Jälleen aivan helvetin hyvä viikonloppu. Olen tainnut todeta saman asian joka viikon jälkeen, mutta hyvähän se vain on.  Joko tämä vuosi on merkittävästi edellistään parempi, tai sitten käynnissä on jotenkin poikkeuksellisen ruusuinen aika elämässäni. Arki rullaa kiireisenä mutta monipuolisena, saan työstää jännittäviä proggiksia päivätyöni lisäksi, kuntosalilla rehaaminen on jaksanut kiinnostaa, uniongelmat vähäisiä, ystävät ihania. 
En tiedä harrastaako moni muu samaa, mutta itse usein kelailen asioita taaksepäin, ja muistelen mitä tein samaan aikaan puoli vuotta tai kokonainen vuosi sitten. Ehkä siksi rakastan kaikki Throwback Tursday- meininkejäkin. Vuosi sitten elämäni oli varsin erilaista mitä se on nyt, ja olen onnellinen voidessani todeta muutoksen olleen vain ja ainoastaan positiiviseen suuntaan. Vuosi sitten asetuin nykyiseen asuntooni, joka on jo pitkään tuntunut niin omalta kodilta mitä vaan voi, ja jossa viihdyn paremmin kuin hyvin. Vuosi sitten ulkona oli aivan saatanan kylmä ja korkeat lumivallit tuntuivat tukkivan niin kadut kuin ajatuksetkin. Arjen aloittaminen uudelleen, uusilla raiteilla, vaati jatkuvaa fokusointia ja ponnisteluja, enkä tuntenut itseäni kovinkaan onnelliseksi. Muistan kuitenkin erään päivän helmikuun lopulta, jolloin isäni sai minut maaniteltua kotikolosta jäille kävelemään. Oli niitä ensimmäisiä aurinkoisia päiviä, joina ilmassa väreilee lupaus keväästä. Koirakaverit mukana käveltiin monen tunnin lenkki Kaivarissa jäillä, haettiin kahvia, ja mulla oli aurinkolasitkin. Se päivä, kaikessa tavallisuudessaan, tuntuu näin jälkikäteen filosofoituna jonkinlaisena virstanpylväänä siitä, kun elämä alkoi taas pikkuhiljaa maistumaan muultakin kuin koulunäkiltä ja haalealta vedeltä.
Onneksi nyt on nyt.
Iltalenkillä perjantaina Helsinki oli kaunis.
 
Muutaman viikon olen rehkinyt töissä kuusipäiväistä työviikkoa, ja vaikka kuinka pidän työstäni, on se ollut todella raskasta. Tuntuu rankalta tulla joka ilta kotiin mielessään vain ajatus, että taas noustava samaan aikaan samaan paikkaan. Blogijutut ja blogin ulkopuoliset jutut ovat tasapainoilleet aikataulutuksessa ystävien, urheilun ja sen autuaan oman ajan kanssa, ja jatkuvasti on tuntunut vähän kireältä. Monena viikonloppuna pieni bailaus on tuonut toivottua tuulettumista, ja hauskoja sattumuksia joille naurella arkipäivät eteenpäin. Tänä viikonloppuna tein kuitenkin päätöksen olla lähtemättä viihteelle, ja ottaa viimeinkin aikaa itselleni. Okei, työnteoksi on sekin mennyt, mutta väleihin on mahtunut myös pitkään nukkumista, hyviä elokuvia ja tietenkin arjen yläpuolelle nostattavaa ruokaa.
 
Vaatehuone henkisesti hiihtolomalla eli lenkkarit jalassa koko viikon
 
Perjantaina arvoin pitkään lähtisinkö gymille pumppaamaan vai lenkille, ja vaikka olisi vähän tehnyt mieli käydä korkkaamassa uudet Addun salama-tennarit salilla, sai Alexa maaniteltua lenkille hämärtyvään iltaan. Reippaat kävelylenkit on olleet meidän kahden traditio jo kauan, ja pitkä kävelylenkki kirpeässä ilmassa tuulettaa aina mieltä ja kroppaa. Vaikka ystävää näkeekin ohimennen päivittäin, saa sydäntä ja ajatuksia purettua toiselle paljon paremmin kiireettömästi kävellessä. Vakkarireittimme päätteeksi piipahdin vinkistänne Middle Class Ohlsoniin, ja nappasin mukaani sen kauan kaipaamani AUX-piuhan! Lenkin lopuksi kävin vielä kaupassa hakemassa aineksen texmex-salaattiin, ja vietin loppuillan omassa seurassani ruoan ja American beautyn seurassa, joka jaksaa vielä vuosienkin jälkeen puhutella. Yksi parhaista elokuvista! 
 
90% täydellinen kuva, pekoni pilaa
 

Hyvin nukutun yön jälkeen kipitin töihin, ja vesitihkusta huolimatta olo oli pirteä ja mieli stressitön. Laadukkaan unen, urheilun ja hyvän ravinnon merkitystä jaksamiseen ei vaan voi korostaa tarpeeksi, itse ainakin huomaan eron jaksamisessa välittömästi. Suloinen työkaverini oli leiponut aamupalaksi skonsseja, jotka maistuivat erinomaisen hyvin aamukahvin kanssa. Viikon kuudes työpäivä meni sukkelasti omalla painollaan, uuden AUX-piuhan mahdollistaessa Spotifyn renkuttamisen fiiliksen mukaan.

Työpäivän jälkeen tulin kotiin, ja hoidin muutamia työjuttuja eteenpäin. Olen maailman eniten innoissani siitä, että pian saan kertoa suuria ja keskisuuria uutisia myös blogissani – on ollut hyvin vaikeaa olla hiljaa kaikesta ympärillä pyörivästä, joka on valitettavasti nakertanut aikaa myös bloggaamiselta. Vaikka olenkin kova stressaamaan, on projektien mukavuus motivoinut jaksamaan pakertamista. Lisäksi ihan huikeat kommenttinne Tangle Teezer- arvontaan ovat pitäneet huolen siitä, että bloggaajalla on pysynyt suupielet tiukasti korvissa – jösses te olette hauskaa ja sydämellistä sakkia! Tekisi mieli palkita teidät kaikki, niin absurdin mahtavia ja huvittavia vastauksia. Lämmin kiitos jo nyt kauniista sanoistanne. Sydän.

Itse tehty everything on ehkä parasta

Lauantain ja sunnuntain välisen yön nautin poikkeuksellisesta mielenhäiriöstä nimeltään siivousvimma, ja mystisen energiapiikin voimalla siivosin koko huushollin ja uudelleenjärjestin taas epäjärjestykseen itsestään sotkeutuneen vaatehuoneen. Kelpasi herätä viikon uniennätyksen jälkeen kuin itsestään siistiytyneestä kämpästä, ja valmistautua brunssille! Rakkaat naapurini (tunnetaan myös siskona miehineen) olivat ahkeroineet köökissä, ja kuvissa näkyvien herkkujen pariin oli ilo siirtyä kotoa. Neljä tuntia ja aika monta santsilautasta myöhemmin oli hyvä mieli kiittää kauniisti, ja tulla kotiin pyykkäämään. Tavallinen, mutta siltikin niin erityisen hyvä sunnuntai.

Tässä kuva mun sunnuntainaamasta, näitä kun aina toivotaan, olkaa hyvät vaan

Kuten vuoden takainen jäilläkävely aurinkoisessa säässä, parhaat päivät ovat usein yksinkertaisia. Kiireettömiä, tärkeiden ihmisten seurassa, kauniin sään helliessä. Hyvät eväät eivät myöskään ole koskaan haitaksi, tai pilkkumekkoon pukeutuminen ihan vaan koska sunnuntaifiilis. Ja vaikka uusi, edellistä kiireisempi viikko kurkistelee jo nurkan takana, ei juuri nyt ole kiire minnekään. Sunnuntaifiilis, saisko sua purkitettuna!

 Maailman paras suklaakakku ja näkinkenkä, koska miksei.


 

 


 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram