Aijaijai tätä innostavaa ja onnellista vapaudentunnetta!

Jälleen lomalle lähtö töistä meni kuten aina ennenkin: energiat tuntuvat olevan nollissa, mitään ei saa aikaiseksi, kaikki tuntuu raskaalta ja työmäärä loputtomalta, mutta kas! Muutama tunti ennen mielikuvitus-kellokortin kilauttamista alitajunta napsauttaa päälle lomamoodin, ja sittenkös kaikki kovin hymyilyttää ja reissua on kiva fiilistellä ääneen toisten kanssa ja oikeastaan ei olekaan yhtään kiire jättää rakastan mutta vähän-liikaa-tuijotettua työpistettä. Askel kepenee heti viisi tonnia kun tietää, että huomenna ei tarvitse tulla töihin. Eikö ylihuomenna. Eikä sitten. Ei edes maanantaina. Vasta keskiviikkona. Ah. 

Se ero on uskomaton. Kirjoittaminen on tuntunut lähes pakkopullalta, tai ainakin hyvin tahmealta, muutamina päivinä, eikä ole oikein inspiroinut kirjoittaa mitään hauskaa tai nokkelaa. Kaikki muutkin proggikset ovat junnailleet käynnistyskuopissaan, aivot lojuneet narikassa, vain välttämättömyyksiä hoitaen.

Tänään, ensimmäisenä Virallisena Lomapäivänä, fiilis on ollut uskomaton, askel kepeä, mieli kirkas kuin kossupullo juhannuksena. Aloitin lomani työpalaverilla, ja positiivisena uutisena ensimmäistä kertaa aikoihin tuntui siltä, että mulla oli ihan oikeasti jotakin annettavaa, hyvää järjenjuoksua, ehkä jopa kaksi hyvää ideaa. Tämä kevät tulee jatkumaan alkuvuoden raiteita jatkaen – työntäyteistä, mutta innostavaa ja uutta aikaa.

Kävin äidillä heittämässä koirapojat hoitoon, istuin näennäis-tehokkuuteni hetkeksi unohtaen alas veljeni kanssa, ja juteltiin pitkästä aikaa rauhassa mukavia. Aivan älyttömän kivaa hetkeksi vaan painaa mielikuvitus-torkutusta aikatauluille, ja istua vielä kahden ohiajavan sporan ajan vaihtamassa kuulumisia nuorimman broidin kanssa. Hänestä tulee monen ällän ylioppilas (siskonsa vastakohta, köhköh), hän on saanut uuden kesätyön, ja hän odottaa ensimmäistä kesäänsä täysi-ikäisenä. Tällaisena vanhana ja parkkiintuneena ura-akkana tekee helvetin hyvää välillä vaan kuunnella ja katsoa, millaisella ponnekkuudella ja itseluottamuksella tuollaiset pettymyksiä kokemattomat isot lapset katsovat maailmaa. Mikään este ei tullu miltään, ei oikeastaan haittaa vaikkei ekalla yrittämällä pääsisikään yliopistoon, kaikki hassut ja hölmöt harrasteproggikset ovat siemen siihen tulevaan. Sellaista tiettyä kirkassilmäistä lungiutta, että kaikki-menee-aina-hyvin-ja-vaikkei-meekkää-ni-on-kaverit-ja-mahdollisuus-mennä-pubiin-krebaa. Hurmaavaa. Veikkaan että olen hyvin liikuttunut ja ylpeä isosiko silloin toukokuun viimeisenä. Ja ehdottoman messissä krebaamassa.

Sitten tulin kotiin, viskoin kesävaatteita matkalaukkuun, pakkasin vähän lukemista koneeseen, vaihdoin vahapintaiset ja napakat farkut silkkisiin haaremihousuihin, naksautin selkäni, ajastin huomiselle postauksen, kirjoitin tämän, ja seuraavaksi läimäytän hellästi läpperin kannen kiinni, ja poistun Suomesta Istanbulin lämpöön.

Ihanaa pääsiäislomaa kaikille! Vanilja-kerrosmämmi on ihan saatanan pahaa, telkkarista tulee toivottavasti hyviä ohjelmia, ja Stadiin on ainakin luvattu hyvää säätä – näen siis lukemattomia syitä onnistuneeseen, pitkään viikonloppuun, ja suosittelen aktiviteetiksi real-life Tinderöintiä esimerkiksi mielikapakkasi terassilla. Huopa päällä kyllä tarkenee, sen takaan. Olkoon lomanne rentouttava, aurinkoinen, ja täynnä Tinder-munaa! Istanbulin Tinder- raporttia luvassa taas maanantaina, kun palaan takaisin Casa De Valpuriin.

Pus!

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram