaminen vaiko ylensyöminen, olen tänään herännyt jokseenkin terveenä! Okei, vähän vielä yskää, enkä vielä poistuisi asunnostani ilman kunnollista nenäliinavarustelua, mutta olo on kuin uudestisyntyneellä. On tätä odoteltukin! Mulla alkoi ensimmäinen ja viimeinen ihan oikea lomaviikko, ja haluan ottaa kaiken irti vihdoin lämmenneistä keleistä ja vapaista päivistä. Ensi maanantaina sitten alkaa työharjoittelu, jee!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram