Aikamoisesta kohmelosta ja hyisen sateisesta sunnuntaipäivästä huolimatta se kauan odotettu kevät tuntuu vihdoin saapuneen tänne Punavuoren Muumilaaksoon. Viimepäivinä on saanut joka aamu herätä aurinkoiseen keliin, ja lämpötila täällä penthousessa on kohonnut kesäsesongin asteisiin, eli tuuletusikkunat ovat aamusta iltaan auki. Mämmi on laitettu jokaisessa kaupassa paraatipaikalla (niitä uusia maku-mämmejä en ole kokeillut vieläkään, aikamoinen rimanalitus kaltaiselleni mämmi-mammalle!!!!!!), ja tippaleipiä ja simaakin on nostettu jo hyllyt pullolleen.

Toinen varma merkki keväästä on terassit. Jumalaut mä rakastan istua terasseilla! Lauantaina uhmattiin työkaverini kanssa tuulta, ja käytiin avaamassa henkilökohtainen kesäkausi ja valkkarikausi m-barin terassilla. Ohikulkijoiden tarkkailu aurinkolasien takaa, puheensorinaan sekoittuva musiikki, hyvät eväät ja tietenkin hyvä seura ovat parasta puuhaa kiireettöminä päivinä. Vaikka viima sai sormet palelemaan ja kämmenet hakeutumaan villaneuleen uumeniin lämpiämään, maistui se kevään ensimmäinen kuitenkin maagisen hyvältä.

Omat silmäni tai hengitystieni eivät onnekseni reagoi luonnon keväisen heräämisen haittapuoliin, mutta tunnen jo nyt suurta empatiaa heitö kohtaan, joilta puolet nautinnosta menee niistellessä ja silmät punaisina kärsiessä. Kadut ovat olleet jo niin pitkään paljaat (tuntuu oikeastaan siltä, että lumisia päiviä olisi ollut ehkä viisi ..tai maksimissaan kymmenen.), että asfaltin näkemisestä en osaa riemuita aivan niin suuresti mitä yleensä näihin aikoihin. Uusissa tennareissa ja keveämmissä neuleissa on ollut kepeää käppäillä, tuliterä nahkatakki vielä odottaa lämmittävämpää paistetta.

Kevätfiilikseen liittyy itselleni myös vahvasti odottaminen. Tässä kohtaa vuotta kaikki on vielä lapsenomaisesti mahdollista, kun mitään ei tarvitse suunnitella vielä niin realistisesti, mutta kesän tulemisen voi jo tuntea kytevän vielä silmuttomissa puissa ja puhkeamattomassa nurmikossa. Töissä on alettu suunnitella lomavikkojen jakamista, ja toiveita juhannusbileiden mahdollisista koordinaateista on heitetty ilmoille. Onneksi tulee näppärästi ensin tämä pääsiäinen, ja sitten heti perään vappu, niin voi alkaa haaveiden toteuttamisen treenaamisen varovaisesti. Lähden pääsiäiseksi Istanbuliin lomailemaan perheeni kanssa, ja toivon sieltä saapuessani Stadissakin olevan jo ne kauan kaivatut nahkatakkikelit. Olen talven aikana ostellut muutamia keväisen kepeitä vaatteita (kuten täydellisen rennon maximekon, pellavaisia t-paitoja sekä liehuvat shortsit -muutamia helmiä mainitakseni), ja toivon Turkissa olevan sen verran plussaa, että garderoobin sisäänajo onnistuu.

Parasta kuitenkin -ihan jo asiakaspalvelussa pääsääntöisesti työskentelevän näkökulmasta- on iloiset ihmiset. Vireystila on selkeästi korkealla, kadut ovat täyttyneet uusissa tennareissaan pörräävistä ihmisistä, Berocca Boostia ei ole tarvinnut pitkään aikaan, ja joka päivä tuntuu olevan jotain, mistä todella iloita. Että hei, tuollakin on uusi kahvila! Toikin terassi on jo auki! Söpöin koiranpentu ikinä! Untuvatakki on juhlallisesti siirretty talvitelakalla pois silmistä, samoin kelsivuoriset talvikengät. Uutuusjäätelöt ovat saapuneet, ja niitä voi jo pian nautiskella puistossa syväjäätymättä. Ja parhainta kaikista: kun pääsee töistä kotiin, on valoisaa. Kun lähtee illalla lenkille, on edelleenkin valoisaa. Ah, aurinko, kuinka sinua olen kaivannut!

Tästä eteenpäin on pelkkää iloa, valoa, riemua ja voittoa. Sen haistaa jo ilmastakin.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram