Tämän heinäkuun kohokohtana on sydänystäväni häät. Muutaman viikon päästä juhlistamme suurella porukalla kahden sydänkäpysen onnea, ja vaikka omat kaksvitoset sattuvatkin samalle viikolle, ovat nuo häät kuukauden ehdoton ykköstapahtuma. Muutama muukin ystäväni on astellut avioliittoon jo aikaisemmin, mutta silti nämä juhlat tuntuvat jotenkin erityisiltä. On hassu sattuma, että sulhanen on lapsuudentuttuni, ja morsian yksi läheisimmistä ystävistäni. Hänen kanssaan olen saanut kokea nuoruusvuosien pohjamudat ja hukeimmat kemuttelut Beefissä - ja kasvaa aikuiseksi. Tuntuu todella spesiaalilta, että ystäväporukkamme on edelleen yhdessä ja tiivis, ja nyt yksi kerrallaan saamme juhlistaa toistemme suuria päiviä. Niisk!

Tanskassa asumisen takia koin "missaavani" paljon häiden suunnittelussa auttamisesta ja muutta fiilistelystä, ja loppukokeitteni takia myös kovasti odottamani polttarit jäivät omalta osaltani väliin. Olenkin siksi viimeisen viikon aikana ottanut senkin edestä kiinni fiilistelystä ja ystävien auttamisesta, ja oikeastaan joka päivä ollaan syvennytty tyttöjen kanssa tuhomaan to do-listaa, viilaamaan plaseerausta, ja tietysti suunnitelemaan juhla-asujen yksityiskohtia.

Kärsin itse juuri nyt kovan asteen asukriisistä. Mikään omasta kaapista löytyvä ei tunnu tarpeeksi kesäiseltä ja juhlavalta (mustaa, mustaa, mustaa..), eikä kauppojen rekeiltäkään ole lykästänyt. Selasin juuri 14 sivua Asoksen juhlamekkoja, sillä tilauksen ehtisi vielä juuri ja juuri pistää menemään, mutta mitään suurta ahaa-elämystä ei syntynyt senkään pläräämisellä. Olisipa Helsingissä joku tyylikkäiden ja juhlavien mekkojen lainauspalvelu! Kaikki koltut tuntuvat olevan joko kaliiberia tantta/vanhojentanssit TAI sitten vain rannalle/konttorille sopivia. Missä kaikki modernisti leikatut ja freesit, mutta silti juhlavat mekot? Pituudesta viis, moista ei ole vielä löytynyt.

No, "hädän" hetkellä, eli jos uutta täydellistä asua ei löydy, pistän jonkun vanhan mekon, ja kompensoin fiilistä ihastelemalla kuvankaunista morsianta. Häissä kun sitä hyvää ja onnellista oloa ei voi välttää, vaikka missä säkissä juhlisi. Jotain siinä vaan on, että hääjuhlissa - oli ne sitten kaukaisen Pernille-tädin tai parhaan ystävän - on niin rakkaudentäyteinen ja juhlallinen tunnelma ihan joka kerta. Olen itse ollut vaikka kuinka useissa häissä vieraana, ja huolimatta siitä, millainen suhteeni on ollut juhlakaluihin, ovat juhlat olleet onnistuneita. Varoittelin jo hääparia, että olen ehdottomasti etunenässä onnenkyynelten tahdittamien juhlapuheiden antamisessa.

Ystävän häissä auttaminen on kyllä myös avannut silmiä sille työmäärälle, mitä hääjuhlat teettävät! Vaikka näissä loppukesän kekkereissä onkin menty rennolla otteella, on hoidettavien ja selvitettävien asioiden lista todella pitkä. Ja se päätösten tekeminen! Apua! Oma akilleenkantapääni on ehdottomasti se, että olen surkea valitsemaan kahden välillä ja tekemään päätöksiä. En osaisi ehkä koskaan valita kahden kukkakimpun väliltä kauniimpaa, saati lukita päätöstäni joistain teemaväreistä - mekosta nyt koskaan aloittamattakaan! Ja kakusta!! Ehkä siksikin on hyvä, että voin nyt "treenata " tätä ajatusleikkiä seuraavat vuodet, häitä kun meikämannelle ei ole ihan heti osumassa omalle kohdalle.

Näinkin ruusuisissa ja onnellisissa ajatuksissa täällä päässä pyöritään, ja vaikka ehkä jossain kohtaa joku lempeyden ähky saattaa iskeä graniittisydämeeni (..epäilen), on juuri nyt parasta olla ihan muina hääsuunnittelijoina, ja myötäelää tätä ihanaa juhlaa!

Morsmaikut - miten pystytte tehdä päätökset häitänne koskevista asioista?! Moista erikoislahjaa voisi kaltaiseni päättämätön pulu soveltaa ihan normaaliinkin elämään, haha!

Kuvat: Pinterest, koska siellähän ne kaikki hääideat ovat.

Kommentit (19)

Laura

Minulla on myös häähumua tiedossa elokuun ensimmäinen viikonloppu, kun paras ystäväni menee naimisiin serkkuni kanssa - joka on minulle lähestulkoon kuin pikkuveli. Olen itse kaasona. Mekko on jo löytynyt, mutta suurin kriisi on tällä hetkellä se, miten saan kokonaisen nenäliinapaketin jemmattua jonnekkin käden ulottuville kun vollotan varmasti koko hääseremonian ajan :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahahaha, en oo tullut edes ajatelluksi että toisiaan pitääkin ottaa isompi pakka serlaa mukaan! Ihania juhlia <3

Petra

I FEEL YOU SISTER! Jos ja kun löydät sen salaisen häämekkokamarin, ni jaa ihmees ensitilassa. Mutta tietty häät ah parasta ihanaa.

Memmuli

Hei, ootko Annan kanssa samaa kokoa, sillä niitä koettuja olis. Taisi tässä suunnitella jotain juhlakolttulainaamoa.

Tupsu

Ootko katsellut Stockan mekkovalikoimaa? Siellähän on suhteellisen laaja se juhlavampienkin mekkojen valikoima, hintaa niillä toki on mutta Samaa mekkoa vois käyttää esim. omissa valmistujaisissakin? Mulla on tänä kesänä yhdet ystäväpariskunnan häät, ja menen vanhassa mekossa - tiedän mekon olevan morsiamen ehdotonta lempiväriä joten valintaa ei tarvinnut miettiä kahta kertaa :P

((Tähän liittymättömänä haluaisin esittää kritiikkiä/parannusehdotuksen. Tiedät varmaan, että muiden kuvien käyttäminen ilman lupaa ei ole sallittua? Ja lähteen ilmoittaminen ei siis riitä - ihan henk. koht. lupa pitäisi olla? Tässä menee lähes jokainen bloggaaja metsään, ja jostain syystä kuvien "lainaaminen" kiinnittääkin aina huomioni... Keskustelua esim. täällä: http://www.lily.fi/blogit/pupulandia/ammattibloggaajan-tyopaiva))

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No itseasiassa Stockalta aloitin kierrokseni juurikin tuosta syystä, mutta ei vaan löytynyt.. :/

Ja toi on kyllä kinkkinen asia, vaikka siis juridiselta kantilta ihan selvä keissi - eihän niitä saisi tosiaan lainailla. Kuitenkin, Internet on kyllä tältä osin niin räjähtänyt käsiin, että kuvien alkuperää niiden omistajalta luvan kysymiseksi on lähes mahdotonta löytää. Olen pyrkinyt blogissani minimoinaan muiden kuvien lainailun, mutta myönnettäkööt suoraan, että sen helppouden vuoksi niin tulee tehtyä. Ajattelen ehkä itse niin, että ei-kaupallisessa yhteydessä kuvien käyttäminen ei ole niin kamalaa, sillä kaikki tekevät niin. Kuten sanottua, ei se sen vähemmän väärin ole, mutta ymmärrät varmaan tämän selityksen..? :)

Kapa

Hei, Helsingissa on kuin onkin vaatelainaamo nimeltaan Vaaterekki! Suosittelen tutustumaan!

Anna

Mä olen ostanut kaikki parhaat mekkoni Max Maralta tai tilattuna NAP:sta. Jälkimmäisessä tosin on ongelmana valinnan vaikeus...

Omiin, uuden vuoden aattona juhlittaviin häihin on ollut yllättävän helppoa tehdä päätöksiä. Talvella tosin pääsee ehkä helpommalla kun pimeys piilottaa kaiken :D ... Suurin stressin aiheuttaja tällä hetkellä on epätoivoinen hiusten kasvatusprojekti. Uskon kuitenkin että sisäinen perfektionistini herää viimeistään lokakuussa.

maija

Tulit vastaani Alexan kanssa maanantaina ja melkein morjestin, mutta sitten tajusin, että ethän tunne minua enkä minä sinua, mutta olipa kummallinen tunne. Ihan kuin tuntisin sinut... Ihanaa kesää!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahaha, voi eiiii, oon kyllä varmasti näyttänyt todella väsyneeltä regatan jälkeen! :D ja kyllä aika usein tuntemattomat moikkaa, veikkaan lukijoiksi, että eipä tuo minua yhtään haittaa :) ehkä seuraavalla kerralla! Ihanaa kesää myös sinne!

Mona

Moi!
Silläkin uhalla, että tämä vinkki on täysin hyödytön, sun oletettavasti tämänkin läpi kalunneena, niin : GUESS.
Guess pelasti mut viime kesänä, nimenomaan samasta tilanteesta, jossa olet nyt. En ollut ikinä ennen astunut jalallanikaan guessin liikkeeseen, sillä en koskaan pitänyt sitä juuri minään,ja näkemäni kuteet ko. merkiltä eivät koskaan olleet silmääni miellyttäneet, vaan viimeisenä oljenkortena marssin heidän liikkeeseensä, ja loistavan asiakaspalvelun avulla löytyi superupee ja persoonallinen mekko!

L

Vivian Valpuri, ole kiltti ja tee opas Tinder-deittailuun - tai deittailuun nyt ylipäätänsä! Treffeillä käyminen on ehkä kauhein asia ikinä, joten menin ja liityin Tinderiin jotta voisin tajuta, ettei se nyt ehkä niin kauheeta olekaan… :D

Oon nyt ihan auttamattoman pihalla siitä, että millaisen tyypin kanssa nyt kannattaisi lähteä ulos, kauanko olisi hyvä viestitellä ennen treffejä, missä kannattaisi tavata, miten paeta treffeiltä jos seuralainen on ihan mörkö jne. jne. jne. Tietenkin porukka on erilaista mutta onko sulla antaa jotain semi yleispäteviä ohjeita ja vinkkejä deittailuun??

SN

Mulla on kanssa mun lapsuudenystävän häät syksyllä.. jos en olis morsiusneitona niin olisin ehdottomasti hankkinut Self Portraitin punaisen Azaelea mekon häihin <3 Sigh. Absolutely drop dead gorgeous- ja aika reasonable hinta, considering the dress! Melkein harmittaa että ei ole syytä hankkia sitä... ;)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram