Okei - nyt teen tunnustuksen. On elokuun 14. päivä, ja viimeiset viikot säätiedotuksissa sekä eteen että taaksepäin näyttävät pelkkää aurinkoa. Vaikka nautinkin suuresti siitä, että töihin pyöräillessä aurinko hyväilee lämmöllään käsivarsiani ja että voin vielä kulkea ihanassa hame ja tennarit -asussa ilman sukkahousuja, odotan syksyä ISOSTI. Mitä enemmän mietin tulevan kauden garderoobia (erityisen paljon nyt viime päivinä, jolloin olen muuttanut tuota maallista omaisuuttani uuteen kotiin ja vaatevaraston tuntee ihan konkreettisesti käsissään..), sitä kipeämmin odotan niitä vielä valoisia päiviä, kun viileä ilma hieman kipristelee, ja ilmassa tuoksuu syksy.

Rakastan juuri näissä kuvissa näkyviä asuja - nilkat paljastavia farkkuja, rentoja kenkiä, takki aukinaisena viipottamista, sekä etenkin massiivisia pipoja. Olen suurin hattujen ja myssyjen rakastaja mitä Punavuori kortteleissaan kantaa, ja kesässä harmittaa hyttysten lisäksi oikeastaan vain se, että on liian kuuma hattukeleille. Onneksi täällä pohjoisella puolella palloa asuessa saan kiitettävän paljon pukeutua juuri oman makuni mukaisiin kledjuihin. Onnea on myös työpaikka, jossa pipon käyttäminen sisällä on fashion statement eikä etikettivirhe.

Ostan uusia pipoja ja hattuja oikeastaan aina kun sopiva tulee vastaan, sillä ne eivät mene varastoidessa miksikään, vievät vain vähän tilaa, eivätkä ole suuria sijoituksia. Ja asu kuin asu näyttää heti erilaiselta kun kiskoo jotain päänsä lämmikkeeksi! Päähineet ovat kaltaiseni minimalistisen pukeutujan ilo ja onni, sillä ne eivät ahdista samalla tavalla mitä vaikkapa korut, mutta tuovat heti kokonaisuuteen jotain ekstraa, viemättä pois sitä kaikkein tärkeintä, eli mukavuutta.

Toivon tänä syksynä pipovarastoni täytteeksi jotain värillistä pipoa, kuten yläpuolella olevassa kuvassa supertyylikkäästi tennareihin mätsättynä. Joku syvä punainen tai vaikka pastellinen sininen tai hempeä roosa olisi hyvinkin tervetullut. Myös tuollaiset pannumyssymäisen suuret ja ihanasti käsin neulotun näköiset myssykät hivelevät silmääni, ja tartun varmasti tilaisuuteen hetimmiten, jos hyvästä luonnonmateriaalista valmistettu yksilö tulee vastaan. Siinäpä se Täydellisen Pipon tärkein kriteeri tulikin; laadukas materiaali. Akryyli tai muu muovimateriaali saa hiukset sähköiseksi ja hiostaa inhottavasti, eikä sen pinta pysy siistinä ja sileänä useamman käyttäkerran verran. Laadukkaan materiaalin lisäksi unelmapipo on sopivan väljä ja rento, jonka "pyrstöstä" riittää materiaalia päälaen ylle. Uimahattumaisen kireät pipot näyttävät hyvältä vain kirkkaankeltaisessa muovimatskussa klooriveden äärellä. 

Omat suosikkipiponi ovat Acnen ihanan löysät luksusmateriaalista valmistetut päänlämmittimet. Myös &Otherstories on useamman kerran yllättänyt kivoilla malleillaan ja hyvillä matskuillaan, ja 30€ kashmirmyssyn häviämistä ei tarvitse pelätä yhtä sydän syrjällään mitä nelinkertaisen hinnan maksavia kavereitaan.

Muita pipopäitä? Mistä löytää parhaat hatut?

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram