Savolaisrakkauteni lisäksi kaupunkilais-minua on aina viehättänyt ajatus haastaa itseni totalitääriseen eristäytymiseen, ja lähteä vaeltamaan jonnekin tuntemattomaan ja autioon paikkaan.

Koska kaikki muut, niin miksen minäkin.

Hauskoja tai “hauskoja” pieniä nippelitietoja persoonista blogin takana ilmestyy vähän väliä, ja kysymyspostausten ohella ne ovat omia suosikkejani tällaisista “blogiklassikoista”. Herääkin kysymys, miksi olen tehnyt samankaltaisen postauksen vain kerran aikaisemmin?

Olen kovan luokan kosmetiikkahamsteri, ja yksi parhaista blogin kautta tulevista eduista on minulle ehdottomasti jatkuva meikkien saaminen kokeiluun. Kaikki kosmetiikka aina shamppoista kynsilakanpoistoaineisiin ja hajuvesistä luomiväripaletteihin jaksaa kiinnostaa, ja vaikka sitä tavaraa kiitettävästi postista kilahteleekin, niin shoppailen kyllä ahkerasti kynsilakkoja ja huulipunia omasta pussistakin. Kynsilakkakokoelmani täydentyy miltei joka kuukausi yhdellä tai useammalla värillä tai erikoislakalla, ja eri sävyiset punaiset huulipunat ovat toinen heikkouteni. Muun värisiä en osaa käyttää ollenkaan. Täydellisen rajaustussin ja kulmakynän etsintä on päättymätön, ja olen aina innoissani jos joku meikkituote loppuu, ja pääsen ostamaan uuden kokeiluun! Uranvaihto meikkibloggaajaksi voi siis tapahtua hetkenä minä hyvänsä.

Olen aina rakastanut eläimiä yli kaiken, ja oikeastaan kaikki elukat torakoita lukuunottamatta herättävät minussa lämpimiä tunteita. Isäni on ollut noin tuhat vuotta sitten Korkeasaaressa kissaeläintenhoitaja, ja edelleen kuuntelen silmät tuikkien tarinoita amurinpanttereiden poikasista ja leijonien kanssa painimisesta.. Yksi kiinnostavin asia on myös uhanalaiset eläimet, ja saatan lukea tietoa jo kadonneista tai vaaraantuneista lajeista tuntikaupalla.

Vaikka pidän itseäni hyvin rentona ja spontaanina, huolettomana tyyppinä, niin sisälläni asuu viheliäinen kontrollifriikki. Pakkomielteeni ovat tosin vielä aika marginaalissa, mutta esimerkiksi vessapaperirullan oikeaoppinen pyörimissuunta on minulle tuikitärkeä detaljee, ja sisäinen neurootikkoni käänteleekin kaikki rullat aina niin ystävien kodeissa kuin hienoissa ravintoloissakin.

Olen myös täysin riippuvainen kalenteristani, jonne kirjaan ylös KAIKEN. Nautin siitä, että tiedän vähintään viikolla-parilla eteenpäin tärkeimmät menot kellonaikoineen, ja että voin rauhassa suunnitella tulevia menojani. Niin – aika kaukana spontaanista kruisailijasta on tämä meininki, mutta olen aina todennäköisesti ensimmäinen joka on suunnitellut asun vappubileisiin, ostanut juomat kaksi viikkoa aikaisemmin, päättänyt monelta olla missä, ja merkinnyt menot myös läheistensä kalentereihin. Tärkeää minulle on aina myös seurata säätä, ja Forecan appi kännykässäni on varmasti yhtä usein tsekkailtu mitä Instagram.

Minulla on sydämessäni erityinen paikka Savolle. Äitini puoleinen suku on lappilais-savolainen, ja lapsuudestani asti etenkin Savonlinna on ollut minulle tärkeä ja kotoisa paikka. Vaikka pidän itseäni hyvin stadilaisena kaupunkiböönana, tunnen suurta yhteenkuuluvuudentunnetta Savossa, tai savolaisia ihmisiä tavatessani. Mahtava kiero savolaisten huumori, kaunis järvisuomi, Muhosten ruisleipä, sekä vadelmalörtsyt saavat aina haikailemaan takaisin Savoon.

Savolaisrakkauteni lisäksi kaupunkilais-minua on aina viehättänyt ajatus haastaa itseni totalitääriseen eristäytymiseen, ja lähteä vaeltamaan jonnekin tuntemattomaan ja autioon paikkaan. Islantiin tai vaikka Lappiin olisi mahtavaa päästä eristäytymään kaikesta hälinästä ja somesta ja muista ihmisistä. Tiedän, että kaltaiseni mukavuuksia rakastava ja lämpimässä viihtyvä neiti on aika kaukana pelkäämättömästä seikkailijattaresta, mutta vielä joku päivä minusta erä-leidi vielä kaivetaan! Ajatus loppumattomasta maisemasta, tutkimattomista poluista, luonnon tutkailusta ja teltassa yöpymisestä on pelottava – ja aivan ihana.

Olen kova mimmi hakkaamaan konsolipelejä, ja kiitos kahden veljen, olen myös erittäin hyvä niissä. Kännykkäpelit eivät ole koskaan sytyttäneet minua, mutta vanha kunnon Pleikka pistää aina näpit syyhyämään. Suosikkipelejäni ovat ehdottomasti CTR, Mortal Combat, Tekkenit sekä kaikki Supermariot. Myös änärin saloihin pääsin kotisohva-valmentajani avustuksella, mutta se ei ole läheskään yhtä koukuttavaa mitä tasohyppelyt, rallit tai mäiskintäpelit.

Pidän itseäni melko poikamaisena tyyppinä, enkä älähdä tai järkyty ihan pienestä. Jonkinlaista rempseyttä ja rohkeutta toi testosteronivoittoisessa seurassa ainoana neitinä kasvaminen, ja se on ollut vain hyvä asia myös nyt vanhemmalla iällä. Ainoastaan siinä veljeni ja isäni ovat tehneet todellisen karhunpalveluksen, että kovin fyysistä työtä tai kynsien likaamista ei ole koskaan jätetty minun tehtäväkseni. En ole koskaan vaihtanut itse lamppua, muuttanut, tai tehnyt muutakaan vastaavaa fiksailua. Muutettuani nykyiseen asuntooni, maalasin itse naulakkoni uudelleen, ja olin siitä lapsellisen ylpeä hyvin kauan. Ehkä edelleenkin.

En koe kovin luontevaksi julkaista tällaisia postauksia, joissa on useita kuvia itsestäni, mutta materiaalia niihin kyllä löytyisi.. Olen nimittäin erittäin ahkera napsimaan naamakuvia kännykän etukameralla tarkastaakseni miltä meikkini näyttää. Muutama selfie tulee siis napsittua lähes joka päivä, eikä niistä kuin yksi miljoonasosa koskaan näe päivänvaloa. En usko niiden olevan mielenkiintoista sisältöä kenellekään, joten tällaisia kuvaoksennus-postauksia lukuunottamatta niitä ei tule jatkossakaan verkkokalvoillenne, ellei joku nouse isosti barrikaadeille pätevien perustelujen kera.

Viimeinen tunnustus: ostin äidilleni laivalla mojiton valotikulla, koska se oli mielestäni hulvatonta. Omassa kupissani on suosikkidrinkkiäni amaretto souria, jollaisia saatan lauantaina maistella muutaman.. Pitäiskö seuraavaksi tehdä juomien top 5- postaus, ihan silleen inspiraation vuoksi?

Ihanaa viikonloppua kaikille selfie queeneille, eräjormille ja etenkin savolaisille!

Kuvituksena sitä, mitä eniten toivotaan: kuvia naamastani ja ruoista joita olen lähiaikoina syönyt.

 

 

 Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram