Mitä nyt olen töihinpaluukiireiltäni ehtinyt blogimaailmaa seurailla, on liikkeellä näemmä joku sitkeä kulkutauti. Ensin Julia kertoi flunssastaan, ja Annakin valitteli samaa.. Kyllä - täällä on tehty paluu sorvin ääreen kaktus kurkussa ja niagara nenässä niiskuttaen. Lieneekö vilustumisen takana joku pöpö, vaiko se, että muutamana hyvin kylmänä yönä olen päättänyt nukkua asuntoni kaikki ikkunat auki, mutta puolikuntoisena nyt ollaan. Entisessä työpaikassani vuosia sitten minulla oli työkaverina eräs pirteä ja herttainen lääkisopiskelija. Koko tiimimme riivasi aina häntä kysymyksillään (koska lääkäriksi opiskeleva on pätevä antamaan diagnoosin vaivaan kuin vaivaan..), ja haltioituneina kuuntelimme analyysejä. Eilen hampaita harjaillessa -anteeksi oksettavan mielikuvan käyttö- räkä vaan lensi, ja diagnosoin itse itseni limannousuvaiheesta kärsiväksi. 

Epidemiasta viis, on ollut uuvuttavan mahtavan raskasta palata töihin. Muotiliikkeessä eletään sitä aikaa vuodesta kun ale-pöhinä on kovimmillaan JA syksyn mallistojen ensimmäiset herkut ovat pikkuhiljaa rantautumassa hyllyille.. Tai siis, Acnen prefall-mallisto koostuu joka vuosi ns. klassikkotuotteista, kuten superlaadukkaista t-paidoista, ihanista mohairneuleista (kuten se harmaa villatakki, jonka sisällä asun) - ja niistä fuckin' canada-huiveista. Älkää ymmärtäkö väärin! Acnen canada-huivi on villahuivien aatelia, jonka laatu ja käytännöllisyys on jokaisen pennin arvoinen. Sen kysyntä vaan yllättää joka syksy - elämme kesäkuuta, ja kaikki huivit ovat myyty loppuun ennen kuin niitä on ehtinyt viikata hienoksi värisuoraksi pöydälle. Työpäivät ovat siis kuluneet huivitilauksia hoitaen ja alerekkejä järjestäen. Tylsää minuuttia ei ole ollut! Olen ehkä itse huono arvostelemaan huivimaanikoita, sillä oma Canada-varastoni täydentyi tähän sesonkiin (taas) uudella värillä.. Kyllä Tanskassakin tarvitsee jättimäistä villahuivia johon kääriytyä viimaa vastaan! Kuvia on tulossa, sen lupaan. Mikä olisikaan paremmin kesäfiilistä nostattavaa kuin syysvaate-inspot hahaha.

Toinenkin materia-ilo sattui keskiviikolleni kun pitkän harkinnan jälkeen ostettu "koululaukkuni" saapui postissa! Kuten olen blogissa kirjoitellut, en ole luksusmerkkien perään, enkä pidä itseäni lainkaan laukkuihmisenä. Kengät ovat aina olleet mulle SE juttu, joka tekee asusta asun, ja joihin voisin upottaa kaiken riihikuivani joka ikinen kuukausi.. Jaksan fiilistellä kaikenlaisia popoja aina lenkkareista stilettoihin (saappaita inhoan yli kaiken, mutta poikkeus sääntöön jne.), ja kuljen aina sama veska kainalossani. Päätin kuitenkin heti jo kouluun paperit jättäessäni, että mikäli opiskelupaikka minulle aukeaa, sijoittaisin (hyi että mua etoo tuo ilmaisu shoppailusta puhuttaessa, pahoittelut siitä) johonkin spesiaalikivaan laukkuun palkinnoksi onnistumisestani.

Ja kappas! Tuli koulupaikka, tuli Balenciaga. Palkintoveskaa valitessa tärkeintä oli se, että läpperi mahtuu mukaan, ja mieluiten vielä vähän muutakin. Mitään weekend-bagia en kuitenkaan Samujin Tori-laukkuni lisäksi kaipaa, sillä normaalissa arjessa kuulun siihen naisvähemmistöön, joka vihaa roinavaraston raahaamista mukana. Kompakti oli siis avainsana, samoin musta väri. Balenciagan Cityyn päädyin siksi, koska se ei huuda nimeään, paranee vanhetessaan, ja sopii kaikkiin vaatteisiini täydellisesti. Rakastan noita hapsuja! Laukku on mielestäni paljon kauniimpi "in action" verrattuna merkin nettisivujen tärkätyn näköiseen kassiin, Lindan samaa laukkua olen usein kuvissa ihastellut sen rentouden takia. Tämä postaus taisi vakuuttaa minut laukun monipuolisuudesta! 

Yli kymmenen vuotta sitten lanseerattua mallia löytyi myös helposti eBaystä, jossa surffaillessa käytin illan jos toisenkin täydellisen yksilön löytääkseni. Omani löysin saksalaiselta myyjältä, joka postitti tuon kaunokaisen ovelleni kera ostokuittien ja joka ainoan lippulappusen kanssa. Hämmästelinkin tänään miten uskomattoman hyvässä kunnossa ostamani laukku on - sitä ei uskoisi toisen rakastamaksi. Netistä ostaessa suosittelen jokaiselle terveen maalaisjärjen lisäksi kulloiseenkin malliin huolellisesti tutustumista. Netti on täynnä hyviä ohjeita miten spotata feikit aidoista (Cityn kohdalla käytin tätä), ja pikaisellakin surffauksella saa hyvän käsityksen siitä, mikä on ns. uskottava hinta laukulle. Ebaytä käyttäessä annan itse valtavasti painoarvoa myös myyjän saamille kommenteille. Vaikka riskejä varmasti noilta kentiltä löytyy, voi toiveidensa laukun saada tuntuvasti uutta edullisemmalla hinnalla. Minulle ei olisi ollut tärkeää vaikka laukku olisikin hieman patinoitunut, vaan käytettynä ostettu laukku tuntuu ekologisemmalta ratkaisulta. Laadusta voi minusta puhua silloin, jos maltaita maksanut tuote on moitteettomassa kunnossa vuosienkin jälkeen! 

Mentiinpäs nyt pitkiä uria laukkujuttujen pariin! Vietän huomenna taas vapaapäivää, ja mikäli naamani ei ole turvonnut punaiseksi ja niistämisestä lohkeilevaksi palloksi, olisi tarkoitus kuvata taas -tättädädää- asukuvia! Materiaalia uudesta laukusta (ja villahuivista, mikäli arktisuus jatkuu Helsingin leveyspiirillä) on siis tulossa pian - samoin aina yhtä toivottu reseptikorneri! 

Kiitos kun jaksatte flunssahöyryistä, aina liian pitkästi tarinoivaa bloggaaja-ystäväänne. Ihanat kommenttinne ovat piristäneet kovasti, vaikka postaustahti onkin ollut vähän kesäterässä.. Desinfioituja pusuja, ja vinkki! Valitkaa ystäväksenne vain sellaisia bloggaajia, jotka eivät kanna tätä sars:ia kehossaan. Silmäniskudeehymiö tähän. 

Kuvat: Balenciaga.com

Kommentit (19)

Milla

Postaus oli kivaa lukemista aamupalan kanssa! Tosiaan, kaikki tuntuvat olevan jonkin sortin flunssassa tällä hetkellä. Itselläni on joku erityisen sitkeä pöpö, kun jo parin viikon ajan oon niiskuttanut... No, kyll ä tää on jo paranemaan päin. Kivaa torstaita sulle, Vivian!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Huh, onko ollut jotain poppaskonsteja, vai ootko vaan ottanut iisisti ja odotellut että pöpö hellittää? :) Paranemisia sinne ja kivaa loppuviikkoa!

sarianna

Musta tuntuu että mun on pakko tulla shoppaamaan ihan urakalla teidän liikkeeseen, sanat Acne ja superlaadukas olivat ne voimasanat, haha.
Mutta joo, toivottavasti paranet pian :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Tuu sit sellasena päivänä että mä oon töissä, ja muista sit vinkata kanssa! :) Kiitos, toivon samaa.. Kamala puolikuntoinen olo :/

Anna

Luen postaukset yleensä ipadilla ja silloin tulee harvemmin kommentoitua, mutta nyt oli pakko. Olet noussut ehdottomasti lempibloggaajakseni, kirjoitat todella hyvällä otteella ja rennosti. Todellisuus on kuitenkin se, minkä takia ainakin itse blogeja luen, ei se kuinka hienot vaatteet joku on 5 minuutiksi asukuvien oton ajaksi päällensä laittanut :D Keep up the good work ja paljon onnea koulupaikasta! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kommentistasi Anna! Voin kuvitella että padilla kirjoittelu vaatii, noh, vähän näpyttelyä :D Kiva että tällaiselle oman polkunsa tallaajalle löytyy tyytyväisiä lukijoita! Kiitos positiivisuudestasi ja kivaa viikonloppua!

Elli

Tuo Balenciagan laukku on kyl niin mahtava! Oon vuosikausia katsellut sitä vaikka tyyli muuttuu, mutta rakkaus pysyy;) ja hitto noiden huivien kanssa, oon koko ajan niiiin myöhässä mutta, mä en todellakaan halua ostaa villahuivia kesällä!! Samalla tavalla kun en ihan periaatteesta pistä kesällä enää kevytuntuvatakkia, vaikka mikä olisi!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mmm! Toi laukku on musta niin ajaton, ja sopii kaikkeen! Toi on kyllä valitettavaa että muodin kierto sesongista toiseen on oikeasti niin nopea, mutta ei ole mitään mahdollisuutta saada tuota huivia sitten marraskuussa kun on jo oikeasti kylmä.. Onneksi (tai "onneksi" :D) on ollut niin viileää PLUS itselläni tämä sitkeä flunssakuume, että on tullut jo omaani käytettyä. Suosittelen siis viimeistään elo-syyskuussa asennoituvan syysvaatteiden hankkimiseen - siis mikäli haluat valita mitä haluat, etkä tyytyä siihen mitä on jäljellä ;) Heh.

äiti

Hieno tyyppi olet ja hyvä esimerkki nuorille lukijoile. Elämän tärkein juttu ei ole kallis laukku, vaan oikea elämänasenne. Kiitokset tyääriemme puolesta.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi kiitos tästä kommentista! En minä mikään täydellinen roolimalli varmastikaan ole, mutta hienoa jos huomaat sellaisiakin piirteitä löytyvän. Kiitos!

Rosita, siipienhelinaa.blogspo...

Voi että, paranemisia! Hei nyt kun niistä huiveista puhuit, niin voinkin samalla kysyä, että osaatko sanoa mikä on suurin ero sen Canada-huivin ja Cubuksessa myytävän ihan samannäköisen huivin kanssa? En tiedä oletko kyllä niihin Cubuksen versioihin törmännyt.. Viime keväänä tuntui, että monella oli niitä Cubuksen huiveja ja ne lämmittivät myös erittäin hyvin. Nyt taisi tulla vaikea kysymys, pahoittelut jo etukäteen :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Moikka Rosita! Tiedätkö, en edes tiennyt mistään Cubuksen huivista kun en oikein ketjuliikkeissä ehdi käydä, mutta tarkoittanet varmaan tätä? https://cubus.com/en/7156737_F312

Jos puhut tuosta huivista, niin kysymys ei ole lainkaan vaikea, mutta vastauksen paasauksesta olen jo nyt pahoillani :D Cubuksen huivi - mikäli siis on tuo linkin huivi- on materiaaliltaan 100% akryyliä, joka on siis käytännössä muovia. Akryylin "lämmittävyys" perustuu pikemminkin hiostamiseen kuin lämmön säilyttämiseen kuidussa. Akryyli on myös hyvin sähköinen materiaali, ja oman kokemukseni perusteella myös nyppääntyy käytössä. Mainitsisin myös valmistuksen. Cubuksen 19,90€ maksava huivi on valmistettu suurella todennäköisyydellä halpatuotannolla, eli siis käytännössä huonoissa oloissa lapsityövoimalla. Vaattealalla pätee -ainakin tuotannollisesti- se karu totuus, että halpa vaate on halvalla tuotettu. Siis materiaaleissa on menty sieltä, mistä aita on mataln, ja jotta hinta voitaisiin pitää mahdollisimman halpana kuluttajia vaten, myös sen tuotanto polkee eettisyyttä.

Acnen canada-huivi on 100% merinovillaa, joka on hyvin tiiviiksi kudottu. Se pitää -villalle tyypillisesti- erinomaisesti lämpöä, ja tiiviin neuloksensa ansiosta ei päästä tuulta helposti läpi. Luonnonmateriaalina se on hyvin helppohoitoinen, ja pysyy sileänä ja nyppyyntymättä vuosien käyttöä, ja se on myös hyvin kierrätettävissä akryyliin verrattuna - mikäli siis haluaisi huivinsa kierrättää :D Suuri ero on myös tuotannossa - Acnen canada valmistetaan käsityönä italiassa. Acne valvoo kaikkien tehtaidensa eettisyyttä, ja villojensa laatua sekä ekologisuutta. Vaikka huivien hinta onkin 100€, maksaa ainakin oman kokemukseni perusteella laatu itsensä takaisin pitkässä juoksussa, ja vuosien käytössä.

Rosita, siipienhelinaa.blogspo...

Hei joo just tuosta huivista olikin kysymys! Kiitos superkattavasta vastauksesta, ihan mahtavaa. Eiköhän tämän jälkeen ole aika selvä, kumpaa huivia kannattaisi ostaa :P Pitänee joku päivä tulla tutustumaan noihin Canada-huiveihin ja miettiä pientä satsausta. Muhkea huivi on nimittäin itselleni nykyään ihan "must" talvipakkasilla. Tosin ne Acnen huivit taitavat olla niin suosittuja, että häviävät alta aika yksikön. Kiitos vielä perinpohjaisesta vastauksestasi ja mukavaa sunnuntaita! :)

Suvi

Musta on tosi hienoa, että vaikka työskenteletkin ihanien tuotteiden parissa sun ei aina tarvitse saada kaikkea ja uutena. Sun ostoskäyttäytyminen vaikuttaa ihan järkevältä ja oon iloinen huomatessani, että mietit mikä on ekologista. Ei varmasti ole helppoa, kun houkutuksia "joutuu" duunissa katselemaan harvase päivä.

Sulla on kiva blogi ja olen saanut susta kivan kuvan, vaikutat rennolta, rohkealta ja jalat maassa seisovalta tyypiltä! Korviini blogin tekstit kuulostavat myös aidoilta ja rehellisiltä, tosi virkistävää vaihtelua tässä täydellisessä blogimaailmassa. Tulee hyvä mieli, kun lukee sun blogia. Kiitos! :))

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Moi Suvi! Kiitos kommentistasi, siinä oli selkeästi ajatusta mukana. On totta, että vaatteita ammatikseen myyvänä plus bloggaajana joutuu oikeastaan viikottain ellei jopa päivittäin pohtimaan omaa kuluttamistaan ja ostokäyttäytymistään. Oikestaan luulen vaateallalla työskentelyn tehneet minusta näin "vähän" (sekän on aina mihin vertaa..) kuluttavan - kun periaatteessa koko ajan elämä pyörii uusien houkutusten ympärillä ja tavallaan saan leipäni pöytään sillä, että ihmiset ostaa aina vain uutta ja lisää. Jotenkin siitä syntyy itselleni ainakin jonkinlainen vastareaktio. Että vain paras laatu, vain eniten "minua" olevat vaatteet ovat ostamisen arvoisia. Vaatteita ja roinaa muutenkin tuntuu tulevan niin ovista ja ikkunoista, että vaatehuoneeni sisällöstä on tullut pikemminkin niukkuuden kuin runsauden tyyssija. Pyrin karsimaan vaatevarastoani jatkuvasti, ja säilyttämään vain ne parhaat vaatteet, joissa viihdyn nyt ja toivottavasti vuosienkin kuluttua. Kyllä minäkin silti ostan välillä jonkun halpistopin vain asun X täydentääkseni, mutta pyrin harkitsemaan kulutustani, miettimään vaihtoehtoisia keinoja esim. juhla-asuihin/laukkuihin (lainaaminen yms), ja tosiaan ostan todella mielelläni second handina. En kuitenkaan koe tarvetta jeesustella, sillä jokainen eläkööt kuten parhaaksi näkee. Olisi kuitenkin hyvä, että trendi menisi vielä entistä enemmän siihen suuntaan, että ihmiset ostaisivat vain täydellisiä asioita, eivätkä ihankivoja kaapintäyttäjiä.

Kiitos paljon ajatuksia herättäneestä kommentistasi (heh ja sori paasauksesta, tämä on mulle rakas aihe :D), ja kehuista. On aina todella kiva kuulla, että blogista hohkaava mielikuva muistuttaa edes jotenkin sitä ihmistä, joka koen olevani "ihan oikeasti". :) Kiitos hyvän mielen levittämisestä eteenpäin!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram