Huomenta!

Kylläpä on taas mennyt valoakin nopeammin viimeiset neljä päivää Suomessa, ja nyt ryystän juuri aamukahviani, toisella kädellä meikkaillen. Lentokentälle täytyy hurauttaa parin tunnin päästä, ja sitä ennen on vielä ehdittävä ystäväporukkani kanssa brunssille, ja sitten Alepaan hakemaan tuliaisia (itseltäni, itselleni).

Mulla on näemmä paha tapa buukata nämä vierailuni hetket niin aamusta iltaan kiireisiksi, että aikaa rentoutumiselle ei oikein tuppaa jäädä. Eipä ole tullut taaskaan juuri sohvalla loikoiltua, tai pitkiä yöunia nautittua. Vaikka neljän päivän "tykitys" näkyy silmäpusseissa vahvasti varmaan ainakin alkuviikon, on jokainen ystävien ja perheen kanssa vietetty hetki sen arvoinen. Blogi, tosin, on saanut lepäillä täysin koskemattomana, mutta kukapa sitä halloween-viikonloppuna istuisikaan datailemassa.

Omat juhlintani tällä reissulla rajoittuivat vain äitini 50-vuotis juhlabrunssin lasilliseen, ja ystäväni syntymäpäivän kunniaksi nautittuun viinilasilliseen. Lasilliseen?! Joko elämäntyyli on muuttunut radikaalisti Tanskassa, tai sitten jotain muuta pöyristyttävää on tekeillä, mutta bilettäminen on kyllä ollut viimeinen asia mielessä pitkään aikaan. Parasta on just se lasi tai kaksi punaviiniä (tai punkkuglögiä, koska nythän saa jo hyvällä mielellä juoda sitäkin, eikö?), ja ajoissa nukkumaan. Ei vaan jaksa enää, edes ajatuksentasolla. Terveisin, Vivian Valpuri, henkisesti jo eläkkeellä hehe.

Koska bailaamisen pystyi skipata, on Helsingissä vietetyt päivät sisältäneet sitäkin enemmän ystävien kanssa maailmanparannusta pullan äärellä, koirieni kanssa painimista, valaisimien ja astioiden shoppailua (niitä onkin ihanaa päästä pian raahaamaan :)))), muutaman jännittävän työtapaamisen, Hifk-Pelicans- lätkämatsin, ja eilen lauantaina tehdyn päiväretken mökillemme. Syyslomareissulla Helsingissä oli jotenkin ahdistavan paljon ohjelmaa, ja jäin todella kaipaamaan vaan sitä kiireetöntä oleilua ja kuulumisien vaihtoa perheeni kanssa. Olin siis enemmän kuin helppo suostuteltava lähremään kaksin äidin kanssa mökille laittamaan ruokaa ja hengaamaan, ja absoluuttiselta nollapisteeltä tuntuneesta säästä huolimatta Pyhtäällä oli juuri niin kaunista ja ihanaa mitä muistinkin.

Näiden iloisten perhetapahtumien ja juorukerhojen pitämisten lisäksi olen neljän päivän aikana tehnyt myös nämä asiat:

kuunnellut Tippa T:tä, pakottanut veljeni kuuntelemaan Tippa T:tä, katsonut Vain Elämää- ohjelmaa ja yrittänyt ymmärtää miten Paula Vesala voikaan olla niin lahjakas kaikessa, käyttänyt villasukkia, leiponut (ja syönyt) joulutorttuja, syönyt ekan kerran kahteen kuukauteen sushia, haaveillut pitkistä yöunista, triplannut päivittäisen kahviannokseni, istunut paljon sporassa numero kolme, saanut pakkomielteen Nightcrawler- elokuvan katsomisesta (pitää heti tiistaina mennä leffaan Tanskassa!), vastannut ainakin sadalle ihmiselle että miten menee Tanskassa, välttänyt joka ikisen vaatekaupan, nauranut räkä poskella, noutanut jättimäisen pussin lauantaipussin autokarkkeja.

Helsinki, kiitos kun pysyt aina omana ihanana itsenäsi, ja otat minut niin lämpöisesti vastaan, mitä näin tavattoman kymä kaupunki voi. Nähdään taas jouluna!

Kommentit (10)

suvi

Ah voin niin salaistua tähän. Aina kun pääsee suomeen ja helsinkiin niin tuntuu että päiviin tarvittaisiin pari lisä tuntia jotta kaikki haluttu ehdittäisiin tekemään. Ja itselle ostetut tuliaiset on niitä parhaita! Nimimerkillä hän joka kantaa aina fazeriina karkkeja kun palaa stadista uumajaan!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, aina samanlaista valvomista koko reissu, sit taas ehtii pari kk toipua, ja sama uusiksi :D Ehkä sit kesällä ehtis elää jonkinlaista mukavaa "arkea" lomalla.. Ehkä! Ja siis sekosin äsken täällä lentokentällä ja hamstrasin joulusuklaata, sweet & sour turkinpippureita & muita fasun karkkeja joita ei Tanskasta saa! Pa-ras-ta!

Sarppa

Kun omat opiskelut tänä syksynä alkoi, niin mulla tuli joku ihan totaallinen juhlimisstoppi päälle, ei huvita eikä kiinnosta bilettää, kännissä olemainen in niinkuin viimenen asia mitä haluan, puhumattakaan darrasta. Lasillisella on tullut iltaa istuttua, mutta siihen verrattuna kun vielä kesällä oli hauska käydä vähän tanssimassakin joskus, niin nyt mua ei sais kyllä kirveelläkään yhdellekään tanssilattialle. Muut luokkatoverit ikäluokkaa 18-19 on tainneet olla melkolailla koko syksyn kännissä, joten taitaa alkaa tämä 23 vuoden ikä painaa :D Onneksi samanhenkistä seuraa toki löytyy, mutta välillä se tietynlainen paine siihen "pitäis bilettää" vähän ärsyttää.. Onneksi sitä osaa pitää päänsä ja tehdä just niitä asioita mistä tykkääkin eli on todellakin ihan OK olla alle 25 ja mummoutua ;D ! Ehkä tähän vaikuttaa myös se, että on vihdoin opiskelemassa sitä mitä haluaa ja haluaa myös tehdä sen niin hyvin kun pystyy, eikä "tuhlata" päiviä mihinkään darraan tai koulussa biletyksen takia yliväsyneenä istumiseen..
Omalla Suomi-reissulla pari viikkoa sitten tarkoitus oli mennä vanhempien hoiviin rentoutumaan rankan tenttiviikon jälkeen, mutta onnistuin jotenkin palaamaan sieltä yhtä stressaantuneena, kiitos minuttiaikataulun, jossa jopa joogatunnilla kirosin vaan mielessäni että "vittu kun on kiire taas seuraavaan paikkaan loppuis jo". Tosi tervettä :D No ens kerralla olen viisaampi enkä ammu itseäni jalkaan :D
Kivaa syksyä Tanskaan!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Jep! Voi olla, että tää on joku välivaihe, voi olla että se "oikea" aikuisuus on viimein iskenyt,tai sit tää alkava talvi, mutta oli niin tai näin, kreisibailaus ei kiinnosta tippaakaan. Ihmekös tuo toisaalta, onhan tässä viimeiset kahdeksan vuotta enemmän tai vähemmän bailattu menemään :D

Toi on myös tuttu ilmiö mulle, et darrapäivät tuntuu olevan nykyään niin ajanhukkaa - puhumattakaan siitä, miten pahoja ne darrat nykyään on.. Vaikka 11kk sitten lopetin tupakoinnin kokonaan, on edelleen ryypiskeltyinä aamuina niin kamala olo, että ei ihan hirveästi kannusta bailaamaan tappiin asti.

..Ja kiva kuulla (tai ei nyt KIVA, mutta silleen kivaa myötätuntoa!) etten ole ainoa, joka vetää minuuttiaikataululla lomansa. Tosi hölmöähän se on, kun ei meinaa pystyä mökilläkään vaan OLEMAAN, vaan tuntee painetta päivittää Instagramia tai vastailla viesteihin yms jne etc. Ehkä seuraavalla kerralla sit.. :D Ihanaa syksyä sulle!

ssm

OOH! Onko teillä mökki pyhtäällä :o Olen sieltä kotoisin ja perhe asuu siellä kirkonkylällä. Outoa kuulla että teillä on siellä mökki o.O En sitten tiedä mikä tekee siitä niin ihmeellisen :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Juuh on, varmasti myös tietäisit talon paikan, mutta pidetään se nyt omana tietona :) Pyhtää on niin ihana paikka! Oikein malttamattomana odotan joulua ja reissua sinne kosken varteen..

Vierailija

Ens kerralla haluan ehtiä edes rutistamaan, vaikkapa vain kahdeksi minuutiksi. ;) Susta saa aina niin paljon positiivista energiaa..

Mikä sen ihanempaa, kuin krapulaton aamu! Ei mene sekuntiakaan hukkaan seuraavasta päivästä tai ainakaan se makaaminen x-asennossakaan ei tunnu niin pahalta, jos ei ole oloja.. Siksi onkin niin ihana ottaa vain pari, koska tässä iässä se kanuuna kestää kolme päivää ja joka sekunti menee teemalla "mä pelkään, että mä kuolen, tai etten kuolekaan"..

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahahaha, aina sama fiilis darrassa! Se on varmaan yks osasyy kun ei enää niin helposti lähe bailujalka liikkeelle.

Ja jooooo VAADIN TREFFEJÄ kun saavun joulukuussa Stadiin! halaus sulle kulta <3

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram