Kunnianhimoisena ihmisenä tein vuodelle 2014 ennätykselliset viisi lupausta, ja lupasin raportoida niiden toteutumisesta myös tänne. Ei hätää, muistan kyllä mainita onnistumisista kaikille tuttaville kasvokkainkin. Nyt kun kaksi viikkoa on takana, uskallan varovaisesti mutta ylpeästi taputtaa itseäni olalle - neljä viidestä on lähtenyt hyvällä mallilla liikkeelle!


Olen käynyt salilla hikoilemassa vähintään lupaamani kaksi kertaa viikossa, ja sen lisäksi käynyt muutamalla pidemmällä kävelylenkillä. Kävelyä, tosin, en juuri miellä liikunnaksi, sillä kävelenhän oikeastaan joka päivä minne ikinä menenkin, ja kilometrejä kertyy joka päivä puolihuomaamatta kiitettävästi. Askelmittarin hankkimista voisi harkita, onhan se aika eläkeläistä, mutta silti cool. 
Ainoastaan aamutunnit ovat loistaneet poissaolollaan näinä viikkoina, sillä ihmisen aikaan herääminen on ollut miellyttävää vasta muutamana aamuna, eikä olisi ollut puhettakaan lähteä ennen seitsemää hikoilemaan. Toivon kuitenkin lisääntyvän auringon myötä aamuheräämisien helpottuvan, ja ihan jo aikataulujenkin jeesaamiseksi aamutunneille pääseminen olisi mukava piriste.

Ruokavalioon en halunnut tehdä mitään muutoksia, sillä lauantain herkkupäiviä lukuunottamatta syön hyvin ja kroppani kulloistakin tarvetta ajatellen, mutta alkoholia on tullut puolihuomaamatta lipitettyä todella vähän. Vaikka viini kuuluukin ehdottomiin suosikkeihini nautintoaineiden kategoriassa, ei ole toistaiseksi vielä tullut lainkaan ikävä. En lämpene ollenkaan ajatukselle tipattomasta/lihattomuudesta/karkittomuudesta/kahvittomuudesta/mitäikinä absoluuttisella levelillä, sillä minusta kohtuullisesti kaiken nauttiminen pitää kehon ja mielen terveenä, eikä mitään ylitsepääsemättömiä himotuksia pääse syntymään. Jos päättäisin olla kahvilakossa, niin aivan miljardin prosentin varmuudella en pystyisi ajatella mitään muuta, ja kaikki aamut alkaisivat aamusumpin perään kyynelehtimisellä. Siispä jatkossakin kaikkea sekaisin oman mielen mukaan, mutta täytyy kyllä vielä hehkuttaa pienkodinkone sauvasekoittimen olemassaoloa! Jokainen aamu, myös ne kohmeasti ja hitaasti käynnistyneet, on ollut miellyttävää pyöräyttää täyttävä ja marjaisa smoothie, jota kitatessa aamun meikkihetki on todella nautinnollista. Vielä pitäisi mennä johonkin ruohonjuureen, ja kotiuttaa testiin kaikkia siitepölymulperriagavaprotskumeganatural-lisäravinteita, ja katsoa tapahtuuko niitä ruokavalioon lisäämällä ihmeitä. Suosituksia otetaan vastaan!

Yhden naisen kirjakerho on lähtenyt aavistuksen tahmeammin liikkeelle, mutta lähes joka ilta olen lukenut jotain - milloin keittokirjaa, milloin kuukausiliitettä, hieman matkaopasta ja pari sivua vanhaa keskenjäänyttä jännäriä. Tässä pitää vähän prepata, ja käydä hakemassa joku lukuisista suosituksistanne työn alle.

Myös projekti treffivuosi 2014 on vielä lämmitellyt moottoreitaan, sillä kaikki aika on pyörinyt enemmän tai vähemmän tehokkaasti työasioiden ympärillä. Ei ole tullut mieleenkään ajatella deittejä tai plärätä Tinderiä, kun kaikki ajatukset ovat olleet omassa itsessään ja lähitulevaisuuden jännissä tapahtumissa. Sallittakoot tuo, sillä hei - täytyyhän mulla sitten olla jotain mistä jutella! 

Hammaslankaus sensijaan on ollut tarkasti muistissa, ja olen viettänyt peilikaapille irvistellen muutaman ylimääräisen minuutin pari kertaa viikossa. Se ei ole yhtään niin kamalaa mitä muistin, vaikka siis äärimmäisen tylsää, muttei ylitsepääsemättömän hirveää kuitenkaan. Eräs rakas ja suorapuheinen ystäväni totesi hammaslankaus-haasteeni täysin turhaksi, sillä hänen mukaansa "kukaan maailmassa ei harjaa hampaita yhtä pitkään mitä sinä, siis harjaat aina joku neljätoista minuuttia, ei sinne voi mitään jäädä!". Niin niin, tiedän, ystäväni ei tosiaan ole mikään hammaslääkäri, eikä ehkä ole vielä itse oivaltanut ienten hoidon tärkeyttä. Käyttääkö kukaan muuten enää suuvettä? Joskus Aussimaassa asuessani Listerinen liila oli aivan ehdottomuus, ja käytin sitä muutaman kerran päivässä. Sen ihanan kamala polttavan minttuinen maku on ihana, ja kipristelevän raikas. En tiedä miksi se rutiini jäi kun muutin takaisin Suomeen, koska samaa kamaahan täälläkin on hyllyt täynnä. Pistetään harkintaan.


Tässä kuvassa suosikkibloggaajanne näyttää esimerkkiä äärimmäisen luontevasta kaulahuivin halaamisesta. 


Mitä tulee kameran käyttämiseen ja blogipostausten mielenkiintoisuuden kasvattamiseen esimerkiksi kuvilla, olen vielä aivan hukassa. Osasyy on varmasti ollut jokaisen bloggarin akilleen kantapää, eli harmaatakin harmaampi keli, mutta nyt valon pikkuhiljaa lisääntyessä en voi syyttää enää säätä, ja aion nyt seuraavaksi ryhdistäytyä tässä asiassa. Vaikka blogistani ei koskaan mitään loistavilla kuvillaan (korkeintaan huumoriarvo) erottuvaa julkaisua tulekaan, niin kyllä ne vähän piristää tällaisia mustavalkoisia avautumisia. Siksi kaivoin omaa kuva-arkistoani, ja länttäsin tähän alkusyksyn kuvaussessareilta julkaisemattoman kuvan. Oi tuota aikaa, kun aurinko paistoi vielä satasella, ja villakangastakin alle riitti kevyt vaatekerros.. Nyt on hieman erilaiset sääilmiöt käsillä, mutta onneksi ehkäpä mahdollisesti eräs haikailemani ja kauan kaivattu heppatyttöneule löysi uuden kodin Casa de Valpurin vaatehuoneesta..! 
Uusia asukuvia lupaan siis varovaisesti käsi sydämellä ja sormi laukaisijalla luvata, tai ainakin sirotella vuoden ensimmäiset vaatehankinnat nätteihin kasoihin lattialle, ja räpsiä valoisaan aikaan niistä kuvia näytille.

Vaikka toisen ihmisen onnistumiset sekä etenkin mehukkaat epäonnistumiset ovatkin paikoin laadukasta viihdettä, niin tulevaisuudessa tällaisen katsauksen voisi ottaa vaikka kerran kuukaudessa? Olisi mielenkiintoista käydä nyt hammaslääkärissä ja uudelleen sitten vuoden kuluttua, ja saada tarkkaa statistiikkaa miten leegot siellä kidassa jakselee. Joskin olen aika vakuuttunut siitä, että hammaslääkäri kutsuisi huoneeseen innosta ratkeavan Vivven avuksi jonkun ihan toisenlaisen valkotakkisen..

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram