Ensimmäinen adventtisunnuntai on tällä viikolla, eli voisi siis todellakin sanoa lähtölaskennan jouluun alkaneen. Lahjat aiheuttavat yhdelle sun toisellekin päänvaivaa, jota olen päättänyt helpottaa antamalla muutamia omasta mielestäni sopivia vinkkejä mielitietyille paketoitavaksi.

Toisessa osassa on lahjavinkkini kaksilahkeisille päiviemme piristäjille, eli rakkaille miehille. Saan itse kunnian olla sisko kahdelle veljelle, tytär maailman parhaalle isälle, ja entinen tyttöystävä muutamalle, ja voisin sanoa kokemusta löytyvän sekä hyvistä että epäonnistuneista lahjahankinnoista. Vuosien kenttätutkimus ja aivoriihi on toivottavasti tuottanut tulosta, ja mahtavaa jos joku saa näistä vinkeistä inspiraatiota oman tärkeän herran iloksi!

1. Taide tekee kodin. Oli kämppä sitten yhteinen tai ei, on kotiin kivaa hankkia jotain spesiaalia. Empiirinen tutkimukseni on osoittanut miehet melko kehnoiksi viherkasvien kasvattajiksi (isäni on tässä poikkeus, mutta mitäpä ei opettaja osaisi..), ja koristetyynymaniakin on ollut hillityn puoleista.. Tyylikäs vedos lahjansaajan makuun sopivasti ei välttämättä ole monen tonnin sijoitus - uniikkeja töitä löytää jokaiseen budjettiin sopivasti. Itseasiassa ostin itse itselleni joululahjaksi tuon kollaasissa näkyvän entisen kantakapakkani Helsingin Kivipainossa vedostetun työn. Se muistuttaa minua tärkeästä ajanjaksosta omassa elämässäni ja tuntuu spesiaalilta, sillä kuvaa on vedostettu vain kymmenen kappaleen sarja. Ihana ajatus yhteiseen kotiin tai vaikkapa taiteesta pitävälle isälle olisi lahjakortti Taidelainaamoon, jossa tosiaan voisi vaikka yhdessä käydä fiilistelemässä jonkun teoksen ajaksi X lainaan.

2. Oman huushollinsa masterchef. Kukaan joka on koskaan pidellyt käsissään ja tositoimissa kunnollista kokkiveistä ei enää koskaan tarttuisi halpikseen. Laadukkaat keittiövälineet ovat enemmän kuin puoli ruokaa, ja yllättävän monelta nuorelta tai vähän vanhemmaltakin mieheltä tuntuu puuttuvan kunnollinen veitsi. Kokkikaupoista ja esim. Tokyokanista Helsingistä löytyy japanilaisia keittiöveitsiä joita kokeilleena ei voisi enää muuta kuvitella käyttävänsä. Jos toiveessa on saada enemmän innostusta ruoanlaittoon, on välineurheilu hyvä kohta aloittaa. Kollaasiin valitut Globalin veitset ovat erinomaisia, suosittelen lämpimästi.

3. Maailma on osterimme. Seuraa yleistävä väite: naiset ovat huomattavasti enemmän materian perään mitä miehet. Kierrä siis Pentik kaukaa ja jätä Tigerin lahjakortti ostamatta, ja lähtekää reissuun! Oli määränpäänä sitten romanttinen ja talvinen Porvoo, lätkämatsi Kuopion Niiralanmontussa tai Riviera, on yhteinen tekeminen ja kokemus arvokas.

4. Pehmeät paketit, pehmeämpi elämä. En ole koskaan tavannut miestä joka ei vilpittömästi ilahtuisi siitä, että joku hyvän maun omaava (kröhöhöm) lähtee makutuomariksi kaupoille, tai vielä parempaa - hoitaa shoppailun heidän puolestaan. Kääräisi sitä siipalle lahjapakettii sitten uuden pipon, omiin slip-oneihisi matchaavat popot tai viikon jokaiselle päivälle boksereita, ovat lahjottavat yleensä olleet hyvin kiitollisia. Vaatteiden lahjaksi ostaminen ei tarvitse olla kokojen ja makujen arvaamista - miten olisi lahjakortti "mennään yhdessä ostamaan sulle uudet farkut"? Molemmat veljeni saavat lähes poikkeuksetta merkkipäivinään ja jouluna shoppailuseuraa siskostaan, joka lahjomattomasti ja epäitsekkäästi erottaa vaateliikkeissä jyvät akanoista, juoksee lisää kokoja, ja kuittaa laskun. Bonari: mitä kivempia vaatteita ostat rakkaillesi lahjaksi, sitä kivempaa heitä on katsella, hehe.

5. Kovakantiset ovat kavereita. Dekkari, taidekirja, kiinnostavaan harrastukseen porautuva tietokirja, tai uusin Fingerpori. Miehet tykkäävät kirjoista (kuka ei?!), ja niiden kohdalla ei tarvitse arvuutella kokoa, eikä usein tule ostettua mitään sellaista, mitä lahjottavalla jo olisi, ellei sitten tapana ole tarttua siihen jokavuotiseen Remekseen. Tsekkaa nettikaupat! Maailman jokaisesta aiheesta on kirjoitettu kirja tai pari, vaikkei niitä lähimmästä kirjakaupasta löytyisikään.

6. Embrace your inner nerd. Tekniikka on ehkä kliseisin lahja miehelle sitten partavaahdon ja puuvillasukkien, mutta hei! Se oikeasti ilahduttaa lahjansaajaa useassa tapauksessa! Onko siippasi haaveillut vinyylisoittimesta tai sykemittarista, hyötyisikö faijan vatsamakkarat Abtronicista? Elektroniikkatuotteet ovat myös siitä kivoja lahjoja, että niiden kanssa voi varioida aika rajattomasti.. Kantohihna valokuvausta harrastavalle, lisämuistia hakkerille.. Joo kyllähän näitä on.

7. No vittu tuoksukynttilät. Olihan tämä saatava tätäkin listaa varten. Malin+Goetzin valikoimasta löytyy todella hyvän tuoksuisia ja selkeästi maskuliinisempia kynttilöitä, joista oudoista nimistään huolimatta voin suositella Dark Rumia, Vetiveriä ja Tobaccoa. Jos lähdet tälle linjalle, niin pyydän - osta kylkeen edes pleikkapeli tai pikkupullo Jallua, ettei ihan nössöilyksi mene.

Aineettomat lahjat ovat aina materiaa parempia, ja tässä postauksessa luettelin monta ideaa, jotka helposti soveltuvat myös miespuolisille lahjansaajille. Jos mulla olis poikaystävä, niin kaiken ylläolevan lisäksi antaisin sille rajattomasti rakkautta, veisin sen Heurekaan, sitten veisin meidät jonnekin uuteen raflaan syömään, ja lopuksi vaikka keikalle tai elokuva-arkistoon katsomaan Aristokatteja. Mahdollisuuksiakin on rajattomasti kun vähän jaksaa miettiä; motocrossia pääsee ajamaan edullisesti, samoin cartingia. Keilaaminen on aivan törkeän hauskaa, ja taisin mä eksäni viedä jääkiekkoa lätkimäänkin. Seikkailupäivät rulaa, ja yllätykset on aina parasta mitä on. 

Kommentit (12)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Repeilin just samalle....... Great minds yms! Olin lisäämässä tähän itkunauru-emojia, mut eihän se toimi.... Mut se kuitenkin tähän! :D

ssm

Puhuit jostain soneran ilmaisesta puheesta? Olen muuttamassa ulkomaille ja yritin googlettaa mutta en löytänyt mitään :D Voitko vähän avata? :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Soneralla on liittymä, jossa puhelut ja viestit ja netti on ilmaista kaikkialla pohjoismaissa :) Et sanonut minne päin olet muuttamassa, mutta esim Tanskasta Suomeen toimii aivan moitteetta, ja Spotify premium tuli lisäksi kaupanpäälle. Huvittavaa on muuten se, että Telian (soneran tanskassa) sama liittymä Tanskasta käsin ostettuna on paljon kalliimpi mitä suomalainen, wii! Aivan parasta kyllä kun voi soitella ihan vapaasti, Skype ja Tango aina vähän takkuaa..

nannneih

Ah ja voi kiitos!! Tämä tuli todella tarpeeseen ja muutama erittäin käyttökelpoinen lahjaidea löytyi heti :) Ihanaa kun joku jaksaa tehä tälläisiä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiva kuulla että tykkäsit! Makuja on niin monia, mutta tällaisista usein saatan itsekin inspiroitua soveltamaan jotain sopivaa!

Kaisu

En ollut lukenut sun blogiasi vähään aikaan enkä varmaan laiskana kommentoinut koskaan myöskään :D, mutta sulla oli tosi hyviä Köpis-vinkkejä monissa postauksissa, kiitos! Oon itse ollut kesästä lähtien Kööpenhaminan Sydhavnissa töissä niin kiva lukea suomalaisesta perspektiivistä välillä juttuja.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oi, kiva kuulla! :) Köpis on kyllä ykköspaikka, ja täällä on ihana aina käydä kylässä! Joka kerta myös löytyy uusia "must see"- juttuja, et eiköhän taas alkuvuodesta tuu Köpispostauksia vinkkeineen!

T

Kyllä oma mies pettyisi näihin lahjoihin... mulla lahjojen hankkimisessa on tärkeintä, että niissä on jokin "juttu", joku asia mikä kolahtaa juuri siihen tiettyyn lahjan saajaan. Eli mulletoi, alphageek yms. kovassa käytössä. Samoin oma mielikuvitus ja askarteluvälineet.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:D Anteeksi, en ehkä ymmärtänyt sun kommenttia oikein, tai sitten sinä tätä postausta.. Jokainenhan itse varmasti tietää parhaiten mistä esim. oma mies tykkää, ja itse koen tällaisten postausten idean olevan pikemminkin inspiraation tuominen, ja vinkkien soveltamisen omaan ja lahjansaajan makuun. Lisäksi halusin postauksessa ottaa huomioon muutkin kuin hypoteettiset poikaystävät - itse viimeiset vuodet sinkkuna viettäneenä veljille ja isälle ostetut lahjat ovat enemmän mielessä kuin oman kullan helliminen. Pääasia että löydät kuitenkin jotain oman miehesi mieleen! :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram