Mennyt viikonloppu antoi mulle vihdoin sitä kauan kaipailtua kesäfiilistä! Toistaiseksi fiilikset on olleet pikkusen latteat, kun ei ole vielä kokemassa valoisaa ja hauskaa Helsinkikesää, vaan nyhvää luentosalissa ja kotona laskien viikkoja kesäloman alkuun.. Lisäksi just nyt on ne viikot, että pitäis ihan hirveästi saada aikaan sekä töiden, koulun, Tanskan asunnon, ja tulevan Helsingin asunnon tiimoilta.. Kesäkunnosta puhumattakaan! En ole käynyt kertaakaan salilla sitten Tanskaan palaamiseni jälkeen, tai no - hahaha- kerran kävin. Sillä kerralla irtisanoin salijäsenyyteni 1. heinäkuuta alkaen, kun sanon väliaikaisesti adios kotikylälleni Juuttimaassa.

Mutta siis, mennyt viikonloppu oli kyllä kaukana arjen harmaista, vaan päinvastoin erittäin värikylläinen ja elämäniloinen. Aarhusin gay pride oli lauantain roadtrippimme määränpää, ja aikaisesta aamusta toooodella runsaasti sunnuntain puolelle venähtänyt festivaalimme oli pelkkää naurua ja sateenkaaren värejä. Gay pride oli todella tärkeä marssi yhdelle ystävilleni, ja samoja tasavertaisuuden arvoja ylpeästi kannattamana päiväreissu naapurikaupunkiin oli ehdottoman mieluisaa puuhaa. Ja voi, miten meitä hellittiin! Aurinko porotti täydeltä taivaalta aamusta iltaan, ja ulkona tarkeni topissa ja hameessa, vain pienet narusandaalit jalassa. Viimeistään siinä kohtaa, kun marssin jälkeen loikoiltiin tapahtuma-alueen nurmikentän laidalla, syötiin kymmenistä ruokakojuista tarkasti valittuja herkkueväitä, ja sai tuntea tuoreen nurtsin paljaissa varpaissa.. Se tuntui todellakin kesäkuulta, ja kaiken odotuksen arvoiselta!

Automatkalla takaisin kyllä uuvutti ja kovaa. Homodiskossa tampatut tunnit ja auringon kirkuvanpunaiseksi polttanut iho piti kyllä huolen siitä, että tämä mummeli nukkui puoli kahteen asti sunnuntaina. Ainoat elonmerkit tästä naisesta oli jatkuva aftersunilla itsensä valelu, sillä talvikuukausien aikana sitä todella unohtaa, miten kipeäksi palanut iho tulee. Toivottavasti tuo tuosta rauhoittuu!

Jo tuo yksi Oikea Kesäpäivä sai haaveilemaan siitä, mihin aion tulevat lomaviikkoni Suomessa käyttää. Okei, ihan lepolomailun sijaan otin vastaan tarjouksen mennä entiseen työpaikkaani verestämään vaatemyyjän taitojani, ja täyden reporankailun sijaan käyn muutaman päivän viikossa tekemässä ihan oikeita töitä. Silti - hyvin paljon riittää aikaa kaikelle kesäiselle ja mukavalle ennen elokuun toista viikkoa, jolloin alkaa työharjoitteluni!

Olen haaveissani päässyt nyt siihen pisteeseen, että kun aikataulu ja käsitys sen määrästä on selvä, olen listannut asioita joita haluan lomallani tehdä. Ja tässä ne tulee!

 

 • Viikonloppureissu Hankoon sydänystäväni kanssa! Lapsuuteni kesälomat menivät eteläpoukamassa vuosikymmenen ajan, ja se on ehdoton lomakohde yhä edelleen. Regattaan siis!
 • Mahdollisimman monta spontaania ja suunniteltua kesäpäivää siirtolapuutarhamökin riippukeinussa ja kuistilla pikkukoirien kanssa pötkötellessä, oman maan herkkuja popsiessa.
 • Mahdollisimman monta spontaania ja suunniteltua kesäpäivää (okei - mieluusti vaikka viikko putkeen!) Hirvikosken mökille saunaan ja uimaan ja grillaamaan muutakin kuin ihoa.
 • Ilosaarirock! Tämä neiti on kaukana mistään kuraisten festarialueiden kuninkuuksista, ja kierränkin yleensä rokkifestarit ja flowt kaukaa. Täksi kesäksi ajattelin kuitenkin lähteä maakuntamatkalle ystäväni kanssa, ja monivuotinen haaveeni Angus & Julia Stonen näkemisestä toteutuu vihdoinkin!
 • Terassit ja valoisat aamuyöt kaupungissa. Vaikka alkoholilla läträäminen kiinnostaa vuosi vuodelta vähemmän, kuuluu kesään huoleton tissuttelu ja yön vaihtuminen aamuksi täysin huomaamatta. Toivon edes yhtä ikimuistettavan hulvatonta iltaa, jolloin saa jalat kipeinä tanssimisesta ja ääni käheänä nauramisesta käppäillä aamujatkoille aurinkoisia katuja.

 

 • Korkeasaaren uudet eläinvauvat kiinnostaa. Retkeillä voi onneksi kotikaupungissaankin, ja päiväretket hyvien eväiden kera sekä Suokkiin, Pihlajasaareen että eläimiä katsomaan ovat takuuvarmasti kalenterissani.
 • Ystäväni häät tuovat yhteen ison porukan pitkäaikaisimpia ystäviäni, ja asukriisistä huolimatta olen jo nyt aivan sydän tykytyksissä siitä, miten liikuttavaa ja ihanaa ja hauskaa tulee olla todistaessa kahden sydänkäpysen liittoa.
 • Omat kaksvitoset! Meinaan jatkuvasti unohtaa täyttäväni pian vuosia, vieläpä "merkittäviä" sellaisia. Pitäisi varmaan kohta alkaa myös suunnitella edes pikkuisen sitä, mitä haluaa tehdä juhlapäivän kunniaksi! Vielä en ole uhrannut ainoatakaan ajatusta sille, pitäiskö ihan vaan minipienet kekkerit vai massiiviset festivaalit jossain kivassa paikassa.. No, ehtiihän tässä vielä muutamia viikkoja funtsia!
 • Rapujuhlat ystäväni saaressa ovat ikimuistoinen lopetus aurinkoiselle kesäkaudelle, ja viikonloppu kaukana sivistyksestä ja Internetistä ja kaupungin vilinästä, hyvään seuraan, ruokaan ja juomaan keskittyen, on suurinta luksusta mitä maa päällään kantaa.
 • Kesäheila. Koska aina saa toivoa ihmettä, varsinkin, jos vaikka sattuis keräämään seitsemän tanskalaista rikkaruohoa tyynynsä alle ihan vaan kostoksi siitä, että juhannus pitää viettää täällä eikä mökkeillen.
 • Jäätelöä. Niin paljon jäätelöä, mitä ikinä huvittaa syödä. Etenkin, jos/kun edellinen toive ei toteudu. Päämäärättömät kävelyt aurinkoisessa Kaivarissa Helsingin jäätelötehtaan lakupallo tuutissa toimii aina.

 

 Mitä teillä on suunnitteilla kesäksi? Onko ok juhlia omia kaksvitosia/onko ok olla juhlimatta niitä ollenkaan? Mitä pukea ystävän häihin päälle? Miksei heinäkuu voisi kestää 60 päivää?

Kommentit (3)

Havfruen

Yks juttu mikä sun pitää tehdä vielä Tanskassa ollessasi kesäkussa - Paradis Is'in lakritsijäätelö (2 palloa), jossa on pehmeitä lakritsihippusia (ainakin Århusista saa). Tämä on ainakin minun tapani torjua Juhannus-koti-ikävä, eihän ne täkäläiset rassut osaa ollenkaan viettää Juhannusta kunnolla - yksi ainoo ilta varattu kaikelle mukavalle kokkoineen etc. ja yleensä seuraavana päivänä on työpäivä.

IraCassandra

Vastauksina kysymyksiisi: Täällä suunnitteilla mm. paljon rantailua ja itsensä grillaamista, piknikkejä, terasseilua (onko se sana? :D), päiväristeily Tallinnaan, kummitytön hoitamista, kesäteatteria sekä Blockfest kruunaamassa kesän. Mä en juhlinut mun kaksvitosia viime kesänä, mutta tänä kesänä aionkin sitten juhlia 25 + 26 kerralla ;) Häihin päälle joku kaunis maximekko! Ja heinäkuu vois munkin mielestä ehdottomasti kestää 60 päivää!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram