Vierailin torstaina Tukholmassa ensimmäistä kertaa koskaan lentoteitse nopean työmatkan merkeissä. Päiväristeilyjä Stokikseen tulee tehtyä about kerran-pari vuodessa (kiitos joka jouluisten lahjakorttien, joita postista tipahtaa!), mutta koskaan aikaisemmin en ole lentäntyt Ruotsiin. Muutamia ystäviäni asuu Ruotsissa, ja vaikka olen pitkään lupaillut tehdä muutaman yön pituisen retken lätäkön taakse, en ole saanut sitä vieläkään aikaiseksi.. Torstain visiitti naapurimaamme muodin pääkaupunkiin oli harmikseni nopea, ja edelleen jäi kokematta muutama hehkutettu ravintoja, Stokiksen kehutut hotellit sekä tietenkin yöelämä. Vaikka vapaa-aikaa olikin ruhtinaalliset 1,5 tuntia, oli tuo pikavisiitti minulle kokemuksena aivan mieletön!

 

This is where the magic happens!

 
Kävin siis Ruotsissa työni puolesta tekemässä pre fall 14- ostot suosikkibrändini Acnen päämajassa, jonne lähdin laittoman aikaisin aamulla pomoni kanssa. Kahvia kului pitkin aamua vähän jokaisessa välissä, ja Arlandan kentälle laskeutuessa olivat silmäni pikkuhiljaa avautuneet. Mulla oli suuria shoppailuhaaveita Sephorasta, mutta todella suureksi pettymykseksi Urban Decaytä ei enää myydä Ruotsissa! Nakedin pieni mattasävyinen Basics-paletti on ollut ostoslistallani jo pitkään, mutta nyt jäin nuolemaan näppejäni. Reissun ainokaisiksi ostoksiksi jäikin vain muutama torni nuuskaa, mutta pikainen muutamassa valikoidussa kaupassa kiertely ja muhkean laskiaispullan kanssa vietetty aika ennen työntekoa oli juuri sopiva aktiviteetti aamuun. 
 
Urban Outfittersin sälä-osasto ei petä koskaan.
 
Kaffe och bulla - keeps you going
 
Itse työnteko oli toki se matkan antoisin osuus, sillä sisäänosto ylipäätänsä on mielenkiintoisinta mitä tällä alalla voi tehdä - etenkään, jos pähkinänä purtavaksi on ehdottomasti inspiroivin ja joka kerta yllättävin brändi. Rakastan Acnen vaatteissa paitsi erinomaista laatua ja huolellista viimeistelyä, myös rohkeutta luoda hyvinkin yksinkertaisia, mutta kiinnostavasti leikattuja vaatteita. Merkillä on hyvässä balanssissa sekä runsaasti kaupallisia perusjuttuja, kuten loistavasti istuvia farkkuja upeissa pesuissa, mutta myös sitten niitä erikoisempia show piecejä, ja joka kauteen muutamia erikoisia printtejä yksiväristen vaatteiden mausteeksi. Syksyn vaatteiden valitseminen on ihanaa myös siksi, koska erilaiset neuleet ovat mahdollisesti paras asia maailmassa, tai ainakin vaatekaapissa. Kukaan, joka on pukenut ylleen pehmoista merinoa tai kashmiria, tai ihastellut laadukkaan mohairin ja angoran tekstuuria, ei koskaan suostuisi pukea ylleen kutittavaa ja muovipussilta tuntuvaa akryyliä, josta ei laadun puolesta riitä iloa edes yhdeksi kaudeksi. Hyvälaatuinen ja kauniisti leikattu neule säilyy vaatevaraston peruspilarina juuri niin pitkään, mitä kantajansa jaksaa sitä hoitaa ja huoltaa, ja hyviin neuleisiin on mielestäni aina järkevää satsata - etenkin täällä Pohjolassa. Tämä siis osviittana heille, jotka esimerkiksi ale-shoppailua koskevassa postauksessa kyselivät vinkkejä siihen, mihin kannattaa vaatekaappia suunnitellessaan sijoittaa!
 
Kuin pieni lapsi karkkikaupassa kiertelin rekiltä toiselle ja pöydältä toiselle, sovittelin, tunnustelin, rypistin ja nypläsin satoja vaatteita, joista sitten pikkuhiljaa valitsimme hyvän kattauksen syksylle. Värimaailma oli kovasti itseäni miellyttävä, ja vaikka lempivärini viininpunainen näytti vihdoin hieman katoamisen merkkejä hallitsevien sävyjen joukosta, eivät sen tilalle tulevat sävyt olleet piiruakaan huonompia. Neuleissa oli paljon uusia malleja ja tekstuureita, joihin freesit, uudet sävyt istuivat loistavasti. Myös talvitakkien hiplailu aiheutti positiivisia sydämentykytyksiä, sillä en tähän kauteen ostanut itselleni ainoatakaan uutta takkia, vaan satsasin muutamaan pariin uusia hyviä kenkiä. Samoilla popoilla pärjään varmasti seuraavan ja toivottavasti monta tulevaakin talvea, mutta ensi syksynä saattaa yksi täydellisen muhkea kelsitakki kiinnostaa..

 Rankan päivän raatajille oli tarjolla myös superterveellistä lounasta suoraan studion keittiöstä!
 
Tuollaista työtä tehdessä aika todellakin tuntuu menevän vähintäänkin kolminkertaista vauhtia, ja rivakasti napsaisin muutamat kuvat kännykällä, ja lähdimme pikaista vauhtia takaisin lentokenttää. Lähtöportin viereisellä portilla nautittu piccolopullo kuohuvaa teki todella hektisen päivän päätteeksi tehtävänsä, ja nuokkuen odotin Helsinki-Vantaalla noutajaani. Menneisyyden Vivianille suuri hatunnosto siitä, että olin edellisenä iltana kokannut reilun satsin lihapullia, ja punkkulasin äärellä nautittu illallinen takaisin rakkaan kodin lämmössä takasi erittäin sikeät yöunet. En muista tarkalleen mistä näin unta, mutta vahva veikkaukseni on tulevan syksyn täydellisessä pipossa, loputtoman ihanissa jättineuleissa, sekä siinä kokomustassa, maailman upeimmassa takissa.. 


Uniongelmia? Juokse korkokengissä kaupungin halki kahdeksan tuntia, syö, ja ota lasillinen jotain etanolijohdannaista.
 
Parasta työssäni? Jatkuva uudistuminen, haastavuus, luovuus sekä inspiroituminen. 
 
Pahinta? Odotan elokuuta enemmän kuin kesää. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram