Joululahjavinkkien viimeisessä osassa (tai okei, viimeisessä jos kukaan ei keksi jotain muuta kipeästi ideoita kaipaavaa lahjottavaa..?) paneudutaan jokavuotiseen pähkinään: mitä antaa työpaikan/ vapaapalokunnan/ harrastusteatterin/ ala-asteen "Secret Santa"- lahjanyssäkkään? Tiedättehän siis sen konseptin, missä porukka sopii yhteisen pienen rahasumman (yleensä 5-20€ väliltä), ja kaikki tuovat lahjapussiin omat pakettinsa, joista sitten arvotaan jokaiselle yksi joulupyhien piristäjä? Joo. Vaikka idea on sinänsä kiva ja kutkuttavakin, rajoittaa "hieman" lahjan valitsemista se, että budjetti on joustamaton, ja lahjansaaja voi olla oikeastaan kuka vaan isommasta porukasta..

Kun tulin Köpis-reissulta kotiin, odottivat kaikki neljä kämppistäni minua keittiössämme silmät innosta tuikkien. He olivat viikonloppuna saaneet mahti-idean, että pidämme viiteen pekkaan pienet joulukinkerit - palaammehan kaikki kotimaihimme jouluviikoiksi - joihin tietysti sisältyy myös yllätyslahjat. Sen verran helpotusta tähän traditioon loimme siten, että arvoimme jokaiselle jonkun kämppiksemme nimen, joten hän, joka on pakettinsa saava, on lahjan hankkijalle heti selvillä. Helpottaa muuten kummasti! Itselleni kävi arvonnassa hyvä tuuri, sillä satuin saamaan kohteekseni kämppiksestä sen, joka on minulle läheisin. On ollut oikeastaan aika mukavaa pohdiskella hänelle sopivaa yllätystä, vaikka 50 kruunun (n. 7€) budjetti onkin, noh, aika rajallinen.

Keräsin kollaasiin seitsemän helppoa vinkkiä alle 20€ maksaviin lahjoihin, jotka sopivat lähes kenelle tahansa.

 

 

 

1. Suklaa maistuu kaikille. Fasun joulusuklaata on myynnissä vain kerran vuodessa (ja sekös harmittaa!!!), ja spesiaaleja konvehteja myyviä putiikkeja löytyy kosolti. Muutama hyvä ja kaunis pala makeaa sopii sekä naiselle että miehelle, ja menee yleensä mukisematta kaupaksi. Tätä voi toki soveltaa ostamalla vaikka pullon parempaa oliiviöljyä, hyvää sormisuolaa, tai vaikka proteiinijauhetta, jos kuntosalin pikkujouluihin käy kutsu. Miksei vaikka joku herkullinen leipäkin.. Tai sellainen kuivakka hedelmäkakku..

2. Välipäivät menee leffateatterin pimennossa. Leffaliput on todella tylsiä, mutta jokaiselle sopivia lahjoja. En ole kuullut koskaan kenenkään pahastuvan siitä, että oi voi, olis tässä pari leffalippua ja piletti ilmaisia poppareita varten, yhtään en haluis mennä. Elokuvissa käyminen on lisäksi niin älyttömän hintaista Suomessa, että tuntuu aina mukavalta käydä jos ilmaiseksi pääsee!

3. Villasukkia ei voi olla liikaa. Pohjolan koleassa kelissä tulee lämpimille vaatteille olemaan aina kysyntää, ja pehmoiset sukat ovat kiva lahja - ei kenelläkään ole vain yhtä paria sukkia! Jos neulontataidot ovat ruosteessa, löytyy kauppojen hyllyiltä jos jonkinmoista pörröä. Ainoa miinus: koon arviointi voi olla hankalaa, muttei toki mahdotonta.

4. Jos voitat miljoonan niin saanko puolet?  ...On aina pätevä saateteksti joulukorttiin, jonka sisältä löytyy arpa. Arpa voi tuntua todella vajakilta ajatukselta, mutta onhan se rapsuttelu nyt HAUSKAA, ja vaikka voittaisikin vain vitosen, on siinä silti oma kiva pieni jännityksensä. Bonusta myös siitä, että vaikka koko Secret Santailu olisi päässyt ihmeen kaupalla unohtumaan, saa arpoja oikeastaan mistä vaan! Luontoarpojen suurena ystävänä arvostan jokaista, joka ymmärtää arpojen olevan mukava ylläri tilanteeseen kuin tilanteeseen. Oma voittoenkka taitaa olla 30€, luontoarvasta jossa oli siilin kuva. Ah.

5. Pehmeää talvea! Laadukas käsivoide tai jalkarasva kuuluu ehdottomasti kategoriaan koskaan ei itse jaksa/ehdi/viitsi käydä santsaamassa varastoja, eli lahjana aina mukavia yllätyksiä. L'occitanen tökötit on omia suosikkejani, ja käsilaukkukokoisia voiteita saa edullisesti.

6. Joulutumut mun piikkiin. Kun kerran joulusta on kyse, on minusta enemmän kuin ok antaa lahjaksi jotain sesonkiin sopivaa, esimerkiksi pullollinen joulutunnelmaa glögin muodossa. Blossan terästetyt design-glögit ovat jo klassikko, ja muitakin vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka. Viinipullokin voisi olla passeli lahja, mutta toisen viinimaun arviointi voi olla hakuammuntaa, glögistä kun tykkää kaikki. Ja jos ei, niin ainakin se on todella ok lahjoittaa vaikka eteenpäin, vai viedä välipäivien vierailukierrokselle viemisiksi.

7. No vittu tuoksukynttilä. Olisiko ketään, jolle kynttilä ei sopisi näin pimeän vuodenajan kirkastajana? Epäilemättä kyllä, mutta tämä riski on aika vaaratonta ottaa. Eiköhän ne steariinimöykyt tule ennen kevättä polteltua, vaikkei omiin tapoihin sellainen humpuuki kuuluisikaan. Pakko muuten kertoa, että Yves Rocherin minulle lähettämästä kosmetiikkajoulukalenterista tuli eilen tuo kuvan Pear caramel- tuoksukynttilä, ja ollaan koko huushollin voimin impattu sen JUMALAISTA tuoksua koko päivä. Klikkailin itseni YR:n verkkokauppaan, mutta saman tuoksusarjan hajuvesi on myyty loppuun, BYÄÄ! Suosittelen siis kaikkia maken ystäviä suuntaamaan Yves Rocherin puotiin, ja ostamaan sen tyhjäksi tuota jumalnektaria. Mulle voi sitten samalla lähettää yhden.

Aineettomia lahjoja olis kiva taas suositella, mutta ellei nyt lähdetä "Tällä summalla lahjoitin kylään pari vuohta"- linjalle, voi olla vähän hankalaa antaa vaikka hartiahieronta ja meikkikoulu- lahjakorttia, jos seura ei ole ehdottoman tuttua ja turvallista..

Riittääkö nämä, vai vieläkö lahjavinkkejä kaivataan? Kiinnostaako jotain mitä itse olen toivonut?

Kommentit (4)

Aino

Sullahan oli käytössä se Benefitin They're real mascara, niin mitä oot tykänny siitä pidemmällä käytöllä? Voisitko suositella sitä vai onko ihan turha ostos?:)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tykkään joo! Seuraavaksi varmaan ostan jonkun eri, koska tota on vaikeammin saatavilla, ja ehkä kaipaisin vielä jotain eri.. IsaDoran istant flash tms uusi ripsari hopeisessa tuubissa oli aika sairaan hyvä, saatan napata sen mukaani suomesta :)

Vierailija

No piru. Kommentti katosi, kuin pieru saharaan..

Kaikki kelpuuttaisin, paitsi suklaan. ;) Ja viluvarpaisena ottaisin kiljuen vastaan villasukat, sillä uuden kämpän lattianrajassa on lähes pakkasta. Pilkkihaalarikin kelpais.. Ja tietenkin se glögi, pitämään lämpimänä..

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram